Onko Sysmä demokratian slummi?

PersaukinenPaskanjauhaja

Muutama havainto asuttuani 3 vuotta Sysmässä:

1) Sysmän kuntaa hallitsee yksinvaltaisesti kunnanjohtaja kunnanhallituksen puheenjohtaja AVIOPARI sekä heidän kunnanvirastoon aina ja aina uudelleen ketjutetuilla määräaikaisillla työsopimuksilla palkkaamat korruptoituneet puudelinsa (pari kunnanvaltuutettua) - tämä lössi mahtuu kylätäksin takapenkille. Vastaava tilannetta ei ole yhdessäkään Suomen kunnassa. Loput paristakymmenestä kunnanvaltuutetusta on täysin ulkona Sysmän päätöksenteosta, johtuen joko heidän omasta tahdostaan tai tietämättömyydestään tai osaamisen puutteesta tai heidän laiskuudestaan. Sysmässä on demokratiavaje, johtajuusvaje sekä vakava korruptio ongelma. Ainoa ratkaisu on vaihtaa kunnanjohtaja, kunnanhallituksen puheenjohtaja sekä suuriosa kunnanvaltuuston jäsenistä, erityisesti suurin osa Kokoomuksen, Kepu:n ja SDPn kunnanvaltuutetuista.

2) Sysmän kunta keskittyy peruspalvelujen (terveydenhoito, koulutus, infra, työllisyydenhoito) vahvistamisen sijaan konsulttien keksimien huuhaa ja pilipali yleellisyysprojektien pakko tuputtamiseen kuntalaisille: Sysmä-raha, E-kuntalaisuus, historijoitsijan palkkaaminen kunnanvirastoon, kunnan omistamien toimintojen konsolidoiminen yhdelle henkilön pyörittämiksi (Mia Kärkkäinen: leirintäkeskus, uimahalli ja kirsikkana kaupan päälle puolipäiväinen duuni kunnanvirastosta) jne. Näistä utopistisista yleellisyysprojekteista hyötyy ainoastaan konsultit - kuntalaisille ei ole näistä projekteista kuin turhaa riesaa.

3) Kunnanjohtaja kehuu vuosittain kunnan talouden olevan kunnossa vaikka he samaan aikaan ajavat alas peruspalveluja kuten Nuoramoisten koulua 100 000 euron teoreettisen säästön takia vaikka kunta tekee vuodessa 1-2 miljoonaa ylijäämää ja edellisiltä vuosilta käyttämätöntä ylijäämää on kumuloitunut 4 miljoonaa, jotka lepää jossain kunnan tilillä pölyttymässä. 4 miljoonalla saisi sijoitettuna vähintään 5% osinkotuoton vuodessa eli 200 000 euroa osinkoja. Sillä rahalla pitäisi kahta Nuoramoisten koulua pystyssä niinkauan kuin oppilaita riittää. Ylijäämä tulee joko käyttää kuntalaisten peruspalvelujen pystyssä pitämiseen tai kunnallisveroäyriä tulee laskea - nyt kuntalaisilta pumpataan ylettömästi veroja vain siksi että kunnanjohtaja voi elvistellä hyvällä "taloudenpidollaan".

Tässä siis pari ongelmaa, joista suurimmat ovat siis demokratia- ja johtajuusvaje sekä Afrikan maiden tasoinen korruptio.

Ei muuta lisättävää - seuraavia vaaleja odotellessa! Sysmässä on potentiaalia siinä missä muissakin pikkukunnissa, mutta se edellyttää nykyisten ongelmien tunnistamista/tunnustamista, niiden korjaamista sekä toimia kunnan tulevaisuuden kehittämiseksi. Kunnanvirastossa kukaan ei tiedä millainen Sysmä on vuonna 2050 koska mitään suunnitelmia ei ole tehty, nykyistä johtoduoa tämä ei tosin kiinnostakaan koska he ovat silloin jo eläkkeellä jossain Portugali tyyppisessä veroparatiisissa.

Kommentoikaa jos olette samaa tai erimieltä. Olen valmis pistämään tarvittaessa SYSMÄN KAPINA saitin pystyyn Hjallis Harkimon Liike NYT tyyliin, jossa voimme alkaa kerätä adressia kunnanjohtajan jne. vaihtamiseksi.

PS. Lähilehti eli KyläPravda on muuten täysin hanurista - kyseessä on todennäköisesti Suomen surkein valemedia joka yrittää aivopestä kuntalaisia kunnanviraston oligarkien ohjeiden mukaisesti. Lähilehti on journalismin slummi.

31

1602

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tulitässämieleen

      Pitäisikö nyt mielestäsi tehdä aaltoja ;)

      • Tee vaikka voltteja - itse teen kaikkeni että Sysmän kunnanvirastosta ja kunnanvaltuustosta kaikki ylimieliset mafiooso mulkut saadaan potkittua pihalle. Panen paskan haisemaan.


    • Kyltticlub

      👍Kyllä nyt tuli täyttä asiaa👍

      • Kiitos vahvistuksesta - tiesin että en ole yksin tätä mieltä!


      • Kasakaupalla

        Ihan sitä ihteään 💩💩💩


    • manitook

      Hurraa niin asiaa! Ihan muuten tiedoksi että noin ei saa sanoa se on kovin tuhmaa ja kunnanjohto harmistuu mitään väliä vaikka kuntalaiset harmistuu. Kuntalaisten yli kävellään kouluasioissa todella härskisti. äö taso on kunnassa heikko !! Äänestäminen ei auta, on äänestetty, mutta niin pehmeitä ehdokkaita on listoilla. omaRaha pelleily oikein on ajatushelmi joka on syntynyt pienenpiirin kehräämössä. Kyllä ihan oikeasti ottaa aivoon että lasten kouluasiaa ei hoida kukaan. Uutta koulua eivät pysty päättäjät päättämään. Ne ei vaan pysty. Täysin vastuutonta politikointia. Jos jotain päättävät kai siitä joku vastuu on että rahaa haaskataan ja kuntalaisten elämää vaikeutetaan ?Kuntalaisia ei kuunnella ja tiedoksi Aina on maksettu € ja sitä ennen MK ja ostettu ja kaikki on toiminut. Mitään pelleilysysteemejä ei oikeasti tarvita.

      • aamunvirkku

        mikä on äö taso? jos tarkoitat älykkyysosamäärää eli äo, niin omasi ei näytä kovin korkealta


      • Kiitos - pannaan jossain vaiheessa kokousta pystyyn ja pannaan paska haisemaan.


      • kysynpähänvaan

        Mistä se kertoo jos yli 90% kuntalaisista EI ole allekirjoittanut Nuoramoisten koulun säilyttämisen puolesta tehtyä kuntalaialoitetta?


      • Harmittaakotaasvoivoi

        Ei sitä tarvitse kaikkien kirjoittaa, se kertoo jotain jos monta sataa ihmistä on sen kirjoittanut. Se koulu vaikuttaa monen sadan kuntalaisen arkeen.


      • Nulkki66
        kysynpähänvaan kirjoitti:

        Mistä se kertoo jos yli 90% kuntalaisista EI ole allekirjoittanut Nuoramoisten koulun säilyttämisen puolesta tehtyä kuntalaialoitetta?

        Se kertoo sen että 90% asuu umpiossa ja ajattelee vain omaa hanuriaan,ihmettelen että demarit jaksaa olla kokoomuksen sätkynukkeja


    • Tule.Lahti-slummiin

      Aloittaja haikailee muutosta valtuustoon ym. Se voi demokratiassa tapahtua vain vaalien kautta. Ei millään "Harkimo-liikkeellä". Äänestäköön vaaleissa. Onhan tässä kirjoittajan Sysmä-aikana ollut jotkin vaalit. Ja tulee jatkossa. Varmaankin. Tulkoon esim. Lahteen, pos haluaa muutosta. Saa maksaa huikeasti reippaampia veroja, saa huonoja terveyspalveluja, saa kulkea Lahden lehmäpolkuja oikein kaupungin keskustassa, saa nauttia "vihreästä kaupungista" (täyttä soopaa sekin) jne...jne. Täällä on "visioita" ja kalliita hiihtokilpailuja - vaikka millä tyylillä. On projektiääpäälliköitä ja johtajia siellä ja täällä. Lahdessa koko ajan kivat jonot hammashoitoonkin. Minä annan täyden tukeni Sysmän nykyjohdolle. Enkä jauha p........!

      • duunariomillaan

        Nyt puhuit asiaa! Nämä Sysmän vähälahjaiset naattipäät kun eivät ymmärrä kuntatalouden kylmiä faktoja. Ja miten ymmärtäisikään? Vanhaan kepulien tyyliin valtion tai kunnan tulisi huolehtia heidän yritystoimintansa tukemisesta mitä moninaisimpien tukimuotojen avulla. Eikö vihdoinkin olisi aika valita mitä kertoo olevansa? Onko maatausyrittäjä vai tukien varassa elävä maanviljelijä? Jos joka käänteessä mainostaa olevansa yrittäjä, ole sitä, kanna riskisi ja toimi omillasi. Siinä samalla tutustut tarkkaan taloudenpitoon ja heräät harhaisesta unestasi ja havahdut, iltalypsyjen aika on ohi.
        ps Muista äänestää Kepua, sehän kuulema ajaa maaseudun asiaa.


