Miten käy kun seinä on vastassa

Tunnollinen

Mitä tapahtuu kun ei enään pysty isoja vippilainoja lyhentää kun ei jää muuten enään mihinkään rahaa yritän pienet velat maksaa ja auton osamaksuja on vielä vuoteen 2021 asti sitä olen maksanut säännöllisesti eräpäivänä jatkossa myös,mutta nämä isot lyhennykset on pakko jättää,niin kysyn viekö ne velkaisen auton tai miten pankki joka on myöntänyt autolainan reakoi tähän voinko jatkaa erämaksuja säännöllisesti ja pitää autoni? Kuinka kauan kestää että ulosotto alkaa toimia??huolestunut surullinen että tämmönen päätös oli tehtävä

18

1171

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Se_on_kadotus

      Voi, että mua pistelee tällainen vihaksi, koska jokainen tietää varmasti itse syyn asialle eikä toiminut ajoissa. Sitten käy niin, että salailee.

      Jos sinä olisit todella rehellinen, pystyisit oikeasti hakemaan apua, etkä tekisi suomi24:ssa aloitteta. Koska käytät rahat huumeiseen, etkä ole voinut maksaa velkoja, on noussut tie pystyyn.

      Sen jälkeen on mustavalkovaihtoehdot:

      1) kaaos, paha olo, velkojat niskassa ei rauhaa koskaan, moneen vuoteen ei hyvää odotettavissa.
      2) kaikki menee ja itse vammautuu.

      Huumevelkoija ei kannata keneltäkään alkaa maksaa ottamalla lainaa, kun se ottaa sitä huumetta ja velkaa heti kun hommat hoitaa toinen sen puolesta. Toivonta, päihdekäyttäjät sanovat että tämä alas meno on ainut joku voi muuttaa asioita, amerkkialaishuumeiden käyttäjää ei voi enää auttaa kukaan ei edes alas meno.

      Salapoliisi on roikkunut takinliepeissä jo 15 vuotta, sillä ei ole parempaa tekemistä, koska se on surkea otus, sinkku roikkuu joka iikan perässä. Saattaa jopa muuttaa asumaan naapuriisi vahingossa, jos se huomaa, kuka siinä asuu, se vahtii niidenkin terveyttä ja julkistaa tiedot netissä, Ei ole mahdollista olla individuaalisti kipeä, hän juoruaa kaiken kaikille.

      Jos salapoliisi ei saa kiikkiin, ei ole mitään keinoja. Jos olisin itse näin tyhmä, että olin sortunut tuollaisiin ja harrastaisin sen vuotamista, surkeita naisia ja miehiä enkä pystyisi olemaan itsekseni yhtään sekuntia, yrittäisin päästä hoitoon sairaalaan sisään katkolle huumeista ja samalla mielenterveyden perusteellisempaan hoitoon. Mielenterveys takkuilee huumeiden tai viinan käytön ilmettyä, muut eivät niitä niin paljon käytä, poikkeuksia löytyy.

    • Juristin_apu

      Autolainasta en tiedä, mutta eikö olisi viisasta hakea apua ja neuvoja joltain. Jos itse salailukulttuurissaa tekee omia johtopäätöksiä, voi jäädä huomaamatta jotain käytännön maksuasioihin liittyviä juttuja. Joku velkaneuvonta ja rehellisyys tilanteesta, he voivat tietää, miten hoitaa päihdeongelmat. Vittu, me voida hallita koko yhteiskunnan rikollisten tyyppien ongelmakenttää, aivan kuin omaa ei tarttis hoitaa vaan näiden hoivattavien vilpillistä ja huumehuuruista käytön jatkumisen vahvistusta tukea.

    • Hemppajemppa

      Oletko edennyt asiassa? Itse myös todella kusisessa rahasuossa🙄

    • Järjestelykysysys

      Miten ois velkaneuvonta? Eihän ne nyt sellaisia velkoja voi irtisanoa joita maksat. Mutta pystytkö ulomittauksen jälkeen sitä enään maksamaan. Sehän tuo pikavippiperkele on että otetaan liikaa ja liian helposti ja liriin joudutaan.
      On sinulla mahdollisuuksia, neuvottelet sen velan maksun käräjillä tai voudilla. Ja maksat sen. Ellet maksa autosi sitten ulosmitataan, kun olet maksanut sen.

    • KatkaiseKierre

      Älkää kituuttako velkojen kanssa älkääkä missään tapauksessa enää ainakaan lainatko lisää entisten lyhennysten maksuun. Ei niistä veloista lisää lainaamalla eroon pääse ja tuo kituuttaminen on todella raskasta. Itse tein kumpaankin liian pitkään ja yritin viimeiseen asti maksaa velat pois. Ei onnistunut.

      Lopputulos se, että ulosotossa yli 40 000 euroa. MUTTA. Kun vihdoin uskalsin ottaa tuon viimeisen askeleen ja päästää velat ulosottoon, päällimmäinen tunne olikin lähinnä helpotus. Nyt vouti vie palkasta mitä vie ja that's it. Rahaa elämiseen jää kuitenkin jonkin verran. Ei tässä leveästi elellä, mutta ainakin rahaa jää enemmän kuin aiemmin laskuja maksaessa. Palkkani on vajaa 3000e kuussa bruttona ja käteen jää vajaa puolet tuosta verojen ja ulosoton jälkeen. Vuokraa maksan vajaa 500 euroa joten rahaa kaikkeen muuhun jää tyyliin 800-900e kuussa. Tärkeintä on kuitenkin se, että voin henkisesti paremmin kun laskuja ei tipu koko ajan postiluukusta eikä joka kuukausi tarvitse laskea sitä riittääkö rahat vai ei.

      Siitä hetkestä kun jätät laskut maksamatta, menee vielä varmaan 4-6kk ennen kuin ulosotto alkaa. Eli periaatteessa ehdit siinä välissä vielä säästää rahaa pahan päivän varalle. Lisäksi kun olet vuoden ollut ulosotossa, saat automaattisesti kaksi vapaakuukautta. Tai no, saat jos tulot ei ole liian isot. Itselläni on hieman liian isot, mutta sain kuitenkin kuukauden vapaata neuvoteltua. Jos hieman haluaa taktikoida niin kannattaa vaikka alku ja loppuvuonna tehdä töitä hieman liian suurella veroprosentilla ja ottaa nuo vapaakuukaudet sitten pienellä. Se korkeampi veroprosentti ei normi kuuna niin näy käteen jäävässä osassa, koska vouti ottaa 2/3 suojaosuuden yli menevästä osasta. Ja toisaalta sen suojaosuuden verran saat aina. Jos tulosi on pienet niin vouti ei välttämättä ota palkasta mitään tai ottaa vähän.

      Antakaa kaikkien laskujen (paitsi laskut joissa sinulla on takaaja, älä saata häntä kuseen) vuokraa , vettä ja sähköä lukuun ottamatta mennä ulosottoon. Ja oikeastaan myös puhelinlaskut kannattaa maksaa niin saat pitää saman numeron ja liittymään eikä tarvitse kikkailla prepadeilla. Sen jälkeen annat ulosoton ottaa mitä ne ottaa ja elät vähemmän stressaavaa elämää. Jos tulosi on asialliset niin hyvin mahdollista, että velat loppuu joku päivä. Jos niitä on liikaa niin ne vanhenee tyyliin 15 vuodessa.

      Jos sinulla on arvokas auto niin ulosotto todennäköisesti käyttää sen velkojen maksuun. Jos velkasi eivät ole mahdottomat niin myy auto ja maksa sillä velkoja tai annan ulosoton viedä se ja lyhentää velkoja. Näin pääset niistä veloista ulosoton kautta aiemmin eroon. Jos taas tilanteesi on lähes toivoton ja olet sitä mieltä, että et kuitenkaan pääse veloista eroon alle 15 vuoden niin myy auto pois ja pistä rahat säästöön, toki käteisenä. Ostat vaikka jonkin halvan menopelin tilalle, niistä vouti ei ole kiinnostunut.

      Mutta minun neuvoni. Jos tilanne on toivoton, katkaise kierre ja päästä velat ulosottoon. Monesti tässä vaiheessa ainakin se lisävelkaantuminen katkeaa. Stressikin vähenee. Itse en ole katunut tätä päätöstä vaikka tässä se 15 vuotta saattaakin nyt kulua. Suomessa minimitoimeentulo on joka tapauksessa turvattu ja se hyvinkin voi olla enemmän mitä velkoja väkisin maksaessa käteen jää.

      • Jes

        Olen samaa mieltä ja toiminut juuri samoin. Kannattaa myös elää ja pitää itseään ihan oikeana ihmisenä, vaikka usein lyödäänkin se kakkoskansalaisen leima otsaan uo- velalliselle . Kun muuta keinoa ei ole, maksaminen käy näinkin. Tsemppiä kaikille uo-velallisille ja nautitaan kesästä !


      • Ahdistunut

        Olipas kiva lukea juttusi katkaise kierre.
        Itselläni tilanne että monta n2000-5000 euron luottoa tällä hetkellä perinnässä. Kaikki tuloni menee niiden erämaksuihin. Pelottaa ajatus ulosotosta. Helpompi olisi vissiin päästää ne sinne.
        Voiko ulosottoa lyhentää ilman että suoraan palkasta vievät? Entä meneekö heti luottotiedot. Niin monta kysymystä risteilee päässä ja aivan mahdoton ahdistus. Kuinkakohan nopeaa saa maksettua n.20000€ ulosottovelan. Apua!!!


      • KatkaiseKierre

        20 000 euroa saa kyllä maksettua pois jos sinulla on asialliset ja säännölliset tulot. Vuosia siihen toki menee. Pienillä tuloilla voi olla, että niistä ei pääse eroon sen 15v aikana. Mutta sittenhän ne kuitenkin vanhenee. Eikä ne vanhene jos ne ei ole ulosotossa.

        Ymmärrän tilanteesi ja kuten sanoin, ulosotossa kaikille sentään jää se suojaosuus ja lisäksi sossu auttaa jos se ei riitä. Tuo on kaikkineen todennäköisesti enemmä mitä sinulle nyt jää. Älä pelkää sitä ulosottoa, se on monesti parempi ratkaisu. Olettaen toki, että nyt elät ihan köyhyysrajalla eikä laskut silti tahdo loppua. Monesti tuossa tilanteessa joutuu lainaamaan vaan lisää ja lopulta summa polkee paikallaan tai jopa kasvaa.

        Ulosoton kanssa voi sopia, että maksaa x summan ilman varsinaista ulosmittausta, mutta lähtökohta on se, että se ulosmitataan palkasta. Päästä ne menemään sinne, säästä rahaa sinä aikana ennen kuin uo alkaa, maksa sitä reilusti vuosi ja saat ehkä sitten kaksi vapaakuukautta vuoden päästä. Kyllä tässä hengissä pysyy. Postiluukusta ei koko ajan kolise laskua eikä sinun koko ajan tarvitse laskea sitä riittääkö tulot laskuihin. Ulosotossa on varma homma, että riittää, tavalla tai toisella.

        Jos haluat niin käy nyt ainakin velkaneuvojalla. Hän voi hyvinkin antaa sinulle saman neuvon. Lisäksi sitä kautta on ainakin myöhemmin mahdollisuus päästä velkajärjestelyyn jossa velkoja leikataan kohtuullisemmiksi. Tätä kautta on sitten mahdollisuus selvitä pienemmillä maksuilla ja nopeammin kuiville.

        Älkää siis hyvät ihmiset enää syöttäkö niitä pikavippifirmoja vaan ottakaa se askel eteenpäin, vaikka se vähän kivulias olisikin. Tsemppiä kaille. Ei ole helppo tilanne, mutta tästä voi selvitä. Nyt asiat on ihan ok. Viikon päästä lähden itse Eurooppaan lomamatkallekin, ei elämä tähän ulosottoon lopu. Suomessa on hyvät turvaverkot. Toki virheistä kannattaa oppia. Kuten itsekin toivottavasti olen tehnyt.


      • Ahdistunut

        Kiitos kannustuksesta. Ehkä päästän velkani ulosottoon ja saan helpotuksen tähän ahdistukseen.


      • KatkaiseKierre

        Päästä ja veikkaan, että saat. Vaikeinta on tehdä se päätös. Sen jälkeen kun päätös on tehty, kaikki saattaakin tuntua helpolta. Tuosta päätöksestä vähän kuin alkaa uusi elämä. Ei varakas, mutta silti.

        Annat nyt vaan niiden laskujen kolista postiluukusta ja jätät kylmästi maksamatta. Velkojille ilmoitat suoraan, että päästäkään ulosottoon. Vuokra ja puhelinlaskut hoida. Jos tarvitset uutta asuntoa, joko isompaa tai pienempää ja halvempaa niin hommaa se ennen kuin menetät luottotiedot. Itse kyllä sain asunnon tuon jälkeenkin, mutta se voi varsinkin yksityiseltä haettaessa olla tiukassa.

        Jos sinulle nyt ennen ulosottoa jää jotain ylimääräistä (kun et laskuja enää maksa) niin hoida ylimääräisillä rahoilla pois jotain laskuja joita ei ole tarkoitus päästää ulosottoon. Esimerkiksi itse lyhentelin äitini takaamaa pankkilainaa jota en halunnut päästää ulosottoon. Ja nyt se onkin itse asiassa loppumassa kesän jälkeen. Tuon jälkeen jää taas pieni siivu enemmän käytettäväksi. Yksi hyvä kohde on myös esimerkiksi mahdolliset puhelinten kytkykaupat. Sitä puhelinlaskua ei tosiaan kannata päästää ulosottoon jotta saat jatkaa normaali liittymien käyttämistä. Ne aiemmin otetut mahdolliset kytkyt voivat kuitenkin nostaa sitä kuukausittaista laskua. Eli jos sinulta vapautuu nyt rahaa muutamaksi kuukaudeksi veloista joita et enää lyhennä, niin käytä ne velkoihin jotka on tarkoitus maksaa. Ja lisäksi säästä sinne pahan päivän varalle jos suinkaan vaan mahdollista. Ja kaikki ylimääräinen käteisenä kotiin jotta ulosottomies tai sossu eivät niistä tiedä. Tilillä rahaan makuuttaminen loppuu siinä vaiheessa kun ulosottoon joudut. Normaali kuukausitulot toki voi siellä säilöä, mutta ei sinne säästämään voi alkaa.


      • fgh5
        KatkaiseKierre kirjoitti:

        20 000 euroa saa kyllä maksettua pois jos sinulla on asialliset ja säännölliset tulot. Vuosia siihen toki menee. Pienillä tuloilla voi olla, että niistä ei pääse eroon sen 15v aikana. Mutta sittenhän ne kuitenkin vanhenee. Eikä ne vanhene jos ne ei ole ulosotossa.

        Ymmärrän tilanteesi ja kuten sanoin, ulosotossa kaikille sentään jää se suojaosuus ja lisäksi sossu auttaa jos se ei riitä. Tuo on kaikkineen todennäköisesti enemmä mitä sinulle nyt jää. Älä pelkää sitä ulosottoa, se on monesti parempi ratkaisu. Olettaen toki, että nyt elät ihan köyhyysrajalla eikä laskut silti tahdo loppua. Monesti tuossa tilanteessa joutuu lainaamaan vaan lisää ja lopulta summa polkee paikallaan tai jopa kasvaa.

        Ulosoton kanssa voi sopia, että maksaa x summan ilman varsinaista ulosmittausta, mutta lähtökohta on se, että se ulosmitataan palkasta. Päästä ne menemään sinne, säästä rahaa sinä aikana ennen kuin uo alkaa, maksa sitä reilusti vuosi ja saat ehkä sitten kaksi vapaakuukautta vuoden päästä. Kyllä tässä hengissä pysyy. Postiluukusta ei koko ajan kolise laskua eikä sinun koko ajan tarvitse laskea sitä riittääkö tulot laskuihin. Ulosotossa on varma homma, että riittää, tavalla tai toisella.

        Jos haluat niin käy nyt ainakin velkaneuvojalla. Hän voi hyvinkin antaa sinulle saman neuvon. Lisäksi sitä kautta on ainakin myöhemmin mahdollisuus päästä velkajärjestelyyn jossa velkoja leikataan kohtuullisemmiksi. Tätä kautta on sitten mahdollisuus selvitä pienemmillä maksuilla ja nopeammin kuiville.

        Älkää siis hyvät ihmiset enää syöttäkö niitä pikavippifirmoja vaan ottakaa se askel eteenpäin, vaikka se vähän kivulias olisikin. Tsemppiä kaille. Ei ole helppo tilanne, mutta tästä voi selvitä. Nyt asiat on ihan ok. Viikon päästä lähden itse Eurooppaan lomamatkallekin, ei elämä tähän ulosottoon lopu. Suomessa on hyvät turvaverkot. Toki virheistä kannattaa oppia. Kuten itsekin toivottavasti olen tehnyt.

        "Pienillä tuloilla voi olla, että niistä ei pääse eroon sen 15v aikana. Mutta sittenhän ne kuitenkin vanhenee. Eikä ne vanhene jos ne ei ole ulosotossa."

        Kaikki velat vanhenee nykyään 15-20v eräpäivästä, myös ilman oikeuden päätöstä olevat. Julkkisoikeudelliset 5-6v esim verot, sairaalalaskut jne.


      • thynhk5yunmjyuu

        Ei taida pitää paikkaansa.

        Katso esim. https://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Maksut-laskut-perinta/velkojen-vanhentuminen/velkojen-lopullinen-vanhentuminen/

        "Velka vanhenee lopullisesti yleensä 15 vuodessa

        Vuoden 2008 alusta astuivat voimaan säännökset velkojen lopullisesta vanhentumisesta. Säännöksiä täydennettiin vuoden 2015 alusta voimaantulleilla muutoksilla.

        Säännökset koskevat yksityishenkilöiden rahavelkoja. Nämä velat vanhentuvat lopullisesti

        - 15 vuodessa ulosottoperusteen (tuomion) antamisesta
        - 20 vuodessa velan erääntymisestä, jos velkojana on yritys tai yhteisö
        - 20 vuodessa ulosottoperusteen (tuomion) antamisesta, jos ulosottoperusteessa tarkoitettu velkoja on yksityishenkilö
        - 20 vuodessa ulosottoperusteen (tuomion) antamisesta, jos korvaussaatava perustuu rikokseen, josta velallinen on tuomittu vankeuteen tai yhdyskuntapalvelukseen
        - 25 vuodessa velan erääntymisestä, jos velkojana on yksityishenkilö.

