Miksi tästä on pitänyt tehdä niin vaikeaa?

Mitäteenhä

Ei oo jumalauta totta. Minulla on selkeät kuvat joiden pohjalta haluaisin jonkun yrityksen rakentavan minulle talon rungon. Itse hoitaisin maatyöt, pinnoitukset sisällä ja kalustukset. Tekniikan hoitaa joku muu, samoin rappaukset.

Olen pyytänyt viideltä kivitalotoimijalta tarjoukset samoilla kuvilla. Jokainen sanoo saavansa talon rungon pystyyn mutta yhden tarjous on 30t €, toisen 70t€, kolmannen 80t€, neljännen 160t € ja yhdeltä ei ole tullut edes 3 viikkoa pyynnön jälkeen tarjousta. Yhdeltä puuttuu sitä ja toiselta tätä... yhdeltä (kallein) taas ei puutu mitään.

Sitten kun näitä puuttuvia palasia koittaa räknätä yhteen niin pääsee haarukkaan 140t€ - 180t€... tee tässä nyt sitten päätöksiä kun ei oikein luottoa noihin itse väsättyihin vertailuihin ole. Pitäisi varmaan ottaa tuo kiinteä paketti, mutta...

11

1041

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on_jumalauta_totta

      Etkö osaa riemuita edes siitä miten helppoa tänne Suomelle on tehdä aloitus noinkin tärkeästä asiasta ??

    • NickNailer

      Tuohan on ihan helppo tapaus: 30.000 on silkkaa huijausta. 70.000 - 80.000 on työn hinta ja 160.000 sisältää jo runkovalmiin talon.

      140 - 180 k€ on realismia talon ulkokuorille. Sen päälle 1/3 talotekniikkaa ja 1/3 sisätöitä ja ollaan puolessa miljoonassa, mikä taas on kivitalon hinta miinus oma työ.

      Mikä tässä on ihmeellistä ja stressaavaa?

    • Kokemustaonnääs

      Peruskivitalon 170m2 runko vesikattoon rakennettuna maksaa tuon 160000e... jos joku tekee sen omatoimisesti ja kiinteällä hinnalla rakennesuunnitteluineen, iske nimi paperiin äläkä turhaan mieti muita juttuja. Pohdittavaa ja tekemistä on rungon ympärillä ihan tarpeeksi ja säästö tulee sieltä. Rungossa on vaikea säästää muutamaa tonnia enempää vaikka kuinka säätää... älä siis säädö vaan ota helpoin kokonaisuus.

      • Anonyymi

        My Galaxy tekee perheenvoimin videolla.


    • MattiPekkarinen

      Jos joku tekee sinulle yhtä allekirjoitusta ja kiinteää hintaa vastaan kivitalosi rakennesuunnitelmat, laskee tarvittavat tavarat ja toimittaa ne asennettuna vesikattoon asti säältä suojaan, niin tilaa kiljuen! Itse teetätin kuvat eri toimistossa, tilasin urakan toissaalta ja materiaaleja ainakin 10 eri paikasta. Omaa työtä meni satoja tunteja rungon urakoitsijan apuna ja rahaa meni 20% enemmän kuin yksi kiinteähintainen tarjous samasta rungosta olisi ollut... kokemuksesta sanon ettei kannata itse säätää rungon kanssa vaan tilata se yhtenä pakettina.

    • MuistaValaaAnturaEnsin

      Aloitat vaan muuraamaan jostain nurkasta. Siitä se lähtee. Teetä sitten jotai muuta edullisempaa. Vaikka et edes kertonut onko muurattavaa kuinka paljon ja mitä materiaalia muurataan. Valuharkkoja ei sitten ”muurata”.

      btw. jos onnistuu sisätasoitukset niin onnistuu se julkkarikin itse duunata.

      • Anonyymi

        Jos julkkari onnistuu niin kai sitten olkkari ja lakkarikin.


    • Anonyymi

      Mitä enää odotat, olet saanut juuri sellaisen tarjouksen kun pyysit ja halusit. Lyö äkkiä kauppa kiinni ja keskity muuhun. Kaikessa muussa, tekniikassa, kalusteissa, sisustuksessa ym. Voit säästää ja myös menettää moninkertaisesti enemmän kuin rungossa.

      • Anonyymi

        Nyt kannattaa muuten lyödä kauppoja pikana kiinni. Kohta myydään ei oota... stadissa myydään sitä jo nyt


    • Anonyymi

      ei koskaan kannata tilata materiaaleja ja asennusta eri paikasta. paitsi jos itse tekee. se on eri juttu. myös suunnittelut kannattaa paketoida samaan kauppaa. silloin löytyy aina syyllinen jos tulee ongelmia. ei pääse duurari sanomaan että kun se suunnittelija näin suunnitteli. kun rakennesuunnittelu, materiaalit ja niiden asennus on yhdessä paketissa, syyllinen ongelmiin löytyy heti. muussa tapauksessa osapuolet vain syyttävät toisiaan ja sinä maksat loppupelissä.

    • Anonyymi

      Mikä tuossa nyt on niin vaikeaa? Jos olet pyytänyt tarjouksen runko asennettuna niin valitse se toimittaja joka pystyy talon toimittamaan tarjouspyyntösi mukaisesti.
      Jos haluat pilkkoa kaiken pieniin eriin, niin pyydä kaikista tarpeista erikseen tarjous, osta haalarit ja kypärä ja vedä projekti, hoitele tilaukset ja aikataulutukset. Niin ja ota vuorotteluvapaata.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2092
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1644
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe