Maidon laatuvaatimus

pena-vaan

Kysymys maidontuottajille. Kuinka tarkat kriteerit on maidon laadussa, eli miten tärkeä asia on, että maito on puhdasta ja se täyttää laatuvaatimukset?

Entinen maidontuottaja joka oli myös naapurini, niin Hänen pihapiirinsä ja navetta, jossa muutaman kerran kävin oli todella p..skainen. Ihmettelin monesti miten Valio voi hakea ja huolia Hänen maitoonsa. Tila ei ollut ihan pieni, vaan Hänellä oli ainakin 40 lypsävää.

5

575

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 999998666

      ei valio valvo lehmien olosuhteita, niitä valvovat naapurit ja muut.
      kukaan ei oikeesti valvo mitään, vaikka tuota valvomista niin tuodaankin esille.
      maitobuisnes on tosi lujassa ja kuinkas monta erimerkkistä ja erilaatuista maitotuotetta on automarkettien hyllyillä,...monet laatukin on vähän eri joisakin, mutta kakki itseasiassa ihan sisällöltään samaa ainetta. toiset vaan enemmän vedellä laimennettuja, sitten keinotekoisesti lsätty vitamiineja ym.

      • UskotkoItekään

        Maitoon ei lisätä mitään muuta kuin D-vitamiinia, siitäkin on joku terveysviranomaisen päätös. ,Poistoina korkeintaan vakioidaan rasva-ja valkuaisprosentti tuotteen mukaiseksi, sekä laktoosittomasta maidosta poistetaan laktoosi. Mitään ei myöskään laimenneta. Monia erilaisia maitotuotteita on hyllyssä, koska kuluttajat vaativat aina uusia tuotteuta, vaikka eivät entistenkään sisältöä ymmärrä, näköjään.


    • tulisetsiivet

      Ei kai kriteereitä ole kun Valio valmistaa kanansiivistä maitoa. Pääkaupunkiseutu janoaa lisää...

    • PitkälläKokemuksella

      Maidon laatu tutkitaan maidosta, ja sen takaaminen tapahtuu koko linjassa, niin ruokinnassa, terveydenhoidossa kuin eläinten puhtaudessakin. Suurin osuus kuitenkin on itse lypsytapahtumassa, lypsykoneen kunnossa ja puhtaudessa sekä maidon oikeassa jäähdytyksessä. Kriteerit laatumaidolle on olemassa ja hinnoittelu on laadun mukaan. Omassa osuuskunnassamme noin 98 % meijeriin tulevasta maidosta täyttää parhaan E-luokan, seuraavaan luokkaan hinnoitellaan noin 1,9 % maidosta, tässäkään luokassa laatupoikkeama ei ole millään lailla jalostusta tai ihmisterveyttä vaarantava, ainoastaan ei täytä joko bakteeri-tai solutasolla parhaan luokan vaatimuksia. Vasta 2-luokkaan pudonnut maito, jota on siis noin 0,1 tuotannosta vuositasolla, viittaa selkeämmin ainakin tilapäisiin ongelmiin joko eläinten tai usein myös hoitajien terveydessä. Tilan tai eläinten ulkonäkö ei siis suoraan kerro mitään maidon laadusta, mutta toki siinä voi viitteitä olla. Usein kyllä naapureista olisi enemmän hyötyä, jos tulisivat auttamaan itse tilalle, eikä ensimmäisenä kirjoiteltaisi lehtien palstoilla tai tehtäisi perättömiä ilmiantoja eläinten huonosta kohtelusta mutu-tuntumalla.

      • pena-vaan

        Miksi ihmeessä Minun olisi pitänyt mennä auttamaan silloiselle naapurille? Pitäähän Minunkin käydä töissä ja tienata itse rahani. Juttuni pointti on siinä, että sellainen maidontuottaja joka ei osaa hommaansa, niin Hänen ei pidä myöskään jatkaa tuotantoa.

        Kyseinen tila on ollut jo kohta 10 vuotta ilman lehmiä. Eli ei siinä ollut edes edellytyksiä jatkaa sitä touhua. Isäntä ja koko muukin porukka asuu nykyään ihan muualla kuin kyseisellä tilalla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2460
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1920
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1459
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1388
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      272
      984
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      861
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      840
    8. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      59
      825
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      50
      802
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      745
    Aihe