Hyvä video ?

digihikiwikiki

Heitän keskusteluun aiheen hyvästä videosta nykypäivänä. Miten se määritellään nykyään somen, kännyklävideon ja pikakulutuskulttuurin aikana? Onko maailmassa markkinoita esim. dokumenteille, historiikkitallenteille ja asiapitoisille ohjelmille, kun viihde, klipit ja mainosvideot valtaavat katsojien huomiota.

Kuka pitää laadukkaan videosisällön puolta, kun efektit, ilmakuvat, hidastukset ja nopeutukset korvaavat tarinankerrontaa?

8

57

  Vastaukset

  • Toiset osaa tehdä hyviä videoita, toiset eivät opi koskaa. Hyvyys alkaa minusta hyvästä tasapainoisesta äänestä. Efektit vain jos erityinen tarve, ei ainakaan liikaa. Ehkä nuoret pitävät kun kaikkea on aivan liikaa, mutta usein myös hyvin rauhallinen toimii todella hyvin.

  • Vähän samoilla linjoilla kuin edellinen. Pitää olla hyvälaatuinen äänitys ja moitteeton kuva. Tarinan tai jutun pitää kantaa videon alusta sen loppuun. Kun efekti näyttää efektiltä eikä vie tarinaa eteenpäin, niin efekti on väärässä paikassa. Jos ei ole kerrottavaa kuin minuutiksi, niin minuutin video on parempi kuin viiden minuutin.

  • Hyviä näkökohtia. Minusta videon tulisi olla hyvällä ajatuksella ja maulla tehty tms. kokonaisuus, joka jää mieleen. Ei siis sarja peräkkäisiä otoksia ilman ajatusta niiden järjestelysyistä. Nykypäivänä kameroita on jokaisella, mutta harva osaa tehdä hyvää ohjelmaa työkaluilla, jotka käytössä.

  • Kaikki alkaa käsikirjoituksesta.

  • Kännykällä voi tänä päivänä kuvata teknisesti ihan hyvää 4K videota ja niihin saa kiinni ulkoisen mikrofonin, joka antaa ok äänen. Joten termi kännykkävideo ei tarkoita sen huonompaa jälkeä kuin järkkärivideo tai videokameravideo ainakaan hyvässä valaistuksessa. Polttovälejä on toki käytettävissä rajoitetummin.

   Jos tyytyy HD videokuvaan, kännykkä ulkoisella mikrofonilla ja jonkinlaisella kuvaustuella ei ole mahdottoman kallis. Moni aloittaa tänäpäivänä kännykällä. Sillä voi kertoa tarinan ihan yhtä hyvin kuin kameralla tai videokameralla. Kyse on kuitenkin juuri siitä tarinasta.

   Jollekin riittää parinkymmenen sekunnin muisto silloin tällöin. Toiset kasaavat otoksista pidempiä videoita. Leikkauksenkin voi tehdä nykyään ainakin teoriassa kännykällä, mutta on se aika moista tihrustamista! Mielellään edes padi, kun itse en viitsi leikata edes kannettavan näytöllä, vaan haluan ison näytön.

   • Hyvä video on hyvä vaikkei olisi edes Full HD. Hölmöä jumittua pikselimääriin.


  • Hyvä video on tarkoitustaan vastaava ja kuvattu vaakana.

  • Hyvä video on ensinnäkin yleensä teknisesti hyvin tehty, jos ei nyt erikoisella laadulla tavoitella katselijassa jotain haluttua mielikuvaa erikoisesti esille mutta silti hyvin tehty

   Yleensä videoita katsottaessa määrätyt aiheet riippuen tilanteesta jopa elämäntilanteesta eri katsojien iästä sukupuolesta yhteiskunnallisesta asemasta harrastuksista ja mistä kaikesta se mielenkiinto videoita katsottaessa nouseekin esiin

   Mielestäni näille on edelleen markkinoita "Onko maailmassa markkinoita esim. dokumenteille, historiikkitallenteille ja asiapitoisille ohjelmille"

   Pyydän anteeksi mutta en voinut vastustaa kiusausta kun TV 1 tuli mielenkiintoinen ja todella hyvin tehty elokuva "Kino: Ensimmäinen kuunkävijä
   Yle Teema & Fem Ke 24.07.2019 klo 21.50"

   "Onnistuttiinko jo vuonna 1938 lähettämään raketilla miehitetty satelliitti kuuhun? Ryhmä toimittajia selvittävät huippusalaista asiakirjaa, jonka mukaan Neuvostoliitossa olisi onnistuttu lähettämään mies onnistuneesti avaruuteen. Aleksei Fedortshenkon mukadokumentti vuodelta 2005 kertoo vaietusta salaliitosta. (Pervyje na lune, Venäjä 2005) HD"

   Youtubessa näyttää olevan täyspitkiä versioita tuosta Mielenkiintoisesta elokuvasta joka on todella hyvin tehty ja näyttelijävalinnat ovat loistavia

   Tuossa nyt kuitenkin esittelyvideo tuosta elokuvasta ja pyydän vieläkin anteeksi jos erehdyin aloituksen aiheesta ja kysymyksistä

   https://www.youtube.com/watch?v=J45tEOcaolA

   Tuolla täyspitkiä esityksiä https://www.youtube.com/results?search_query=Pervyje+na+lune,

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka tietää Seinäjoen perhesurmasta

   sirkankujalla ja miksi?
   Seinäjoki
   61
   3606
  2. Opettaja koulutus uusittava välittömästi. Ei vastaa tätä päivää.

   Kun näiden kiusaamisten ja tunnilla häiriköinti tapausten määrä näyttää vain lisääntyvän ja pahentuvan on opettajakoulutusta pakko muuttaa. Kolme asi
   Maailman menoa
   246
   2172