        Tuomioistuin voi antaa päätöksen ulosottoperusteen täytäntöönpanokelpoisuuden määräajan pidentämisestä 10 vuodella, jos velallinen on olennaisesti vaikeuttanut velkomista (esim. kätkenyt tai lahjoittanut omaisuuttaan tai salannut tietoja tai antanut vääriä tai harhaanjohtavia tietoja taloudellisesta asemastaan). Määräajan jatkamiskanne tulee nostaa 2 vuoden kuluessa alkuperäisen ulosottoperusteen täytäntöönpanokelpoisuuden määräajan päättymisestä

        Lopullisen vanhentumisen määräajan laskeminen

        Lopullinen vanhentumisaika lasketaan kahdella rinnakkaisella ja toisistaan riippumattomalla tavalla: täytäntöönpanoperusteen (tuomion) antamisesta ja velan erääntymisestä. Velka on vanhentunut kun jompikumpi vanhentumisaika on kulunut umpeen.

        Ulosottoperusteesta (tuomio tai yksipuolinen tuomio) laskettava lopullinen vanhentumisaika on tullut osittain taannehtivasti voimaan siten, että

        jos velkaa koskeva ulosottoperuste (tuomio) on annettu ennen 1.3.1993, 15 vuoden vanhentumisajan mukainen määräaika on kulunut umpeen 1.3.2008 ja jos vanhentumisaika on ollut 20 vuotta, määräaika on kulunut umpeen 1.3.2013.
        Jos ulosottoperuste (tuomio) on annettu 1.3.1993 tai sen jälkeen, määräaika (15 tai 20 vuotta) lasketaan lopullisen tuomion antopäivästä.

        Vuoden 2015 alusta voimaantullut velan erääntymisestä laskettava vanhentuminen lasketaan osittain taannehtivasti siten, että lain voimaan tullessa 1.1.2015 vanhentumisajasta on kulunut enintään 15 vuotta. Tämä merkitsee sitä, että velkoja voi periä saataviaan lain voimaantulon 1.1.2015 jälkeen vielä 5 tai 10 vuotta velkaan sovellettavasta vanhentumisajasta riippuen."


      • fgh5
        thynhk5yunmjyuu kirjoitti:

        Ei taida pitää paikkaansa.

        Katso esim. https://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Maksut-laskut-perinta/velkojen-vanhentuminen/velkojen-lopullinen-vanhentuminen/

        "Velka vanhenee lopullisesti yleensä 15 vuodessa

        Vuoden 2008 alusta astuivat voimaan säännökset velkojen lopullisesta vanhentumisesta. Säännöksiä täydennettiin vuoden 2015 alusta voimaantulleilla muutoksilla.

        Säännökset koskevat yksityishenkilöiden rahavelkoja. Nämä velat vanhentuvat lopullisesti

        - 15 vuodessa ulosottoperusteen (tuomion) antamisesta
        - 20 vuodessa velan erääntymisestä, jos velkojana on yritys tai yhteisö
        - 20 vuodessa ulosottoperusteen (tuomion) antamisesta, jos ulosottoperusteessa tarkoitettu velkoja on yksityishenkilö
        - 20 vuodessa ulosottoperusteen (tuomion) antamisesta, jos korvaussaatava perustuu rikokseen, josta velallinen on tuomittu vankeuteen tai yhdyskuntapalvelukseen
        - 25 vuodessa velan erääntymisestä, jos velkojana on yksityishenkilö.

        Tuomioistuin voi antaa päätöksen ulosottoperusteen täytäntöönpanokelpoisuuden määräajan pidentämisestä 10 vuodella, jos velallinen on olennaisesti vaikeuttanut velkomista (esim. kätkenyt tai lahjoittanut omaisuuttaan tai salannut tietoja tai antanut vääriä tai harhaanjohtavia tietoja taloudellisesta asemastaan). Määräajan jatkamiskanne tulee nostaa 2 vuoden kuluessa alkuperäisen ulosottoperusteen täytäntöönpanokelpoisuuden määräajan päättymisestä

        Lopullisen vanhentumisen määräajan laskeminen

        Lopullinen vanhentumisaika lasketaan kahdella rinnakkaisella ja toisistaan riippumattomalla tavalla: täytäntöönpanoperusteen (tuomion) antamisesta ja velan erääntymisestä. Velka on vanhentunut kun jompikumpi vanhentumisaika on kulunut umpeen.

        Ulosottoperusteesta (tuomio tai yksipuolinen tuomio) laskettava lopullinen vanhentumisaika on tullut osittain taannehtivasti voimaan siten, että

        jos velkaa koskeva ulosottoperuste (tuomio) on annettu ennen 1.3.1993, 15 vuoden vanhentumisajan mukainen määräaika on kulunut umpeen 1.3.2008 ja jos vanhentumisaika on ollut 20 vuotta, määräaika on kulunut umpeen 1.3.2013.
        Jos ulosottoperuste (tuomio) on annettu 1.3.1993 tai sen jälkeen, määräaika (15 tai 20 vuotta) lasketaan lopullisen tuomion antopäivästä.

        Vuoden 2015 alusta voimaantullut velan erääntymisestä laskettava vanhentuminen lasketaan osittain taannehtivasti siten, että lain voimaan tullessa 1.1.2015 vanhentumisajasta on kulunut enintään 15 vuotta. Tämä merkitsee sitä, että velkoja voi periä saataviaan lain voimaantulon 1.1.2015 jälkeen vielä 5 tai 10 vuotta velkaan sovellettavasta vanhentumisajasta riippuen."

        Juu eli tuossahan ne tulikin..

        "20 vuodessa velan erääntymisestä, jos velkojana on yritys tai yhteisö"


      • uwuuuu38u3h

        Ulosotossa on myös paljon yksityisoikeudellisia velkoja, mm. elatusapuja, jotka vanhenevat vasta 25 vuodessa (tai 20 vuodessa jos niille on annettu ulosottoperuste).


      • fdhdfh5
        uwuuuu38u3h kirjoitti:

        Ulosotossa on myös paljon yksityisoikeudellisia velkoja, mm. elatusapuja, jotka vanhenevat vasta 25 vuodessa (tai 20 vuodessa jos niille on annettu ulosottoperuste).

        höpö höpö---elarit vanhenee 5 vuodessa, käytännössä 6 vuodessa koska venhenminen aloitetaan erääntymisä seuraavan vuoden alusta.


    • KatkaiseKierre

      Eikös nuo elarit ole ensisijaisesti perittäviä? Eli toisin sanoen jos ulosotossa on sekä luottoja, että elatusmaksuja niin elatusmaksut maksetaan ensin pois, vasta sitten luotot? Joka tapauksessa, jos joku maksaa elatusmaksuja ja on joutumassa ulosottoon niin nekin elatusmaksut kannattaa päästää sinne. Monissa tapauksissa on tietysti pakkokin. Toinen puoli saa joka tapauksessa Kelalta elatusapua noin 150 euroon asti per lapsi. Eli ei jää täysin avuitta.

      • 747547

        Juu kyllä, elarit ulosmitataan ennen kaikkia muita velkoja ja niistä ei mene taulukkomaksuja..


    • Sahurivaan

      Täällä näköjään on oikein lukenutta porukka linjoilla,kuses oot ja ainoo oikea ulospääsy on paperin(rahan) hankkiminen nopeasti.Jos oot nainen niin mieleenjoulahtaa itsensä myyminen tai escort homma sillä tekee nousut aika helposti jos oot näyttävä muuten menee huoraamiseksi:(Tietysti muitakin vaihtoehtoja kyllä löytyy saat vaan ite miettii mitä ne vois olla...Jos työnteko ei kiinnosta ja hommien hoito sitä kautta niin aika vähis on vaihtoehdot.Jätä vaan pystyyn kaikki ja hoida vaan lisää velkaa,kuittaat ne sit joskus pois jollain hommal;)Töitä löytyy aina tekeville!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2833
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2400
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2170
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1982
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1826
    6. 166
      1820
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1777
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1726
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe