Zafira mittarit eivät toimi

Timbe1957

Onko kellään kokemusta, mistä alkaa etsiä vikaa, kun Zafiran mittarit ja merkkivalot ovat mykkänä? Mittariston valo toimii, vilkut toimivat ja niiden merkkivalo, mikään muu ei toimi.

5

97

  Vastaukset

  • Samanlainen vika oli minulla tänä keväänä. Muistaakseni otin hetkeksi akun johdot irti ja sillä vika korjaantui itsestään.

  • Vastaavanlainen vika. Mittariston liitin taulun takaa rikki. Mittaritaulun puolelta. Jouduttiin vaihtamaan koko taulu. Se oireili jo paljon aikaisemmin (mm. kierroslukumittari) kunnes hyytyi sitten kokonaan.

  • oikeanpuolesen viiksen päässä oleva painokykintä painaen voi valita näyttötilan valinnan.

  • Tarkoitatko että viiksen päässä olisi joku nappi josta valitaan mikä merkkivalo toimii ja mikä ei ?

  • Tuskin keneltäkään täälllä suomi24-palstalla onnistuu kaukoparannus. Joudut ottamaan mittariston käteen tai jos ei taidot riitä, vie huoltoon.
   Jos innostut itse korjaamaan, samalla kannattaa laittaa kaikki polttimot uusiksi. Osa niistä voi olla ledejä, joten niiden suhteen pääsee helpommalla. Varsinkin Ooppelin matkamittarin kontaktit on herkkä hapettumaan ja mittari menee pimeäksi. Epäilen, että jotkut tahallaan näpräävät mittaristoa, jotta saavat sen pois pelistä. Myyntiä ei helpota, jos mittariston muistissa on 450 000 km.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ruotsin linja ihmetyttää maailmalla

   "– Tämä on hullu kokeilu 10 miljoonalla ihmisellä. Kertokaa edes, miksi teemme tämän. Minusta tuntuu tällä hetkellä, että meitä johdetaan kuin lammasl
   Maailman menoa
   403
   11892
  2. Suomalaisten eristäytyminen näkyy jo koronatartuntatilastossa

   Hyvä juttu. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/be78bc0b-4a82-4fd2-a82b-15ffa09761da
   Maailman menoa
   204
   8765
  3. Hesburgerin omistaja vaatii valtiota korvaamaan

   kaikki liiketappionsa koronavirustilanteessa eli riihikuivaa rahaa heti. https://www.iltalehti.fi/talous/a/ca6b4409-671c-4de2-b1d0-ad8d511d043c
   Maailman menoa
   466
   4664