Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Sote ja uudistukset ??

väsynyt67

6

124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pilataan.tämäkin

      Toivottavasti koko sote kaatuisi.

      Ihmetyttää vain kun soteen ollaan menossa vaikka Sipilän hallitus ei ole sitä vielä saanut päätettyäkään. ...vai onko siitäkin tehty päätös kansalaisten selän takana.

      Luulen, että soten myötä voi iso osa omaishoitajista lyödä hanskat tiskiin.

      Nyt voisi olla paikallaan kaikkien omaishoitajien tarkistuttaa omaishoidontukensa ja yrittää hoidettavaa parempaan maksuluokkaan.

      • ei.haluta.maksaa

        Rahan tähden omaishoitajaksi tuskin kukaan ryhtyy, sillä tavallisimmin 300-500 euron verollinen kuukausipalkkio ympärivuorokautisesta hoidosta ei juurikaan taloudellisesti houkuttele, etenkin kun laitoshoidossa vastaavasta eivät 5000 euroakaan riitä. Lisäksi moni on hoitanut omaisensa vuosikaudet ilmaiseksi, kun kunnilla ei ole ollut varoja palkkioiden maksuun.

        Verollinen minimaalinen omaishoitopalkkio herättää monissa jopa kateutta, joten kyllä poliittisten päättäjienkin tulisi saada kokea, kuinka helpolla rahan voi ansaita. Kotona suoritettua omaisen hoivaa ei Suomessakaan osata arvostaa. Vanhusten ja dementikkojenkin hoidossa työn vaativuus ymmärretään paremmin hoivakodeissa kuin kodeissa. Kotihoidosta ei oikeastaan haluttaisi maksaa yhtään mitään. Sama se on lastenhoidossakin. Jos naapuri hoitaa, on nykyaikaa, jos itse, ei niin suotavaa, jotta siitä pitäisi vielä maksaa.


    • pilataan

      Täällä omalla alueella karsitaan jo täysillä palveluita ja etuja sotea hävyttömästi hyväksi käyttäen.
      Ihmeellistä sotea ei ole vielä edes olemassa, silti sitä käytetään hävyttömästi hyödyksi että saadaan vanhustehoidolta karsia kaikki mahdollinen mitä otettavissa on.
      Omaishoitajat on jälleen täysin tuuliajolla, kuka valvoo meidän etua?
      Hyvä kysymys mihin vastauksia ei ole.

    • Elämää

      Puolisoani ollaan väkisin kotiuttamassa osastolta. Onhan apuna kotihoito, on vastaus kun vastustan. Mutta kuitenkin hoitovastuu minulla. Pyörätuolissa oleva kotiin, ei...
      Ei meidän koti ole hoitolaitos. Pitäis tehdä remonttia. Kaikki järjestää uusiksi,.
      Olen itsekin vakavasti sairas tuntuu, että minulla ei mitään ihmisarvoa. Kuntoni huononee kokoajan, en jaksa kohta pitää itsestänikään huolta, saatikka alkaa taas omaishoitajaksi 24/7.
      Olen niin väsynyt tähän ikuiseen taisteluun milloin mistäkin.
      Ja eihän minulle jäis varmaan mitään omaishoidontukea. Kotihoito pistätyy muutaman kerran vrk,ssa ym palvelut, sinne ne rahat menee.
      Ja kuitenkin päävastuu minulla, eli vankeus taas omassa kodissa.
      En tiedä itkeä vai nauraa. Mihin ollaan menossa. Toivottavasti tuo h....n sote ei tule.

      • Loppuunpalanut

        Älä missään nimessä suostu.
        Kyllä ne lupaa vaikka mitä apua, eri asia saako sitä ja millaista apua.
        Itse olin niin tyhmä ja suostuin omaishoitajaksi, olen täysin loppuunpalanut mitään ei jaksa, ei omaa elämää, ei ainoatakaan ystävää.

        Tee viisas päätöt, älä suostu omaishoitajaksi, menetät oman elämäsi ja ystäväsi.
        Vapaata ei ole koskaan, ne muutaman päivän vapaat ei merkitse yhtään mitään.


      • Henkisestiväsynyt

        Eikä ne muutaman päivän vapaatkaan mitään auta. Jos hoidettava ei halua lähteä esim. inttervallihoitoon siksi aikaa, hänen ei ole pakko. Hänen ei ole pakko hyväksyä myöskään sijaista.
        Meillä omaishoitajilla ei ole mitään ihmisarvoa. Me kaikki olemme väsyneitä omaishoitajuuteen ja koko tähän omaishoitajien tilanteeseen.

        Oletteko huomanneet miten kotipalvelu, lääkärit ja terveydenhoitohenkilökunta käyttäytyy meutä kohtaan? Suurimmaksi osaksi ovat ylimielisiä ja aliarvioivia. Me olemme VAIN omaishoitajia, joka tekee kolmen hoitajan työt...kuulemma rakkaudesta. Minä en ainakaan rakasta hoidettavaani. Olen omaishoitaja läheisten ja yhteiskunnan painostuksesta. Vedotaan velvollisuuteen ja papin aameneen. Mutta muistaakseni vihkikaavassa ei ole kohtaa, missä luvataan alkaa omaishoitajaksi ja vaipanvaihtajaksi...vai onko?

        Sinulle "Elämää", neuvoisin, että heti arkipäivänä, otat yhteyttä paikkakuntasi palvelun ohjaajaan tai sosiaaliohjaajaan ja kerrot hänelle tilanteen.
        Voit myös irtisanoa omaishoitosopimuksen ja ota vaikka avioero, niin pääset hoitovelvollisuudesta. Sairasta ihmistä ei voida pakottaa toisen hoitajaksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2122
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1808
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      31
      1781
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1530
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      67
      1496
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1402
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1364
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1322
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1271
    Aihe