Kivuliaat kuukautiset

Kkuuttamolla

Oletteko huomanneet että jos kuukautiset runsastuneet ennen kuukautisia niin onko tulleet kivuliaimmiksi samalla? Nykyisin tullut välillä oikein sellaisia verihyytymiä ja kouristaa oikein vatsaa siinä kipeästi kun ne valahtaa ulos. Ja muutoinkin eka vuotopäivä pakottava tunne alavatsalla enemmän kuin ennen. Gynellä käyn kyllä tässä kohtpuoliin mutta kyselen vain onko muilla/onko ihan yleistä?

Muita mahd vaihdevuosioireita ehkä (olen 49) kun aamulla herää, tulee siinä sellainen hikoilukohtaus usein. Herää siis herätyskelloon ja ei vielä siinä hiessä mutta alkaa sitten puskeen samoin tein hikeä ihan että selkä kastuu. onko se tällaista ne kuumat aallot?

4

1165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kkuuttamolla

      Eikö siis ole kellään kipeytyneet kuukautiset vaihdevuosien lähentyessä? Tavallaan kaikki muutkin kuukautisvaivat on tulleet pahemmiksi kuin mitä ollut (pääkipu, rinnat tuhannen kipeät ennen kuukautisia jne), kun vuotoo lukuunottamatta melko vaivattomat olleet aina. Sellainen kai kuuluu kuvioon mutta se että tulee varsinaisia kuukautiskipuja nyt sitten?
      Niin ja tuossa hikoilussa mietityttää (se nyt kans vaihdevuosioire tiedän) se että kun yleensä kuvaillaan että naama punoittaa ja kuumottaa, mutta en semmosta tunne. Hikipisaroille vain valahtaa..

      • onneksiloppuivat

        Tutulta kuulostaa, mutta hikoilua oli vain vähän yleensä, mutta reippaan liikunnan yhteydessä paljon.


    • gfdgdfhfdhhdhd

      Olen nuorempi, mutta oireeni alkoivat todella varhain. Vuoto hieman runsastunut ja kierto lyhentynyt, mutta vuotokertojen välillä on eroja. Edellisellä kerralla vuoto oli niukempi. Itselläni on enemmän sellaisia pieniä hyytymiä, ei yhtä isoa. Nuorempana niitä ei juuri ollut. Itselläni kuukautiskipuihin on aina auttanut liikunta, joten ei isommin ole kipuja. Tosin olen kai jonkin sortin "biorytmi-ihminen", eli valon määrät ja vastaavat tekijät vaikuttavat paljon. Syyspimeillä kaikki on ikävämpää kuukautisista lähtien.

      Itse hikoilen hormonimäärien ollessa matalimmillaan, eli ehkä noin viikkoa ennen kuukautisia alkaa. Enemmän olo on vain kostean tukala päivisin (kevyt ja ilmava pellava on taivaallinen vaatemateriaali!). Yöllä hikoilu on selvempää. Ja hermostunut olen, pää muutenkin kuin dementikolla. Punainen tuskin olen.

      Kannattaa mittauttaa veren varastorauta-arvot. Itselläni oli todella matalalla. Raudan syönti helpotti olotilaa monelta osin. Esim. hapenloppumisen tunne ja sydämentykytys melkein jäivät pois. Hemoglobiinissa raudanpuute näkyy vasta, kun tilanne on paha. Monellakohan vaihdevuosi-ikäisellä tai muuten reippaasti vuotavalla raudan puute pahentaa oireita? Anemia muuten myös lisää vuotoa.

    • Ellina

      Myooma?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2087
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      117
      1584
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1510
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1337
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1216
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      482
      1121
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      67
      1118
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      953
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      922
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      876
    Aihe