Ampuma-ase direktiivi etenee

ressut

Ampuma-asedirektiivi etenee kulissien takana eikä kenelläkään taida olla tietoa miten asian kanssa tapahtuu. Keneltä viedään luvat ja mitkä lippaat kerätään pois ja miten tämä on edes mahdollista suorittaa.
http://www.suomensotilas.fi/ampuma-asedirektiivin-kansallinen-taytantoonpano-etenee-sammutetuin-lyhdyin/

10

1213

Vastaukset

 • Saa nähdä miten reseriläispoikkeus määritellään. Jos sodanajan sijoitus on yhtenä kriteerinä, niin kaikki vanhat harrastajat pudotetaan pois.

  Isojen lippaiden kieltäminen on myös aika kyseenalaista. Lippaathan eivät ole koskaan olleet luvanvaraisia ja monet ovat hankkineet niitä muistoesineiksi. Suomeen saadaan kymmeniä ellei jopa satojatuhansia rikollisia lisää kerta heitolla.

  Sama juttu vanhojen dekoaseiden kanssa, joita kukaan ei pysty mitenkään valvomaan. Niitä ei ole rekisteröity mihinkään eikä niiden säilyttämisestä ole annettu minkäänlaisia ohjeita, koska ne eivät enään ole ampuma-aseita.

  Taitaa tulla koko jutusta niin suuri haaste, että menee monta" lasta pesuveden mukana viemäriin".

 • On ehkä syytä kirjoittaa itse esimerkiksi http://avoinministerio.fi/ sivustolla aseiden syöttölaitteita koskeva lakiesitys, joka täyttää direktiivin vaatimukset, mutta ei kiellä eikä rankaise yhtään enempää kuin mitä direktiivi vaatii.
  Siitä voisi sitten tehdä kansalaisaloitteen.
  Itse olen kirjoittanut tästä aiheesta Uusi Suomi verkkolehdessä.
  http://aarojuhanakustaanheimo.puheenvuoro.uusisuomi.fi

 • Puolustusvoimat on myynyt suomessa arviolta 1,5 miljoonaa lipasta kansalaisille ja edelleenkin myy näitä. Tilanne, jossa esimerkiksi dekotodistuksen omaavan suomi-kp:n kuuluva rumpulipas johtaisi luvallisten aseiden menetykseen ja jopa rikostuomioon on ajatuksenakin todella kestämätön eikä voi mitenkään mahtua ihmisten oikeuskäsitykseen.

  • Lailla ei välttämättä ole mitään tekemistä oikeuskäsityksen kanssa. Tänä päivänä lainvalmistelun taso on muutoinkin aivan ala-arvoista.  • Eli reserviläiskiväärin voi helposti ostaa, mutta yli 10 patruunan lippaiden kanssa on sitten vaikeampaa.
   Tuossa ei ole juuri järjen häivää. Kuikahan kauan lainvalmistelija luulee lippaan vaihtamisen kestävän?
   Jos ampuu 30 tähdättyä laukausta yhdestä lippaasta 30 sekunnissa, niin 30 tähdättyä laukasta pystyy ampumaan kolmesta lippaasta 40 sekunnissa.
   Pitäisiköhän ehdottaa, että lippaan vapautinmekanismista tehtäisiin paljon monimutkaisempi, jotta lippaan vaihtaminen veisi enemmän aikaa. Esim. lippaan vaihto veisi vähintään 30 sekuntia. Toisaalta voi ostaa kolme kivääriä, joissa on 10 patruunan lippaat ja taas ampua 30 patruunaa lähes yhteen menoon.
   Onkohan noilla valmistelijoilla minkäänlaista käsitystä mitä ovat tekemässä ja mitä sillä saavutetaan?


 • Suomessa on oikeistolaisin hallitus pitkään aikaan ja se on tuhoamassa reserviläisten amumaharrastuksen liian tiukalla kansallisella lainsäädännöllä.

  Ampuma-asedirektiivin reserviläispoikkeuksesta ollaan tekemssä liian tiukka. Se syyllistyy ikärasismiin ja sukupuoliseen epätasa-arvoon. Vanhemmat yli 60 vuotiaat eivät kuulu enää reserviläispoikkeukseen, koska hellä ei ole sijoitusta. Sama koskee myös naisia, jotka eivät ole suorittaneet varusmiespalvelusta. Eli lähes kaikkia naisia.

  Tähän eivät demarit ja muut vihervasemmistolaiset koskaan pystyneet.: Suomi riisutaan aseista oikeiston voimin.

  • Ja kun tai jos sota suomessa jostain syystä syttyy voi vanhempi väki heittää palvelukseenastumismääräyksensä suoraan kaminaan vai luottavatko kansanedustamme jo nyt kaukaisten maiden sotilaisiin.


 • HE 179/2018 esityksestä on annettu sellaista virheellistä tietoa, että se ei luvanvaraistaisi Suomi-konepistoolin, Lahti-Salorannan ja Emman lippaita. Todellisuudessa sivulause ”ja joka ei sovi asennettavaksi keskisytytteiseen itselataavaan kertatuliaseeseen tai lippaalliseen kertatuliaseeseen.” mitätöisi käytännössä koko kokopoikkeuksen, koska on olemassa seuraavanlaisia aseita. https://www.tnwfirearms.com/product-p/m31s-cplt-0009-bkxx-stxx.html https://www.thefirearmblog.com/blog/2013/10/23/degtyaryov-dp28-semi-auto-versions-sale/ http://www.oulunasepaja.fi/muutos21.jpg

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.