200 levyn CD-soitin etäohjattavaksi

remote_jukebox

Täällä varmaan joku tämänkin tietää. Nimittäin:

Tulin hommanneeksi 200-levyisen CD-soittimen. Sain sitten päähäni että mitä jos sen rakentaisi striimaamaan musiikkia nettiin? Omaan jonkinlaiseen käyttöliittymääni läppärissä tai puhelimessa mutta haluaisin lisäksi etäohjauksen, ainakin perus hakutoiminnot, levyn/kappaleen vaihdon ja random play päälle/pois.

Voisin kuunnella omia (ostettuja, maksettuja) CD-levyjäni reissussa ja muuallakin kuin kotona. Siis Wifin alueella tai kännykän nettiliittymällä muina aikoina.

Onko kellään ideoita, kokemusta, ehdotuksia? Ehdotukseksi en laske Youtubea tai muuta netistä sinänsä helpommin saatavaa musiikkia. Osa levyistäni ei taatusti löydy netistä, ja minulla on ilmaista nettikaistaa...olisi jännä keksiä sille jotain tällaista käyttöä. Levyjen rippaaminen tikulle tms. ei sekään palvele tätä ajatusta. Maksetut alkuperäislevyt kuunteluun vaikken fyysisesti olisikaan soittimen luona, silti käytettävissä. No?

16

2029

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minkälainen käyttöliittymä soittimessa on?

      Itse soittimessa ei ilmeisesti ole internet-yhteyttä ja selainkäyttöliittymää? Jos se pystyy kommunikoimaan tietokoneen kanssa vaikka USB:n läpi, voisi sen tietokoneen ottaa etäkäyttöön ja ohjata koko orkesteria sillä vaikka maan ääristä.

      Pääsisi kyllä paljon helpommalla jos yhdellä skriptillä rippaisi koko levysoittimen sisällön sen tietokoneen kiintolevylle flac -muodossa ja striimaisi suoraan koneelta.

      • remote_jukebox

        En halua päästä helpolla. Se on mottoni moneen asiaan.


    • Ei_ilmaista

      Taitaa Teoston ym. cramex-maksut lähteä juoksemaan, jos esität musiikkia netissä. Esim taksinkuljettajat joutuu maksamaan Teostolle, kun vain radio on auki asiakkaita kyyditessä.

      • josomistaaoikeudet

        Mutta tekijänoikeudet ovat asia sinänsä, jos oletetaan että aloittaja omistaa KAIKKI oikeudet tuotantoihin mitä jakaa netissäkin.. niin.

        Puhelimen kautta varmaankin olisi helpointa, puhelimen muistiin vaan kaikki musiikit, mutta silloin pitäisi huolehtia siitä että se puhelin on aina päällä tietyssä IP-osoitteessa, kun yleensä internetin IP-osoitteet ovat dynaamisia eli muuttuvia, ei voi tietää kuka käyttää mitäkin osoitetta milläkin minuutilla ja muuntajan avulla jotta akku ei pääse loppumaan puhelimesta.

        Puhelinliittymänä joku kiinteällä kuukausiveloituksella oleva rajattomalla tiedonsiirrolla oleva.


      • ljahsdasdljh
        josomistaaoikeudet kirjoitti:

        Mutta tekijänoikeudet ovat asia sinänsä, jos oletetaan että aloittaja omistaa KAIKKI oikeudet tuotantoihin mitä jakaa netissäkin.. niin.

        Puhelimen kautta varmaankin olisi helpointa, puhelimen muistiin vaan kaikki musiikit, mutta silloin pitäisi huolehtia siitä että se puhelin on aina päällä tietyssä IP-osoitteessa, kun yleensä internetin IP-osoitteet ovat dynaamisia eli muuttuvia, ei voi tietää kuka käyttää mitäkin osoitetta milläkin minuutilla ja muuntajan avulla jotta akku ei pääse loppumaan puhelimesta.

        Puhelinliittymänä joku kiinteällä kuukausiveloituksella oleva rajattomalla tiedonsiirrolla oleva.

        meillä on kyllä maailmassa teostovapaatakin tavaraa, ja juu minulla on omaan musiikkiini oikeuksia. Muuntaja puhelimeen on nimeltään laturi. Jos musiikki on puhelimessa en ymmärrä miksi IP-osoitteen lajilla on mitään väliä, eikö muistista mistä kirjoitit soi vaikka offlinessa. Aloittaja ei vaan sitä tarkoittanut, vaan ilmeisesti jollain tapaa haluaa pyörityttää niitä itselleen kauko-ohjatusti.


      • teostohovissasyyte

        Jos on omaa musiikkia mihin on omat tekijänoikeudet, teostolla ei ole koskemista sellaisiin, muuten teosto on hovioikeudessa helpostikin.

        Moniakin tapoja tuollaista voi olla toteutella, jakaa Elli-Noora tyyppiin musiikkia :D


    • elektroniikkapalstaa

      Minua kiinnostaisi tuo elektroniikkanäkökulma asiaan. Ajattelitko rakentaa itse streamaukseen soveltuvan osan vai onko tässä kysymyksessä pelkkä ohjelmointiharjoitus? Jos jälkimmäinen niin olet väärällä palstalla ja saat paremmat neuvot ongelmaasi joltakin ohjelmointiin liittyvältä palstalta tai murkopaketista.

    • remote_jukebox

      Kiitos kaikille tähänastisista vastauksista. Käyn niitä läpi tässä. Käyttöliittymä on oikeastaan tarkalleen laitteen naamataulu. Elektroniikkanäkökulma nimenomaan astuu ja istuu kuvaan. Netti ja ohjelmointi tulee myöhemmin. Nappuloiden jalkoihin voisi tinata johdotukset johonkin sarjaliittimeen ja hmm...etäohjattavin relein..? Näyttö on vähän hankalampi homma...hmm. webkameralla? Olisiko kehittyneempiä ideoita? Striimaus ööööö varmaan joku tietää kuinka.

      Mitä Teostoon tulee ajatukseni oli että en jaa, vaan vain itselleni striimaan JO OSTETTUJA levyjäni. EN ole perustamassa nettiradiota., saanko striimattua itselleni ja vain itselleni väistääkseni tämän pulman? Levyt ovat myös kuinka ollakaan alkuperäisiä, ei poltettuja mistälie. Artistihan (lue=levy-yhtiö) on silloin saanut jo rahansa, eikä tee eroa kantaa levyä mukanani, fyysisesti tai levystäni tikulle tms. ripattuna. Mistään en siis ole vetänyt ilmaiseksi mitään. Enkä tee edes kopiota, en luvallista tai luvatonta! Täällä ulkomaan työkeikalla en tästä pääse niihin osalliseksi juuri nyt.

    • musaariittää

      Miksi sun tarvii kuulla niitä vanhoja moneen kertaan kuultuja piisejä jokapaikassa? Kuuntele mieluummin uusia ennenkuulemattomia teoksia, niitä on netissä ja radioissa jatkuvasti tarjolla. Astu uuteen aikaan, unohda menneisyys, tule nykyaaikaan ja unohda museomusiikki.

      • remote_jukebox

        Ahaa, tiedät levyjeni sisällön ja netissä on ennenkuulumattomia teoksia. Netissä olevaan kamaa ei siis kuulla joka paikassa? Miten voi radiossa soida ennenkuulematonta musiikkia lakkaamatta? Kokemuksieni mukaan radio juuri soittaa kymmentä kappaletta pitkin vuorokautta. Kaikki mikä ei ole netissä on museomusiikkia? Kannoit sitten kortesi kekoon. Sitäpaitsi suurin osa nykyajan musasta on pask...aa, mikä on tietenkin vain minun mielipiteeni. Mielimusiikkiani on levyillä, en kai hanki tahallani sontaa. Ei voi minun musamakuni haitata sinua eikä ole tarkoitus haitata ketään muutakaan. Ei kyllä tietenkään kelpaa jos lähtökohtaisesti musiikkia on lahjaton, mahdollisesti vajaa möllö joka änkyttää rumpukoneen päälle. Pidättäydyn mieluummin omassani enkä muiltakaan muuta vaadi.


    • arvelenpa.vain

      Vaihda uudet elektrolyyttikondensaattorit koneeseen, niin voit kuunnella modernia musiikkia.

      • remote_jukebox

        En kyllä tätä ymmärrä mitä tekoa elkoilla on asian kanssa. Jos elkoissa on jotain sanomista ei välttämättä kuunnella modernia tai "museomusiikkia" kumpaakaan.


    • Laakinpeli

      Helpoiten hoituu kun ajat ne tietokoneellesi parhaassa mp3-formaatissa, niin voit aina kuunnella niitä...
      Meillä nuo CDt on olleet kertakäyttöisiä noin kymmenen vuotta, ensisoitolla MP3 muotoon ja levy pölyttymään hyllyyn.

    • heippa

      Turhauttaa kun tarjotaan sitä mitä erikseen aloituksessa ja pitkin viestiketjua yritin välttää. Olen yrittänyt selittää koko keissiä ja syitäkin siihen vaikkei edes välttämättä tarvitsisi perustella. Turhauttaa kun asiaa ei tajuta. Lyökö joku naulaa päähänsä kun sanotaan ettei kannata lyödä naulaa päähänsä? Eipä rajoitu nauloihin vai tarvitseeko luetella mitä ei kannata päähänsä lyödä?

      • pulloon.rakennettu.laiva

        Näihin pitäisi suhtautua kuten laivan rakentamiseen pulloon tai muihin harrasteisiin. Kysyä, onko oikeasti tarvetta tehdä asia vaikeimman kautta. Monasti joutuu kyllä toteamaan että hankkeessa ei tunnu olevan järkeä eli sen voi kyllä touteuttaa mutta tarvittava vaivannäön määrä ja aiheutuneet kustannukset ovat järkevään ratkaisuun verrattuna niin suuret, että projekti tulee jäämään kesken. Niin tässäkin.

        Itse hylkäisin tuon CD - vaihtajan. Se on vanhentunutta teknologiaa. Sellaisille voi olla tarvetta jossakin dj-hommissa, joissa Teoston lakimiehet yrittävät päästä sakottamaan ahneuteensa ja muotoseikkoihin vedoten kun musiikkia ei ole saanut konvertoida levyltä tiedostoiksi soittamista varten ilman eri korvausta.

        Itselleen musiikkia striimatessa tuota lakiongelmaa ei ole joten jos se on tavoitteena niin cd levyt tietenkin ripataan eli vaihtaja jää virattomaksi. Ripattu musiikki mahtuu yhdelle 128 GB USB muistitikulle ilman minkäänlaista kompressiota tai paljon pienemmälle ja huokeammalle tikulle hyvälaatuisina mp3 - tiedostoina. Sen soittamiseen sitten vaikkapa raspberry pi johon voi rakentaa halutunnäköisen kojetaulun näyttöineen. Raspberryssä on I/O - liitäntänastoja tarvittava määrä niin että siihen saa helposti kiinni halutun määrän nappuloita, namiskuukkeleita, ledejä ja lcd - näyttöjä. Kun soitto tapahtuu omalta laitteelta eikä tietsikalta niin striimaukseen ei ole tarvetta. Riittää että laite osaa soittaa muistitikulta musiikkia.

        Yksi huomio: CD - vaihtaja harvemmin tunnistaa levyjen ja biisien nimiä kun niitä ei itse levyllä ole kerrottu. Rippauksen yhteydessä nämä tiedot saadaan netin kautta tietokannasta tunnistettua, jonka jälkeen soittolaite musiikkia valitessa kertoo kappaleiden nimet ja voi sen näytössään kertoa.


    • jkjjou99u9

      ei liity suoraan asiaan mutta kiinnostaa tietää minkävalmistajan soitin tuo cd jukebox on ( Sony?) mahdollisesti 90 -luvulla valmistettu? Itselläni Pioneerin 100 cd:n boxi joka ostettu joskus 94-95. Toimi pitkään mainiosti mutta nyt ei löydä aloitusraitaa. Parikin seppää yrittänyt sitä korjata. Uutta lukupäätä ei taida siihen enää löytyä. Nyt kolmannella sepällä ollut useita kuukausia ja hänen mukaan vika moottorissa ei lukupäässä ja oletti saavansa laitteen kuntoon kohtuu hintaan. Saa nähdä.Markka aikaan soitin maksoi jotain 3-4000 mk. nyt korjauksen pitäisi maksaa n 80 eur. Paljonko maksoit omasta soittimestasi ? toimiiko virheettömästi ? Onnea tuohon streemaukseen - siihen en osaa neuvoja antaa. Ehkä kaukosäätimen kautta voisi jotain ohjausta kehitellä tietokoneen ja laitteen välille?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      101
      1497
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1064
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      976
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      877
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      822
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      654
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe