Englannin taso erittäin huonoMitä teen?

Hei!

Opiskelen nyt lukion ensimmäistä vuotta Ressun lukiossa. Suurin ongelmani tähän menneessä on ollut englanti. Olen saanut englannin kursseista 6-7 ja kirjoitelmasta 75-82/99. Kuuntelu menee vielä huonommin, yleensä joku 16-20/30. Olen ihan pulassa nyt!Miten saan kehiteltyä kielitaitoni mahdollisimman nopeasti? Pystynkö kirjoittaa englantia pitkänä A-kielenä? Paljonko voisin sitten saada YO kokeesta?

5

281

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Opetusta_35_vuotta

      "Pystynkö kirjoittaa englantia pitkänä A-kielenä?"

      Pystynkö kirjoittamaan englannin A-kielenä? / Voinko kirjoittaa...

      Tietysti. Saamasi tulokset eivät ole "erittäin huonoja". Vierasta kieltä ei voi oppia nopeasti millään vippaskonstilla, mutta menestyt kykyjesi mukaisesti yksinkertaisesti tekemällä pyydetyt tehtävät tunnollisesti ja pitkäjänteisesti koko lukion ajan. Et ehkä kirjoita laudaturia englannista, mutta eivät saamasi tulokset reputukseenkaan viittaa.

    • panostat

      Jos panostat nykyistä enemmän englannin kielen opiskeluusi niin tuloksesi (osaaminen) paranevat varmasti. Teet runsaasti enemmän kuin vain ne pakolliset kotitehtävät. Netti on täynnänsä erinomaista brittienglannin itseopiskelumateriaalia. Sinulla on koko kesä aikaa panostaa englannin kieleen. Syksyllä tasosi on paljon parempi. Joka päivä tunti pari ylimääräistä. Voit aloittaa jo tänään. Niinkin yksinkertainen työkalu kuin Google translate saa ihmeitä aikaan. Kirjoitat google translate hakukoneeseen. Voit treenata google translatella sanojen kuuntelua ja sanastoa erittäin helposti. Puhumiseen auttaa myös imitointi. Eli matkit. Vaikkapa lip syncinä.
      http://www.cambridgeenglish.org/learning-english/free-resources/write-and-improve/

      • Kiitos paljon viestistäsi! :) Ryhdyn panostamaan enemmän englantiin!


    • oiskomyös

      Viestisi pisti silmään. Kielet olivat ne kaikista ahdistavimmat aineet minullekkin, kun tuntui etten vaan millään oppinut vaikka omasta mielestäni panostin juuri niihin. Vasta nyt kun olen hakemassa jatko-opintoihin, niin todettiin keskivaihea lukihäiriö ja että pahiten se tosiaan vaikuttaa itselläni muihin kieliin. Osallistu ihmeessä lukiseulaan tai tee testi netissä, jos tulos on positiivinen ja koet että juuri tämä sinua vaivaa, niin tee yksityinen lukitesti hetimmiten. Se maksaa, mutta jos on tarpeeksi paha lukihäiriö niin se otetaan mm. koeajassa huomioon, sekä voit saada opettajalta tarkempaa hahmotusta siitä että mistä koko kurssi koostuu, jotta osaat varata aikaa oikeiden kappalesanastojen pänttäämiseen ja sisällön ymmärtämiseen. Oma-aloitteisuudella voit saada paljon helpotusta oppimiseesi muutenkin.

      Jos sinulla on jonkin asteen lukihäiriö tai muu lukueste, niin voit rekisteröityä Celiaan. Et tarvitse lukihäiriötodistusta sinne rekisteröitymistä varten, mutta kirjastossa kysytään sinulta miten koet esteen vaikuttavan opiskeluusi tai muuten lukemiseesi. Sivustolla on erilaisia äänikirjoja, niin joitain lukionkin oppikirjoja kuin fiktiivistäkin kirjallisuutta eri kielillä. Voisit pongata sieltä jonkun enkuksi luetun äänikirjan ja lainata kirjastosta siitä suomenkielisen ja englanninkielisen versioin. Niin sinulla olisi koko paketti joiden kanssa hahmotat mitä lauseet tarkoittavat ja miten ne kirjoitetaan ja äännetään.

      En ole enkuksi vielä kuunnellut tuolla, mutta ruotsiksi kylläkin. Ainakin sen kielen suhteen huomaa selvästi, että ääneen lukijoilla on surullisen selvä aksentti, että kannattaa olla vähän varuillaan ettei nappaa sitä samalla. Toisaalta ei meidän B-ruotsin oppitunneilla koskaan kuullutkaan "oikein äännettyä" nopeatempoista ruotsia, että ehkä sitä ei vaan harrasteta Suomen sisällä.

      Pärjäsin englannissa yhtä keskinkertaisesti kuin sinäkin nyt, kirjoitin ENA:ssa B:n. YO-kokeissa on niin helpompaa kuin vaativampaakin sanastoa, että on sinulla on ihan hyvä mahdollisuus päästä pitkästä enkusta läpi, varsinkin jos harjoittelet usein kaikkia niitä asioita jotka koet nimenomaan vaikeiksi sinulle. Älä pelkää hankalilta tuntuvia asioita, vaan ota ne haasteena. Lisäksi säästä kaikki opettajan palauttamat kokeet ja esseet jotta näet mitkä asiat eivät ole sinulla hallussa ja kertaa niitä.

      Tsemppiä!

    • english

      Yleisesti tunnettu salaisuus englannin YO-kokeesta on se, että pänttäämällä ja kielioppisääntöjä kertaamalla et laudaturia saa, ja eximiakin voi olla haastava. Taso on niin järkyttävä, että väistämättäkin parhaat arvosanat menevät niille, joilla kielitaito vaan on luonnostaan parempi ja on todennäköisesti hankittu jossain ihan muualla kuin koulussa. Sen sijaan vaikka magnaan sulla on ihan hyvät mahdollisuudet ihan opiskelemalla - lue englanniksi, keskustele englanniksi netin välityksellä, katso ja kuuntele englanninkielistä ohjelmaa ilman tekstitystä, niin kielitaito lähtee kehittymään ihan itsekseen, ja sitten kertaat ahkerasti juurikin niitä kielioppisääntöjä ja sanastoa. Pyri kuitenkin siihen, että kasvatat aktiivista kielenkäyttötaitoa jolla pärjäät oikeassakin elämässä, älä pänttää vain koetta varten, koska siitä ei ole hyötyä. Intuitio kertoo sulle oikean vastauksen paljon useammin kuin muistiin päntätty kielioppitaulukko.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Savonlinnassa machete hyökkäys!

      Myös kirvestä käytetty lyömäaseena......näin se Savonlinnakin rikastui...
      Maailman menoa
      133
      1768
    2. Jos sinua kiinnostaa nainen

      tai olet miettinyt, niin ei minulla ole ollut ketään. Olen viettänyt hiljaista ja yksinäistä elämää. En ole "käynyt nais
      Ikävä
      57
      1421
    3. Suoraan Sinulle

      En usko välttämättä mihinkään sielunkumppanuuteen tai muuhun maagiseen voimaan, mutta sinussa olen silti nähnyt jotain,
      Ikävä
      49
      1159
    4. Mikä siinä sun kaivatussasi on niin

      erityistä muihin verrattuna? 🙋‍♂️
      Ikävä
      82
      1036
    5. Apokryfikirjat: mitä "kielletyt kirjat" kätkevät sisäänsä?

      Itämaiset palstat eivät ole Raamatun tai kristinuskon asialla, mutta koska meitä häiritään täällä, meidän on puhuttava a
      Hindulaisuus
      371
      881
    6. Miksi toisille löytyy kumppani, mutta joillekin ei?

      Usein ihmettelee, miten helppoa joillekin on löytää seuraa. Jo nuoresta asti on kumppani vierellä ja jos tulee ero, vaih
      Sinkut
      124
      749
    7. Niin siinä kävi

      Mä ihastuin suhun. Kukapa ei? Olisi pitänyt kuunnella sisäistä naisen vaistoa, etten takuulla ollut ainut. Kuulin sattum
      Ikävä
      39
      711
    8. aa eli nyt tajuan..

      eli siis pitkä-aikainen vaikeus parisuhteen saamisesta johtuu omalta kohdaltani alhaisesta yhteiskunnallisesta asemasta.
      Sinkut
      117
      685
    9. Mikähän auttaisi kun kuIIi

      Seisoo kun lipputanko. PaIIien sitominen antaa voimakkaan orkun mikä jeesaa himoja hetkeksi, mutta se panetus tulee pian
      Ikävä
      69
      673
    10. Mitä siellä tapahtuu?

      Mitä ihmettä? Joku hyökkäys?
      Savonlinna
      17
      671
    Aihe