Satamamaksuista

IlmainenLounas

Onko satamamaksut yleensä tapana periä päiväpysähdyksistäkin vai vain yöpyviltä veneiltä?

Entä jos vene on vain pysäköitynä muutaman päivän ja väki muualla, ts. palveluita ei käytetä?

67

3686

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • edullisempaa.näin-mulle

      Jos tulee myöhään ja lähtee ajoissa ennen kuin satamakonttori avataan voi olla maksamatta vaikka käyttäisikin sähköä ja luikkisi ikkunasta suihkuun/veskiin.

    • EiMaksa

      Jos tulee yöllä, jättää veneen laituriin ja häipyy ennen aamunsarastusta ja tulee vaikka viikon päästä yöllä hakemaan veneensä, niin ei tietenkään tartte maksaa! Jos kerran ei ole käyttänyt palveluita, niin ei haittaa että on varannut yhden laituripaikan vaikka useammaksikin vrk:si. Repii yöllä lähtiessään mahdolliset lappuset keulakaiteista ettei ne lepata tuulessa tai seuraavassa laiturissa!

    • pikkufiskarilla

      Jätetään nyt omaan arvoonsa keskustelijat jotka käyttävät mutta eivät maksa. Jos valveutunut veneilijä tulee yöllä ja lähtee varhain hän jättää maksun esimerkiksi kirjekuoressa satamakonttorin postilaatikkoon tai maksaa seuraavalla käynnillään tuon maksamatta jääneen. Näin meillä saaristossa ainakin hyvänä tapana pidetään.

      Ennen vanhaan trendinä oli lähinnä yöpymisestä maksaminen, joskin viimeisen viiden vuoden aikana päivämaksut ovat tulleet lisääntyvissä määrin mukaan kuvaan erityisen suosituissa päiväkohteissa - mikä on täysin oikein kunhan hintataso parkkeeraukselle on kohtuullinen - esimerkiksi 5€ , mitä vasten saa paikan muutamaksi tunniksi ja koodit vessaan. Satamayrittäjän näkökulmastahan tilanne olisi muutoin todella hankala kun päiväkävijä pahimmassa tapauksessa varaisi ilman maksua venepaikan maksavalta yöpyjältä.

      Mitä tulee veneen säilyttämiseen ilman "palveluiden käyttöä satamassa" , niin tietyllä tavallahan tuollaisen säilytyksen tulisi vierassatamissa olla kalliimpaa koska tällainen veneilijä ei jätä satamaan rahaa, ei osta ruokaa, ei käy ravintolassa eikä tuo muutoinkaan rahaa satamayrittäjälle tai kyläyhteisölle. -Onneksi tähän malliin ei kuitenkaan vielä ole menty, vaan satamanpitäjän kanssa voi useissa paikoissa neuvotella satamamaksuun pienen alennuksen.

      Ei se laituri mikään ilmainen ole ja kyllä sen kuoletuksetkin pitää yrittäjän saada jotenkin hoidetuksi. Esimerkiksi yksi poijupaikka tukevassa betoniponttoonilaiturissa keskikokoiselle veneelle maksaa investointina helposti suuruusluokkaa 3000 € - siitä sopii miettiä millaista satamamaksua tulisi periä per venepaikka per yö jotta laiturin kuolettaminen pelkkä investointi huomioiden pystyttäisiin tekemään 10-vuodessa -kun sesonki, missä tili tehdään on max 2 kuukauden mittainen per vuosi.

      • vapaamatkustavat

        Juurikin näin.Viimekädessä joku sen kuitenkin maksaa,ilmaista ole olemassakaan.


      • MitaanTietamaton

        Pikkufiskarilla kirjoittaa täyttä asiaa satamamaksuista.


    • ennenkinseilannut

      Mielestäni satamamaksut ovat liian alhaisia, sillä jonkun on maksettava investoinnit ja pidettävä paikka kunnossa,
      kunnolla hinnat ylös että saadaan kunnon siistejä paikkoja, joissa on turvallista olla. (esim 60:-/ päivä)

      • Tunari1

        Hangon Itämerenportissa satamaksu on juurikin se 60 e/vrk aisapaikalla ja muutkin mainitsemasi vaatimukset täyttyvät. Ja tilaakin on koska kaupungin puoleiset halvemmat paikat täyttyvät ensiksi.


      • eiuppotukkiin

        Itämeren portti on ok ja maksu voisi olla mielestäni 8 0:-/vrk.


      • VeneilijäVain

        Ei yö Itämeren portissa sentään 37 euroa enempää perus aisassa maksanut, ne 60 euron raskasbetoniaisat on sitten oma juttu ja 50 jalkaisille.
        Päivämaksut on sitten toinen juttu, toiset ne varmasti karkottaa, toiset taas maksavat mielellään jonkun euron saadakseen huolettoman paikan maissaolon ajaksi.


      • Jklubben

        Paitsi että kuka nyt jättäsi veneensä Itämeren porttiin kun käy päiväkäynnillä Hangossa. Hankalampaa yhdistelmää ei tule mieleen Suomen vierasvenesatamissa.


    • purjehtijasentietää

      Kunnon Vierasvenesatama on siisti ja sieltä saa juomavettä tankkiin ja polttoainetta toiseen tankkiin ja sähköä akkuihin, ruokaa kaupasta ja tekemistä lapsille ja anopille.
      Kävin ylimainostetussa Glada Laxenissa ja sieltä ei saanut edes juomavettä vesisäiliöön, ainostaan grokilasiin, ei mikään satama.
      Satamamaksuista olen sitä mieltä, että niitä pitää nostaa, että pysyvät kunnossa ja voidaan taata ihmisille hyvä loma, ( 60:- on hyvä summa /vrk.)

    • kunnonsatama

      Vierasvenesatama, jossa on kaikki palvelut ja lähellä leipomot ja lasten leikkipaikat on maksunsa arvoinen ja maksu voisi olla 60 - 80:-/vrk. ja monirunkoveneille kolminkertainen hinta.

      • peräpoiju

        Kyllä 60 - 80:- on oikea kohtuullinen hinta silloin kun vierasvenesatamassa on kaikki palvelut.


      • And_now_the_end_is_near

        Onhan tuota välillä yritetty huonoin seurauksin. Ymmärrän hyvin sataman pitäminen maapallon lyhyimmässä venekausi maassa ei ole kannattavaa ja varmaan 60-80 euroa on se hinta jolloin saisi omansa pois jos yrittäjällä ei ole muita palvelumuotoja satamassa myytävänä.

        Se on vaan ikävä kyllä niin että veneily vapaa-ajanvietto muotona on vahvasti laskussa ja nuoret eivät oikein ole kiinnostuneita viettämään lomiaan jossain jugurttipurkin sisällä sadetta pitämässä.


      • Vähiin kävisi asiakkaat vierasvenesatamissa, jos satamamaksut olisivat 60 euron luokkaa.


      • hanna

        Sehän olisi hyvä jos sinun tapaiset kitisijät ja ihmiset jotka eivät halua mistään maksaa mitään mutta vaatimukset kyllä ovat suuret eivät tulisi vierasvenesatamiin niin sinne mahtuu enemmän maksukykyisiä asiakkaita.


    • voi.han

      sanoisin että hinnan pitäisi olla luokkaa 100 markkaa/vrk.
      köyhillä ei olisi varaa niin jäisi meille paremmille ihmisille enemmän tilaa!
      ens kerralla ostan kolme ruutua itselleni.

    • veljenpoika

      Viime kesänä päätettiin ohi ajaessa käydä Isokarin majakkasaarella kahveella. Kyseessä on satama ilman varsinaisia laituripalveluja. Tilattiin sitten kahvit ja jotku auringon lämmittämät omenapiirakan palaset kyytipojaksi. Oltiin valmiit maksamaan vähän kalliimpi hinta kahvista, kun oltiin kaukana kaikesta ja ymmärretään, että vähäisen asiakssmäärän takia kate täytyy olla vähä suurempi, mutta siinä vaiheessa piti niellä kaksi kertaa, kun myyjä kysyi, että milläs olette tänne tulleet. Pitäisi kuulemma maksaa laiturimaksukin. Siis max tunnin pysähdykseltä! Siinä sitten makseltiin, mitä pyydettiin ja samalla juotiin ensimmäiset ja viimeiset kahvit siellä.

      Ymmärrän oikein hyvin satamamaksun, jos rahalle saa jotain vastinettakin, mutta en ole valmis maksamaan mitään kynnysrahaa päästäkseni asioimaan kahvilassa. Kahvista olisin ollut maksamaan vieläkin enemmän, mutta satamamaksun hyväksyn vain jos saan jotain vastinetta sille, enkä tunne, että pelkkä lupa kiinnittyä hetkeksi olisi vastinetta.

