Välivuosi mutta vanhemmat erimieltä.

Välivuosi

Valmistun nyt syksyllä merkonomiksi, koulu ei ole ollut mitenkään raskas etten jaksaisi lähteä jatko-opiskelemaan mutta en vain vielä tiedä mille alalle, liiketaloutta hain nytten mutta en ole aivan varma siitä joten haluaisin pitää välivuoden ja miettiä kunnolla että mihin haluan, äiti on ehdottomasti sitä vastaan... en tiedä mitä tehdä. Turhahan sitä lähteä opiskelemaan jos ei halua vielä, mitä hänelle sanoisi että antaisi luvan..

2

356

Vastaukset

  • Sinähän valmistut nyt yhteen ammattiin. Mene ihmeessä töihin joksikin aikaa kokeilemaan miltä tämä ensimmäinen ammatti tuntuu. Olet lisäksi mitä luultavimmin täysi-ikäinen, joten et tarvitse äidin lupaa töiden tekemiseen. Mikäli äiti kovin urputtaa, muuta pois kotoa, kyllä töissä käyvä ihminen vuokranmaksusta selviää.

  • Miksi opiskelit merkonomiksi? Eikö merkonomi mene töihin? Siihen tutkinto on tarkoitettu. Mitä opiskelutoverisi tekevät? Eikö heistäkään kukaan mene töihin, vaan jatkaa opiskelua jossain muualla?
    Kyllä sinulle tekee hyvää päästä töihin ansaitsemaan.

    En ymmärrä äitiäsi. Koulutti sinut merkonomiksi, mutta vaatii opintojen jatkamista muualla? Sinä elät oman elämäsi itse, siksi sinun on itse päätettävä tekemisistäsi ja itse vastattava ratkaisuistasi. Äitisi ei voi sitä tehdä. Äiti voi tietysti ehdottaa hyviä juttuja ja häntä kannattaa kuunnella, mutta sinä päätät oman elämäsi asioista. Ja vastaat niistä.

    Kun opiskelu ei nyt tunnu oikealta, se ei myöskään ole sitä.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.