Polttoöljyn ja dieselin sekoittaminen

Apuaa

Olisin menossa ajelemaan traktorilla, jossa on polttoöljyä tankissa. Maksaisin päiväveron. Voisinko sekoittaa huoltoasemalla sekaan dieseliä? Toimisiko traktori vai sammuisiko siihen...

7

5895

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyläpolliisi

      Ei tarvitse maksella päiväveroa jos on kuitti diesel-ostoksesta.

      • einytihannoinkaan

        Ja höpö höpö taas tollasille kyläpoliiseille! Sillä dieselkuitilla voi pyyhkiä vaikka persettä, jos tulee polttoaineratsia, koska väriaineet tankista ratkaisee ja ei ole päiväveroa maksettu. Ei ole mitään takeita, että kuitissa oleva dieselpolttoaine olisi päätynyt sinne traktorin polttoainesäiliöön.

        Muuten ne verolliset dieselpolttoaineet ja moottoripolttoöljyt (Mpo) on ihan samaa tavaraa, vain väriaineet erona. Ihan polttoöljy, joka on tarkoitettu lämmitykseen ei täytä välttis vaatimuksia dieselmoottorille.

        Ja sitten toisinpäin, eli jos tankkaat vahingossa dieselautoosi moottoripolttoöljyä (joillakin huoltoasemilla sekin on mahdollista mm. Neste Jari-Pekka Hartolassa, kun Mpo mittari on diesel mittarin vieressä), niin siinä vasta onkin talkoot, et voi ajaa metriäkään sillä autolla, ennen polttoainesäiliön puhdistamista ja jo litrakin sitä verotonta ainetta värjää sen näytteen!

        Olen itse ollut tullin polttoaineratsiassa ja ajoneuvon edellinen omistaja oli tankannut verotonta polttoainetta, se näkyi vielä näytteen tuloksissa, minun dieselkuitilla ei ollut mitään tekoa siinä, koska sitä ei pysty mitenkään identifioimaan siihen ajoneuvoon mistä näyte otetaan.

        Kaverini tankkasi vuorostaan vahingossa täysperävaunuyhdistelmäajoneuvonsa (lue suomeksi REKKA) polttoainetankkiin pienen määrän moottoripolttoöljyä. Kaveri tarkkana alkoi selvittämään asiaa, että mitäs nyt ja lopputulos, että polttoainesäiliön puhdistus heti välittömästi ja siitä todistus.


    • Aivan samaa kamaa se polttoöljy ja dieselöljy on, etenkin nyt ajankohtainen kesälaatu.

      Jos maksat päiväveron, miksi et jatkaisi polttoöljyllä?

      Jos suunnittelet ammattiajoon yleisille teille siirtymistä pitkäaikaisemmin, on sinun ajettava tankki tyhjäksi polttoöljystä ja huuhdeltava koko polttoainejärjestelmä huolellisesti dieselillä ennen siirtymistä liikenteeseen ja dieselin käyttöön.

      Se polttoöljyn merkkausaine on sitkeässä, eikä verottaja anna armoa...

    • Lyhytvastaus

      Jos maksat päiväveron, voit ajaa polttoöljyllä.

      Jos maksat päiväveron, voit ajaa polttoöljyn ja dieselin seoksella. Ei ole mitään haittaa koneelle.

      Jos tankki ja systeemi on tyhjä ja puhdas kun tankkaat dieseliä, ja tankissa oleva diesel sitten näyttää kirkkaalta (ei punertavalta), voit ajaa ilman päiväveroa. Varmuuden vuoksi säästä dieselin tankkauskuitti. Se tien päällä mahdollisesti tehtävä tarkastus perustuu väriin (ei saa olla punertavaa). Mitään kymmenten vuosien takaisia koeputkitestejä (ns. furfuraalikoe) ei enää tehdä tien päällä, vaan tarvittaessa tarkka testi tehdään tullin labrassa (ns. Euromarker-koe).

      • enottaisiriskiä

        Sillä dieselin tankkauskuitilla ei ole mitään merkitystä, jos et pysty sitä identifioimaan ko. ajoneuvoon. Huoltoasemilla on valvontakamerat, joista pitää näkyä, että todella tankkaat sen polttoaineen ko. ajoneuvoon ja kellonajat, sekä rekisteritunnus, muuten olet aika heikoilla.

        https://www.savonsanomat.fi/savo/Tulli-paljasti-polttoaineveroa-kiertäneitä/492372

        https://yle.fi/uutiset/3-7373580

        Onko se niin vaikeaa pitää laillista polttoainetta siellä polttoainesäiliössä. Dieselin ja moottoripolttoöljyn hinnan erotus on aika pieni harrastelijoille, että ei mitään merkitystä.


    • Kumma_juttu

      Tuli tuossa mieleen, mitä järkeä on kenenkään testata harraste- tai pienyritystraktorin polttoainetta. Luulisi tullilakin olevan aivan oikeita tullirikoksia tutkittavaksi.

      Mutta jos osaaminen riittää vain polttoainenäytteen ottamiseen, niin sitten asian ymmärrän.

      • oheistutkintaa

        Oikeiden tullirikosten tutkinnan yhteydessä näitä polttoainetestauksiakin on tehty. Ihan esimerkkinä, kun naapurissasi sattuu olemaan menossa joku tullin rikosepäily ja sitä selvitetään, niin samalla tarkistellaan tienpäällä tavattuja traktoreita kuljetuksien kanssa, joissa pitäisi olla dieseliä tankissa taikka päivävero maksettuna.
        Tarvinneeko edes mainita, että on asiasta kokemusta, sillä tullin auto odotti pellon laidalla, että traktorilla tultiin tukkikuorman kanssa tielle läheisestä metsästä. Tullin porukka oli samaisella reissulla tutkimassa ulkomailta varaosiksi tuotuja autoja lähistöllä olevalla maatilalla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 195
      2669
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      231
      2531
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      63
      2312
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      191
      1808
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1308
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1287
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1253
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1225
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1128
    Aihe