EU tuet pellolla

levikepyörä

Nyt keväällä se näkee, kun maajussit tulee pelloilleen. Ei näy vanhoja traktoreita pelloilla. Koneet maksaa ok-talon verran ja naristaan maatalouden kannattamattomuutta. Kartanon pihalla on isot autot ja panssarivaunut. Tuettaispa muita yrittäjiä samoin. Pullonkerääjänkin on ite ostettava uudet ketjut mopoonsa.

25

789

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oikea-hetki

      Nyt on oikea hetki paperimiesten ja muitten kateitten persaukisten käydä herättelemässä kateuttaan,jos on talvella päässyt vähän hiipumaan. Sinne vaan peltojen pientareille katselemaan,kuinka omakotitalon kokoiset ja hintaiset yhdistelmät siellä pyörivät. Ajatelkaapa myös sitä,että nämä ovat pieniä Ranskan ja Saksan pelloilla pyöriviin verrattuna ja me veromarkoin tuemme myös niitä,siis enempi kuin kotimaisia. Miettikää samalla myös sitä,ketkä äänestivät aikoinaan EU:hun liittymisen puolesta.

      • Paperimies-Paras_Mies

        Taas nämä yhteiskunnan elätit tilatuki-turvenuijat rapistelee tapansa mukaan märkiä savipaakkuja traktorin renkaistaan kottikärrykaupalla ajoteille ihmisten ja autoilijoiden riesaksi. Ei puhettakaan, että nämä yhteiskunnan loiset siivoaisivat savensa ajoväyliltä pois. Ei muuta kuin ne laiskat eukot kotoa harjan kanssa harjaamaan teitä puhtaaksi, kun tilatuella elävä isäntä kerran teitä tahallisesti sotkee. Reippaasti vaan poliisille ilmoituksia tahallisesta ajoväylien sotkemisesta. Kyllä turvenuijille kuri löytyy...


      • talonpoika-kuriin

        Joko ensimmäiset teitten sotkijat on hirtetty...?


    • Junkkari

      Olipa taas tavan mukaan typeriä kommentteja. Nämä yhteiskunnan elätit (asuntotuet, opintotuki , lapsilisät, työttömyystuet, sossun tuet, jne...) jaksavat narista aina samoista jutuista. Vaihtakaa jo levyä.

      • Paperimies-Paras_Mies

        Unohdit tietoisesti mainita Jämsän turvenuijien tilatuet. Kyllä kelpaa taas Olkkolassa sotaleikkejä pilleripöllyissään pyöriville sekopäille järjestää, kun mäjähti yli 200 000 € tilatukia pankkitilille. Ne maajussit, jotka ei päässeet maajussien Kerma-Kerhoon (tilatukia yli 50 000 € vuodessa) voi lopettaa maanviljelyksen täysin kannattamattomana. Jos on 100 hehtaaria mallasohralla sopimusviljelyksessä ja saa siitä vuodessa bruttona vajaat 70 000 € niin paljon homma kannata. Olisitte aikoinaan tyhmät maajussien pojat tulleet tänne paperitehtaalle hommiin isojen lihapatojen ääreen, niin tuon 70 000 € saisi vuodessa tekemättä yhtään mitään.


      • paperimies-tollo-mies

        Missäs ne isot lihapadat siellä paperitehtaalla on kun ei niitä missään siellä näy. Katsos maata viljellään maailman loppuun saakka, mutta paperin teko loppuu jo lähi vuosina. Ei kannata persaukisten paperitollojen paljon rehennellä. Voi nimittäin tulla vielä kovat ajat ja alan vaihto. YT: t ja aktiivimallit odottaa.


      • ompasnousseet
        Paperimies-Paras_Mies kirjoitti:

        Unohdit tietoisesti mainita Jämsän turvenuijien tilatuet. Kyllä kelpaa taas Olkkolassa sotaleikkejä pilleripöllyissään pyöriville sekopäille järjestää, kun mäjähti yli 200 000 € tilatukia pankkitilille. Ne maajussit, jotka ei päässeet maajussien Kerma-Kerhoon (tilatukia yli 50 000 € vuodessa) voi lopettaa maanviljelyksen täysin kannattamattomana. Jos on 100 hehtaaria mallasohralla sopimusviljelyksessä ja saa siitä vuodessa bruttona vajaat 70 000 € niin paljon homma kannata. Olisitte aikoinaan tyhmät maajussien pojat tulleet tänne paperitehtaalle hommiin isojen lihapatojen ääreen, niin tuon 70 000 € saisi vuodessa tekemättä yhtään mitään.

        Huh,huh,ompa palkat nousseet ihan viimeaikoina. Mutta mietippä siellä yövuorossa pilkkiessäsi,että se ohra kasvaa ihan itekseen. Ei tartte öitään valvoa,eikä mestareitten perseitä lipoa. Toisekseen onhan siellä tehtaalla niitä maajussien poikia ollut ja tosiaankin tyhmiä,eivät olisi maajusseina pärjänneetkään. Mutta tehtaalla kolmekymmentä vuotta yhtä nappia painellen nekin pärjäsivät. Siellä kaltaistensa seassa. Mutta kohta katotaan onko teistä mihinkään,kun alatte aktiivimallilaisina opettelemaan uutta ammattia. Voi olla kova jobi niille jotka eivät ole elämässään lukeneet kuin aku-ankan taskukirjoja.


      • jokivettä-myrkkyruiskuun

        Maksaako MTK juhannusyön myrkkyruiskutuksista juhlapyhäkorvaukset? Tuleeko maajussille juhannuksena saunalisät kolminkertaisina?


    • paskaavappuna

      taitaa kirjoittajan esi-isät olleen niitä jotka pääsi karkuun hennalan pellolta,kun noin polttelee päästä peltohommiin.onneksi tämä hallitus laittaa ay väen ruoteliin,

    • Paperimies-Paras_Mies

      Paperimies se ajaa Kaipolasta kalliilla ja komealla uudella ökymaasturilla vuoron päätyttyä Jämsään uuteen tiilitaloonsa. Vähän alkaa Kaipolanväylällä tien varren pajupuskat jo haittaamaan näkyvyyttä Virmapyhän Telakalle. Tarkkailu kyllä palaa, palaako puikko kuutamolla ja hiekkapuhalletaanko rannassa myrkkymaalit maajussin EU-tukipeltoon. Jallun kartanon kohdalla turvenuijat luikkii kuin rotat tien yli navetan puolelle päätään vinhasti pyöritellen oikealle ja vasemmalle. Pitääkin järjestää täältä tehtaalta vuoden kuluttua demareille oikein kunnon vaalivoitto ja pääministerin paikka. Persut on paperitehtailta kuolleet jo sukupuuttoon. Aktiivimalli revitään auki ja vanha kunnon "talonpojan tappolinja" otetaan jälleen käyttöön.

      • Tiilitalomestari

        Tiilellä kuorrutettu puurunkoinen Gyproc lasivillatalo ei ole tiilitalo.


      • höpömaasturi

        Vai luulee ne papertollot,että Dacia Duster on ökymaasturi. Citymaasturista on vielä pitkä matka ökymaasturiin. Ja tuskin edes paperimiesten enemmistö on niin tyhmää,että uskovat demareitten propagandaan. Kyllä oli se Rinteen vappuhöpinä oikein epätoivon rajoilla oleva yritys,jossa näytti tietämättömyytensä täysin. Tämä mainitsemasi tappolinjahan on ollut käytössä jo vuosikymmeniä,mutta ei ole vielä alkanut puremaan.


      • Paperimies-Teräsmies

        Talonpojan tappolinja toimii ja puree hyvin Keski-Suomessa. Jallun jälkeläiset on painettu jo polvilleen ja lisää lopetuksia on tulossa. Ei täällä susirajalla maanviljelys kannata.

        https://yle.fi/uutiset/3-9616438


    • Paperimies-paperimiehell

      Kattellaan... sano komeet toisilleen...

    • Sossun-Pummi

      Ruvetkaas tilatuki-maajussit jo keräämään hauraita luitanne ja velttoja lihaksianne ylös sieltä sängyn pohjalta. Siellä alkaa kohta aamu sarastamaan ja kylvökoneet teillä vätyksillä vielä täyttämättä. Ei tämä maa laiskoja elätä, eikä EU tilatukia laiskureille anna. Vielä kesti kultivaattori sentään tämän kevään rynkytykset, vaikka koville otti.

      Minä lähden tästä kaltaisteni kanssa kohta yöpuulle ja pyyhin aktiivimallilla persettäni. Onneksi se Sipilän aktiivimalli revitään jo vuoden päästä auki ja eläminen sossun tukirahoilla (niin kuin laiskat maajussit elää tilatukirahoilla) saa jatkua taas kaikessa rauhassa vanhaan hyvään malliin. Alkaa kohta jo aurinko nousemaan ja taas helteinen päivä tulossa. Palataan astialle taas ensi yönä kukonlaulun aikaan, kun on ilma semmoista mukavan vilpoista ja raikasta.

    • Mopoillaan

      Saisivat tukiensa eteen edes pitää sivutiet kunnossa se olisi kohtuullista edes!

      • Daadaa

        Taitaa suurin osa maatiloista olla yrityksiä jossa yrittäjä vastaa myös tappioista. Paperitollot ei tehtaan renkinä osallistu ,jos UPM tekee tappiota. UPM saa vuosittain valtiolta suuria investointi ja vero tukia lopetetaan nekin tuet niin loppuu paperin teko suomessa. Viljely voisijatkua tukien lopetuksen jälkeen ,mutta ruuan hinta olisi paljon korkeampi.


    • Hahahhh

      Eiköhän ne tuet mene takaisin sinne mistä on tullutkin. Luulitko että niiden koneidenkaan korjaaminen ja raaka-aineiden ostaminen ilmasta on?

      • Daadaa

        Kaikki yrittäjät joutuvat korjaamaan koneitaan ja ostamaan raaka-aineita. Toisille se on leikkuupuimuri toisille sellukattila mitä korjataan ja tarpeen mukaan uusitaan.


    • eläkeeukko

      Hävetkää Mistä luulisitte saavanne leivän,maidon ,voin ym. Taitaa ensi talvena paperimieskin syödä ulkolaista ruista. Asun likellä maatilaa ja tiedän kuinka tiukoilla he ovat. lehmät on hoidettava aamuin ,illoin. Heinät ei tule sinne talliin itsellään,eikä lypsy onnistu ilman ihmistä. Eivät he ole mitään Nalle Walroosia,joten kannattaa miettiä mistä se ruoka tulee.

      • tuorialankumikeisari

        Leivän ja maidon olen ostanut kaupasta. Ei voi maatilallinen olla tiukoilla , kun kahtoo niitten traktoreita ym kalustoo. Tuli sieltä pellosta liian vähän tai reilusti , ei ne ole tyyväisiä koskaan. Ja eu tuet korjaa virheen. Ennen tehtiin samat työt 565 valmetilla tai vastaavalla avomallilla ja heinä tehtiin seipäille. Ja paskatuli omasta navetasta ja se levitettiin käsin talikolla. Nyt ajellaan panssarivaunulla hupia ja traktorit on 2010-lukua, puimurit vie koko tien ja polttoöljyä palaa kymmeniä kuutioita vuodessa jo viljan kuivaamiseen saati koneet?. On siinä hiilijalanjälki kohdillaan.


      • huumeita-ja-värikuulia

        Ja huumetestit otettava käyttöön Olkkolan värikuulasodissa. Onkos se nyt laitaa, että aikuiset miehet ja muutamat sekopäiset naisetkin huutaa ja meuhkaa huumaavissa pilleripöllyissään Olkkolan tilatukipelloilla kaiken maailman Suur-Törneissä. Poliisien pitää järjestää tien päällä huumeratsiat aina Törni-sekoilujen päätyttyä. Onhan niillä aina aamuyöllä puhallusratsiat tien päällä Himoksen Juhannusfestareillakin, kun viimeisen festaripäivän viimeinen esiintyjä on lopettanut esityksensä.


    • Ensitalvenaperseettevata

      Olen pyörinyt mp.llä euroopassa Norjssa Ruotsissa...kaikki keltaisena.

    • Daaaaa

      Ai saakeli ku ollaa nii trolleja. Jokaisella on teini-iän kynnyksellä se ammatinvalinnan vaikeus. Voihan sitä tosin aikuisenakin vaihtaa ammattia. Sitä en ymmärrä, että miksi suomessa maaseudut autioituvat jos tuo maatalous on kultakaivos.. Kyllä niitä maatiloja myynnissä on ja kuka tahansa voi sellaisen ostaa. Hölmöt ne täällä kateellisena huutelee. Ei muutaku talo ja tonttikaupoille täältä huutelemasta ja yritys pystyyn.

    • renkasmyyjä

      on se traktoriralli loppunut jämsän keskustasta ja mopo autot. Nyt kurvaillaan kanttivalo volvoilla ...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      239
      3706
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2264
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe