Suosittele juristia talopakettiriitaan

HomeSweetHome

Otsikossa kysymys. Mitä tehdä, kun valmistalossa on jekutettu ja pienessä talopakettitoimittajan säästössä onkin iso hinta ostajalle?
Hakusessa on juristi, jolla on hyvät näytöt nimen omaan talopakettikaupoissa.

7

582

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lain_nimessä

      googlaamalla jo tietäisit

    • Norjankävijä

      Norjassa on paljon hyviä juristeja Ålesundissa.

    • juristinkaveri

      Selvitä nyt kuitenkin ensin, että mitä oikeusturvavakuutuksesi kattaa? Jos kyseessä pieni säästö, eli se riidan aihe, on yleensä oikeusturvavakuutus summa 2 x riidanalainen summa - omavastuu, vaikka enimmäiskorvaus olisi 25000€ tai 50000€.
      Juristeja löytyy googlettamalla, jotka ovat perehtyneet tehtyihin sopimuksiin, mutta muista, että myös vastapuolella on juristi ja siellä on HETI pohjalla 5000€ laskua odottamassa sinua.

    • HomeSweetHome

      Tuo oikeusturvavakuutus tulikin jo selvitettyä. Otin talopaketille vakuutuksen heti kun rakentaminen alkoi - ja tässäpä tuli tehtyä virhe. Vakuutus olisi pitänyt ottaa sopimuksen kirjoitushetkeä ennen, jotta oikeusturvavakuutusta voisi käyttää! Ei varmaan kukan tätä tiedä! Varsinaisen kotimme oikeusturvavakuutus on käytössä ja se riitää sekä tavarantarkastukseen että reklamaatioon.
      Eikä paljoa muuhun - toivottavasti riittää. Kuluttajariitalautakunta on ilmainen ja sitä aika monet yritykset noudattaa. Sitä olisi tarkoitus käyttää.

      • Vinkkimies58

        Pari vinkkiä. 1) Valitse sellainen AA joka taistellut sinun talotehdasta vastaan menestyksekäästi. Joka talofirmalla on omat keskustelupalstansa sieltä nimiä selviää. Joka talofirmalla on omanlaisensa kotkotukset oikeusriitelyissä. 2) Valitse AA läheltä asuinpaikkakuntaasi. Sianajanan palkkio on 220 e-2000 e tunti, joten AA:n matkustuttaminen tulee kalliiksi.

        Lopuksi muutama bonusvinkki. Oikeudessa voidaan tuomita myös kumpikin osapuoli maksamaan omat kulunsa. Sillä ei ole niinkään merkitystä miten asiat ovat menneet. Se ratkaisee kumman osapuolen näyttö asiassa on uskottavampi. KRL on ajan tuhlaamista.


    • NickNailer

      Ei noilla oikeusturvavakuutuksilla tee juuri mitään. Eivät ne kuitenkaan riitä hoviin asti. Rakennusriidat maksavat alkaen 20.000 € kun otetaan huomioon asiantuntijalausunnot, AA ja muut kulut. Pahimmillaan jutuissani on ollut yli 30 todistajaa, eiv ätkä hekään ole ilmaisia.

      Alle 10.000 asiaa ei yleensä kannata viedä käräjäoikeuiteen, elleivät todistelut ole todella vakuuttavia. tai asia suht. koht. riidaton.

      Omat asianajokulut olen joutunut maksamaan myös tapauksissa, joissa olen voittanut yli 100.000 mutta hävinnyt samassa asiassa näyttöongelmien vuoksi 200 €. Siis 200 euron vuoksi kuluja tulee 10.000!

      Rakennusasioissa oikeus on todellista rulettia. Tuomareilla ei ole käsitystä rakentamisesta ja samanlaiset tapaukset ovat päätyneet erilaisiin tuomioihin.

      Jos nostat kanteen, olet todennäköisesti seuraavat 2 vuotta löysässä hirressä. Ei herkkua, mutta kuuluu rakennuttamiseen.

      • hovioikeudessaollut

        Käräjäoikeuden päätökset varsinkin täysin rulettia ja varmaan tarkoitus onkin, että päätöksistä valitetaan hovioikeuteen. Olen itse ollut mukana yhdessä jutussa vastaajana ja jo käräjäoikeu teki minulle suotuisan päätöksen, kantaja valitti hovioikeuteen ja se ei siitä miksikään muuttunut, mutta rahaa paloi tietty. Kalliiksi tuli kantajalle! Ja yli kaksi vuotta oltiin siinä hippasilla!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      68
      1733
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1421
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1232
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1204
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1116
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      879
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      835
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      204
      806
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      99
      775
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      664
    Aihe