näöntarkastus

miten voi kaksi optikkoa katsoa erilailla näöntarkastuksen toinen optikko määräsi lasit ja toinen optikko sanoi että en tarvitse laseja

3

220

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Tyytyvainen

   Se on pienillä vahvuuksilla hyvin subjektiivinen juttu. Jos niistä on apua niin hyvä on. Vaikea sanoa toiselle, että tarvitset tai et. Tietysti jos esim. Ajaa autoa niin siinähän tarvitaan hyvä näkökyky.

  • Nainen58

   Toinen optikko halusi hyötyä sinusta enemmän eli myydä lasit sinulle.
   Jos sinusta tuntuu, että jotain häikkää silmissäsi on, meneppä ihan oikealle silmälääkärille. Siellä sitten tulee samalla mitattua silmänpaineet ja monet muutkin tarkastukset tulee tehdyksi. Optikoilla kun ei ole kaikkeen tutkimiseen laitteita eikä lupiakaan.
   Aattelin vaan, että jos tuo nimimerkkisi luku 57 on ikäsi, on syytä ryhtyä käymään vähintään viiden- tai jopa kolmen vuoden välein oikealla silmälääkärillä säännöllisissä ikätarkastuksissa. Silmissä, kun voi olla monen sorttista häikkää. Optikko on vain optikko.

  • paljon_miinusta

   Menitkö tarkastukseen, koska sinulla on jokin näköongelma vai muuten vaan? Optikolle ei kannata muuten vaan mennä, vaan silmälääkärille. Silmälääkäri katsoo silmänpohjat ja osaa myös tulkita näkemäänsä (nykyään optikkoliikkeissäkin kuvataan silmänpohjia, mutta optikon ammattitaito ei riitä tulkintaan, vaan hän ohjaa joka tapauksessa silmälääkärille).

   Et sanonut, onko "ongelmasi" lähi-, kauko- vai ikänäkö. Näköongelma voi olla myös toiminnallinen, eli esim. kuivasilmäisyys voi samentaa näköä. Ikänäköä (jollei ole lisäksi likinäköä tai hankalaa hajataittoisuutta tms) voi korjata ihan hyvin markettilaseillakin. Ei silmä niistä pilalle mene, jos ne itselle käyvät.

   Tuttavani teki opinnäytetyötä ja istui pitkää päivää koneen edessä. Hänelle määrättiin silmälasit ja myytiin aivan järjettömän kalliit lasit, joista hän ei ikinä pitänyt eikä ilmeisesti sen kauempaa käyttänytkään niitä. Ongelma oli pitkät päivät koneen äärellä. Siihen ei ole ihmisen silmää tarkoitettu. Ongelma korjaantui kun opiskelut päättyivät.

   Joissain silmäsairauksissa tai silmään vaikuttavissa sairauksissa näöntarkkuus voi vaihdella tai muuttua nopeastikin (adaptaatiospasmi, diabetes, alkava kaihi tai silmän ikärappeuma, silmänpainetauti). Mene siis silmälääkäriin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Rydman "elämäni hirveimmät päivät" Entäs uhrisi?!

   https://yle.fi/uutiset/3-12515383 Rydman valittelee että vaikeaa on ollut kun jäänyt kiinni mutta entäs uhrisi? Ei yhtään empatiaa uhreja kohtaan!
   Maailman menoa
   283
   4401
  2. Nakkilassa on raiskattu wanhus

   Wanhus on raiskattu nakkilassa palvelutalossa. ( näin uutisoivat molemmat iltapäivälehdet sekä yle )
   Nakkila
   19
   3156
  3. Haluaisin tietää miten sulla menee

   Onko kaikki hyvin? Ja onko sulla yhtään ikävä mua? Itse haluaisin niin kovasti nähdä sut taas :(
   Ikävä
   91
   1349
  4. Totuus on että

   Se kaikki sattui ihan vit**ti koska mä tykkään susta todella paljon. Oikeesti tosi paljon. Menin ihan pois raiteilta enkä tajua tätä itekään. Oon mä j
   Ikävä
   42
   1288
  5. Natoon liittymisen hinta kova.

   Suomi joutuu luovuttamaan kurdeja Turkkiin, maksoiko Suomen Nato-jäsenyys monien kymmenien ihmisten vankeus ja kidutuskohtalon vai peräti kuoleman. ht
   Maailman menoa
   272
   1155
  6. Uskallatko paljastaa

   Kaivattusi nimikirjaimet ja sukupuoli? Minä aloitan, KA, nainen.
   Tunteet
   37
   903
  7. Sofia kertoo et halusi luvan kokeiluihin seksin suhteen Lontoossa asuessaan..

   Katos nainen alkaa kertoa et seksikokeilut alkoi maistua, kun muutti Lontooseen.Marokkolainen räppäri ja tietenkin sekin on varsttu mies ja itse sen k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   151
   865
  8. Aiotko saattaa sen loppuun

   ..mikä on meillä pahasti kesken..ja milloin...en jaksa odottaa enää..
   Ikävä
   54
   845
  9. Mikamika missä mika

   Polliisi etsii https://poliisi.fi/-/epailty-henkirikos-torniossa?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
   Tornio ja Haaparanta
   7
   840
  10. En halua satuttaa sinua

   Mutta tässä ei ole järkeä!..
   Ikävä
   39
   772
  Aihe