      • Olen koko lapsuuteni elänyt Lahdessa ja Hollolassa. Mökki on ollut Sysmässä 60-luvulta lähtien. Lahdessa ja Hollolassa kunnallinen demokratia toimii ja kuntalaisten mielipiteitä arvostetaan. Lahden terveydenhoito keskussairaaloineen on erinomainen.

        Sysmässä hammaslääkäriin saa ajan nopeimmillaan 2-3 kuukauden kuluessa - hyvää palveluako?

        Älkää Sysmäläiset eläkö kuplassa.


      • Lahdessa
        PersaukinenPaskanjauhaja kirjoitti:

        Olen koko lapsuuteni elänyt Lahdessa ja Hollolassa. Mökki on ollut Sysmässä 60-luvulta lähtien. Lahdessa ja Hollolassa kunnallinen demokratia toimii ja kuntalaisten mielipiteitä arvostetaan. Lahden terveydenhoito keskussairaaloineen on erinomainen.

        Sysmässä hammaslääkäriin saa ajan nopeimmillaan 2-3 kuukauden kuluessa - hyvää palveluako?

        Älkää Sysmäläiset eläkö kuplassa.

        hommat hoituu näin erinomaisesti https://www.ess.fi/uutiset/paijathame/art2456284


      • miten-liittyy-Sysmää
        Lahdessa kirjoitti:

        hommat hoituu näin erinomaisesti https://www.ess.fi/uutiset/paijathame/art2456284

        Luultavimmin kyseinen Lahteen liittyvä artikkeli ei koske Sysmää, joten olisiko paikallaan tarkentaa sen yhteyttä käytävään keskusteluun; Linkki ei avaudu kokonaisuudessaan muille kuin ESS-tilaajille.


      • Lahdessa
        miten-liittyy-Sysmää kirjoitti:

        Luultavimmin kyseinen Lahteen liittyvä artikkeli ei koske Sysmää, joten olisiko paikallaan tarkentaa sen yhteyttä käytävään keskusteluun; Linkki ei avaudu kokonaisuudessaan muille kuin ESS-tilaajille.

        Liittyi PP:n kommenttiin jossa hän mainitsi kuinka hienosti Lahdessa ja Hollolassa kunnallinen demokratia toimii.

        "Ellun Kanoilta ostettiin palveluita ilman kilpailutusta, PHP:n osakkeita myytiin alihintaan - pettikö Lahden sisäinen valvonta?
        Maanantaina julkistettu Lahden arviointikertomus sisältää mielenkiintoisia huomioita kaupungin sisäisen valvonnan puutteista. "Lahtelainen tyyli on, että vaietaan ikävät asiat".
        Lahden arviointikertomus julkistettiin maanantaina. Valtuuston 2. varapuheenjohtaja Antti Holopainen (vas.) vastaanotti kertomuksen lautakunnan puheenjohtajalta Reijo Oksaselta (kok.). Kuva: Vili Uuskallio

        Lahden kaupungin sisäistä valvontaa on tarpeen tehostaa, katsoo tarkastuslautakunta viime vuotta koskevassa arviointikertomuksessaan. Maanantaina julkistetussa arviointiraportissa kiinnitetään esimerkkitapausten kautta huomiota sisäisen valvonnan puutteisiin.

        Lautakunta huomauttaa arvioinnissaan, että johtavien viranhaltijoiden tulisi kaupungin organisaatiossa omalla esimerkillään näyttää mallia korkeasta moraalista ja ohjeiden noudattamisesta. "Valitettavasti näin ei aina ole asian laita", raportissa todetaan.
        Strategiatyön materiaalit kilpailuttamatta

        Helsinkiläiseltä Ääni Company -yritykseltä ostettiin viime vuoden lopussa ja tämän vuoden alussa palveluja yhteensä 36 000 euron arvosta. Yritys on hoitanut muun muassa joulukylän videoprojektin, Lahti Lackathon -tilaisuuden puhujakulmauksen sekä helmikuussa pidetyn valtuustoseminaarin strategiatyöpajan toteutuksen ja materiaalit.
        Meillä virhe on ollut siinä, että ei ole ollut järjestelmää, joka olisi hälyttänyt siitä, että asia on inhimillisen unohduksen vuoksi jäänyt hoitamatta. Toimitilajohtaja Mauri Koistinen

        Kaupungin hankintaohjeistuksen mukaan yli 5 000 euron palveluhankinnat pitää kilpailuttaa. Edellä mainittuja ketjutettuja hankintoja ei kilpailutettu eikä niistä tehty viranhaltijapäätöksiä.

        Tarkastuslautakunnan saamien selvitysten mukaan Ääni Companyn toimitusjohtaja oli itse ottanut yhteyttä kaupungin strategian valmistelijoihin viime syksynä. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja on strategiatyöhön osallistuvan johtavan viranhaltijan puoliso.

        Ääni Company on perustettu syksyllä 2016.

        – Väistämättä herää kysymys, miksi näin lyhyen aikaa toimineelta helsinkiläiseltä yritykseltä on hankittu palveluja ilman kilpailutusta tai minkäänlaisia päätöksiä. Pahimman vaihtoehdon mukaan kyse on sisäisestä rakenteellisesta korruptiosta, lautakunta toteaa raportissaan.
        Rekrytointikampanja kytkettiin edunvalvontaan

        Kaupunki kartoitti viime syksynä vaikuttajaviestintään erikoistuneita konsulttitoimistoja, jotka voisivat suunnitelman kaupungin edunvalvonnan tehostamiseksi. Tarjous pyydettiin kahdelta toimistolta, joista valinta kohdistui helsinkiläiseen Ellun Kanat -viestintätoimistoon.

        Yritykseltä hankittiin tilanneanalyysi, edunvalvontastrategia ja kahden vuoden vaikuttamissuunnitelma 29 500 euron hintaan. Kaupungin yhteysjohtaja Mari Kuparinen teki hankinnasta viranhaltijapäätöksen. Samalta yritykseltä hankittiin heidän tarjouksensa mukaisesti kaupunginjohtajan rekrytointikampanja 25 700 euron hinnalla. Hankintaa ei vastoin kaupungin ohjeistusta kilpailutettu.

        Konsernipalvelujohtaja Mika Mäkinen teki hankinnasta viranhaltijapäätöksen huhtikuun alussa. Päätöksessä todetaan, että rekrytointikampanja on osa aiemmin hankittua vaikuttamissuunnitelmaa.

        Tarkastuslautakunnan mielestä jälkimmäisessä on kyse omasta erillisestä hankinnasta, joka olisi pitänyt kilpailuttaa.

        – Konsulttiyrityksen johtohenkilöiden poliittiset taustat huomioiden suorahankinta näyttää myös moraalisesti arveluttavalta ja muistuttaa ikävällä tavalla ”hyvä veli” -järjestelmästä, tarkastuslautakunta katsoo.

        Ellun Kanat -yhtiön toimitusjohtaja on kokoomuksen entinen puoluesihteeri Taru Tujunen ja hallituksen puheenjohtaja entinen kokoomuspoliitikko Kirsi Piha.
        PHP:n osakkeita myytiin alehintaan

        Vappuna eläkkeelle jäänyt kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta teki syyskuussa viranhaltijapäätöksen 20:n PHP Holdingin osakkeen myynnistä 30 000 eurolla. Hinnaksi muodostui näin ollen 1 500 euroa per osake. Osakkeiden markkinahinta oli selvästi tätä korkeampi.

        Kaupungin hankintatoimen ohjeen mukaan irtainta omaisuutta ulkopuolisille myytäessä suosituksena on nettihuutokaupan järjestäminen, jossa on asetettu käypä lähtöhinta. Listaamattomien yritysten arvopapereiden välittämiseen erikoistuneessa Privanet-palvelussa PHP:n osakkeen hinta oli 1 900 euroa. Jos kaupunki olisi myynyt osakkeet Privanetissä, kulujen jälkeen kaupunki olisi saanut 36 936 euroa.

        – Kaupunginjohtaja on myynyt kaupungin omaisuutta selvästi markkinahintaa alemmalla hinnalla, tarkastuslautakunta päättelee.
        Yli 600 000 euron avustus jäi saamatta
        Liipolan monitoimitalo valmistui kesällä 2015. "
        jatkuu.....


      • Lahdessa
        Lahdessa kirjoitti:

        Liittyi PP:n kommenttiin jossa hän mainitsi kuinka hienosti Lahdessa ja Hollolassa kunnallinen demokratia toimii.

        "Ellun Kanoilta ostettiin palveluita ilman kilpailutusta, PHP:n osakkeita myytiin alihintaan - pettikö Lahden sisäinen valvonta?
        Maanantaina julkistettu Lahden arviointikertomus sisältää mielenkiintoisia huomioita kaupungin sisäisen valvonnan puutteista. "Lahtelainen tyyli on, että vaietaan ikävät asiat".
        Lahden arviointikertomus julkistettiin maanantaina. Valtuuston 2. varapuheenjohtaja Antti Holopainen (vas.) vastaanotti kertomuksen lautakunnan puheenjohtajalta Reijo Oksaselta (kok.). Kuva: Vili Uuskallio

        Lahden kaupungin sisäistä valvontaa on tarpeen tehostaa, katsoo tarkastuslautakunta viime vuotta koskevassa arviointikertomuksessaan. Maanantaina julkistetussa arviointiraportissa kiinnitetään esimerkkitapausten kautta huomiota sisäisen valvonnan puutteisiin.

        Lautakunta huomauttaa arvioinnissaan, että johtavien viranhaltijoiden tulisi kaupungin organisaatiossa omalla esimerkillään näyttää mallia korkeasta moraalista ja ohjeiden noudattamisesta. "Valitettavasti näin ei aina ole asian laita", raportissa todetaan.
        Strategiatyön materiaalit kilpailuttamatta

        Helsinkiläiseltä Ääni Company -yritykseltä ostettiin viime vuoden lopussa ja tämän vuoden alussa palveluja yhteensä 36 000 euron arvosta. Yritys on hoitanut muun muassa joulukylän videoprojektin, Lahti Lackathon -tilaisuuden puhujakulmauksen sekä helmikuussa pidetyn valtuustoseminaarin strategiatyöpajan toteutuksen ja materiaalit.
        Meillä virhe on ollut siinä, että ei ole ollut järjestelmää, joka olisi hälyttänyt siitä, että asia on inhimillisen unohduksen vuoksi jäänyt hoitamatta. Toimitilajohtaja Mauri Koistinen

        Kaupungin hankintaohjeistuksen mukaan yli 5 000 euron palveluhankinnat pitää kilpailuttaa. Edellä mainittuja ketjutettuja hankintoja ei kilpailutettu eikä niistä tehty viranhaltijapäätöksiä.

        Tarkastuslautakunnan saamien selvitysten mukaan Ääni Companyn toimitusjohtaja oli itse ottanut yhteyttä kaupungin strategian valmistelijoihin viime syksynä. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja on strategiatyöhön osallistuvan johtavan viranhaltijan puoliso.

        Ääni Company on perustettu syksyllä 2016.

        – Väistämättä herää kysymys, miksi näin lyhyen aikaa toimineelta helsinkiläiseltä yritykseltä on hankittu palveluja ilman kilpailutusta tai minkäänlaisia päätöksiä. Pahimman vaihtoehdon mukaan kyse on sisäisestä rakenteellisesta korruptiosta, lautakunta toteaa raportissaan.
        Rekrytointikampanja kytkettiin edunvalvontaan

        Kaupunki kartoitti viime syksynä vaikuttajaviestintään erikoistuneita konsulttitoimistoja, jotka voisivat suunnitelman kaupungin edunvalvonnan tehostamiseksi. Tarjous pyydettiin kahdelta toimistolta, joista valinta kohdistui helsinkiläiseen Ellun Kanat -viestintätoimistoon.

        Yritykseltä hankittiin tilanneanalyysi, edunvalvontastrategia ja kahden vuoden vaikuttamissuunnitelma 29 500 euron hintaan. Kaupungin yhteysjohtaja Mari Kuparinen teki hankinnasta viranhaltijapäätöksen. Samalta yritykseltä hankittiin heidän tarjouksensa mukaisesti kaupunginjohtajan rekrytointikampanja 25 700 euron hinnalla. Hankintaa ei vastoin kaupungin ohjeistusta kilpailutettu.

        Konsernipalvelujohtaja Mika Mäkinen teki hankinnasta viranhaltijapäätöksen huhtikuun alussa. Päätöksessä todetaan, että rekrytointikampanja on osa aiemmin hankittua vaikuttamissuunnitelmaa.

        Tarkastuslautakunnan mielestä jälkimmäisessä on kyse omasta erillisestä hankinnasta, joka olisi pitänyt kilpailuttaa.

