OSAKA JA KIOTO

Japanifani

Finnair m/p Osakaan lomailemaan. Lentokentältä (KIX) kaupungin keskustaan junalla varmaan? Minkä aseman läheltä kannattaa ottaa hotelli? Umeda? Metro pitäisi olla lähistöllä, ja miel. useat nähtävydet.
Jos käy ainoastaan Kiotossa, kannattaako ottaa Railway-passia?

10

342

  Vastaukset

  • Hotelli Namban alueelta ja railway-passia ei tarvitse. Paikallisjunilla pääsee Kiotoon reilussa tunnissa, eivätkä ole hinnan kiroissa. On kuitenkin hyvä huomioida että lipputoimistoon on jonoja. Ensikertalaiselta kuluu muutama tunti kix-kentältä Kiotoon, jos on suoraan kentältä menossa. Kansai-passi on jo loppuunmyyty. Eräs asia joka matkaoppailta jää huomioimatta on se, että junayhtiöllä voi olla monta erilaista junaa menossa samaan suuntaan. Jos on tarvetta pysähtyä pienemmälle asemalle, juna voi kiitää satasta aseman ohitse. Junayhtiöllä on useampia.

   • Japanifani kiittää asiantuntevista vinkeistä, ja jatkaa...Tarkoitus on olla 10 päivää Osakassa ja tehdä päiväretkiä hieman muuallekin, mm. Kiotoon. Ehkä Osakassa ei ole ostettavissa viikon kortteja, jotka kelpaavat sisäisessä liikenteessä kaikkiin kulkuneuvoihin, ja joilla voisi saada alennusta museoissa. Henk.kohtaisia oppaita esim. ostoksille on "jossainpäin maailmaa" saatavissa vaikka päiväksi yliopisto-opiskelijoista, mutta mahtaakohan kuulua japanilaiseen elämänmenoon


  • Itsellä oli hotelli Shin-Osaka aseman lähellä, paljon edullisempaa kuin Umeda (business keskus) tai Namba (viihdekeskus) alueilla. Metrolla kuitenkin pääsi parissa minuutissa Umedaan ja Nambaan. Shin-Osakasta lähtee myös suoraan junat Kiotoon, 50min taisi kestää ja liput edullisia, en muista tarkkaa hintaa. Lähinnä luotijunat kalliita, tavalliset edullisia. Lippuja saa helposti automaatista joka asemalla ja muistaakseni korttikin kävi lähes aina.

   KIX kentän nettisivuilla ihan hyvät ohjeet lentokenttäjunalle. Ainakin Shin-Osakaassa pysähtyy ja ehkä Umedassakin.

  • Tulee lisäjännitystä matkaan, kun Osakassa järisi asteikolla 6.1. Tällä viikolla on Finnairilla meno, koska yli 1000 euron m/p lipusta korvattaisiin peruutustilanteessa vain osa. Kioto on kai turvallisempi vaihtoehto jälkijäristysten suhteen. Jostain läheltä asemaa otin kriteerit täyttävän hotellin, kun en ole perehtynyt ko. kaupunkiin. Otan mielihyvin vinkkejä vastaan tässä muuttuneessa tilanteessa. Aika alkaa olla kortilla.

   • Ellei uusia, yhtä isoja jälkijäristyksiä tapahdu, en olisi hirveästi huolissani. Eilisen järistyksen vaikutuksetkin näyttävät jääneen hetkellisiksi ja mitään isompia tuhoja ei näytä tulleen. Kannattaa tietysti pitää mielessä, että pienemmätkin jälkijäristykset saattavat laittaa esim. junaliikenteen hetkellisesti sekaisin, eli ei välttämättä kannata suunnitella kaikkea minuuttiaikataulun varaan.

    Täältä voi seurata maanjäristystilannetta lähes reealiajassa:
    https://www.jma.go.jp/en/quake/quake_local_index.html

    Ihan vain selvennyksen vuoksi:
    Järistyksen magnitudia tärkeämpi mittari on JMA Seismic Intensity:
    1-2 = tuskin havaittavissa
    3-4 = havaittavissa, mutta ei yleensä aiheuta mitään isompaa
    5-6 = voimakas järistys, joka voi aiheuttaa isojakin tuhoja paikallisesti, mm. katkoa liikenneyhteyksiä sekä aiheuttaa sähkökatkoja (jaettu tarkemmin 5-/5+ ja 6-/6+ arvoihin)
    7 = Suurin mahdollinen luokitus (vuoden 2011 järistys ja vastaavat)


  • Minä ostin Finnairin Japanin lennot hintaan 589e. Meno Helsinki-Osaka. Kiotossa 4 yötä. Sitten luotijunalla Tokioon. Siellä pari viikkoa ja paluulento Tokio-Helsinki.

  • Finnair vaihtoi kohteen veloituksetta. Tokioon, Nagoyaan ja Fukuokaan on suunta nyt. Tarjoukset koskevat vain Suomesta lähteviä lentoja, joten hinta on mikä on. Nopein reitti Saksasta Japaniin on koneen vaihdolla Hel-Vantaalla.

  • Osakassa ei ole mitään nähtävää tai koettavaa. Osakan linnakin on uudelleen rakennettu betonirunkoinen jäljitelmä. Kioto ja Tokio aivan erilaisia. Sitä paitsi Osakan murre on rumaa.

   • Totta, Osaka itsessään ei ole niin kummoinen, mutta sieltä pääsee kyllä kätevästi paikkoihin joissa on nähtävää, mm: Kioto, Nara, Himeji, Okayama, Kobe. Ja onhan Osakassakin toki jotain, mm Universal Studios:in huvipuisto, mikä saattaa kiinnostaa ainakin lapsiperheitä.


  • Osakalaiset tervehtivät toisiaan aamulla: Ohayoo mookarimakka? Eli suomeksi Huomenta, tienaatko hyvin?

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina jatkaa säälin kerjäämistä, kaikki on Stefun syytä

   Martina jatkaa säälin kerjäämistä ja myynnin kasvattamista tällä kertaa MeNaisissa. Odotettu valkopesuhaastattelu on ilmestynyt, onnittelut kaikille j
   218
   5939
  2. Kuinka keskustella rikoksista Suomi24:ssä

   Hei kaikille! Suomi24 on aina ollut paikka, jossa keskustellaan laajasti monenlaisista aiheista. Uutiset, ihmissuhteet ja elämän koko kirjo näkyy pal
   Suomi24 Blogi ★
   56
   2416
  3. Maisa jatkaa Jari-Matin mollaamista

   Seiskassa avautuu Maisa taas JM:n ”pettämisestä” (kätevästi unohtuu että maisa oli se varsinainen pettäjä) ja ”taloussotkuista”. On kyllä muijalla po
   24
   1837
  4. Sanna Marinin hallitus Suomen historian suosituin

   Jopa persuistakin 1/3 pitää Marinin hallitusta hyvänä. Edellinen ennätys on Paavo Lipposen hallituksen ajoilta. Voidaan tehdä johtopäätös: suomalaine
   Maailman menoa
   102
   781