Koodit ja muut pelitallennukset

Simatilda

Eli siis: jos käytän koodeja/modeja The Sims 4 -pelissä, voivatko ne aiheuttaa lageja myös muihin pelitallennuksiin, joissa en ole niitä käyttänyt?

Toinen kysymys: mitä koodit/modit ylipäätään ovat aiheuttaneet teille? Mulla on käytössä pieni ja heiveröinen HP:n läppäri, pelkään ettei se pyöritä peliä kunnolla, jos lataan juttuja tai käytän koodeja - onko mun pelkoni aiheellinen, vai uskaltaako käyttää koodeja ja modeja?

4

287

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SimahtanutJokaEiKirjaudu

      Simatilda (30.4.2018 12:18): "Eli siis: jos käytän koodeja/modeja The Sims 4 -pelissä, voivatko ne aiheuttaa lageja myös muihin pelitallennuksiin, joissa en ole niitä käyttänyt?"

      Koodit - sellaisina kuin ymmärrän ja olen kokeillut - eivät aiheuta lageja muihin kuin niihin pelitallennuksiin joissa pelaaja niitä käyttää. Modeilla taas on helppo aiheuttaa peliin monenlaisia asioita, myös lagia, kautta koko pelin ja koskien kaikkia samaisen pelin tallennuksia joita pelataan samalla peliversiolla kuin mihin modit on asennettu.

      "Toinen kysymys: mitä koodit/modit ylipäätään ovat aiheuttaneet teille? Mulla on käytössä pieni ja heiveröinen HP:n läppäri, pelkään ettei se pyöritä peliä kunnolla, jos lataan juttuja tai käytän koodeja - onko mun pelkoni aiheellinen, vai uskaltaako käyttää koodeja ja modeja?"

      Mulle koodit ja erityisesti modit ovat aiheuttaneet enimmäkseen innostusta ja mielihyvää. Pelkosi on kylläkin aiheellinen, mutta uskaltaa koodeja ja jopa modejakin käyttää siitä huolimatta. Koodien vaikutus päättyy normaalisti viimeistään kun lopettaa pelin ja modeista pääsee eroon tyhjentämällä ne pelikansiot joissa ne ovat tai ainakin poistamalla niistä epäilyttävimmät modit. Pelin toiminnasta huolehtiva algoritmi ei ohjaa peliä etsimään ja käyttämään muita kuin juuri tietyissä kansioissa olevia modeja tai käyttäjäsisältöjä. Jos modisi tai yleensä latauksesi ovat muualla kuin pelin niitä varten määrätyillä paikoilla modi(tms.)kansioissa, eivät ne pelin kulkuun vaikuta.

      Käytännössä moni pelaaja, minä mukaan lukien, siirtää ajoittain modikansion ja muitakin käyttäjäsisältöjä kansioineen päivineen esimerkiksi työpöydälle kokeillakseen onko jokin ladattu modi tai muu käyttäjäsisältö aiheuttanut ongelmia vai onko kyseessä "pelin oma" bugi tms. omituisuus, joita ilmenee TS4:ssä esimerkiksi päivitysten jäljiltä. Pelifirman päivitykset kun ovat tarkoitettuja tuomaan muutoksia pelin kulkuun eivätkä kaikki muutokset ole olleet suinkaan aina pelaajien toivomia. Kyseessä on usein modien tai muiden käyttäjäsisällön osien "vanheneminen" - ne eivät enää sovikaan yhteen päivitetyn pelin jonkin lausekkeen kanssa ja/tai modit yms. eivät enää toimi toivotulla tavalla keskenään. Modeja ja toisinaan muutakin CC:ä joutuu pelaaja vaihtamaan tai ainakin päivittämään niin kauan kuin pelifirma kehittää ja muuttaa kyseisen pelin toimintaa.

      Harva asia missään sims-pelissä pelissä on aiheuttanut minulle yhtä paljon hetkellistä päänvaivaa ja harmia kuin vanhentuneiden modien ja joidenkin ladattujen etsiminen ja vaihtaminen uusiin. Siitä huolimatta käytän edelleen modeja ja muita ladattuja. Peruspeliin ilman modeja ja CC:ä en palaa ellei joku minua huomattavasti vahvempi tai järkevämpi pakota sitä tekemään. Tykkään modeista ja CC:stä yleensäkin. Kuten eräs minua fiksumpi henkilö on todennut, on käyttäjäsisällön lataaminen ja asentaminen kuin maksuttomilla ikkunaostoksilla kävisi. Siitä koituu pientä vaivaa, muttei varsinaisia suoria kustannuksia - muuta kuin kenties lisääntyneen pelaamisen kautta. Parhaimmillaan ladatut kun lisäävät peli-intoa. Pahimmillaan ne tietenkin ovat pelkkä haitta ja hidaste, mutta niistä pääsee eroon nopeasti jos niistä alkaa tulla harmia. Kannattanee ladata vain luotettavista paikoista ja pitää ladattujen määrä "kohtuullisena".

      Kaikkeen ladatun sisällön asentamiseen peliin liittyy kuitenkin riskejä, joista kannattaa olla jossakin määrin tietoinen ja valmis niistä jollakin tavalla huolehtimaan. Se, että tietokone rasittuu ladatuista on jokseenkin selvää, mutta kokeilematta (tai tarkistusohjelmaa ajamatta) ei useimmiten ole perusteita väittää rasituksen olevan liiallista. Toisaalta kone rasittuu myös pelifirman peliinsä tuottamista lisäyksistä ja jossakin määrin jopa päivityksistä joita pelaaminen käytännössä useimmiten edellyttää. Modien ja CC:n haitalliset vaikutukset ilmenevät lagina, katkoina ja muina toimintavirheinä sekä esimerkiksi prosessorin lämpenemisenä. Kun ikivanhalla tietskallani pelasin sims 3:a, prosessori kuumeni sen verran että sen päällä saattoi lämmittää sapuskaa ja tuuletin pyöri hulluna kaiken aikaa. Silti kone kesti kidutusta vuosia ennen kuin pimahti. Tällä hetkellä minulla on hieman edellistä kehittyneempi ja paremmin tuuletettu kone ja pelailen "kevyempää" TS4:ää. Nelkustakin on silti jo kerran tai pari lagia löytynyt, mutta ilmiö on tähän mennessä osoittautunut vähäiseksi eikä ole kokeiluni perusteella johtunut sadoista modeista tai muista ladatuista. Ellen rakenna simeille valtavia palatseja kaikkine härpäkkeineen (ja erityisesti erään sairaan kamapakin sisältämine pesukoneineen ja kuivureineen), pysyvät välilataukset kestoltaan kohtuullisina eikä lagi käytännössä ilmene edes "pikakelauksella" pelatessa.

    • Simatilda

      Kiitos kattavasta vastauksesta! Innostuin sitten latailemaan juttuja Simssiin - ja kuinkas kävikään, tiedostojen purkuohjelman ladattuani sain koneelleni WanaCry-viruksen.. :') Ehkä olen vain liian käsi näiden tekniikkajuttujen kanssa, taidan jättää sen custom contentin teidän parempien harteille. (Eipä sillä että mitään pystyisin juuri nyt tekemään, odotan vain isäni saapumista kotiin, että saisin koneen toimimaan...)

      • SimahtanutJokaEiKirjaudu

        Pahoitteluni tapahtuneen johdosta. Olipa tosi mälsä säkä! :(
        (Wannacry on ransomware-virus, jonka voi saada lähes mistäkin. Se on usein piilotettu luotettavan näköisen sivuston latauksiin. Poisto-ohjeita löytyy netistä, mutta niitä en vielä ole joutunut itse kokeilemaan.)

        Toivotan parasta mahdollista menestystä viruksen tuhoamisessa ja kiitän antamastasi varoituksesta WannaCrysta.


      • Simatilda

        Viruksesta luojan kiitos selvittiin ilman suurempia menetyksiä! Kiitos! :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      83
      4507
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      121
      3886
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2451
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      193
      1454
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1276
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1233
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1168
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1157
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1133
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1035
    Aihe