Iame kisat peruttu

MennäänRotaxiin

Iame kisat on peruttu. Kisat viikon päästä ja ilmoittautuminen ei ole auki. Kiitti vitusti!

50

2532

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Varikko

   Näyttäisi olevan kitissä statuksella 'lupa' (punainen).

   Miksi luvan saanti menee näin hilkulle ?

  • Kysymys66

   Niin miksi luvan saanti menee näin viime hetkille? Onhan nyt sitten varmaa, että kilpailu ylipäätään ajetaan?

  • Vastaus66

   Niin se lupa tarkoittaa että lupa on myönnetty. Muuttuu vihreäksi kun ilmoittautuminen on auki kitissä. Tosin iame kisoihin ilmoittaudutaan iamen oman järjestelmän kautta, ei kitin.

  • piuefy

   viralliselta taholta asiaa tiedusteltuani, vastauksesksi sain, että kisat ovat peruuntuneet, koska ruotsissa on samaan aikaan minimax-sarjakilpailu...

  • Hämmästys66

   Lievästi sanoen sekavaa, mutta se tässä kai joidenkin tarkoitus onkin...

   • X303030X

    Tämäkin varmaan taas käännetään AKK:n ja Rotaxin syyksi.


   • 44557yggvc
    X303030X kirjoitti:

    Tämäkin varmaan taas käännetään AKK:n ja Rotaxin syyksi.

    Kyllä. Syy sinne mihin se kuuluukin.


  • Aukion

   Ihan lepo vaan kaikille. Nyt voi ilmoittautua...

   • Muutanlajia

    Ei ainakaan kitissä auki, tietojeni mukaan ei ole saanut lupaa. Eli leimaa lupalappuun.


  • Kiinnion

   Voit ilmoittaa vaikka äitille, että menet kisoihin. AKK:lta ei ole kuitenkaan lupaa, eikä auki Kitissä.

   Oletteko selvittäneet, mitä tarkoittaa säännöissä, että sarja ei kuulu AKK:n alaisuuteen? Sellaista kisaa ei voi AKK:n jäsenrata, tässä tapauksessa Kouvola, järjestää.

   Olen vähän sitä mieltä, että sarjapromoottorin "rakkaudesta lajiin" ei ihan pidä paikkaansa. Meidän ympyrät on vähän liian pienet lisenssittömille kuskeille.

   • Eihuolta

    Kilpailu ajetaan. Piste.


   • roötiyrgt
    Eihuolta kirjoitti:

    Kilpailu ajetaan. Piste.

    mikäs siinä sitten...luvattomat kisat= kuskeilta lisenssit pois...


   • 3357899
    roötiyrgt kirjoitti:

    mikäs siinä sitten...luvattomat kisat= kuskeilta lisenssit pois...

    Jep ja vakuutuksethan ei sitten korvaa jos kisa on luvaton....


   • Einoin

    AKK ei määrittele/päätä vakuutusten korvauksia. Lisenssivakuutukseen voi olla ehkä jotain sanottavaa, liikennevakuutukseen ei.


   • 87956867998
    Einoin kirjoitti:

    AKK ei määrittele/päätä vakuutusten korvauksia. Lisenssivakuutukseen voi olla ehkä jotain sanottavaa, liikennevakuutukseen ei.

    Lisenssivakuutus ei ole voimassa jos kisa on luvaton , liikennevakuutus on toinen juttu . Mieti sitä kun tarvii hoitoa esim niskavaurioon


   • peirye

    no liikennevakuutuksesta tuskin kouvolan radalta saa mitään korvauksia, ei ole tarpeeksi eristetty rata...taitaa oulu olla ainoa, joka täyttää tuon eristämisvaatimuksen...


  • Jkcff

   Samalla tavalla ilmoittaudutaan kuin edelisinäkin vuosina. Lopettakaa jo tuo trollaus.

   • srth

    Niin. X sarjanhan ei tarvi noudattaa samoja sääntöjä kuin muitten. Kaikki muut ilmottautuu sääntöjen mukaan KITI;n kautta. Nää laittaa ne sinne itte joskus , ja haamut päälle.


  • Trollallaaa

   Minkä ihmeen sääntöjen? Rotaxiinhan on ilmottauduttu vuosikaudet omaan systeemiin, josta haettu numerotkin. Ei tämä sen kummempi ole.

   • e6y75u

    Trollaallle tiedoksi . Rotaxiin ilmottaudutaan nykyisin KITI;n kautta. Kato ne noudattaa sääntöjä


  • Kyllä mä ainakin ilmoittauduin rotaxiin kitin kautta. Ite et tainnu olla mukana kun et tiedä mistä on ilmoittauduttu..

  • Rauhaavaan

   Ihan lepo taas vaan kaikille. Nyt on myös Kitissä auki ja lupa myönnettynä.

  • r2ö2

   Jeesus teitä sauhupäitä.

   • king

    näitä taloyhtiön poliiseja ja parvekkeelta huutelijoita löytyy joka paikasta. yleensä väsyvät omaan saamattomuuteensa.


  • ilkug

   Jo yksi ilmottautunut. Sääntöjen mukaan. Komeeta,

   • 36677555

    Rouhiiko ?


   • Onporukkaa

    139 ilmoittautunut ja lisää tulee.


  • rdfA

   Kisa on nyt KITI;ssä suljettu. Ilmottautuneita 1. Eli taaskaan X sarja ei välitä paskaakaan säännöistä. Tehdään asiat omalla tavallaan ja sitten vittuillaan vain muille. sama oppi tuntuu menneen hyvin perille myös teille jotka tätä sarjaa kiertää. Koska vittuilut tästäkin kirjoituksesta tulee. Eipä teitä säännöt koske.

   • yksimonista33

    Jospa X sarjalaiset ei osaa lukea sääntöjä. Tai sitten ei kiinnosta.
    5.2. Ilmoittautuminen kilpailuun
    Jokainen kuljettaja/ilmoittaja on vastuussa, että ilmoittautuu
    oikeaan luokkaan ja tuntee ilmoittautumista koskevat
    säännöt sekä lisenssisäännöt ja luokkien ikärajat.
    Ilmoittautuminen tulee tapahtua sääntökirjan kansalliset
    määräykset Suomessa -osion mukaan. Ilmoittautumisaika
    määritellään kilpailukutsussa. Ilmoittautuminen
    arvokilpailuihin, kansallisiin kalenterikilpailuihin sekä
    aluemestaruus kilpailuihin tapahtuu KITI-järjestelmän
    kautta.


  • RaastajaRane

   näyttää raastavan. 167 drivers!

   • ranelle

    Ei raasta. Se raastaa kun tän porukan ei tarvi noudattaa mitään sääntöjä


   • Sääntökirja

    Kilpailun ilmoittautumistapa on kilpailun säännöissä jotka hyväksytetään akklla. Eli mikä ongelma?


  • Eikös tässä ole tuohonkin vastaus...
   Tervetuloa kilpailemaan! Kouvolan kilpailun ilmoittautuminen on auki. Se päättyy 14.5.2018 klo 23:59. Järjestäjä vie tiedot Kitiin, kilpailijoiden ei tarvitse ilmoittautua sinne - haluamme säästää teiltä vaivaa

   • kunhanmietin

    Ja koska kilpailija ei ole itse vienyt tietojaan KITI;iin niin mahdolliset virheet tai lisenssipuutteet onjärjestäjän vastuulla. Toisaalta saahan organisaatio tällä kohtuullisen rekisterin (tietosuoja) omaan käyttöönsä


  • Vakuutusmies1

   Liikennevakuutuksesta teillä huutelijoilla ei ainakaan ole tiedossa edes perusasiat. Millä perusteella liikennevakutuksen voimassa oloon liittyy riittävä eristäminen, paitsi että eristetty alue on ainut jossa liilennevakuutusta ei tarvita? Ja P.S Oulun rata kuten mikään muukaan Suomessa ei ole yleiseltä liikenteeltä suljettu alue.

   • 45678999

    Jep , viimeksi kun oltiin Oulusa niin tul rattori vastaan , ja puimuri vilkutti tornin luona


   • oeirye

    ja ellei rataa ole luotettavasti eristetty muulta liikenteeltä ja ihmisiltä, liikennevakuutus ei korvaa...


   • Hästäkki

    Ei kun juuri silloin se nimenomaan korvaa.


   • liufetyr
    Hästäkki kirjoitti:

    Ei kun juuri silloin se nimenomaan korvaa.

    sinun mielestäsi se korvaa, kun rataa EI ole luotettavasti eristetty muulta liikenteeltä ja ihmisiltä...???? ota hiukan selvää, ja tutki käydessäsi radoilla, montako rataa on sellaista, johon ei ajon aikan pääse kävellen, polkupyörällä tai vaikka henkilöautolla?


  • Lakimies1

   "Liikennevakuutuslain 2 §:n 4 kohdan mukaan moottoriajoneuvo ei ole liikennevakuutuslaissa tarkoitetussa liikenteessä, kun sitä käytetään liikenteestä eristetyllä alueella kilpailu-, harjoitus- tai kokeilutarkoituksiin.

   Lainkohdan soveltaminen edellyttää eristämis- ja käyttötarkoituksen täyttymistä samanaikaisesti. Liikenteestä eristetyksi alue katsotaan silloin, kun se on suljettu aitauksella tai muutoin konkreettisesti sekä kun muun liikenteen ja ulkopuolisten pääsyn alueelle estää jatkuva aukoton vartiointi. Käytännössä esimerkiksi motocross-radat harvoin ovat liikennevakuutuslain tarkoittamalla tavalla eristettyjä alueita edes kilpailun aikana puhumattakaan harjoitusten aikana. Samoin useat moottori- ja kartingradat eivät täytä liikennevakuutuslain tarkoittamia eristämiskriteereitä. Myös varikkoalueet ovat yleensä vailla eristystä. Motocross- ja ratamoottoripyörien yms. käyttäminen edellä kerrotuissa tilanteissa on liikennevakuutuslaissa tarkoitettua ajoneuvon liikenteeseen käyttämistä, minkä vuoksi niitä varten on otettava liikennevakuutus.

   Käytännössä kilpailu-, harjoitus- tai kokeilutarkoituksessa käytettävä ajoneuvo voi olla vailla liikennevakuutusta vain silloin, kun käyttö rajoittuu edellä kerrotulla tavalla eristetylle ja vartioidulle alueelle, josta ajoneuvo siirretään lastina pois."

   Liikennevakuutuslain 2 §:n 4-kohdan mukaan ajoneuvon liikenteeseen käyttämisenä ei siis pidetä sitä, että ajoneuvoa käytetäänliikenteestä eristetyllä alueella kilpailu-, harjoitus- tai kokeilutarkoituksiin. Näiden edellytysten täyttyessä liikennevakuutus ei korvaa sattunutta vahinkoa. Molempien rajoitusedellytysten (=liikenteestä eristetty alue JA kilpailu- tai vastaava tilanne) tulee täyttyä samanaikaisesti. Jos vahinko sattuu, on aina kussakin tapauksessa erikseen selvitettävä, onko vahinko 1) sattunut lain tarkoittamalla eristetyllä alueella ja 2) onko samalla kyseessä kilpailu tai harjoittelu tai testaus (vai muu ajelu, huvin vuoksi tms.).Mistään moottoriradasta ei voida kategorisesti sanoa, että se on aina lain tarkoittama muusta liikenteestä eristetty alue tai että se koskaan ei ole. Vahinkotilanteessa selvitetään joka kerran erikseen, miten kilpailu on järjestetty ja onko rata juuri kyseisessä kilpailu- tms. tilanteessa ollut muusta liikenteestä eristetty. Muulla liikenteellä tarkoitetaan myös esimerkiksi jalankulkijoita.

   Liikennevakuutuslain 2 §:n tarkoittama eristetty alue on liikennevahinkolautakunnan ratkaisukäytännön mukaan kyseessä silloin, kun "kilpailurata on koko matkalta eristetty siten, ettei alueelle voi päästä liikennettä, joksi katsotaan myös kevyt liikenne eli jalankulkijat ja pyöräilijät". Siis kaikkien ulkopuolisten, myös jalankulkijoiden, katsojien ja muiden kulkijoiden pääsy radalle on pitänyt estää asianmukaisin rakenteellisin ratkaisuin ja turvajärjestelyin. Viimeaikaisessa lautakunnan ratkaisukäytännössä ei esimerkiksi ole pidetty eristämisen kannalta riittävänä, että rata on ollut eristetty lippusiimoin ja alueella on ollut järjestysmiesvalvonta. Sisäradat on kuitenkin useimmiten katsottu tällaisiksi lainkohdan tarkoittamiksi muusta liikenteestä eristetyiksi alueiksi. Tiedossani on esimerkiksi liikennevahinkolautakunnan viime syksynä antama lausunto, joka koski Dynaset Offroad Areenan moottoriradalla sattunutta kahden motocross-pyörän välistä törmäystä. Siinä lautakunta totesi, että asiakirjaselvitysten perusteella kyseinenmoottorirata on kokonaisuudessaan hallirakennuksen sisätiloissa, jonne kulku tapahtuu oven kautta. Tällä perusteella lautakunta katsoi, että kyseessä oli liikennevakuutuslain 2 §:n 4-kohdan tarkoittama liikenteestä eristetty alue, eikä vahinkoja tullut korvata liikennevakuutuksesta. Lausunnonpyytäjä oli lausuntopyynnössään todennut, että kyseinen moottorirata on aina auki ja sinne voi vapaasti kulkea ilman valvontaa, mutta lautakunta katsoi siitä huolimatta, että kyseessä oli laissa tarkoitettu eristetty rata. Tässäkin tapauksessa lautakunta kuitenkin ratkaisun perusteluissa mainitsi, että "eristämistä tarkastellaan kussakin yksittäisessä tapauksessa esitetyn selvityksen perusteella, joka eristämiseen vetoavan osapuolen on toimitettava".

   Riikka Patala
   lakimies, varatuomari
   FENNIA

  • Vituttaakovituttaako

   Viitaten alkuperäiseen kirjoitukseen: IAME-kisat peruttu...vain yli 170 osanottajaa. Vituttaako ketjun aloittanutta provoa? Minua vituttaisi, luuseri!

  • dtyhj

   On se hyvä että X järjestäjät pysyy perinteissä. "Vahvistetut tulokset sekä kilpailun järjestäjä siirtää
   viikon sisällä KITI-järjestelmään"
   Ei näy KITI:ssä mutta sehän ei ketään yllätä. Ei näitten tarvi sääntöjä noudattaa. Marttyyrin asema riittää. Se kun kaikki vaan kiusaa vaikka me tehdään tätä rakkaudesta lajiin...........

  • oikeaosoita

   Miksi kansa / harrastajat muut 24 kirjailijat pyrkii sytään kaikista kisan puutteista syntilistan ja toiminnan X30 promoottorin niskaan. tää väärä osoite, Mikko on vain tietääkseni pelkkä sarjapromoottori tällä hetkellä.
   Ainut oikea osoite on kilpailun järjestäjä, eli RADALLE URHEILUAUTOILIJAT ja kilpailun johtaja Kärki.
   Kyllä sanktiot pitäisi kohdistua juurikin tälle seura taholle ja henkilölle.
   Mikäli asia ei hoidu muuten kuntoon on mahdollisuus erottaa seura ja kilpailun järjestäjätaho.

   • Xnapakymppi

    Kyllä sinäkin taidat tietää että promoottori kavereineen palettia todellisuudessa pyörittää ja hyvin pyörittääkin. Radalle Ua hallituskin taitaa olla juuri sama jengi. Joten eiköhän palaute osu maaliinsa jos siellä varikolla joku vaan palautetta uskaltaa heille antaa.


  • Sekaisinolette

   Kyllä te pojat ja tytöt olette aika sekaisin. Osalla on lääkkeet ottamatta ja monella kokonaan hakematta. Jos noin paljon ahdistaa niin lääkärisetä määrää kyllä lääkkeet ja osoittaa tarvittaessa sopivan hoitopaikan esimerkiksi Niuvanniemestä. AKKn tulisi ottaa suurimmalta osalta täällä kohkaavista lisenssi pois mielenterveyteen, suhteellisuudentajuun ja yleiseen maailmanymmärrykseen liittyvien ongelmien takia. Tai autourheilua vahingoittavan panettelevan vihapuheen takia.

  • Juunas

   Miksi bensoja ei tutkita X30 kisoissa? Siellä vetää iso joukko lisäaineella kärjessä ja kukaan ei tee asialle mitään. Tämäkö on sitä tasa-arvoa?

   • 5678889

    Kunnon analyysi , esim jos tutkitaan onko seassa vettä , maksaa noin 200 eur alv 0 , siinä ehkä syytä


  • Hgdf

   Kyllä x kisoissa on bensoja tutkittu. Esim. Viime kauden kahdessa viimeisessä kisaviikonlopussa tutkittiin ja varmaan tutkitaan jatkossakin

   • 4457777

    Voit olla oikeassa , eri asia on mitä siellä tutkitaan . Jos ne mittaa sitä sähkönjohtavuutta , siinä ei lisäaineet paljastu , tarvitaan labra ja järkeä


  • tutkivatutkija

   Pääasia että tutkitaan ja saadaan onnellisia ihmisiä sen avulla:).

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mikäs muutos Marttiinalla nyt tuli

   On niin salaperäknen päivitys et enteileekö muuttoa johkin?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   241
   1681
  2. Ymmärrän jos tää oli nyt tässä

   Mä mokasin ja toivon sulle pelkkää hyvää.
   Ikävä
   89
   1225
  3. Martina naimisiin.

   Etsimässä täydellistä hääpukua Roomassa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   190
   1177
  4. Hyvää iltaa miehelle

   Mukavalle. Jäi eilen kesken tuo keskustelu.:)
   Ikävä
   159
   959
  5. Lapulais poika.

   Onko tämä Lapualais poika jäänyt naisiin, kun hyvin pidellään ei malta lähtiä kotia. Tavataan sanoa. Mitä sitä äiteelle soittelemaan, kun naiset pite
   Lapua
   11
   742
  6. Perheen äidin kohtalo surettaa Iisalmessa

   Kolmekymppinen mies käynnisti auton keskellä yötä kotonaan Iisalmessa keskiviikkona 16. marraskuuta. Kyydissä oli samaan ikäluokkaan kuuluva nainen. M
   Iisalmi
   18
   688
  7. En voi edes kirjoittaa siitä.

   Se olis liian lapsellista. Kun on yhteys tosielämän puolella ja selvät sävelet. Älykäs se on, todennäköisesti älykkäämpi kuin kukaan, ketä olen tavann
   Ikävä
   50
   644
  8. Haluaisin kertoa sulle

   Kuinka paljon susta tykkään. Oisko se paha tilanne?
   Tunteet
   46
   622
  9. Sofia ei tee enää lomareissuja

   Jostain syystä häntä ei enää kiinnosta Dubain ja Espanjan lomat eikä edes Leville vaivaudu. Mitä lie tapahtunut?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   560
  Aihe