      • näinOn

        Tällä päivämaksulla moni yrittäjä sahaa omaan nilkkaansa. Rahastamalla ns. pakolla se päivämaksu karkoitetaan päiväkävijät joko kokonaan tai ainakin pahoitetaan tulijoiden mieli. Ja kuten tunnettua, niin pahalla mielellä oleva asiakas ostaa vähemmän.

        Väitän, että surimmalla osalla satamista päivämaksu vähentää muuta liikevaihtoa enemmän kuin mitä päivämaksu tuottaa.


      • IlmainenLounas

        Olen samaa mieltä, että tällä yrittäjä kyllä ampuu omaan jalkaansa. Jos ollaan vaatimassa vrk-maksua jostain tunnin pysähdyksestä, niin ei se johda siihen että paikalle jäädään seuraavaan aamuun asti käyttämään erilaisia palveluita vaan siihen, että ko. veneiljä ei koskaan enää venettään ko. laituriin kiinnitä.

        Tässä mainittu Isokari on kai hyvinkin perinteikäs majakkasaari. Onko laiturit edes yrittäjän itsensä teettämiä vai onko ne rakennettu saarelle aiempaa toimintaa varten ihan verovaroin? Yrittäjän asenteesta kyllä kertoo jotain, että saarelle pääsee lammaspaimeneksi hintaan 600€/viikko kuljetus/satamamaksu ja ko. lammaspaimenilla voidaan teettää muitakin töitä. Ei siinä toki mitään, jos näillä ehdoilla löytyy työvoimaa jonoksi asti...


      • suosittelen

        Viereisessä Katanpäässä on päiväkävijöille oma laiturinsakin, eikä päiväkäynnistä ole ikinä yritetty rahastaa.


      • kaikkiskulaa
        suosittelen kirjoitti:

        Viereisessä Katanpäässä on päiväkävijöille oma laiturinsakin, eikä päiväkäynnistä ole ikinä yritetty rahastaa.

        Valimossa on päiväkävijöille maksu,eikä kukaan ole pahoillaan.Stadissa kaikki skulaa.


    • PersusEiKestäis

      Oma purjehduskausi kestää n.6 vkoa, ja jos olisin joka yön satamassa jossa hinta olisi 60-80€ tekisi se kolmen tonnin molemmin puolin per kesä!

    • Tyrnäväntorpedo

      Eikö satamapaikka ole vastine satamamaksulle - ihan kirjaimellisestikin?

      Kun laitan auton parkkiruutuun, niin maksan siitä paikasta enkä ajattele, että ei tarvitse maksaa koska käyn kahvilla, kaupassa tai muilla asioilla. Parkkimaksu vaikuttaa siihen, missä käy ostoksilla, mutta en odota, että kauppa tai kioski maksaa sen minun puolestani.

      • Höpöjuttuja

        Laitappas parkkimaksu jonkun marketin parkkipaikolle niin saat nähdä että kukaan ei kaupassasi käy. Tämän takia Suomessa on kaikkien markettejen pihalla ilmainen parin tunnin pysäköinti parkkikiekolla.


      • staagi
        Höpöjuttuja kirjoitti:

        Laitappas parkkimaksu jonkun marketin parkkipaikolle niin saat nähdä että kukaan ei kaupassasi käy. Tämän takia Suomessa on kaikkien markettejen pihalla ilmainen parin tunnin pysäköinti parkkikiekolla.

        Noin se varmaankin on sisämaan kaupoissa asioitaessa. Kysymys on tarjonnasta ja mukavuudenhalusta.

        Jos paatin saa muutamaksi tunniksi vitosella parkkiin kunnon laituriin sopivan soittoruokalan tai ruokakaupan viereen, niin kyllä minä maksun ihan mieluusti maksan jottei tartte viskoa raskasta ankkuria lutakkoon ja etsiä keulan kiinnityspisteitä jostain kauempaa rantatöyräiltä kauempana kaupasta, vetää saappaita jalkaan päästäkseen rantaan ja kiipeilemään ostoskassi hampaissa huteria ja keikkuvia tikkaita pitkin veneen kannelle.

        Yksi valintakriteereistäni kaupan valinnalle on mm. kunnon laituri suojaisessa aallottomassa paikassa. Jos hieman maksaa so what...


      • Venettaetsimassa
        staagi kirjoitti:

        Noin se varmaankin on sisämaan kaupoissa asioitaessa. Kysymys on tarjonnasta ja mukavuudenhalusta.

        Jos paatin saa muutamaksi tunniksi vitosella parkkiin kunnon laituriin sopivan soittoruokalan tai ruokakaupan viereen, niin kyllä minä maksun ihan mieluusti maksan jottei tartte viskoa raskasta ankkuria lutakkoon ja etsiä keulan kiinnityspisteitä jostain kauempaa rantatöyräiltä kauempana kaupasta, vetää saappaita jalkaan päästäkseen rantaan ja kiipeilemään ostoskassi hampaissa huteria ja keikkuvia tikkaita pitkin veneen kannelle.

        Yksi valintakriteereistäni kaupan valinnalle on mm. kunnon laituri suojaisessa aallottomassa paikassa. Jos hieman maksaa so what...

        Oma lukunsa tässä hinnoittelussa on sen tyyppinen venematkailu, missä liikutaan päiväpurrella tai pienellä moottoriveneellä saariston kohteesta toiseen ajatuksella notta päivämatkat liikutaan veneellä ja yöksi parkkeerataan majoitusliikkeen laituriin ja yövytään ao. majoitusliikkeessä syöden siellä kunnon illallinen ja aamupala jatkaen sitten matkaa seuraavaan kohteeseen.

        Tässäpä sitä vasta törmää outoon hinnoitteluun ja muuhunkin haastavuuteen. Haastavuudesta sitten erikseen jossain muussa kirjoituksessa, mutta harvassa se majoitusliike Suomessa on, mikä käsittelee veneellä liikkuvaa majoittujaa samoin kuin autolla liikkuvaa noin kustannusnäkökulmasta. Virossa ja Ruotsissa kulttuuri on tästä näkökulmasta katsoen selvästi parempi ja joustavampi.


    • Ronsard

      Vedän kännit ja oksennan laiturille ja paskannan vessan eteen niin saan satamaa kokorahan edestä. Perkele.

      • Oho-i

        Muista vielä veneillä mahdollisimman järeällä teräsveneellä, sekoilla eteen-/taaksevaihteiden kanssa sekä unohda kiinnittää vene tullessa ja irrottaa se lähtiessä, niin satamakokemus on täydellinen.


    • 45vuottapurjehtinut

      Todellinen retkiveneilijä on valmis maksamaan kunnon hinnan täydellisestä vierasvenesatamasta.(sähköt, juomavedet, saunat, pesutuvat, aamusämpylät, ja ruokapaikat ja merellisesti turvallinen satama.) 60 - 80 :-€ on hyvin kohtuullinen näistä palveluista. Monirunkoveneille kolminkertainen maksu koska vievät kolmen veneen paikan.
      Ne jotka aina kitisee jostain ei niitä ketään kaipaakkaan , sillä sataman investointi maksaa paljon ja meidän veneilijöiden on se myös ymmärrettävä.

      • ainamerellä

        Täyttä asiaa!


      • less.is.more

        "todellinen retkiveneilijä..." heh... kuka haluaa kuka ei. Ei kaikki pysäköintipaikkaa kaipaavat ole hotellipalveluita etsimässä. Sulla on jumittanut ajatusmalli vierasvenesatama=hotelli päälle?


    • näinonnäreet

      Satamahinnat 60 - 80;-/ vrk ja kylkipaikka 250:-/vrk ja monirunkoveneille kolminkertainen hinta vievät kolmeen veneen paikan ja päivä turisteille 20/kaksituntia.
      Kitisijöitä ei tarvita eivät ne Jätä rahaa satamiin muutenkaan, joten turhaa porukkaa.
      Satamat ovat muutenkin täynnä kyllä ihmiset ovat valmiita maksamaan .

      • Jaksoit peräti kolmella nimimerkillä työntää samaa sanomaa, kahdella niistä jopa lähes copypastena.

        Se nyt on joka tapauksessa niin, että tuolla hinnoittelulla asiakkaat loppuisivat äkkiä.


      • Eiliikaarahaa

        Naantali yritti menneinä vuosina nostaa hinnoittelun pilviin verrattuna muihin satamiin. Jopa ennen nykyistä someaikaa väki väheni nopeasti ja palattiin ruotuun. Näiden ”vähintään 80 € (markkaa;) miesten osuus on varmaan melko pieni veneilijöiden kokonaismäärästä koska tuntuu hinnat olevan alemmat. Harvassa satamassa yrittäjä maksaa koko investoinnin itse vaan mukana on kunnan/valtion/eu-rahaa.


    • periaatekysymys

      Yön yli pysähdyksestä olen valmis maksamaan, mutta jos käyn jossain laiturikahvilassa piipahtamassa tunnin - pari, niin oletan saavani kiinnittyä täksi ajaksi ilmaiseksi. Oletan ylihintaisen kahvin ja pullan sisältävän sen verran katetta, että se kattaa kiinnittymisen.

      • Tyrnäväntorpedo

        Eli kun menet Kappeliin kahville, niin saat pitää veseesi ilmaiseksi Katajanokalla?
        Elämällä voi olla sinulla vielä paljon yllätyksiä varattuna :D


      • kunta.ja.yksityinen
        Tyrnäväntorpedo kirjoitti:

        Eli kun menet Kappeliin kahville, niin saat pitää veseesi ilmaiseksi Katajanokalla?
        Elämällä voi olla sinulla vielä paljon yllätyksiä varattuna :D

        Tässä sotketaan nyt ilmeisesti tahallisesti kaksi asiaa: käyntisatamat ja palvelumarinat.

        Ensimmäiset ovat kunnallisia satamia, joissa kuuluu olla maksuton lyhytaikaispysäköinti asiointia varten. Jälkimmäiset ovat businessmielessä perustettuja rahastusautomaatteja palveluineen ja rahastajineen. Ensimmäisten kohdalla ei edes ole ketään satamakapteenia keräämässä rahoja pois ihmisiltä.

        Kaksi täysin eri asiaa.


      • kunta.ja.yksityinen kirjoitti:

        Tässä sotketaan nyt ilmeisesti tahallisesti kaksi asiaa: käyntisatamat ja palvelumarinat.

        Ensimmäiset ovat kunnallisia satamia, joissa kuuluu olla maksuton lyhytaikaispysäköinti asiointia varten. Jälkimmäiset ovat businessmielessä perustettuja rahastusautomaatteja palveluineen ja rahastajineen. Ensimmäisten kohdalla ei edes ole ketään satamakapteenia keräämässä rahoja pois ihmisiltä.

        Kaksi täysin eri asiaa.

        Perustelepa, miksi a) käyntisatamat olisivat aina kunnallisia ja b) miksi niissä "kuuluisi" olla maksuton lyhytaikaispysäköinti?


      • kunta.ja.yksityinen
        10-14 kirjoitti:

        Perustelepa, miksi a) käyntisatamat olisivat aina kunnallisia ja b) miksi niissä "kuuluisi" olla maksuton lyhytaikaispysäköinti?

        Viisasteletko taas aikasi kuluksi?

        a) Ei niiden tietenkään ole mikään pakko olla kunnallisia, mutta useissa rantakaupungeissa on tarve jonkinlaiselle satamalle/kiinnittymismahdollisuudelle jo ihan logistisista syistä. Kaupassa käynti, taksiveneliikenne, lastaus jne. Ymmärrettävästi nämä eivät ole sidoksissa mihinkään yksityiseen businekseen. Paikoissa näkee nykyisin esim. parkkikiekkokuvan ja joku aikaraja esim. 2h. Ei niitä olisi, jos niitä ei tarvittaisi.

        b) Niiden maksuttomuus on ihan kannattavuuskysymys. Jos noihin jouduttaisiin järjestämään jokin rahankeruu tyyliin muutama euro per tunti, niin keräyskulut olisivat isommat kuin tuotto. Ja kuka niitä valvoisi? Joissakin rantakylissä maksuton lyhytaikaispysäköinti koetaan myös turismia edistäväksi: ohiajavan veneen on helppo poiketa tukemaan paikallisia kauppoja, kahviloita jne. ilman mitään sen suurempia satamatoimenpiteitä.

        Ei tämä mitään rakettitiedettä ole.


      • kunta.ja.yksityinen kirjoitti:

        Viisasteletko taas aikasi kuluksi?

        a) Ei niiden tietenkään ole mikään pakko olla kunnallisia, mutta useissa rantakaupungeissa on tarve jonkinlaiselle satamalle/kiinnittymismahdollisuudelle jo ihan logistisista syistä. Kaupassa käynti, taksiveneliikenne, lastaus jne. Ymmärrettävästi nämä eivät ole sidoksissa mihinkään yksityiseen businekseen. Paikoissa näkee nykyisin esim. parkkikiekkokuvan ja joku aikaraja esim. 2h. Ei niitä olisi, jos niitä ei tarvittaisi.

        b) Niiden maksuttomuus on ihan kannattavuuskysymys. Jos noihin jouduttaisiin järjestämään jokin rahankeruu tyyliin muutama euro per tunti, niin keräyskulut olisivat isommat kuin tuotto. Ja kuka niitä valvoisi? Joissakin rantakylissä maksuton lyhytaikaispysäköinti koetaan myös turismia edistäväksi: ohiajavan veneen on helppo poiketa tukemaan paikallisia kauppoja, kahviloita jne. ilman mitään sen suurempia satamatoimenpiteitä.

        Ei tämä mitään rakettitiedettä ole.

        En viisastele vaan kysyin, koska esitit perustelemattoman väitteen. Eikä vastauksesi ollut kovin hyvä. Kunnalla ei oikeastaan ole mitään velvoitetta järjestää MITÄÄN satamia, vaikka rantaa olisikin. Toki se voi katsoa sen järkeväksi. Mutta "kuuluu olla" tarkoittaisi, että se on pakollista, ehkä suorastaan lakisääteistä.


      • kunta.ja.yksityinen
        10-14 kirjoitti:

        En viisastele vaan kysyin, koska esitit perustelemattoman väitteen. Eikä vastauksesi ollut kovin hyvä. Kunnalla ei oikeastaan ole mitään velvoitetta järjestää MITÄÄN satamia, vaikka rantaa olisikin. Toki se voi katsoa sen järkeväksi. Mutta "kuuluu olla" tarkoittaisi, että se on pakollista, ehkä suorastaan lakisääteistä.

        Joo vastaus ei tainnut olla kovin hyvä, koska tosiasiat eivät sattuneet sinua miellyttämään. Vai mitä tietoa kaipasit?

        Annan sinulle neuvon sujuvampaan kommunikointiin:

        Älä takerru yksityiskohtiin ja ala nussimaan niitä. Tämä edellyttää tietysti maalaisjärkeä ja kokonaisuuden hahmottamista. Jos sitä ei ole, voi vain nussia pilkkuja ja esittää viisasta.

        En ole koskaan väittänyt kenelläkään olevan mitään velvoitteita järjestää jotakin. Pahoittelen heikkoa sananvalintaa. Annathan anteeksi?

        Jonkinlainen ilmainen lyhytaikaisipysäköinti nyt vaan on yleensä katsottu kustannustehokkaaksi ja turismin kannalta järkeväksi asiaksi monessa kunnassa. M.O.T.


      • Tyrnäväntorpedo
        kunta.ja.yksityinen kirjoitti:

        Tässä sotketaan nyt ilmeisesti tahallisesti kaksi asiaa: käyntisatamat ja palvelumarinat.

        Ensimmäiset ovat kunnallisia satamia, joissa kuuluu olla maksuton lyhytaikaispysäköinti asiointia varten. Jälkimmäiset ovat businessmielessä perustettuja rahastusautomaatteja palveluineen ja rahastajineen. Ensimmäisten kohdalla ei edes ole ketään satamakapteenia keräämässä rahoja pois ihmisiltä.

        Kaksi täysin eri asiaa.

        Siis mitä?
        Jos käyntisatamassa ei ole ketään keräämässä rahaa, niin mistä tämä keskustelu oikein syntyi?
        Kaupallisessa satamassa kaikki hyväksyy kaupallisen toiminnan, vai?


      • mitätaassekoilet
        Tyrnäväntorpedo kirjoitti:

        Siis mitä?
        Jos käyntisatamassa ei ole ketään keräämässä rahaa, niin mistä tämä keskustelu oikein syntyi?
        Kaupallisessa satamassa kaikki hyväksyy kaupallisen toiminnan, vai?

        Meni jankkaajalla liian vaikeaksi, vai mikä oli tämän ulostulon sanoma???


      • kunta.ja.yksityinen kirjoitti:

        Joo vastaus ei tainnut olla kovin hyvä, koska tosiasiat eivät sattuneet sinua miellyttämään. Vai mitä tietoa kaipasit?

        Annan sinulle neuvon sujuvampaan kommunikointiin:

        Älä takerru yksityiskohtiin ja ala nussimaan niitä. Tämä edellyttää tietysti maalaisjärkeä ja kokonaisuuden hahmottamista. Jos sitä ei ole, voi vain nussia pilkkuja ja esittää viisasta.

        En ole koskaan väittänyt kenelläkään olevan mitään velvoitteita järjestää jotakin. Pahoittelen heikkoa sananvalintaa. Annathan anteeksi?

        Jonkinlainen ilmainen lyhytaikaisipysäköinti nyt vaan on yleensä katsottu kustannustehokkaaksi ja turismin kannalta järkeväksi asiaksi monessa kunnassa. M.O.T.

        "En ole koskaan väittänyt kenelläkään olevan mitään velvoitteita järjestää jotakin. "

        Ikävä kyllä väitit. Jos et itse ymmärtänyt, mitä tarkoittaa verbi "kuulua" silloin, kun sitä käytetään sillä tavoin kuin sinä käytit, on sinun syytä lopettaa kirjoittelu suomenkielisille palstoille, kunnes olet oppinut suomea.


      • Lehtori
        10-14 kirjoitti:

        "En ole koskaan väittänyt kenelläkään olevan mitään velvoitteita järjestää jotakin. "

        Ikävä kyllä väitit. Jos et itse ymmärtänyt, mitä tarkoittaa verbi "kuulua" silloin, kun sitä käytetään sillä tavoin kuin sinä käytit, on sinun syytä lopettaa kirjoittelu suomenkielisille palstoille, kunnes olet oppinut suomea.

        Itse asiassa olet väärässä, taas kerran.
        Jos olisi käytetty sanoja "tulee olla" viitataan sillä velvoitteeseen.
        Verbin "kuulua" käyttö on laveampi. Sillä voidaan viitata myös tilanteeseen, jossa jonkin asian katsotaan olevan asiaan kuuluva yleisen käsityksen mukaan.

        Niin, että mitä jos sinä vammainen muka-viisas hylkiö ja kusipää joko vetäisit itsesi lopultakin kiikkuun, tai sitten jatkat tänne kirjoittelua vasta sitten, kun hallitset täydellisesti tarvittavat kielet.


      • siniperseestä

        Laitetaan kaikki ovenavaukset verollisiksi. Ovia on maassa niin paljon että Ovenavausvirasto olisi hyvin suuri työllistäjä.


      • Anonyymi

        Asiaa


    • pööppi

      kukaaan ei enää käytä rahasta puhuttaessa :- merkkiä tyyliin 30 :-, euron tai markan merkki rules!

      • tehdäänpä.vaikekasi

        Mistä löydän näppikseltä euron symbolin? Ja mikä on markan merkki/symboli???


      • tehdäänpä.vaikekasi kirjoitti:

        Mistä löydän näppikseltä euron symbolin? Ja mikä on markan merkki/symboli???

        Yleensä se on ALTGR ja 5, samanaikaisesti painettuna. Eli välilyöntinäppäimen oikealla puolella oleva ja vitonen. Euron symboli siis, markallehan ei sellaista koskaan ollutkaan eikä tarvita, markkahan lakkasi olemasta jo lähes 20 vuotta sitten.


      • markka.takas
        tehdäänpä.vaikekasi kirjoitti:

        Mistä löydän näppikseltä euron symbolin? Ja mikä on markan merkki/symboli???

        €€€€€€
        mk mk mk mk


    • investoijatar

      se vain on niin että jonkun näitä satamia pitää pitää yllä.
      Nämä saivartelijat ja näppärät kommentoijat saisivat jäädä mereltä pois, älkää tulko satamiimme.
      Ilmaiseksi satamat eivät kunnossa pysy!
      Halvalla ei hyvää saa!

      • omistaja

        Näin juuri emme kaipaa satamiimme jatkossa Teidänlaisianne näppäriä suunpieksiöitä, vaan nostamme kaikki hintamme ja toivotamme tervetulleeksi ne veneilijät, jotka ovat valmiita maksamaan siitä että satamat ovat kunnossa ja se on meidän satamanomistajien asia minkä hinnan päätämme ottaa. Ehkä meille riittää vähän vähemmän veneitä, mutta mielyttävämpiä ihmisiä, jotka ymmärtävät laadun päälle.


      • Rahatmulleheti
        omistaja kirjoitti:

        Näin juuri emme kaipaa satamiimme jatkossa Teidänlaisianne näppäriä suunpieksiöitä, vaan nostamme kaikki hintamme ja toivotamme tervetulleeksi ne veneilijät, jotka ovat valmiita maksamaan siitä että satamat ovat kunnossa ja se on meidän satamanomistajien asia minkä hinnan päätämme ottaa. Ehkä meille riittää vähän vähemmän veneitä, mutta mielyttävämpiä ihmisiä, jotka ymmärtävät laadun päälle.

