Turvaistuin takana keskellä

Äiti4lasta

Onko jostain tarkistettavissa valmistus- tai rekisterinumeron perusteella kuuluuko oma Polo niiden joukkoon josta avautuu takapenkin turvavyö itsestään? Oma auto helmikuussa uutena hankittu 1.0 tsi Polo.

Riittääköhän keskipaikalla turvaistuimessaan olevan lapsen paino avaamaan vieressäään istuvan isoveljen turvavyön?

Onko kukaan saanut sijaisautoa siihen asti kunnes oman auton turvavyöt on korjattu?

Jotenki tuntuu arveluttavalta kuljettaa lapsia autossa, jonka turvavyö ei jossain väistötilanteessa pysy kiinni. Pakko on ajaa päivittäin ja mitään vuokra-autoakaan ei ole varaa ottaa tästä hetkestä siihen asti kunnes oma auto on korjattu, jos oma auto ylipäänsä niiden korjattavien joukkoon kuuluu.

34

691

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Äitimyös

      Hesarissa VV-auton viestintäpäällikkö Riitta Karjalainen ilmoitti keskiviikkona:

      ”Autolla voi muuten ajaa aivan normaalisti. Virhe koskee vain tilannetta, jossa matkustajat ovat takapenkillä sillä tavalla, että väistötestissä syntyy painetta.”

      Eli aja ihan huoleti, oli autosi korjattavien joukossa tai ei, kunhan asettelet lapsukaiset takapenkille siten, ettei väistötestissä synny painetta.

      • väistötestaaja.k-auto

        Nimim. huolestunut kysyy: Pitääkö asiakkaiden itse tehdä nämä väistötestit ja vieläpä paineettomassa tilassa, ei taida sellaista tilaa helposti maan pään löytyä, ettei G-voimat vaikuta auton liikkuessa, mutta mitäpä viestintänainen Riitta Karjalainen tekniikasta ymmärtäisi, hän kun keskittyy vain Golfin peluuseen josta tietää varmasti paljon enemmän kuin autoista, mutta eihän hän mikään mekaanikko olekaan.

        Jos Riitan väitettä / lausumaa tulkitsee oikein, niin hän ilmeisesti tarkoittaa sitä, että TM teki tahallaan testin jossa vika paljastui, että tavalliset ihmiset ei ikinä tee väistötestejä, joten ongelma ei koske lainkaan tavallisia ihmisisä. Mutta varmuuden maksimoimiseksi on kehotettu autojen omistajia/kuljettajia olemaan kuskaamatta ketään volkkareiden ja seattien keskipenkillä, koska kuski saattaa unohtaa Riitan neuvot ja tehdä sen väistötestin esim. kun traktori tulee kolmion takaa eteen tai hirvi tulee tielle, siis vaikka Riitta nimenomaan kielsi. Älkää siis väistäkö ketään tai mitään jos keskipenkillä on matkustaja ja auto on seat tai Volkswagen.

        Toisaalta ei taida olla muuta näyttöä viasta kuin TM testi, kellään muulla ei vyöt ole auenneet, joten jos ei tee niitä väistötestejä, niin turvallisiahan nuo volkkarit on. Jos kuitenkin tuntee pakottavaa tarvetta väistötesteihin eikä halua ostaa muun merkkistä autoa, niin silloin suositellaan ettei keskipenkillä matkusta kukaan, siis suositellaan, ei ole edes kielletty???


    • TMsalaliittokinKaatui

      Noita kysymyksiä ei ainakaan kannata osittaa VW:n maahantuojalle, voisit saada vaikkapa vastauksen niihin.
      No eihän sinulla Holisti ole lasta eikä autoakaan, joten turhaan noita asioita mietit edes teoriassa.

    • Äiti4lasta

      Äitimyös: Hieno kuulla tuo, kivi vierähti sydämeltä pois. Ajan lapsia vain aamusin tarhaan ja työpäivän päätteeksi pois, enkä tee mitään väistötestejä ja lapset ovat aika väljästi takapenkillä, joten ei syytä huoleen siis enää.

      TMsala: Ja kukahan sieltä tähän aikaan vastaa? Ei kukaan. Kirjoitin tuon alkup. viestin, koska uskon, että en ole ainoa uuden Polon omistaja Suomessa.

    • JoopaSeJoojoo

      Ensinnäkin tuo viestintäpäällikön lausunto on ihan edesvastuuton, samalla logiikalla 999 suomalaista tuhannesta voisi unohtaa turvavyön käytön kokonaan, kun normaaliajo ei sisällä kolareita tai ulosajoja.

      Toiseksi, jos 4 lapsen äiti tumppaa täyspoka päällä Polonsa lepikkoon ovat alunperin väljästi istuneet lapset vaihtaneet paikkaansa hyvinkin rivakasti turvavöiden sallimissa rajoissa. Kiihtyvyydet ja - etumerkeillä ovat ulosajotilanteissa hyvinkin rajuja, jolloin pikkuvesseli turvaistuimessaan aiheuttaa melkoisia voimia eteensä sattuvia kohtaan eli voi hyvinkin olla, että sen vieressä istuvan turvavyön solki vapautuu lukkopesästään ja sitten se on hänen kohdallaan herran hallussa, että miten käy.

      Kolmanneksi sijaisauton saat: 1. kohteliaasti asiasi esittämällä tai sen epäonnistuttua 2. parkkeeraamalla autosi myyjäliikkeen näköpiirin sopivasti "koristeltuna". Koristeluun kannattanee käyttää lasien sisäpuolelle kiinnitettyjä sanomia kissankokoisilla kirjaimilla kirjattuna 4-lapsisen perheen ahdingosta uudella, mutta turvattomalla autolla.

    • Toinenautoalle

      Suuret autonvalmistajat välttävät viimeiseen asti mitään ennakkotapauksia, kuten kaikille sijaisauto välittömästi alle kunnes alkuperäinen auto on korjattu siihen kuntoon, kuin sen alunperinkin kuuluisi olla. Siksi nuo maahantuojien lausunnot ovat aina "tapauskohtaisesti käsitellään" .

      Kannattaa soittaa myyjäliikkeeseen ja kertoa oma tilanne. Itse en laittaisi lapsiani takapenkille keskipaikalle ja kuskin selän taakse yhtäaikaa matkustamaan. Eihän tuolla liikenteessä useasti kolise, mutta miettisin niitä tunnontuskia, mitkä tulisivat väkisinkin mieleen, kun tein valinnan, että mikä lapsista on paikalla, jonka turvavyön tiedetään avautuvan tietyssä tilanteessa tahattomasti. Varmaan tosi harvinainen tilanne, mutta Murphy harvemmin tiedottaa tulemisstaan.

    • Äiti4lasta

      Ähhh.

      Epäilinkin, ettei olisi pitänyt kirjoittaa alunperinkään mitään.

      Jos maahantuojan viestintäpäällikkö kertoo, että autoa voi ajaa normaalisti, kunhan matkustajat ovat takapenkillä siten, ettei väistötestissä synny painetta, niin voinko minä nyt ajaa tuota Poloa normaalisti ja onko tuo Polo turvallinen myös kolaritilanteissa, kun en tee mitään väistötestejä ja lapset ovat takapenkillä väljästi?

      Ja en ole missään ahdingossa, enkä myöskään koristelemassa autoa mitenkään, mitähän ihmettä tuo koristeluviesti edes tarkoittikaan?

    • Ihmevatustelua

      Harvemmassa autossa turvavöiden käyttämättömyys estää normaalia ajoa, mutta eihän se turvavöiden käyttämättömyys mitenkään turvallista kolareissa ole.

      Normaalisti voi ajaa, mutta eihän tuo Polo täyteen pakattuna mitenkään turvallinen ole kolareissa. Tai voi ollakin, kunhan kolaritilanteessa ei tule mitään sivuttaisliikkeitä, jotka avaa sen yhden matkustajan turvavyön.

      Soita sille myyjälle, eiköhän se jotakin keksi. On aika kohtuullista olettaa, että viidelle hengelle tarkoitettu uusi auto toimii myös viisi henkeä kyydissä.

    • VoiPolosta

      Kait/toivottavasti tuossa Polossa sentään pysyy ovet kiinni talvella.

      Naapurin talvibravuuri on kiikkua peräkontin kautta autonsa sisään, kun ovet eivät aina avaudu ulkopuolelta. Viimein kun hän saa ne auki sisäpuolelta, että muu perhe pääsee sisään, niin sittenpä niitä ei aina saakkaan kiinni laisinkaan. Koska hätä ei lue lakia, niin seuraavana konstina ne viritellään sitten pyörän tarakalla käytettävillä kumiritsoilla sisäkahvoistaan kiinni toisistaan, että ne pysyvät ajon aikana kiinni. Oon monasti miettiny, ettei kyllä paljon päätä palella, kun tuommoisilla virityksillä lähtee talvella liikenteeseen.

      • Eijärjenhäivää

        Taitanu naapurisi jo palelluttaa päänsä noissa natsipakastimissa kun tuollaisia virityksiä tekee.


    • 2takapenkille

      Älä ota sinne Polosi takapenkille kahta matkustajaa enempää. Joko molemille laitapaikoille yhdet tai sitten apukuskin taakse yksi ja keskelle yksi. Keskellä ja kuskin takana ei saa matkustaa yhtä aikaa.

      Ja noista kummallisista VW-kohtaamisista talviliikenteessä on mainittava autoilija, jolla oli liukuri takarenkaan alla. Varmaan oli seisontajarru jäätynyt toiselta puolen ja pellepeloton oli ratkaissu tönkissä olevan renkaan aiheuttaman probleeman tunkkaamalla lasten liukurin renkaan alle. Ihan nätisti se luisti jäisellä polanteella. Kaikkia ne keksii, joskus puhuivat Ford-kuskien 100varmoista taivaspaikoista, nykyään taitaneet jo joutua Ford-kuskitkin jonon perälle.

      • 5-1-4

        Perheeseen kuuluu 5 henkeä, jätetäänkö yksi pois kyydistä esim. pitkää tikkua vetämällä? Mahtavia kommentteja maahantuojalta, ette te tarvitse 5 paikkaista autoa koska 4 paikkaa riittää hyvin, voi vittu mitä perseilyä. Perukaa nyt jumalauta näitä kauppoja kukaan järki-ihminen suostu moista paskaa nielemään.

        K-Auto kukkuluuruu onko ketään kotona????


    • JoopaSeJoojoo

      Ei se autosi ole oikeasti siinä kunnossa kuin sen kuuluisi olla.

      https://yle.fi/uutiset/3-8020573

      Tuon tyylinen "koristelu" siis viime kädessä käyttöön.

      Jos ei kantti riitä "koristeluun" ja et sijaisautoa saa, niin ainahan voit joltain vähemmällä kuljetuskapasiteetilla pärjäävältä sukulaiselta tai tuttavalta kysyä autonvaihtoa siihen asti, kun saavat Polosi kuntoon.

    • Ajokieltoa

      Eiköhän TRAFI kohta kiellä 2-3 henkilön matkustamisen noiden romujen takapenkillä, yhden turvavyö pysyy ilmeisesti kiinni istuu hän sitten missä tahansa.

    • Äiti4lasta

      Onkohan tuon nippusiteen kunto tarkastettavissa jotenkin ja voiko sen omin toimenpitein vaihtaa lujempaan?

      • Haitekkia

        Älä mene itse sorkkimaan, nämä on ammattilaisten heiniä. Juhannuksen jälkeen varmasti selviää, montako nippusidettä siihen tarvitaan, siihen saakka aja varovasti.


      • Voi_voi_Vw-noloutta

        Autonvalmistajalle voi sattua pikkumokia, se on luonnollista. Mutta se että noita pikkumokia korjataan tekemällä ISOJA mokia, sitä ei tavallinen ihminen ymmärrä. Tämä ratkaisu on samantasoinen kuin siivilän asentaminen päästöhuijausautojen imuputkeen imuilman pyörteilyn aikaansaamiseksi ja väittäminen että typen oksidit häviävät tuolla tempulla pakokaasuista.


      • väistöön.nyt
        Voi_voi_Vw-noloutta kirjoitti:

        Autonvalmistajalle voi sattua pikkumokia, se on luonnollista. Mutta se että noita pikkumokia korjataan tekemällä ISOJA mokia, sitä ei tavallinen ihminen ymmärrä. Tämä ratkaisu on samantasoinen kuin siivilän asentaminen päästöhuijausautojen imuputkeen imuilman pyörteilyn aikaansaamiseksi ja väittäminen että typen oksidit häviävät tuolla tempulla pakokaasuista.

        Mutta eihän se ollut mikään moka korjauksessa, nippusiteellä saatiin korjaus näyttämään siltä, että turvavöiden lukkojen kiinnitystä olisi muutettu, käytännössä olisi pitänyt teettää uudet lyhyemmät remmit siihen toiseen lukkokappaleeseen jotta lukot olisi olleet samalla tasolla jolloin toinen lukko ei voisi mitenkään avata toista, tämä korjattiin tekemällä lyhennys nippusiteellä eli sidottiin toinen remmi lyhyemmäksi sen sijan että olisi vaihdettu lyhyempi remmi, nippuside maksoi alle euron, remmin lyhennys olisi maksanut paljon enemmän, yhteensä miljoonia. Kyllähän se tuokin korjaus toimi jos ei kukaan tarpeeksi kovaa nykäissyt vaan kolareissa ja väistötilanteissa on sellaiset voimat että nippusiteet ei kestä. Kyllä ne tän tiesi, mutta yrittivät kusettaa, eivät siis vahingossa mokanneet vaan tahallaan kusettivat.

        Se mikä ihmetyttää niin ilmeisesti tuo nippuside korjaus tehtiin vain suomessa, muualla ei tuolloin ollut mitään juttua aiheesta???


    • Äiti4lasta

      Naapuri ehdotti, että nippusiteen voisi korvata jollain elastisella materiaalilla, kuten sukkahousuilla. Itselle ei ole ihan selvä, että miten sen alkuperäisen nippusidekorjauksen oli tarkoitus toimia, joten ajattelin huomenissa pyörähtää ruokatunnilla merkkikorjaamolla kysymässä asiasta. Taidanpa ottaa sukkahousut mukaan, en usko, että korjaamolla on niitä omasta takaa.

      • Äiti4lasta

        En tajunnut naapurin korjausehdotusta keljuiluksi, joten kerrottakoon muillekin: Ei kannata korjaamolle ehdottaa sukkahousukorjauksia, näkyi menevän mekaanikoilla tunteisiin, kun kävin ruokatunnilla ehdottamassa nippusiteen korvaamista mukaan ottamilla sukkahousuillani. Summa summarum, Polonen lähtee vaihtoautorivistöön. Jos autonvalmistajaa ei kiinnosta korjata selkeitä turvallisuuspuutetta, ei yhteinen taipaleemme jatku.


      • Pokka_pitää

        Kuvaa ens kerralla ne mekaanikkojen reaktiot kännykällä ja laita jakoon.


      • klsfjdsklfkjlsdjlfj
        Äiti4lasta kirjoitti:

        En tajunnut naapurin korjausehdotusta keljuiluksi, joten kerrottakoon muillekin: Ei kannata korjaamolle ehdottaa sukkahousukorjauksia, näkyi menevän mekaanikoilla tunteisiin, kun kävin ruokatunnilla ehdottamassa nippusiteen korvaamista mukaan ottamilla sukkahousuillani. Summa summarum, Polonen lähtee vaihtoautorivistöön. Jos autonvalmistajaa ei kiinnosta korjata selkeitä turvallisuuspuutetta, ei yhteinen taipaleemme jatku.

        Käy vielä kysymässä kävisikö legginsit nippusiteen sijasta korjaukseksi? Tai rautalankaa kiertämällä ja pehmustamalla terävät rautalanganpäät tamponilla?
        Kannattaa sitten varautua juoksemaan pakoon vihaisia mekaanikkoja...


    • Omppuu

      Ei täältä kannata mitään kysellä täällä trollataan, kysy maahantuojan valtuutuutamasta huollosta.

    • KysynpäVaa

      Joko nämä takapenkin turvavyöt on korjattu?

    • Perussettiä

      Jäätiin tarkkailemaan tilannetta, niin kuin yleensä. Luotetaan siihen, että asiakas unohtaa ongelman ja takuukin sopivasti loppuu.

    • Nopeaa_toimintaa
    • vw.maksaa.sakot

      Takapenkillä istuvien turvavyöpakko alkoi marraskuussa 1987

      Laittakaa sakot sitten K-Auton piikkiin vai mitä tuumaatte?

    • Tarran_paikka

      Siis tuleeks toi tarra siihen keskimmäiseen vai laitimmaiseen turvavyöhön? Mihin kohtaan vyötä olette liimannu sen tarran kiinni?

    • vittumainen.homma

      monikohan vw asentaja on ottanut loparit, työttömät autonasentajatkin saattaa ottaa pikemminkin karenssin kuin joutua vw korjaamolle töihin...

    • turvavyönytVWaudi

      ajokielto pitää oikeati laittaa

    • 30tkmhuolto

      Kojelautaan olivat huollossa kiinnittäneet tarran. Jos oikein tuota tarraa tulkitsen, niin takapenkin keskipaikalla ei saa matkustaa.

      • Tarrallakuntoonko

        Siis eivät ole vieläkään keksineet korjausta turvavöihin????


    • PolonenVw

      Seuraava revisio turvavyön korjaustutkielmasta tulossa markkinoille piakkoin.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1555
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1384
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1285
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1248
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1166
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1106
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe