Koirat vahtivat "liikaa"

nosilviisii

Miten saa koirat lopettamaan liian vahtihaukkumisen talossa? Kolme koiraamme (kaksi paimenta, yksi seropi) reagoivat nykyään joka ikiseen rasahdukseen hirveällä mölinällä joka ei komentamalla lopu (pitäisi kai olla täysin reagoimatta?). Samankaltaista reagointia on myös vieraisiin, haukku ei lopu millään ja tilanne alkaa olla jo vähän kiusallinen. Olemme muuttaneet omakotitaloon parisen vuotta sitten pienemmästä rivitaloasunnosta, voiko tämä paikanvaihdos laukaista koirissa tällaista? Tavallaan vahtiminen on hyväkin asia tässä ympäristössä varkaiden ym. kannalta, mutta kotiväen ollessa paikalla tämän ei tarvitsi olla näin ylimitoitettua..
Vinkkejä, kokemuksia?

3

224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viettionvahva

      Omat paimenet vahti kanssa, kun muutettiin maalle. Ja tilanne karkasi hetkeksi käsistä, ajattelin samoin, että maalla saa vahtia, mutta en ymmärtänyt, että vahtiminen ei ole "kyllääntyvä" vietti vaan käytös vahvistaa itseään. Mitä enemmän koira saa vahtia, sitä enemmän se sitä tekee. Käytös yleistyy, ensin haukutaan pihaan saapuvat vieraat, sitten ohikulkijat, sitten äänet... Meillä peli vihellettiin poikki, kun meille saapuvat vieraat haukuttiin ja käytös ei loppunut, vaikka koiria käskytettiin. Kaikki kolme koiraa tuloksia saaneita harrastuskoiria, joten kouluttamattomia ne eivät ole, vietti vain menee koulutuksen edelle, kun se pääsee liian vahvaksi.

      Tehtiin tilanne koirille helpoksi ja samalla pidettiin huoli, ettei vahtiminen enää ole mahdollista. Pihalla oltiin hihnassa, aidalle ei enää päässyt räksyttämään. Jokaisen ohikulkijan mennessä ohi, ilmestyi maahan ruokaa, tätä toistettiin pari viikkoa joka päivä muutama hallittu treeni. Tämän jälkeen lisättiin luoksetulo ohikulkijoihin, ensin vihjeellä ja muutaman toiston jälkeen odotin, josko tulisivat oma-aloitteisesti. Nyt tulevat luokse, jos noteeraavat ohikulkijan, moni pääsee kulkemaan ilman, että koirat reagoi mitenkään. Tähän päästiin noin kolmessa kuukaudessa. Tärkeintä oli, ettei koirat päässeet enää vahtimaan.

      Vieraiden tullessa meile, mentiin koirien kanssa pihalle vastaan, koirat hihnassa. Ruokaa maahan ja koirat söivät niin kauan, kunnes olivat rauhallisia. Kun ne rauhoittuivat, yksi kerrallaan pääsi tervehtimään vierasta. Tämän jälkeen sisällä olivat omilla paikoilla ja kuri oli kova, pediltä sai nousta vain luvalla. Yksi kerrallaan sai olla tekemisissä vieraan kanssa, nämä kolme ottivat kierroksia toistensa käytöksestä. Pari kuukautta tätä ja nyt on voitu höllätä. Vieraat saavat tulla, kuten ennen maalle muuttoa, ovikellolle haukutaan, mutta tämän jälkeen menevät käskystä omalle pedille. Kun vieraat on asettuneet taloksi, vapautan koirat ja ne saavat tehdä mitä lystäävät, eikä ongelmia enää ole ollut.

      Opin kyllä, miten nopeasti sisäänrakennettu käytösmalli vahvistuu. Tilanne riistäytyi käsistä parissa viikossa ja sen korjaamiseen meni kuukausia. Tsemppiä. Ammattitaitoinen kouluttaja voi olla myös hyvä vaihtoehto. Minä sain paljon apua treenikavereilta, he näkivät tilanteen etäältä ja osasivat suhtautua siihen tunteilematta.

    • Panda-Jaana

      Ei haukku haaavaa tee! Meilläkin haukkuvat, mitäs haittaa siitä muka on. Joku koiravihaaja voi ehkä sanoa jotain, mutta ei niistä tarvitse välittää. Neljän aikaan yöllä valittavat eniten, mutta aina jos alkavat ottaa liikaa päähän, sen kun uhkaat koiran purevan niin kyllä ne vaikenee.

    • bbb

      Sanot eka kaikista. Kuulin. Ei oo meidänjuttu. Et liiku. Tylsästi vaan reagoit. Toistojen kautta vaimenee tuo toiminta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8564
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2595
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      124
      2313
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1966
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1704
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1519
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1472
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe