Englannin taso erittäin huonoMitä teen?

Hei!

Opiskelen nyt lukion ensimmäistä vuotta Ressun lukiossa. Suurin ongelmani tähän menneessä on ollut englanti. Olen saanut englannin kursseista 6-7 ja kirjoitelmasta 75-82/99. Kuuntelu menee vielä huonommin, yleensä joku 16-20/30. Olen ihan pulassa nyt!Miten saan kehiteltyä kielitaitoni mahdollisimman nopeasti? Pystynkö kirjoittaa englantia pitkänä A-kielenä? Paljonko voisin sitten saada YO kokeesta?

5

273

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Opetusta_35_vuotta

      "Pystynkö kirjoittaa englantia pitkänä A-kielenä?"

      Pystynkö kirjoittamaan englannin A-kielenä? / Voinko kirjoittaa...

      Tietysti. Saamasi tulokset eivät ole "erittäin huonoja". Vierasta kieltä ei voi oppia nopeasti millään vippaskonstilla, mutta menestyt kykyjesi mukaisesti yksinkertaisesti tekemällä pyydetyt tehtävät tunnollisesti ja pitkäjänteisesti koko lukion ajan. Et ehkä kirjoita laudaturia englannista, mutta eivät saamasi tulokset reputukseenkaan viittaa.

    • panostat

      Jos panostat nykyistä enemmän englannin kielen opiskeluusi niin tuloksesi (osaaminen) paranevat varmasti. Teet runsaasti enemmän kuin vain ne pakolliset kotitehtävät. Netti on täynnänsä erinomaista brittienglannin itseopiskelumateriaalia. Sinulla on koko kesä aikaa panostaa englannin kieleen. Syksyllä tasosi on paljon parempi. Joka päivä tunti pari ylimääräistä. Voit aloittaa jo tänään. Niinkin yksinkertainen työkalu kuin Google translate saa ihmeitä aikaan. Kirjoitat google translate hakukoneeseen. Voit treenata google translatella sanojen kuuntelua ja sanastoa erittäin helposti. Puhumiseen auttaa myös imitointi. Eli matkit. Vaikkapa lip syncinä.
      http://www.cambridgeenglish.org/learning-english/free-resources/write-and-improve/

      • Kiitos paljon viestistäsi! :) Ryhdyn panostamaan enemmän englantiin!


    • oiskomyös

      Viestisi pisti silmään. Kielet olivat ne kaikista ahdistavimmat aineet minullekkin, kun tuntui etten vaan millään oppinut vaikka omasta mielestäni panostin juuri niihin. Vasta nyt kun olen hakemassa jatko-opintoihin, niin todettiin keskivaihea lukihäiriö ja että pahiten se tosiaan vaikuttaa itselläni muihin kieliin. Osallistu ihmeessä lukiseulaan tai tee testi netissä, jos tulos on positiivinen ja koet että juuri tämä sinua vaivaa, niin tee yksityinen lukitesti hetimmiten. Se maksaa, mutta jos on tarpeeksi paha lukihäiriö niin se otetaan mm. koeajassa huomioon, sekä voit saada opettajalta tarkempaa hahmotusta siitä että mistä koko kurssi koostuu, jotta osaat varata aikaa oikeiden kappalesanastojen pänttäämiseen ja sisällön ymmärtämiseen. Oma-aloitteisuudella voit saada paljon helpotusta oppimiseesi muutenkin.

      Jos sinulla on jonkin asteen lukihäiriö tai muu lukueste, niin voit rekisteröityä Celiaan. Et tarvitse lukihäiriötodistusta sinne rekisteröitymistä varten, mutta kirjastossa kysytään sinulta miten koet esteen vaikuttavan opiskeluusi tai muuten lukemiseesi. Sivustolla on erilaisia äänikirjoja, niin joitain lukionkin oppikirjoja kuin fiktiivistäkin kirjallisuutta eri kielillä. Voisit pongata sieltä jonkun enkuksi luetun äänikirjan ja lainata kirjastosta siitä suomenkielisen ja englanninkielisen versioin. Niin sinulla olisi koko paketti joiden kanssa hahmotat mitä lauseet tarkoittavat ja miten ne kirjoitetaan ja äännetään.

      En ole enkuksi vielä kuunnellut tuolla, mutta ruotsiksi kylläkin. Ainakin sen kielen suhteen huomaa selvästi, että ääneen lukijoilla on surullisen selvä aksentti, että kannattaa olla vähän varuillaan ettei nappaa sitä samalla. Toisaalta ei meidän B-ruotsin oppitunneilla koskaan kuullutkaan "oikein äännettyä" nopeatempoista ruotsia, että ehkä sitä ei vaan harrasteta Suomen sisällä.

      Pärjäsin englannissa yhtä keskinkertaisesti kuin sinäkin nyt, kirjoitin ENA:ssa B:n. YO-kokeissa on niin helpompaa kuin vaativampaakin sanastoa, että on sinulla on ihan hyvä mahdollisuus päästä pitkästä enkusta läpi, varsinkin jos harjoittelet usein kaikkia niitä asioita jotka koet nimenomaan vaikeiksi sinulle. Älä pelkää hankalilta tuntuvia asioita, vaan ota ne haasteena. Lisäksi säästä kaikki opettajan palauttamat kokeet ja esseet jotta näet mitkä asiat eivät ole sinulla hallussa ja kertaa niitä.

      Tsemppiä!

    • english

      Yleisesti tunnettu salaisuus englannin YO-kokeesta on se, että pänttäämällä ja kielioppisääntöjä kertaamalla et laudaturia saa, ja eximiakin voi olla haastava. Taso on niin järkyttävä, että väistämättäkin parhaat arvosanat menevät niille, joilla kielitaito vaan on luonnostaan parempi ja on todennäköisesti hankittu jossain ihan muualla kuin koulussa. Sen sijaan vaikka magnaan sulla on ihan hyvät mahdollisuudet ihan opiskelemalla - lue englanniksi, keskustele englanniksi netin välityksellä, katso ja kuuntele englanninkielistä ohjelmaa ilman tekstitystä, niin kielitaito lähtee kehittymään ihan itsekseen, ja sitten kertaat ahkerasti juurikin niitä kielioppisääntöjä ja sanastoa. Pyri kuitenkin siihen, että kasvatat aktiivista kielenkäyttötaitoa jolla pärjäät oikeassakin elämässä, älä pänttää vain koetta varten, koska siitä ei ole hyötyä. Intuitio kertoo sulle oikean vastauksen paljon useammin kuin muistiin päntätty kielioppitaulukko.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      92
      1948
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      415
      1514
    3. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      91
      1283
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      13
      1069
    5. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      69
      1009
    6. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      10
      976
    7. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      179
      953
    8. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      49
      939
    9. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      247
      906
    10. Pelkäätkö että olisin

      Ilkeä sulle jos nähtäisiin? Naiselta miehelle
      Ikävä
      74
      827
    Aihe