        Mitä suotta asiaa kiertelet ja kaartelet? Oletko joku neiti vai?
        Toivotat tervetulleeksi rahat, et veneilijöitä. Sano reippaasti vaan suoraan. Veneilijät painukoot vittuun ja rahat sulle. Simple as shit!


    • kulutpeittoon

      kun kaikki satamat korottavat hintansa niin luuletteko että ne ovat tyhjiä?

      • warhasbegun

        Juuri näin. Tarvitsemme kunnon kartellit, joilla pistämme kusipäiset ruikuttajat ojentoon. Odottakaa vaan kitisijät, kohta kolahtaa, ja lujaa. Ja tolle yhdelle ilmaisten kunnallisten lyhytaikaparkkien kannattajalle sanon että sota on alkanut. Pistämme kunnat boikottiin ja viemme satamat muualle jos eivät lopeta kannattavuuden tappamista satamista.


      • altgr5

        Viekää satamanne yhteen nippuun peräsmerelle


      • khvkuvuv
        altgr5 kirjoitti:

        Viekää satamanne yhteen nippuun peräsmerelle

        Kannatettava ajatus.
        Hinatkoot satamahärpäkkeensä nippuun peräsmeren perukoille.


    • satamavahti

      Hyvä keskustelu pääosin, kiitos mielipiteistä ja oli kiva huomata että osa veneilijöistä ymmärtää että kulut tulee saada pois kauden aikana.
      Kiitos

      • Jklubben

        Niin siis minulla olisi kyllä varaa maksaa vaikka 100 euroa per vrk satamamaksua mutta kun siitä ajasta jota vietämme kesäisin merellä niin kiinnostusta istua jossain Nauvon tai Naantalin satamissa on yhtä kuin nolla. Tai sanotaan niin että pakolliset 3-4 yötä tulee vietettyä näissä mutta loput luonnonsatamissa missä voi oikeasti tuntea olevansa merellä ja yhtä luonnon kanssa. En myöskään kaipaa mitään bilemestoja vaan luonnon ääniä. Lomalla pitää saada kokea irtautumista kaupungin pauheesta.


      • Satamakapteni
        Jklubben kirjoitti:

        Niin siis minulla olisi kyllä varaa maksaa vaikka 100 euroa per vrk satamamaksua mutta kun siitä ajasta jota vietämme kesäisin merellä niin kiinnostusta istua jossain Nauvon tai Naantalin satamissa on yhtä kuin nolla. Tai sanotaan niin että pakolliset 3-4 yötä tulee vietettyä näissä mutta loput luonnonsatamissa missä voi oikeasti tuntea olevansa merellä ja yhtä luonnon kanssa. En myöskään kaipaa mitään bilemestoja vaan luonnon ääniä. Lomalla pitää saada kokea irtautumista kaupungin pauheesta.

        Pitkä vuodatus vain sanoaksesi että olet persaukinen ruikuttaja. Pysy kaukana meidän satamasta jos et ole valmis osallistumaan kustannuksiin.


    • vainluonnonsatamissa

      Vierasvenesatamissa ei kannata käydä. Hulinasta, melusta ja vastenmielisistä kokemuksista pitäisi vielä maksaa?!! Saaristomme on täynnä ihania, hiljaisia poukamia jossa hermot lepää ;)

    • Tyrnäväntörpedo

      Sen sijaan, että yrittäisimme tyrkyttää tai puolustella omia valintojamme muille, voimme todeta, että on hienoa, että jokaiselle on sopiva paikka. Ne, jotka haluavat käyttää maksullisia palveluita, voivat tehdä sen ja ne jotka eivät, voivat myös toteuttaa itseään.

      Jonkun toisen kokema ahdistus tai auvo ei ole minulle peruste olla tekemättä omia valintojani. Miksi olisi muillekaan?

    • SopiiMulle

      Kaksi-neljä yötä luonnonsatamissa, sitten semmoiseen vierassatamaan missä on parhaat bileet!!

    • KestääköPumppu

      2-4 yötä bilemestoissa ja sitten yhdeksi yöksi luonnonsatamaan rauhoittumaan ja parantelemaan krapulaa! Ja sitten sama ralli päälle..!!!

    • Vierailijoille

      Tuolla Pohjois-Amerikan suuret järvet Hudson-joen kautta New Yorkiin ja Atlantille yhdistävässä Erie-kanavassa on jokaisessa pikkukylässä ilmaiset laituripaikat, sähköt, vedet, vessat ja suihkut:

      https://youtu.be/fHjUrTc5kn8

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      28
      1387
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe