kateus vie mielenkiinnon

peippola

Koiravihaajia on Suomi pullolllaan. Miksi koiraihmiset ovat niin kateelisia toisilleen. Toisaaalta löytyy kasvattajia, joiden koirat elävät saastassa, lian ympäröimänä, huonosti hoidettuna-Heiitä löytyy myös tuomareilta, Koirasta on tehty esine, ei tunteva elävä olento-

15

482

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihmeellistävälittämistä

      Itseä ihmetyttää myös se, että miten kasvattaja koirarakkaana ihmisenä.Antaa jo pennutetut nartut eteenpäin.Eikö hän välitäkkään koiristaan,kun niistä niiden pennutuksen jälkeen luopuu.Vai onko rahan teko nuorilla nartuilla tärkeämpää, ja vanhat tuottanattomat siirtyköön kotikoiriksi?
      Monissa kenneleissä,eri roduissa tehdään tuota, et kasvattaja ei pidä itsellään pennuttamisen jälkeen narttuja.Vaan myy ne ettenpäin.

      • kaikessapuolensa

        Kasvatustyö loppuu lyhyeen,jos narttuja on vaikka pari.Ja kun ne paristi pennutettu,jäävät eläkkeelle.Ei tule sitten kennelistä pentuja vuosiin,ja kasvatus takkuaa.Jotkut käyttää sijoituspentuja,jotkut laittaa kasvatuksesta eläkkeellejääneen uuteen kotiin.Jotkut hamstraa kaikki kotiinsa.
        Jos on tarkoitus kasvattaa koiria,se onnistuu vain kun on melkein kokoajan jalostukseen sopivia yksilöitä kennelissä.Koirien määrä kasvaa helposti liian suureksi,jos kaikki kasvatuksessa käytetyt nartut loppuiäkseen jää kenneliin.
        Monille on käynyt sitten köpelösti,kun tulee suuren lauman lisäksi yllättäviä kuluja.Esim.leikkauksia,keisarinleikkauksia,sairastelua ,ja kun on yllättäviä menoja,koirien hoito on ollut suuresta määrästä johtuen heikkoa,ja johtanut sanktioihin.Ja jopa eläinrääkkäys syytteisiin.
        Eli,ei ole edes kenneltoiminnalle hyväksi ahnehtia kenneliin suurta koira määrää.Se ei ole koirien etu,että elävät suuressa laumassa.Jolloin on riski,ettei kennelin pitäjän lompakko ja aika riitä kunnolliseen koiran hoitoon.Niistä voi sitten lukea lehdistä...
        Tiedän pari eläkekotiin nuorena edukkaasti myytyä entistä ns.kennelin jalostuskoiraa.Ja ne elelee leikattuina ,ihan normi perhekoiran elämää .Niillä on ollu toisella kaks pentuetta,ja toisella vaan yksi,kun jouduttu sekin leikkaamaan.Tuttu muutama vuos sitten otti mieluusti,nuoren,edullisen koiran.Joka oli tavoille opetettu,ja tietysti sisäsiisti.Eli tosi hyviä,ja mukavia koiria ovat nuo molemmat.Itse olen harkinnut myös tuollaista jalokstuksesta poistettua, vähän edullisempaa rotukoiraa,mutta eri rotuista.Nuo kun on tosi pieni rotuisia.


    • kjjkhjllnnb

      Sama vika muissakin, ei koiranomistamattomat sen kummempia.Aina löytyy kateuden aiheita, ihmisluonto on sellainen.

    • fkjdfksjjkldf

      Asiaa! Koirapiirit ovat kauheita!

    • lyöty

      En oikein tiedä mitä tehdä.
      Olen aina tehnyt miten kasvattaja on pyytänyt, tai neuvonut. Koira on käynyt lukuisissa terveystarkastuksissa, kun kasvattaja katseli koiraa vuoden ikäisenä vähän "sillä silmällä" jalostusta ajatellen.
      No koira on kuitenkin tutkimusten perusteella sen verran viallinen yksilö, että sitä ei kennelliiton jalostussositelmien mukaisesti kannata käyttää jalostukseen, joten koira on siis poissa jalostuskäytöstä. Kasvattajan mielestä asia ei näin ole, vaan että voisi hyvin teettää yhdet pennut ja katsoa, mitä niistä tulee. Tähän en suostu jo sillä perusteella, että myös koirien sisaruksissa on sanomista ja niiden jälkeläisistä on löytynyt mm. lonkkavikaa.
      Kasvattaja on katkaissut välit minuun ja nyt mitä ilmeisimmin kirjoittelee rodun harrastajille kaikkea pahaa minusta ja osa porukasta on jopa uskonut, koska kaverilistaltani puuttuu yhtäkkiä henkilöitä, joiden kanssa olen tullut toimeen irl ja ollaan fb:ssa juteltu rodusta paljon, oon kysellyt heidän perään ja vastausta tulee tyyliin "en jaksa avautua tästä nyt". Tällainen toiminta on mielestäni epäkorrektia, varsinkin kun mitään perustavaa syytä tälle kasvattajan ja entisten tuttujen käytökselle ei ole.

      Oon huomannut myös sen, että uudet rotuun tutustuvat, tai uuden pennun omistajat myös käyttäytyvät kummallisesti mua kohtaan. Eli tämä tyyppi varmaankin varoittelee minusta kaikille uusillekin tyypeille. Miksi kukaan ei sano tästä minulle suoraan, että missä mättää? Olen ihan tavallinen ihminen, vaan joutunut kiusaajan silmätikuksi ja jatkuvan pilkan kohteeksi?! Melkein voisin jo tuntea itseni vainoharhaiseksi, mutta tiedän, että vika ei ole minussa.

    • eimullamuuta

      Minusta taas koiranpitäminen on aika mielisairasta puuhaa tänä päivänä, ehkä just noi koirien sairaudet joita on teetetty jalostamalla. Sitten toinen juttu, että koirien omistajia käsketään ja määrätään tekemään kaikenlaista hullua mikä on mennyt ajat sitten narsismiin, eli tehdään koiran puolesta asioita vaikka se osaisi ihan hyvin tehdä itse, eli pakkoeletään sen puolesta. Eikä siis aina omasta tahdosta vaan yleisen painostuksen vuoksi ja toimimattomien säännösten. Rakastan eläimiä niin paljon, etten missään tapauksessa sellaisia ottaisi ja säilöisi kerrostaloissa. Enkä soisi lapsiperheisiin joissa harrastetaan paljon,silloin ei riitä se työpäivän aika kun koira on yksin kotona vaan illat viedään niitä lapsia harrastuksiin, eli käytännössä tälläinen koira masentuu vankilassaan.

      Soisin, että koiria saisi pitää irti vaikka jonkin tietyn ajan päivässä virallisesti, että ne saisi riittävästi liikuntaa ja sinä aikana saisivat ne koirakammoiset sulkeutua jonnekkin ja liikennettä vähentää. Noi koirakammoiset olisi aikoja sitten pitänyt päästä terapiaan, mutta kun eletään hölmölässä ja kaikkia vähemmistöjä pitää ymmärtää on se tarkoittanut, sitä että muut saa siitäkin kärsiä.

      Tässä yhteiskunnassa on mieletön määrä ihmisiä jotka ovat tyrannisoinut muita ihmisiä, koska eivät halua muiden saavan olla onnellisia ja elää omansalaista elämää. Heidät laittaisin terapiaan myöskin. Valitettavan usein se on ollut ihminen jota on joskus kohdeltu huonosti ja hän tavallaan sitten jatkaa tätä tapahtumaa iloisena siittä, että saa nyt tehdä samoin, kun häntä on aikoinaan kohdeltu, eli valittaa toisten elämäntavoista.

      Lisäksi laittaisin terapiaan ne naimisissa olevat joukkoraiskaajat jotka leikkivät valeterapeutteja näilläkin palstoilla ja vaatisin heidät kustantamaan jälkeläiset vainoamilleen ihmisille, valitettavasti nämä terapeutit ottavat aina vain nuorempia uhreja(naispuolinen narsistiterapeutti huutelee pitkin nettiä kovaan ääneen, kuinka ylpeä puuma hän on) joidenka puolesta haluavat elää, eli terapioidaan ihmisiä joita ei edes tunneta, eikä kuunnella mielisairain diagnoosein ja vaaditaan, että niiden pitää haluta viihdyttää terapian tarpeessa olevaa terapeutteja jotka itse ovat juurikin niitä narsisteja jotka eivät osaa siellä omassa parisuhteessaan elää vaan pitää elää tuntemattomienkin ihmisten puolesta ja tuhota heidän hyvä elämänsä ja syyttää uhreja narsisteiksi. Toi ei voi olla muuta, kuin kateutta myös, väkisin vainotaan ihmisiä ja yritetään heitä diagnosoida, ihmiset jotka itse eivät ole osanneet ihmissuhteissaan onnistua, vaan vainoavat kaikenaikaa uusia uhreja, vain siksi, että rahaa sataisi heidän pankkitililleen, se on yksi mielisairaammista jutuista. Heitä hoitamaan tarvittaisiin kyllä erikoisjoukot, valepsykiatrit kuvittelevat narsismissaan saavansa tehdä ihan mitä vain.

      Koirien oloihin toivoisin parempaa ainakin niissä perheissä joissa niillä on hyvä olla. Kerrostalovankila ei ole koiran paikka.

      • Ounoujaooämgee

        Elikkä sinäkin olet kateellinen? Kaikesta sitä pitääkin netissä marmattaa. Hankkisit ihan ikioman elämän, ystävä-hyvä.


      • eimullamuuta
        Ounoujaooämgee kirjoitti:

        Elikkä sinäkin olet kateellinen? Kaikesta sitä pitääkin netissä marmattaa. Hankkisit ihan ikioman elämän, ystävä-hyvä.

        Mistä olisin kateellinen? Siitä, että eläimiä säilötään esim kerrostaloasunnoissa?
        Ystävä hyvä sinä et tiedä mitään minun elämästäni ja hyvä niin. Mut itse sinä kateutesi jäljet tai luulosi tunnet. Muut on niistä tietämättömiä.


      • Ounoujaooämgee
        eimullamuuta kirjoitti:

        Mistä olisin kateellinen? Siitä, että eläimiä säilötään esim kerrostaloasunnoissa?
        Ystävä hyvä sinä et tiedä mitään minun elämästäni ja hyvä niin. Mut itse sinä kateutesi jäljet tai luulosi tunnet. Muut on niistä tietämättömiä.

        Oletko ihan höhlä? Kateellinen siitä että toisilla on koira lemmikkinään mutta sinulla ei. Voi, miten yksinäistä sun elämäs on pakko olla. Mutta yritäpä kestää, tai ota itsellesi myöskin.


      • nojopaonkin
        Ounoujaooämgee kirjoitti:

        Oletko ihan höhlä? Kateellinen siitä että toisilla on koira lemmikkinään mutta sinulla ei. Voi, miten yksinäistä sun elämäs on pakko olla. Mutta yritäpä kestää, tai ota itsellesi myöskin.

        Niimpä.Koirapalstalla koirattomana,melko säälittävää.


    • i709

      Ap paljonko oli promilleja kun kirjoitit tuon?

    • rtqetqetwet

      "Koiravihaajia on Suomi pullolllaan. "

      Miksihän?

      Jos koiranomistajissa ei olisi tätä fanaatikkosiipeä pilaamassa kaikkien mainetta, koiravihaajia olisi varmasti vähemmän. Nykyisinhän näiden fanaatikkojen meno on täysin muista piittaamatonta sikailua. Viha tulisi kohdistaa näihin fanaatikkoihin, ei heidän koiriinsa. Ikävä kyllä ihmisiä häiriköivä koira ja "hänen" terroriaan puolustava mami ei varsinaisesti edistä asiaa.

      • huomioinut

        Eihän se mitään,jos se mami omistaa maat ja mannut ihan itse.Silloin on asia täysin eri.Silloin ei pidä mamin hauvan reviirille tuppautua.En minä ainakaan menis koiran omistajan maille häiritsemään hänen koiraansa.


    • elämäntapaerämies

      ei niitä häiriköitä ole kuin muutama prosentti mutta kun ne sitten syytävät paskaa tuulettimeen niin leviäähän se...onneksi suurin osa on rehtiä ja reilua sakkia!

    • Apuasaakunetsii

      Kannattaa jutella jollekkin ammattilaiselle tuosta ongelmasta.On hyvä että sen huomaa itse,eikä muut .Parempaa jatkoa sinulle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      133
      3397
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1341
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1310
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      67
      1156
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1094
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1071
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      999
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      986
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      43
      973
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      47
      877
    Aihe