hollannista.....

Rina

Olen huomannut että aika yleisesti Hollantiin lähdetään vain ja pelkästään Amsterdamin takia mikä on tietenkin hyvin ymmärrettävää ja itsekkin tykkään kovasti paikasta! Ajattelin vain "muistuttaa" että Hollannissa on niin paljon muutakin kun vain Amsterdam ja muuallakin kannattaa käydä jos on nähnyt Amsterdamin useampaan kertaan:). Voisin suositella lämpimästi useita paikkoja(olen varsinainen himo Hollannin matkaaja ja muutan pohjois-hollantiin ensi vuoden alusta) mutta jos nyt aloitan ihan muutamalla..... Esim. Amsterdamista n. vajaat 20 km on 150 000 ihmisen asuttama vanha kaupunki Haarlem joka on vanhojen rakennusten aarreaitta. Todella kaunis ja viihtyisä kaupunki terasseineen ja ostosmahdollisuuksia löytyy. Amsterdamista löytyy kauppoja vaikka millä mitalla mutta mm. Alkmaarin(amsterdamista n.40 min) olen havainnut paljon paremmaksi shoppailupaikaksi!Molemmat ovat käymisen arvoisia kaupunkeja.

Samaten keski-hollannissa sijaitseva Utrecht(junalla Amsterdamista 30 min., 6 euroa) on todellinen aarre:). Utrecht on Hollannin neljänneksi isoin kaupunki. Ja tietenkään unohtamatta Haagia tai 90 000 ihmisen asuttamaa maalauksellista pikkukaupunkia Delftiä(15 min ajomatka Haagista).... Aivan etelä-hollannissa kannattaa käydä vaikka se onkin sitten jo pidemmän matkan päässä mutta se kannattaa. Sieltä löytyy mm. Maastricht ja paljon muita kauniita paikkoja. Aivan pohjoisessa taas mm. Groningen, todella viehättävä ja vilkas kaupunki... No oisihan noita paikkoja vaikka kuinka:).

7

1934

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mie

      Jep, täysin samaa mieltä. Olen asustellut kesäisin Leiden-nimisessä kaupungissa. Rakastan Hollantia!!

      Käykää ihmeessä muuallakin kuin Amsterdamissa.

    • jaakko

      Samaa mieltä myöskin. Läheltä Amsterdamia kannattaa mainita myös Edam, samannimisen juuston kotikaupunki, todella viehättävä pikkukaupunki!

    • .....

      ...suomalaiset kuitenkin ajattelevat paljon coffee shoppeja ja laillista kannabista, joten miten tämän laita muissa kaupungeissa?
      Millainen hintataso Hollannissa on? Jos esim. vaateostoksille lähtis...??

    • Matrix

      Kertokaa viisaat ja kokeneet Hollanin matkaajat Rotterdamista. Delftistä ja Maastrichtistakin olisi kiva saada tarkempaa tietoa.

    • Matkaaja

      Noista coffee shopeista... niitä löytyy kyllä kaikista, ainakin isoimmista kaupungeista. Eli jos niitä haluaa löytää niin kyllä niitä löytyy. Ainakin itse olen törmännyt vaikken itse käy. Ei välttämättä samassa mittakaavassa kun Amsterdamissa(???)mutta kuiteskin. Joten ei huolta:).

      Noista paikoista.... Rotterdamissa olen itse viettänyt vain yhden päivän. Hollannin toiseksi suurin kaupunki, n.600 000 asukaan moderni bisneskaupunki. Vanhoja rakennuksia ei hirveästi näkynyt vaan enimmäkseen "pilvenpiirtäjiä"yms. Runsaasti ostosmahdollisuuksia, vilkas yöelämä(eli jos etsii menoa niin Rotterdam on erittäin hyvä vaihtoehto), tapahtumia, konsertteja, museoita... maailman suurin satama "port of Rottedam"... Amsterdamista junalla tunti.

      Delftissä olen viettänyt tähän mennessä pari päivää ja tarkoitus olisi mennä uudestaan. Rotterdamista junalla Delftiin on tollaset 10 minuuttia. Paikka on varsin kuvankaunis,(asukkaita vajaat 100 000)idyllinen kaupunki Haagin ja Rotterdamin välissä. Aikalailla Rottedamin vastakohta noin ulkoasultaan ainakin:). Opiskelijakaupunki jossa on antiikkikauppoja, viihtyisiä kuppiloita ja ravintoloita, lukuisia kanavia ja siltoja, historiallisia rakennuksia jne. Taiteelliset luonteet rakastuvat varmasti;). Vaikka itse en olekaan, niin kävi minullekin.

      Haag on myös yksi käymisen arvoinen paikka. Siellä on tullut käytyä parin päivän reissulla. AIVAN VARMA SHOPPAILIJOIDEN PARATIISI!!!! Matkaa mm. Rottedamista on junalla 20 minuuttia ja Delftistäkään ei ole kovin pitkä matka. (Näitä aikatauluja voi tsekkailla osoitteesta http://www.ns.nl). Haag oli varsin vaikuttava paikka ja kauniita rakennuksia joita ei voinut muuta kun ihailla... pubeja, tuhansittain vaate-kengäkauppoja.... ja unohtamatta Scheveningenin upeata rantaa!

      Rotterdam, Haag ja Delft kuuluvat kaikki Zuid-hollatiin(länsi-hollannissa)ja alueesta olen löytänyt hyvin tietoa mm. http://www.zuid-hollandinfo.nl(paikoista, majoituksesta, ravintoloista, kaupoista jne.jne.).

      Maastricht. Siellä olen viettänyt pitkän viikonlopun jonka lisäksi kierrellyt autolla Limburgin aluetta johon Maastricht kuuluu. Kaupunki on yksi mun suosikki kaupungeista. Suosittelen lämpimästi. Koska se on aivan etelä-hollannissa niin matkaa esim. Amsterdamista on mutta on se sen arvoinen. Tosin onhan sielläkin lentokenttä jonne ainakin keväällä-kesällä lentoja menee suomesta. Myös erittäin hyvä ostoskaupunki ja mukava terassikulttuuri:). Ja Limburgin alue on erittäin kaunista ja vihreää... http://www.zuidlimburg.nl/index2_en.asp. Olin majoittunut muutamaksi päiväksi Maastrichtin lähellä olevaan Valkenburgiin jossa oli erittäin HYVÄÄ ruokaa ja ravintoloita, mielenkiintoisia maanalaisia luolia, kukkuloita joista yhdellä oli kiva kylpylä jne... Yöelämääkin oli!

      HOLLANNIN HINTATASO... Hieman Suomea alhaisempi, ainakin ruokakaupoissa ja valikoimaa löytyy. Vaatteet suunnilleen samaa luokkaa mutta alennuskaudet ovat erittäin otollista shoppailu aikaa!

      Tässä nyt oli jotain... Näistä linkeistä saa ehkä vielä jotain infoa: http://www.soneraplaza.fi/matkalaukku/artikkeli/
      0,2982,a-212502_h-9129,00.html
      http://www.mtv3.fi/matkailu/ulkomaat/matkakohteet.shtml/14301?Alankomaat

      ERITTÄIN HYVÄ MATKAILUMAAT! Ainakin minusta:=)

    • Matkaaja
    • Johanna

      eli kantsii mennä pyörimään muuallekin Hollantiin kun Damiin. Itse olin puolisen vuotta vaihtarina Utrechtissa joka on puolen tunnin junamatkan päässä Damista. Mä henk.koht.jopa tykkäsin siitä enemmän kun Damista vaikka onhan sekin hieno ja kiehtova kaupunki.
      Mutta ehkä Utrecht oli tälläselle pikkukaupunki tytölle viihtyisämpi paikka;). Ei Utrecht mikään pikkukaupunki ole, onhan se yksi isompia(oisko neljänneksi isoin)kaupunkeja Hollannissa, asukasmäärä jokin tollainen 240 000. Todella kaunis kaupunki. Romanttinen;) ja menoa riittää joka illalle! Suosittelen lämpimästi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2696
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1796
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe