Onneksi pääsee muuttamaan

Rouvajahralapset

Tosi mahtava fiilis kun talo meni paksi ja saa laittaa jalat alle ja pois täältä.
Kauan haaveltu ja kauan ollut talo kaupan ja nyt onnistuu.
Täällä on nätti luonto muuta ei sitten olekaan. Ihmiset todella tyrkkyjä ja epäkohteliaita kaksinaamaisia. Työn ja muutenkin vapaa-ajalla tulee monesti mietittyä miten täällä ei ole omaa rauhaa. Joskus haaveilimme omakotitalosta maaseudulla ja ihmiset puhui kuinka saarijärvi on kaikienpuolin ihana paikka. Ei todellakaan ole. Naapurit juoksee luvatta toisten pihoille,hirveetä kyyläämistä ja pahan puhumista seläntakana. Kastijakoja, jotkut kuvittelee olevansa maailmanvalloittajia. Ja mitä tulee paikkakuntalaisiin jotka täällä ovat syntyneet? Kaikilla ongelmia ja kaikki seurustelleet keskenään ja jokainen tietää toisensa kun omat taskunsa. Aivan järkyttävä paikka.
Palvelut ihan kun jostain keskiajalta samaten iänikuiset urheiluharrastukset joista ei ole mahdollista edetä mihinkään.
Pitäkää hauskaa meidän 5 henkinen perhe pakkaa tavarat ja lähtee uusiin tuulin.

31

1086

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eukka

      Meillä sama edessä kun saamme yrityksen kanssa pillit pussiin.
      En viitsi mainostaa viellä asiaa koska moni tulee yllättymään kun yritys lopettaa täällä.

      • Mitäidioottejaa

        Ihan oikein kun muutatte.. Meillä on kesämökki saarijärven suunnalla ja ei voi muuta kuin ihmetellä millaisia kyyläreitä riittää. Ihan just siinä mökin kohilla hidastaa ja kytätä ketä nyt on mökillä. Sairasta porukkaa ei voi muuta sanoa


      • Tunneitsesi

        Laita aita mökkisi ympärille, sillä täytyy ajatella muita ihmisiä, etteivät katko niskojaan......


      • paavotar
        Mitäidioottejaa kirjoitti:

        Ihan oikein kun muutatte.. Meillä on kesämökki saarijärven suunnalla ja ei voi muuta kuin ihmetellä millaisia kyyläreitä riittää. Ihan just siinä mökin kohilla hidastaa ja kytätä ketä nyt on mökillä. Sairasta porukkaa ei voi muuta sanoa

        Mistä tiedät ketä ovat he jotka sinua niin hirmuisesti ärsyttävät, ajaessaan mökkisi ohitse ? Saattavat olla vaikka turisteja tai toisia mökkiläisiä ! Taidat itsekkin kytätä , että ketä siitä ajelee , vai mitä ? Ja te jotka ootte muuttaneet muualle , olkaa nyt siellä tyytyväisiä, ja antakaa meidän jatkaa elämäämme täällä , ilman että tarvii lukea katkeria loanheittoisia purkauksianne.
        Mitä se enää teille kuuluu pätkääkään kaupunkimme asiat , olette häipyneet täältä jo, mitä jos yrittäisitte sitten siellä rauhoittua ja lopettaa valittaminen !
        P.S Onkohan ihminen välttämättä sairas , jos ajaa autollaan jonkun mökin ohi ?


    • Lärrrr

      Saarijärviset on omassa kuplassaan niin syvällä etteivät näe sieltä ulos

      • Ihmesakkia

        Näkee ne ainakin toisten tontille liiankin hyvin pitää oikein kohilla hidastaa hyvä kun ei niskat naksahda poikki.


    • paavotar

      Lähtiäisiksi onkin sitten hyvä moittia koko paikkakunta ja kaikki sen asukkaat , tosi kivaa.
      Ja aina tuo sama virsi siitä että kaikki tuntee kaikki , ja kaikki tietää toistensa asiat ! Niin täyttä puppua kuin olla ja voi , elikkä eipäs liioitella .
      Paljonpa on kertynyt katkeruutta sydämeen siellä teillä, onkos teidän mielestänne tilanteeseenne syyllisiä todellakin olleet kaikki muut Saarijärven asukkaat ? Tokkopa sentään .
      Aivan varmojako olette ettei siellä onnelassa minne nyt sitten muutatte , koskaan yksikään ihminen kävele tai juoksentele pihassanne ! Ja sekin että täällä mukamas joka iikka on seurustellut keskenään , voi hyvä sylvi sentäs mitä satuja . Silloinhan te itsekkin olette aivan samanlaisia , koskapa täällä olette elelly .
      Varmaan pidämmekin hauskaa nyt sitten täällä , kuten toivoit , koska hapannaamoja vähempi kuin ennen. TSAU !

      • paavotar

        Voitkos todistaa väitteesi oikeaksi ? ? ET .


    • Onnellinenpoismuuttanut

      Saarijärven asukkaat tekevät Saarijärvestä mahdottoman ja ilottoman paikan asua. Kohta joku kommentoi, miksi minä poismuuttanut tänne kommentoin. Kommentoin koska haluan. Ehkä joskus nämä sisäsiittoiset, kyyläävät ja kadehtivat asukkaat huomaavat, mikä on osasyy muuttotappioon ja miksi Saarijärvelle ei kannata esim.investoida. Syy löytyy saarijärveläisistä. En edes pahimmat le vihamiehellenikään voisi suositella Saarijärvellä asumista, koska kukaan ei ole sitä kohtaloa ansainnut, että teidän seuraanne ketään ohjasin .

    • Huohhhhhhh

      Eipäs yleistetä...

    • Muuttaja

      Sama homma pois muuttaneena en palaisi takaisin.
      Paha maku jäi koko paikasta ja ihmisistä. Ahdasmielisiä ja tuppukylä missä pitää elää tietyn kaavan mukaan.
      Ja todellakin kaikki tuntee toisensa jollain tapaa ja juoruu keksien muista asioita.
      Samaten kaikki räkälät jossa harvoin tuli käytyä niin ei voi kun ihmetellä sitä menoa. Hyvissä viroisakin olevat ihmiset samaa rupusakkia baareissa. Monet ovat julkisissa ammateissa ja pitäisi ajatella esimerkillisesti ja näyttää esimerkkiä nuoremmille.
      Kärkkäästi jutut liikuu rinkien ympärillä ja jotkut joutuu silmätikuiksi paskanjauhaamisen seurauksena.
      Kateuteen tulee se että kukaan ei saa menystyä paremmin kun toinen ja jos menestyy sen eteen tehdään kaikki, että tipahtaa taas samaan arvoon muiden kanssa.
      Käytöstapoja siellä on hyvin harvalla. Yoisten kunnioittaminen ja yksityisiin ovat viraita asioita.
      Pieni rinki missä kuppikunnat nuolee toisiaan vaan sen takia että kuuluu samaan kuppikuntaan.
      Ahdistavaa oli kaiken puolin asua negatiivisessa ilmapiirissä. On kuin iso kivi olisi hartioilta lähtenyt samalla kun sieltä pakkas kamat. Kalvaa ja ahdistaa ajatuskin sieltä, jopa tätä kirjoittaessa ahdistaa.
      Ja miksi kirjoitan siksi että saisitte joskus miettiä kuinka pahoja olette toisia kohtaan.
      Ja se että kenenkään ei tulisi kasvataa lapsia siellä kieroutuneiksi ja ahdasmielisiksi.
      Kukaan ei ymmärrä kuinka paha paikka se on ennen kun tuon paikan kokee ja asuu siellä hetken.
      Ette varmaan edes itse tajua asiaa enään.
      Toivon että jonakin päivänä sydämmet näkisi valoa ja elämän haurauden ja sen että pelolla ja negatiivisella ilmapiirillä ei mitään voiteta.

      • paavotar

        Voi tuota katkeruuden määrää. Olisiko kannattanut hakea ajoissa apua pahaan oloonsa, eikä nyt täällä panetella meitä muita Saarijärveläisiä, teille suurelta osin täysin ulkopuolisia olemme tilanteeseenne ! Ilmeisesti jonkun suuremman paikan neonvalot ovat hurmanneet? Lapsetkin pääsevät kasvamaan isoimmissa tavarataloissa . . . ja harrastuksiin kuuluu kaduilla kävely ja muille haistattelu. Se on jotain se.


    • Jussi80

      Eipä siellä saarijärvellä nuorille ja lapsille harrastuksia ole. Minipuolisempaa on muualla. Ja mitä tulee kaduilla kävelyyn ja haistatteluun sitä on nuorilla tuppukylissä enemmän kuin muualla. Koska nuorilla liikaa aikaa ja oppivat elämään laiskasti sokkarin pihalla mopoineen.
      Näin se vaannon. Ja monesti ei pääse sieltä ajoissa muuttaa kun on asuntoloukussa siellä.

    • Tunneitsesi

      Kiva, kun pääsitte minnelie, mutta pahaolo ei parane muuttamalla, kyllä ensimmäisenä täytyy muuttaa ajatuksiaan ja itseään, muuten siellä seuraavassakin paikassa alkaa sama ahdistus......

      • Tunneitsesi

        Oikein hyvä, muutta ei tainnut olla oikea masennus kohdallasi, taisi olla alakulo,sillä muutto ei oikeata masennusta paranna. Onnea elämääsi!!


      • Tunneitsesi

        Olenko aistivinani vainoharhaisuutta, kuka kyylää ja miksi, kaikilla, ainakin itselläni on ihan oma elämä, eikä huvita kyylätä ketään, varsinkaan, kun en edes tiedä olemassaolostasi!!!!!


    • Hannaleena69

      Meillä parani elämänlaatu ja ei ole masennusta todettu kenelläkään. Voin itse sanoa siellä olin hyvin surullinen ja tuntui että seinät kaatuu päälle ilman lääkärin diagnoosiakin ja siihen löytyi syyt.
      Elämänlaatu parani muuttamalla. Palkat nousivat ,lapset saivat toivomiaan harrastuksia ja koulu sujuu todella hyvin. Paremmin kuin Saarijärvellä.
      Asunto mukava ja palvelut lähellä luontoa lukuunottamatta. Ihmiset mahtavia ja eril
      aisia ei ole muotteja ja kuppikuntia. Jokainen elää omaa elämäänsä täysillä puuttumutta toisten elämään. Toki on erillaisia ihmisiä eri lähtökohdista se onkin parasta. Ja toki on ihmisiä joilla elämänhalliinta hakusessa , ihan niin kuin tuppukylissäkin.
      Helpompaa hengittää kun ei kaikki tunnu tietävänsä muiden asioisioista ole juoruumassa ja kyttäämässä.
      Saarijärvellä kaikki tuntee toisensa se on pahinta. Opettajat tuntee omilta kouluajoilta lasten vanhempia ja vaikka sanotaan suosia ei saisi tai vanhempien menneisyys vaikuttaa lasten tulevaisuuteen on valittettavan tosi että ihminen on silti ihminen ja oman seuran puolustaminen on luonnollista.
      Suhteet toimii siellä melkolailla. Itse emme olleet paikallisia joten ei meitä niinkään kyylätty mutta ajateltiin mitä noi luulee olevansa? ja jäimme ulkopuolelle kuppikunnista. Olimme paljon omissa oloissa eikä tehty mistään numeroa vaikka oli ajatuksia Saarijärven hyvin vointiin ja ihmisten viityvyyteen.
      Kolmen vuoden aikana muualla asuneena toimin nyt töiden ohella tämän uuden kaupungin hallituksessa joka vastaa kaupungin vapaa -aika palveluista. Paljon ideoitani mennyt läpi ja minet niistä ovat nyt joka vuotisessa kesäohjelmiston laatimisessa.
      Siellä kun olisin avanut suun asioista olisi tuomittu samantien. Sen näin monen ihmisen kohdalla kun siellä yrittivät jotain. Valitettavaa.

      • Hoooooohhhhhj

        Tuo on kyllä aivan totta joka sana kuppikunnat tukee porukalla toistensa mitä typerämpiä ideoita sitten kun joku ulkopuolinen yrittää niin se haukutaan pystyyn. Ahdistava paikka asukkaiden takia ei tietenkään kaikkien. Onneksi olen muuttanut jo pois


    • Teuvo56

      Ja meillä mökki myynissä joten en tässä en sanoa viel oma mielipidettä paikasta....

      • Tunneitsesi

        Me ihmiset olemme niin erilaisia, vaikka en itse ole likikään alkuperäinen Saarijärveläisenä, niin en ole mennyt kuppikuntiin enkä juorukerhoihin, valinnan tein itse ja näin on hyvä..


    • PirkkojaAllu

      Mökillä ei saa olla rauhassa se totta. Ja ärsyttää kun odotetaan että mökkiläisillä varaa. Kyläkaupat nostaa hintoja ja luottaa saavansa mökkiläisiltä elannon seuraavaksi vuodeksi. Se puuhapuisto mikä siel on todella kallista. Sinne en vie sukulaisiani ja sukujuhliin ostamme ruuat muualta. 300 henkeä tulossa samalla siskonpojan häät on on sovittu naapurikunnan pitopalvelun kanssa.
      En laita ropostakaan Saarijärveen ja sen ihmisille. Tosi pettynyt paikkaan. Mökki ihana muuten ja järvenrannalla siitä nautimme. Emme kyläläisistä. Viime vuoden kirmoissa saimme sellaista kohtelua paikallisilta että pöyrityttää. Haistatelaan ja haastetaan riittaa syyttä suotta.
      Samaten kylän lapset jotka pyörii smarketilla räkien ja puskakaljija eivät ole mitä kesältä sitä mitä kaupunkilaisena haen.
      Ja onneksi äänekosken tarjonta palveluineen on käytössä ja musiikkitanssi tapahtumat.

      • ArkkojaPillu

        Kas kummaa, että Äänekosken haju ei sinua ärsytä. Missä muuten Saarijärvellä on niitä mainitsemiasi kyläkauppoja?


    • rumatalokeskustassa
    • kaksivuottakärsimystä

      Kaksi kärsimyksen vuotta vietin Saarijärvellä, mutta onneksi pääsin pois isompaan kaupunkiin jossa ei kytätä kenenkään yksityisiä asioita. On ne saarijärveläiset niin huonokäytöksisiä ja outoja ihmisiä etten suosittele kellekään ko. paikkaa. Kaikenmaailman kyttääjiä ja kylähulluja ja kaikki tuntee toisensa ja työntää nenänsä muiden asioihin ja utelee tuntemattomien asioita. Pysykää kaukana Saarijärvestä jos haluatte elää rauhassa ilman kyttäystä.

      • Paavotar

        Vai niin , no laitetaanpa kymmenisen tuhatta ihmistä jonoon , ja katsotaan kuinka moni teistä sitten tuntee heidät kaikki ? Kun te näytätte sitä väitettä niin kovasti hokevan. Pinttynyt muotihokema , joka on täyttä puppua.
        Vois jo vaihtaa levyä, eikä satuilla.


      • Pkorea

        Soarjärven saisi räjäyttää asukkaineen avaruuteen,kukaan täysipäinen ei jäisi suremaan 😯


      • verhotkii
        Paavotar kirjoitti:

        Vai niin , no laitetaanpa kymmenisen tuhatta ihmistä jonoon , ja katsotaan kuinka moni teistä sitten tuntee heidät kaikki ? Kun te näytätte sitä väitettä niin kovasti hokevan. Pinttynyt muotihokema , joka on täyttä puppua.
        Vois jo vaihtaa levyä, eikä satuilla.

        kommentoisitko myös iltaisin tapahtuvaa ikkunoiden kyttäämistä...


    • Äitikertaamonta

      Me myös muutimme puolvuotta sitten pois. Syyt melkein samat kun aijemmilla. Oli ihanaa päästä pois :)

      • lukaisinkaikki

        Lukaisin ketjun läpi ja melkein väittäisin,että suurimmalta osin ovat jonkun katkeroituneen amishörhön sepitelmiä,ilman mitään todellisuuspohjaa.


    Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      82
      3560
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      568
      3344
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      42
      3129
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2112
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      1981
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1898
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1875
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      147
      1545
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1311
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1302
    Aihe