        – Konsulttiyrityksen johtohenkilöiden poliittiset taustat huomioiden suorahankinta näyttää myös moraalisesti arveluttavalta ja muistuttaa ikävällä tavalla ”hyvä veli” -järjestelmästä, tarkastuslautakunta katsoo.

        Ellun Kanat -yhtiön toimitusjohtaja on kokoomuksen entinen puoluesihteeri Taru Tujunen ja hallituksen puheenjohtaja entinen kokoomuspoliitikko Kirsi Piha.
        PHP:n osakkeita myytiin alehintaan

        Vappuna eläkkeelle jäänyt kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta teki syyskuussa viranhaltijapäätöksen 20:n PHP Holdingin osakkeen myynnistä 30 000 eurolla. Hinnaksi muodostui näin ollen 1 500 euroa per osake. Osakkeiden markkinahinta oli selvästi tätä korkeampi.

        Kaupungin hankintatoimen ohjeen mukaan irtainta omaisuutta ulkopuolisille myytäessä suosituksena on nettihuutokaupan järjestäminen, jossa on asetettu käypä lähtöhinta. Listaamattomien yritysten arvopapereiden välittämiseen erikoistuneessa Privanet-palvelussa PHP:n osakkeen hinta oli 1 900 euroa. Jos kaupunki olisi myynyt osakkeet Privanetissä, kulujen jälkeen kaupunki olisi saanut 36 936 euroa.

        – Kaupunginjohtaja on myynyt kaupungin omaisuutta selvästi markkinahintaa alemmalla hinnalla, tarkastuslautakunta päättelee.
        Yli 600 000 euron avustus jäi saamatta
        Liipolan monitoimitalo valmistui kesällä 2015. "
        jatkuu.....

        "Liipolan monitoimitaloon myönnetty Asumisen ja rahoituksen kehittämiskeskuksen Aran avustus jäi kaupungilta saamatta, koska maksatushakemus jäi tekemättä. Puretun koulun paikalle valmistui uusi monitoimitalo vuonna 2015. Ara oli päättänyt avustaa "Koko Liipola oppimisympäristönä” -nimistä hanketta yhteensä 622 182 eurolla.
        Lue myös:
        Vakuutusyhtiö korvaa puolet Liipolan monitoimitalon mittavirheen aiheuttamista kustannuksista


        Avustuspäätöksen mukaan maksatushakemus piti tehdä investoinnin valmistuttua, mutta se jäi tekemättä. Vuosien 2013–2015 tilinpäätöksiin avustusta oli ehditty kirjata saamiksi 443 394 euron verran. Nyt kyseinen summa on kirjattava luottotappioiksi.

        Kaupungin viime vuoden tilinpäätöksessä ei ole mitään mainintaa Liipolan monitoimitaloon myönnettyjen avustusten menettämisestä. Kaupungin sisäinen tarkastus selvittää asiaa.
        "Vaietaan ikävät asiat"

        Kaupunginreviisori Juha Tapiolan mukaan avustusmoka on pyritty salaamaan.

        – Vuosina 2014 ja 2015 avustus on kyllä osattu kirjata tuloksi tilinpäätökseen. Kun avustushakemus unohtui jättää, lahtelainen tyyli on, että vaietaan ikävät asiat. Niitä ei saisi tuoda esille. Ei saisi mitään ikävää kertoa. Tänään asia on kaupunginhallituksessa, kun tiedetään, että se tulee esille.

        Tapiola arvioi, että maksatushakemus olisi pitänyt jättää viimeistään vuonna 2016.

        – Sisäinen tarkastaja on asiaa selvittämässä. Todennäköisesti saamme lisää tietoa, että mikä siinä meni pieleen.
        "Todella vahinko"

        Toimitilajohtaja Mauri Koistisen mukaan maksatushakemus piti tehdä heti monitoimitalon valmistuttua.

        – Sisäinen tarkastaja on tehnyt tarkastuskertomuksen, jota en nyt lähde referoimaan. Varmasti koko organisaatiomme on vastuullinen siitä, että on puutteellisesti toimittu aika monella alueelle.

        Liipolan monitoimitalon osalta nostamatta jäänyt korvausmäärä on runsaat 400 000 euroa.

        – Siinä oli muutakin, enkä muista mihin liittyi, että summaksi tuli reilut 600 000. Summat ovat isoja, ja on todella vahinko, että näin on päässyt käymään, Koistinen pahoittelee.

        Aralla ei ole järjestelmää, joka muistuttaisi avustuksen saajia maksatuksen hakemisesta.

        – Meillä virhe on ollut siinä, että ei ole ollut järjestelmää, joka olisi hälyttänyt siitä, että asia on inhimillisen unohduksen vuoksi jäänyt hoitamatta. On mietitty, että kyllä joku muu taho sen hoitaa, mutta näin ei ole tapahtunut.

        Miten varmistetaan, ettei vastaavaa ei enää tapahdu?

        – Saimme sisäiseltä tarkastajalta toimeksiannon, että kaupunkiin on luotava järjestelmä, että tällaista ei enää pääse tapahtumaan. Sisäisen tarkastajan kertomukseen tullaan antamaan vastaus.
        "Tehtävämme ei ole rakentaa imagoa"

        Kaupunginjohtaja Myllyvirta arvosteli läksiäishaastattelussaan tarkastustoimen ja -lautakunnan toimintatapaa. Hänen mielestään arvioinnissa puututaan liiaksi yksityiskohtiin suurten strategisten linjojen arvioinnin kustannuksella.

        – Yksittäistapausten kautta avataan, että mistä on kyse ja mihin asioihin pitää saada parannusta. Jos puhutaan vain jotain ylätason strategisia juttuja, ei aukea, mitä pitäisi tehdä. Tarkoituksenmukaisuuden arviointi on aina kuulunut tarkastuslautakunnalle, Tapiola huomauttaa.

        Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Reijo Oksanen (kok.) pitää luonnollisena, että kaupunginjohtaja haluaa puolustaa organisaatiotaan.

        – Meidän tehtävämme on tuoda asiat esiin. Tarkastuslautakunta ei ole suorittanut tehtäväänsä oikein, jos ihan tällaisiin ihan selkeisiin asioihin puututa.

        Oksanen arvelee, että kaupunginjohtaja kantoi huolta siitä, miten lautakunnan esille nostamat asiat vaikuttavat kaupungin imagoon.

        – Tarkastuslautakunnan tehtävä ei ole rakentaa imagoa. Tietysti tarkastuslautakunta voi tilannetta hankaloittaa, jossa ottaa esiin ainoastaan negatiivisia asioita. Meillä on arviointikertomuksessa myös positiivisia asioita. Esimerkiksi tilinpäätös oli numeraalisesti hyvä. Kiitoksia annetaan muun muassa Nastolan alueen kaavojen hoitamisesta ja paikkatietojärjestelmästä.
        Vili Uuskallio
        [email protected]
        @ViliUuskallio"


    • Säkit.huuleen

      Aloittajalle peenistä naamaan.

      • Älä nyt Juoppo-Jukka taas ala kännipäissäsi vittuilemaan. Viimeksi oli nimittäin todella lähellä etten antanut sulle tukkapöllyjä kun tulin etsimään sua kunnanvirastossa - olit kuitenkin onneksesi ehtinyt luikerrella puolipäiväisestä "duunistasi" jo kotiin kaljalle.


    • XDIII

      Johan oli taas soopaa, taitaa olla samat alemman keskiluokan huutelijat asialla kuin puskaradiossakin.

      • "Sivistynyt yläluokka" taas vaikeroi kun oletettu alaluokan edustaja julkeaa kertoo mielipiteensä :) "Keskustelua" parhaimmillaan! :)

        Voitko eritellä mikä oli soopaa ja miten mahdollinen sijoittumiseni "Sysmäläisessä kastijärjestelmässä" vähentää esittämieni asioiden painoarvoa tai totuudenmukaisuutta?


    • vapaus-valita

      Onko persaukisella paskanjauhajalla joku maanisvaihe menossa?

      Miksi asut täällä Sysmässä jos tämä on mielestäsi noin ikävä paikka mitä teksteissäsi annat ymmärtää.

      • Ai miten niin maanisvaihe? Oletko psykologi vain tavallinen vittuilija? Jos olet psykologi niin pistä puhelinnumerosi tähän niin varaan ajan vastaanotoltasi - tarkastetaan asia. Veikkaan että diagnoosiksi tulisi: tavallinen vitutus.

        Jos olet tavallinen vittuilija niin keskity vittuilemaan äläkä leiki valelääkäriä.

        Kuten sanoit jokaisella on vapaus valita asuinpaikkansa - omani olen täksi hetkeksi valinnut ja se on Sysmä. Toki toinen ja kolmaskin koti löytyy maailmalta ja kytkin nousee tasaisin välein.

        Jos luit tekstini huomaat että en kritisoinut Sysmän järviä ja metsiä vaan tapaa jolla kuntaa johdetaan. Parin korruptoituneen kunnanvaltuutetun ja kunnanjohtajan totaalikusipäisyys ja Lähilehden uutisoinnin laatu, ei vielä riittää siihen että rupeaisin tilaamaan muuttoautoa. Pyrin mieluummin vaihtamaan kunnan nykyisen johdon - se on nykyaikana yllättävän helppoa. Keinoja löytyy monia.

        Useimmat kunnat ja kaupungit haluavat uusia asukkaita ja mittaavat menestystään muunmuassa asukasmäärän kasvulla - Sysmä ei. Sysmä haluaa että nykyiset asukkaat muuttavat täältä vittuun, varsinkin ne jotka kehtaa arvostella kuntaan johtavia oligarkkeja. Kunnanjohto vittuilee kuntalaisille, kuten tässäkin kommenttiketjussa huomaamme.

        Onnekseni olet tavannut myös useita erittäin mukaviakin Sysmäläisiä, joiden tiedän olevan kanssani samaa mieltä. Siten uskonkin että sinä kuulut vähemmistöön ja minä enemmistöön.


      • Kuuntelin juuri kunnanjohtaja Kitkiöjoen haastattelun YLE radiosta. Sysmässä on menossa aikamoinen koulutoimen alasajo 1,5 miljoonan säästö/leikkaus ohjelman myötä. Nuoramoisten koulu menee 2018 loppuun mennessä kiinni.

        Kokoomuksen ja Kepun väsäämä maankuntauudistus kuulemma pakottaa maaseudun kunnat säästämään itsensä kuoliaaksi kun valtionosuuksia leikataan. Sysmän lukiollekin on annettu armonaikaa ainoastaan 3-4 vuotta ja veroäyrin nostoakaan ei kuulemma voi käyttää kuin vasta vihonviimeisenä oljenkortena.

        Näin perheellisenä täytyy todeta, että jos täältä lukio suljetaan niin me nostetaan viimeistään silloin kytkintä ja muutetaan sellaiseen paikkaan asumaan jossa myös lapsiperheiden peruspalvelutarpeita ymmärretään - eihän me nyt missään alkoholisoituneiden eläkeläisten pansionaatissa aleta elämään.


      • etelästämuuttanut

        Jos sinun perheessäsi ovat eläkeläiset alkoholisoituneita, niin ei se tarkoita että kaikki muutkin olisivat.
        Näi kuuden lapsen äitinä, voin sanoa että Sysmä on hyvä paikka asua.


    • Pisaraa_vaille_valmis

      Ihan jokaista paskanjauhajan vitutuksissaan esille tuomaa asiaa en allekirjoita, mutta kyllä sieltä kirjosanojen yms rivien välistä on luettavissa erittäin totta olevia asioita. Henkilökohtaisesti introverttinä ihmisenä en ole noinkaan suorasukainen tai kantaaottavavainen henkilö, vaan olen jo tottunut Sysmän epäoikeudenmukaiseen toimintaan ja hiljakseen purrut kaiken sysmäläisten päälle mätetyn p.....n muutamien vuosien ajan, syystä että olen vain ymmärtänyt, ettei kannata taistella tuulimyllyjä vastaan, vaikka ne pyörisivät väärään suuntaan.
      Joten jos paskanjauhaja jonain päivänä hakee mihin tahansa virkaan, missä tahansa asiassa, olkoot vaikka uimahallin uimavalvojan vaalit, en kahta kertaa mieti kenelle ääneni annan.

    • RvaY

      Minäkin olen asunut Sysmässä vajaa 3 vuotta. Kunnan asioiden hoito on kuin kauan sitten tulleissa maalaiskomediasarjoissa (esim. Vain muutaman huijarin tähden)!

    • Googlenheim

      Kunnanhallituksen pj. julkisesti ihailee Harkimon ryhmästään (kokoomuksesta) eriävää mielipidettä. Kun taas kunnan sisällä joku omassa ryhmässä on rohkeasti eri mieltä niin teilaa tämän maanrakoon, kun ei olekaan samaa mieltä ryhmän kanssa.

      • Kepulionkepuli

        Ja kun Harkimon mielipide on selvästi vastaan maakunta- ja sotesekoilua niin sehän sitten Kepulia kyrsii, tuska suorastaan raastaa Kepulin rintaa.


    • Kohta70

      Ylijäämällä voidaan kattaa ainoastaan alijäämää. Tämä tiedoksi tälle kaiken tietävälle 3 vuotta Sysmässä asuneelle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2092
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1644
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe