Talisman on AUTO

Rellumies

Nyt on alla uusi Talisman! Auto, joka ei ruostu, on turvallinen, alhainen kulutus, hiljainen ja ei pidä suurta melua itsestään. En ole katunut päivääkään. Mitäs nyt sanotte Renaultin haukkujat, te jotka ette ole koskaan edes omistaneet kunnon uusinta Renault teknologiaa.

24

2001

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EihaluaOmistaa

      Varmaan kauhian hyvä, koska uusi ja vieläkaiketi Renaultin teknologiaa, että varmasti pajat ja hanslankarit saavat taasen selkäänsä vaivata ja kirota elämän auvoisuutta.
      Kunhan nyt pidät vuoden verran, niin vaihdat sitten uuteen ja vielä parempaan renuun, jos itselläni olisi tälläinen renuTalismaani pihalla, niin itsemurhan partaalla aivan varmasti olisin järkytyksestä ja riutuisin henkitoreissa vaikean masennuksen painamana, mutta, mutta, eipäs olekkaan tälläistä epäonnea elonkulku suonut. Kiitos japanilainen autoteollisuus ja HinoiTeam tytöt.

      • VoiPoikaParkaa

        Vaihda se tojotasi Autoon (= Citroën, Peugeot tai Renault), niin sinunkaan ei tarvitse olla jatkuvasti itsemurhan partaalla purkamassa pahaa oloa ja harmistusta Renault palstalla...


    • itsellä.opel

      hui aika rohkea päätös! Hyvännäköinen talisman on ei käy kieltäminen mutta itse en olisi uskaltanut uutta ja kallista renaultia ostaa ainakaan noin kallista clion ehkä. Itsellä kokemusta ollut reilu kymmenvuotiaasta rellusta ja se ei ollut mikään häävi kokemus toimivuuden ja häiriöttömyyden kannalta vaikkakin ajettavuus oli ihan ok.

    • Talisman

      Minulla on nyt ollut noin puoli vuotta sedan Talisman isommalla 160 hv diesel moottorillla. Keskikulutus 5,2 litraa/100 km. Kevyt ja suuntavakaa ajettava. Ainoastaan rengasmelu on hieman häiritsevää näillä 19 tuumaisilla vanteilla ajettaessa. Aiemmin oli myös se ongelma kun meni tankkaamaan ja avain oli taskussa, niin auto lukitsi itsensä ja piti avata lukitus ennen tankkaamista. Nyt kun käytin huoltamolla renaultin takaisinkutsusta, niin tämä ongelma onneksi poistui.
      Moottori on tuplaturboista huolimatta hieman vaisu kiihdytyksissä ja äänet melko laimeat aiempaan autooni verrattuna.
      Valitettavasti makeasta ulkonäöstä huolimatta taidan vaihtaa toiseen merkkiin kun ensimmäinen vuosi tulee täyteen. En vaan saa niitä samoja fiiliksiä renaultin ratissa kuin aiemmin sain saksalaisen premium luokan autossa.

      • Rellumies

        Suorituskykyiset saksalaiset autot ovat suunniteltu antamaan omistajalle voiman tunteen, joka ilmenee kiihtyvyytenä eli aikayksikössä tapahtuvana nopeuden muutoksena. Ajo-ominaisuudet on viritetty vapaille nopeuksille. Mutta, mutta kaikki eivät näitä ominaisuuksia tarvitse, varsinkaan nykyaikana, jolloin suuntaus on sähkö autoilussa. V8:n ääni, vaikka kieltämättä on kaunis, on kohta historiaa. Kuka enää kehtaa ajaa dinosauruksilla tupla pakoputken päät taakse törröttäen kuin persereiät palamisjätteitä tupruttaen.

        Vielä toistaiseksi Suomessa on mahdollista jokaisella ajaa sellaisella autolla josta pitää ja johon rahapussi antaa mahdollisuuden. Hyvä niin!


      • RelluTheperusauto
        Rellumies kirjoitti:

        Suorituskykyiset saksalaiset autot ovat suunniteltu antamaan omistajalle voiman tunteen, joka ilmenee kiihtyvyytenä eli aikayksikössä tapahtuvana nopeuden muutoksena. Ajo-ominaisuudet on viritetty vapaille nopeuksille. Mutta, mutta kaikki eivät näitä ominaisuuksia tarvitse, varsinkaan nykyaikana, jolloin suuntaus on sähkö autoilussa. V8:n ääni, vaikka kieltämättä on kaunis, on kohta historiaa. Kuka enää kehtaa ajaa dinosauruksilla tupla pakoputken päät taakse törröttäen kuin persereiät palamisjätteitä tupruttaen.

        Vielä toistaiseksi Suomessa on mahdollista jokaisella ajaa sellaisella autolla josta pitää ja johon rahapussi antaa mahdollisuuden. Hyvä niin!

        Miksi sinulla ei ole sähköautoa, vaan polttomoottorinen Rellu joka ei nauti oikein arvostusta automiehissä tai ammattilaisissa? Ilmeisesti luottotietosi ei riittänyt haluamaasi autoon ja nyt yrität hälventää pettymystäsi.


      • Sellaisiaautomiehiä
        RelluTheperusauto kirjoitti:

        Miksi sinulla ei ole sähköautoa, vaan polttomoottorinen Rellu joka ei nauti oikein arvostusta automiehissä tai ammattilaisissa? Ilmeisesti luottotietosi ei riittänyt haluamaasi autoon ja nyt yrität hälventää pettymystäsi.

        Ne sinun automiehesi taitaa olla essonbaarin miehiä joista vanhimmat muistelee vielä aikaa jolloin tojota oli halpa ja nuorimmatkin muistavat sen olleen laadukas. Sitten 90-luvun jälkeen ei uusia havaintoja automaailmasta.


    • Talisman

      Talismanilla ajettu 300 km kauniina kesäpäivänä. Keskikulutus oli 4,0 l/100 km. Miten on saksalaisilla vikapesillä, premium kusetuksella mainostetut.

      • voiNäitäVelkapoikia

        No ei kannattaisi provoilla ja dissata muita merkkejä, vaikka on iloinen ja tyytyväinen Renuunsa. vasta kun ajanut 100tkm voi sanoa onko oikeasti tyytyväinen ja auto viaton. Alkuinnostuksessa on usein liian sokea ja varsinkin ja edellinen auto ei ole ollut hyvä.


    • Rellumies

      Yleinen havainto on se, että Renaultin haukkujat ovat pudonneet kehityksen kelkasta. Minä en. Olen omistanut 18 erimerkkistä autoa ja ajokokemusta on yli 1,5 miljoonaa kilometriä 40 vuoden ajalta. En perusta mielipiteitäni "mutu tuntumaan" tai juorupuheisiin vaan käytännön kokemuksiin autoilusta. Yksi parhaiten soveltuva minulle on juuri Renault Talisman. Vaihdoin Mersun Relluun enkä ole katunut päätöstäni, koska edellisen autoni (C Mersu) talviajo-ominaisuudet olivat yksi surkeimmista valitettavasti ja dieseliä kului > 2 litraa/100km enemmän verrattuna Relluun. Säästöä kertyy nyt 540 euroa vuodessa.

      • Hohhoijakkaa

        " Säästöä kertyy nyt 540 euroa vuodessa."

        Ostamalla 40.000 euron auton, saa säästettyä 540 euroa vuodessa? Voihan sitä noinkin itseään huijata.


    • Ellos

      Tiesuolaa ei mikään kestä. Ainoastaan ruosteenestokäsittely hidastaa ruostumista mutta ei estä sitä. Laatu selviää kun on ajettu 300 000 km.

      • Eipahadiili

        Ja Vi Bilägaren tutkimuksessahan juuri Renault oli parhaiten ruosteelta suojattu.
        Tähän kannattaa nyt tottua: ranskalaiset eivät ole olleet ruostepesiä sitten 90-luvun. Eikä niiden koneet hajoile. Pikkuvikaa on niinkuin muissakin. Nyt kun saksalainen ja japanilainen laatu on laskenut, ranskalaiset ovat parantaneet. Harkitsen itsekin ranskalaista, edellinen ranskis (Citroën) oli sangen luotettava kunnes meni vakuutusyhtiön omaksi.


    • Rellumies

      Nyt seitsemän kuukautta ajoa Talismanilla takana. Ei mitään vikoja. Keskikulutus sekalaisessa ajossa 5,3 l/100km, josta yli puolet taajamassa. Yksi parhaista "Value for Money" autoista markkinoilla. En ostanut autoa vaihtoarvon mielessä, koska Talisman on hankittu "use vehicle until it moves" periaatteella.

    • Talismanalibaba

      70 000 km Talismanilla takana. Keskikulutus 5.0 litraa. Ei mitään vikoja. Määräaikaishuollot 30 tkm välein. Ensin ajattelin vaihtaa vuoden jälkeen, mutta en taidakaan vaihtaa, koska ei ole ollut mitään ongelmia ja tavaratila on erittäin tilava, 604 litraa! Isompi kuin uudessa Volvo S90:ssä.
      Vielä jos saisi samanlaisen Talismanin vahvemmalla, 6 sylinterisellä moottorilla, niin ei olisi mitään syytä vaihtaa merkkiä.

    • PerinteetHUOM

      Jospa kuitenkin vaihtaisit ja pitäisit yllä renu-vaihtoperinneyhdistystä (epävirallinen) ja luovuttaisit renun hyväintekeväisyyteen, esim. romuReiskalle, hänellä kyllä ongelmia riittää elämän varsiteillä, joten yksi renu ei tilannetta suuresti muuta, varsinkin kun se on hyvin kourassa. Niin, onhan siinä 6-sylinterisessä vähän enempi sulatettavaa, ei paljon.

      • ToyotapoikaKadehtii

        Kateus ei pue sinua, sinä nolo poika.


    • 234234234

      Kävin istuksimassa Talismanin kun se Suomessa esiteltiin. Aika pliisu sisustaltaa mutta show stopperiksi muodostui ISA normin mukainen ergonomia. Ei jatkoon.

      • TojotaPravdaa

        Taisi olla kuitenkin vikana että Talisman on tehty pitkäjalkaisille ranskalaisille joten se ei sovi persjalkaisille perussuomalaisille luiskaotsille....


    • Pitkätpierukepit

      Totta esim. monilla ranskattarilla on pitkät pierukepit eli jalat, talismaani on oivallinen paikka tälläisten keppien, jos ei nyt loppusijoitus paikaksi, niin ainakin väliaikais varastointiin korkojen kanssa. Luiskaotsa, Soomiporo, jolla lyhyet länget sopii lähestulkoon mihin hyvänsä, tästä johtuukin yleisesti Suomen hyvä menestys missä hyvänsä, ainoastaan kuttaperkan valmistuksessa on puutteita, mutta kahvinirppamaistelijat kyllä tämänkin haitallisen taidon omistaa ja tuotoksiaan maailmalle viljelee tyylikkäästi.

      • KiitosVahvistuksesta

        Halusit sitten osoittaa sen luiskaotsaisuutesi todeksi ihan itse?


    • Köyhänpoika

      Upea auto on. Ostaisin jos olis paksu lompsa. Talismanissa oli kiva tuo etupenkkien eri hieronta ominaisuudet. Kaksoiskytkintoimii erittän hyvin ja dci 160 hv koneella potkua löytyy. No täytyy jatkaa vanhalla Lagunalla ajoa.

      • lelutoimintoja

        Auto varmasti hyvä ja hieno, mutta oikeasti tuo hierontatoiminto on vitsi, ainakin Meganessa on lähinnä ärsyttävä.


    • Talimaani

      Miksei se nyt ihan hyvä ole tuo Talismaani, onhan siinä sentään erittäin luotettava Renault teknologia, josta ei kukaan ole koskaan mitään suurempaa valittanut. Varmasti myös vanhana tälläinen Talismaani on arvokas ja erittäin haluttu ylellisyys tuote eliitti piireissä, miksei myös keskiluokalla, jos vain käsiinsä saavat tavalla tai toisella. Varkaat kuitenkin karttavat yleisesti renuja, syytä en tiedä, ehkä liian hienoja ja köyhänä ei ole tohtinut, vaan on jättänyt paikoilleen, kuten laulun viisaudessa kerrotaan. Kyllähän se on essolaisten kurinaa, jos renu pierii, renu kestää mummolta vaarille, eikä se ruostu jukulauta. Jos pikkuvikoja on niin ne on helppo korjata miljoonakulmakuutiovinkkeli avaimella, niitä voi tilata ranskasta tai jostain ihan mistä hyvänsä, mutta ei samasta paikasta missä Renaulttia, sitä saippualientä myydään. Sanoisin, että kaikkien kannattaa tutustua nyt huippuvarusteltuun cliooon ja lähteä sitten pyreneitten huipuille varusteineen, talismaanissahan on kaiketi vanhat varusteet, ei ainakaan uusista ole kerrottu. Kyllä sanoisin lopuksi, että ajomukavuus ratkaisee ja jo kolmevuotias lapsikin tietää, että renuissa on hyvät ominaisuudet vaippahousuissa potkia ja itkua tillittää. Vaihtakaa niitä vaippoja ja öljyjä vähän useammin , PLIIIS!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4815
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3056
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1777
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1591
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1451
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1218
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1189
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1157
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1147
    Aihe