Häätökö edessä

Asukas/osakas sairastaa muistisairautta ja kävelee iltaisin naapureiden pihalla "vartioimassa ja huolehtimassa ettei mitään pahaa tapahdu". Eikä usko vaikka kuinka sanotaan hyvällä ja pahalla. Naapurit ovat ärsyyntyneitä, yksi oli sairaan mukaan lyönytkin. Sairas halutaan häätää. Onko kokemuksia yhtiöissänne? Miten kävi?
Ilmoita


Eipä taida häätö olla se toimenpide johon ensiksi tulee ryhtyä. Ei sairaus, oli se sitten mikä hyvänsä, ole häätöperuste. Olisikohan syytä ottaa yhteys terveys- ja/tai sosiaalitoimeen jos sairaan omaiset eivät sitä tee.
2 VASTAUSTA:
Sairasta hoidetaan terveydenhoidon kautta, 2-3 käyntiä/pv, läheisten voimin, monta ihmistä käy kauppa-asiat, siivouksen tai muuten vaan tervehtimässä. Oikein hyvin sairaasta huolehditaan, mutta tuolle hänen "yhtiön asukkaista huolehtimisellensa ja vartioimisesta" vaan ei voi mitään ja taloyhtiön sakki on ärsyyntynyt moisesta. Kuka haluaisi, että takapihalla käy joka ilta joku kurkkimassa. Nyt kysyn, josko jossakin taloyhtiössä on yritetty saada näin käyttäytyvää henkilöä häädetyksi ja miten on käynyt. Muut mielipiteen asiasta ovat turhia, jos ei kerta tiedä.
Mene hoitoon,äläkä paskaa kirjoittele
+Lisää kommentti
Ei muistisairas kotona voi asua laitokseen välittömästi.
1 VASTAUS:
Laitospaikkoja ei hänelle ole kun lääkäri katsoo liian hyväkuntoiseksi. Läheiset ovat kyllä yrittäneet. Ongelma on vain tämä naapureiden vartiointi. Jos olet saanut taloyhtiössäsi dementikon laitokseen, niin joko hän on ollut huonokuntoisempi tai paikkakunnallasi on riittävästi laitospaikkoja.
+Lisää kommentti
nauraaaaaaaaaaa hullun kirjoitukselle
Ilmoita
Pienellä kirkonkylällä koko ikäni asuneena, täällä on ollut naapureina jos jonkunlaista kengän kuluttajaa. Kehitysvammaiset, lapset, vanhukset, mielenterveysongelmaiset ja tämän päivän isoin ryhmä muistisairaat elävät keskuudessamme, heihin on ollut pakko, ja onni, sopeutua.

Entä jos ärsyyntymisen ja häätämisen sijaan miettisitte ongelmaan muita ratkaisuja. Jos tämä ihminen on kuitenkin asiallinen ja siedettävä, pois lukien tuo naapurivalvonta, niin alkakaa pitää hänestä yhteisöllisesti huolta. Käyttäytykää kuin kyseessä olisi teidän oma mummonne/vaarinne tai joku muu teille rakas ihminen. Kohdelkaa häntä muistisairaana ihmisenä jolla on pelkotiloja.

Kun tämän henkilö kurkistelee pihamaillanne, niin ei muuta kuin menette hänen luokse, tervehditte etunimeltä, juttelette niitä näitä päivän säät, yleisiä juttuja, kysytte onko kaikki hyvin, eihän ole mitään kadoksissa, vakuutatte ettei naapurustossa ole tapahtunut mitään erikoista ja lähdette kävelemään tämän ihmisen asunnolle päin yhdessä. 10-15 minuuttia juttelua ja asia on, ainakin hetkeksi pois päiväjärjestyksestä. Tätä se on kun ihminen vanhenee ja vanhuskin ansaitsee asianmukaista kohtelua.
Täytyy muistaa ettei vanhus tee tuota tahallaan. Muistisairaalla on pelkotiloja, saattaa nähdä tai kuulla harhoja.

Ymmärrän kyllä, että tämä on ehkä liikaa vaadittu nykypäivän ihmiselle. Monet eivät ehdi olla omien lastensakaan kanssa, joten ymmärrän kyllä, että tuollainen vanhus rasittaa on vain pelkkä riesa. Kuitenkin olisi hyvä miettiä vähän elämänarvoja, Kannattaa sanoa sille lyöjälle ja näille häätöä puuhaaville, jos sinä/te olisitte tuo vanhus, miten haluaisitte muiden sinua kohtelevan tuossa tilanteessa.
Ilmoita
hahahahahah
Ilmoita
Mulla on paha flunssa. Häätääköhän ne mut pärskimisen ja tartuntavaaran takia?
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Häätökö edessä

Asukas/osakas sairastaa muistisairautta ja kävelee iltaisin naapureiden pihalla "vartioimassa ja huolehtimassa ettei mitään pahaa tapahdu". Eikä usko vaikka kuinka sanotaan hyvällä ja pahalla. Naapurit ovat ärsyyntyneitä, yksi oli sairaan mukaan lyönytkin. Sairas halutaan häätää. Onko kokemuksia yhtiöissänne? Miten kävi?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta