Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Olympus E-10

Kosti

Mitä mieltä arvoisat alantuntijat olette Olympus E-10 kamerasta ?. Kannattaako moista enään hankkia ja mitä kannattaa maksaa (käytetty) ?. Kokeilessani huomasin, että ainakin virta kelpaa kyseiselle laitteelle. Onko tämä normaalia, että uudet Duracelin patterit kuoleentuvat 15 minuutissa ?. Muistikortin vieressä on isompi aukko onko se mihin tarkoitukseen(akku/kortti??) ?. Kiitos !

5

1268

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hge

      itselläni samanlainen e-10 itse ostin uutena 3v sitten.virtaa syö tämäkin aika runsaasti noin 70 täyskokoista kuvaa /patterit.suosittelen akkujen ostoa. itselläni on pitempiä kuvaus reissuja varten 6v 7ah akku taskussa.kamera on muuten helppo käyttöinen kiitos hyvän optisen etsimen.
      näyttö kuluttaa aika paljon virtaa päällä ollessaan.se toinen aukko on toista muistikorttia varten toinen smart media ja compact flash.

    • Mika

      Olen joskus noita kaupassa käpistellyt. Noi Olympuksen E-xx kamerat ovat sen verran järeitä rautoja, että eiköhän ne kuvaamiseen käy. Näin Rajalassa joku aika sitten myytävänkäytettyä E-20 kameraa 600€ pyyntihintaan ei toi varmaan ihan arvoton ole E-10:kään. Aikanaan niitä myytiin uutena 2000-2500€. Mitä nyt kukanenkin pitää kohtuullisena ja yleensäkin käytetyn arvo on vähän hankala juttu varsinkin nopeatempoisilla digimarkkinoilla. Hintaan vaikuttaa kameran kunto ja kuinka paljon sillä on kuvattu. Kyllä minä tuomoisesta saattaisin 250-350 maksaa (siis jos olisi rahaa ja joku sillä hinnalla myisi).

    • Kosti

      Kiitos kommenteista, niistä oli apua. Hintaa kameralla olis 300 ekiä, eli aika kohtuu.
      Pitänee käydä vielä kokeilemassa luonnonhelmassa ennen ostopäätöstä.

      • peli

        E-10 on ihan käypäinen laite, siinä on paljon oikean kameran aineksia. Taitaa vieläkin olla ainoa(?) kiinteäobjektiivinen digi, jossa on oikea "järjestelmäkameran" peilietsin. Elektroniset etsimet kun ovat ihan pelletouhua.

        Optiikan valovoima on todella hyvä, ja optiikka on myös laadukas.

        Tuo kyllä kuulostaa aika hurjalta, että 15 otoksella olisivat paristot loppuneet. Itse käytän ladattavia AA-akkuja, ja tänä talvena (aika huonokuntoiset) akut ovat loppuneet vain kerran kesken kuvaamisen. Silloin kykin pakkasessa kolme tuntia kuvaamassa, ja kamerassa oli virrat päällä koko ajan. Akut loppuivat muistaakseni reilun sadan kuvan ja parin tunnin sorvaamisen jälkeen. Huoneenlämpötilassa akut kestävät vaivatta 4-5 tuntia ja pari sataa laakia.


    • rfrgy5r

      moi

      Tossa e-10:ssä on siinä oikeella puolella yhessä pyörivässä jutussa valittavissa niinkun ylhäältä alaspäin: M, S, A, P, Kuvan katselu, joku tulostus juttu(?) ja sitten se siirto juttu. Eli mikä noista on aukon valinta entä mikä suljinajan ja mitä ne loput on?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      92
      2421
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2133
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1780
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1575
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1556
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1505
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1468
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      54
      1340
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      87
      1296
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe