OSAKA JA KIOTO

Japanifani

Finnair m/p Osakaan lomailemaan. Lentokentältä (KIX) kaupungin keskustaan junalla varmaan? Minkä aseman läheltä kannattaa ottaa hotelli? Umeda? Metro pitäisi olla lähistöllä, ja miel. useat nähtävydet.
Jos käy ainoastaan Kiotossa, kannattaako ottaa Railway-passia?

10

416

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 777

   Hotelli Namban alueelta ja railway-passia ei tarvitse. Paikallisjunilla pääsee Kiotoon reilussa tunnissa, eivätkä ole hinnan kiroissa. On kuitenkin hyvä huomioida että lipputoimistoon on jonoja. Ensikertalaiselta kuluu muutama tunti kix-kentältä Kiotoon, jos on suoraan kentältä menossa. Kansai-passi on jo loppuunmyyty. Eräs asia joka matkaoppailta jää huomioimatta on se, että junayhtiöllä voi olla monta erilaista junaa menossa samaan suuntaan. Jos on tarvetta pysähtyä pienemmälle asemalle, juna voi kiitää satasta aseman ohitse. Junayhtiöllä on useampia.

   • Japanifani

    Japanifani kiittää asiantuntevista vinkeistä, ja jatkaa...Tarkoitus on olla 10 päivää Osakassa ja tehdä päiväretkiä hieman muuallekin, mm. Kiotoon. Ehkä Osakassa ei ole ostettavissa viikon kortteja, jotka kelpaavat sisäisessä liikenteessä kaikkiin kulkuneuvoihin, ja joilla voisi saada alennusta museoissa. Henk.kohtaisia oppaita esim. ostoksille on "jossainpäin maailmaa" saatavissa vaikka päiväksi yliopisto-opiskelijoista, mutta mahtaakohan kuulua japanilaiseen elämänmenoon


  • 346346345

   Itsellä oli hotelli Shin-Osaka aseman lähellä, paljon edullisempaa kuin Umeda (business keskus) tai Namba (viihdekeskus) alueilla. Metrolla kuitenkin pääsi parissa minuutissa Umedaan ja Nambaan. Shin-Osakasta lähtee myös suoraan junat Kiotoon, 50min taisi kestää ja liput edullisia, en muista tarkkaa hintaa. Lähinnä luotijunat kalliita, tavalliset edullisia. Lippuja saa helposti automaatista joka asemalla ja muistaakseni korttikin kävi lähes aina.

   KIX kentän nettisivuilla ihan hyvät ohjeet lentokenttäjunalle. Ainakin Shin-Osakaassa pysähtyy ja ehkä Umedassakin.

  • Japanifani

   Tulee lisäjännitystä matkaan, kun Osakassa järisi asteikolla 6.1. Tällä viikolla on Finnairilla meno, koska yli 1000 euron m/p lipusta korvattaisiin peruutustilanteessa vain osa. Kioto on kai turvallisempi vaihtoehto jälkijäristysten suhteen. Jostain läheltä asemaa otin kriteerit täyttävän hotellin, kun en ole perehtynyt ko. kaupunkiin. Otan mielihyvin vinkkejä vastaan tässä muuttuneessa tilanteessa. Aika alkaa olla kortilla.

   • JapanSince2008

    Ellei uusia, yhtä isoja jälkijäristyksiä tapahdu, en olisi hirveästi huolissani. Eilisen järistyksen vaikutuksetkin näyttävät jääneen hetkellisiksi ja mitään isompia tuhoja ei näytä tulleen. Kannattaa tietysti pitää mielessä, että pienemmätkin jälkijäristykset saattavat laittaa esim. junaliikenteen hetkellisesti sekaisin, eli ei välttämättä kannata suunnitella kaikkea minuuttiaikataulun varaan.

    Täältä voi seurata maanjäristystilannetta lähes reealiajassa:
    https://www.jma.go.jp/en/quake/quake_local_index.html

    Ihan vain selvennyksen vuoksi:
    Järistyksen magnitudia tärkeämpi mittari on JMA Seismic Intensity:
    1-2 = tuskin havaittavissa
    3-4 = havaittavissa, mutta ei yleensä aiheuta mitään isompaa
    5-6 = voimakas järistys, joka voi aiheuttaa isojakin tuhoja paikallisesti, mm. katkoa liikenneyhteyksiä sekä aiheuttaa sähkökatkoja (jaettu tarkemmin 5-/5+ ja 6-/6+ arvoihin)
    7 = Suurin mahdollinen luokitus (vuoden 2011 järistys ja vastaavat)


  • Cosmos5

   Minä ostin Finnairin Japanin lennot hintaan 589e. Meno Helsinki-Osaka. Kiotossa 4 yötä. Sitten luotijunalla Tokioon. Siellä pari viikkoa ja paluulento Tokio-Helsinki.

  • Japanifani

   Finnair vaihtoi kohteen veloituksetta. Tokioon, Nagoyaan ja Fukuokaan on suunta nyt. Tarjoukset koskevat vain Suomesta lähteviä lentoja, joten hinta on mikä on. Nopein reitti Saksasta Japaniin on koneen vaihdolla Hel-Vantaalla.

  • Yamabushi

   Osakassa ei ole mitään nähtävää tai koettavaa. Osakan linnakin on uudelleen rakennettu betonirunkoinen jäljitelmä. Kioto ja Tokio aivan erilaisia. Sitä paitsi Osakan murre on rumaa.

   • Osakasta

    Totta, Osaka itsessään ei ole niin kummoinen, mutta sieltä pääsee kyllä kätevästi paikkoihin joissa on nähtävää, mm: Kioto, Nara, Himeji, Okayama, Kobe. Ja onhan Osakassakin toki jotain, mm Universal Studios:in huvipuisto, mikä saattaa kiinnostaa ainakin lapsiperheitä.


  • PerusPate

   Osakalaiset tervehtivät toisiaan aamulla: Ohayoo mookarimakka? Eli suomeksi Huomenta, tienaatko hyvin?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pääjohtaja Yli-Viikarilta kysyttiin haluja jatkaa VTV:n ylijohtajana

   "Tähän uraan liittyvään kysymykseen voisin vastata Irja Askolan runon sanoin: Tultaessa tienristeykseen / joku kauhistuu / tieni näyttää päättyvän / t
   Maailman menoa
   128
   3608
  2. Maisa torpa selittää hyymylehdessä

   Syötä hakusana… UUTISET 20.6.2021 Maisa Torppa selittelee miksi lomakuvissa on alkoholia ja hänkin juo drinksulasista Maisa Torppa on lähtenyt
   Kotimaiset julkkisjuorut
   75
   2033
  3. Oikeasti olisin sut halunnut mies

   omaksi, kullaksi, rakkaaksi, kumppaniksi, ystäväksi, olkapääksi, hellittäväksi, arkeen ja juhlaan, eteiseen ja peräkammariin, sohvalle ja sänkyyn, rii
   Ikävä
   112
   1381
  4. Miesten ulkonäköpaineet

   https://yle.fi/uutiset/3-11987255 Siinä pitkä artikkeli aiheesta, ja lopussa ihan mielenkiintoisia kommentteja. Artikkelissa mainitaan sen verran mon
   Sinkut
   62
   1338
  5. Kiira Korpi sekoili liittonsa EROON!

   Ei riittänyt sitten sisältö tuossakaan liitossa kuin pari vuotta. Suku maksoi kalliit häälahjat, joita ei tietenkään palautella ja pian jo Kiiralla uu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   15
   996
  6. Me kuulumme yhteen.

   Mies, minä olen sinulle oikea ja sinä oikea minulle.Me kuulumme toisillemme. Me kuulumme yhteen. Se on näin.
   Ikävä
   51
   966
  7. Kivan näköistä Stefanilla

   Kylläpä on mukava nähdä Stefan reippaan ja onnellisen näköisenä tyttärensä kanssa. Toivon, että Stefan pääsisi eroon huonosta on/off -suhteesta ja et
   Kotimaiset julkkisjuorut
   37
   958
  8. Sofia ei ole ruudinkeksijä

   Ei ole erityisen välkky tapaus.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   31
   706
  9. Miksi Stefu jätti Sohvin?

   Mikä oli tällä kertaa syynä?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   9
   656
  10. Martinan takapuoli..

   Onpa tällä Martiinalla muhkea takapuoli ja reidet viimeisessä instamainoksessa. Onko turvonnut vai aina ollut näin iso tämä meidän "maailmanmestari".
   Kotimaiset julkkisjuorut
   65
   651
  Aihe