"Tuuliviirejä" päätöksentekijöinä

Vainmuutosjne

SDP:n kansanedustaja Jouko Skinnari äänesti aikoinaan eduskunnassa tekemäänsä omaa lakialoitettaan vastaan. Se herätti kummastusta.
Tilapäisen valiokunnan perustamisäänestyksessä Karstulassa 14. 5.2018 jotkut valtuutetut vastustivat valiokunnan asettamista, vaikka viikko sitten (7.5.2018) kunnanhallituksessa olivat sitä kannattaneet. Asiasta uutisoi Ksml.
En ihmettele, ettei kouluhanke etene...

42

1372

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hesswaxc

      Only in Karstula.

    • kepupettitaas

      Keskustalaiset ne ei osaa päättää mitä mieltä ovat mistäkin. alkaa olla jo perinne olla hallituksessa yhtä mieltä ja valtuustossa toista mieltä. Hongantäti on takinkääntäjä sieltä pahimmasta päästä kun on aina vastaan omia päätöksiään. Mitähän kepun kesken nyt piilotellaan kun pelätään tutkia?

    • vastuuviraton

      Esittelijä äänesti omaa esitystään vastaan, kertoo siitä miten hyvin perusteltu oma esittely oli.

    • kiitu.....ri

      Poliittiset päätökset ovat kai muotovirheitä . Kai se koulun suunnittelukin on muotovirheitä täynnä. Ollaan päätöksiä pääättämässsä mutta ei osata päättää mitä halutaan.......




      ..

    • HaupitsiHeikki

      Hehee...Karstulan tapa.

    • Sebaho

      Kyllä tälle Karstulan touhulle nauraa jo aidanseipäätkin. Ja mikä pahinta, nämä päättäjät pitävät itseään fiksuina. Karstulan touhuista tulee vielä menestyvä sketsi mutta samalla opettavainen tarina keski-Suomen hölmölästä. Odotan mielenkiinnolla moniko nykyisistä valtuutetuista ilkeää lähteä ehdolle seuraavissa vaaleissa.

    • Hävettää_olla_kardesta

      On kyllä aika moni jo munannu itsensä pahasti....hävettää välillä ku naapurikunnan ihmiset kyselee taustoja näistä sankareista...

      • Pöhinää

        Mentiinkö nyt eteen- vai taaksepäin ? Seuraavaksi aletaan perumaan koulupäätöksiä joten rakentaminen siirtyy ainakin vuodella.


    • hesswaxc

      Seuraava steppi on, että Areenalta vuokrataan hirvittävällä hinnalla väistötilat? Ensin kunta rakentaa ne, tietysti veronmaksajien kustannuksella. Kepu tekee tasaista jälkeä. Ja piiri pieni pyörii.

    • Miksipettää

      Miksi keskustalaiset ovat umpikieroja, miksi ei voi olla rehellinen ja suora ihminen?

      • keminmaasta

        Nykyisten keskustalaiseten oppi-isänä ovat toimineet Paavo Väyrynen ja Mauri Pekkarinen!!!
        Vielläkö on jotain ihmeteltävää. Molemmat kieroja kuin karjun k..pä. Paavo ei saa edes päätetyksi olisko kepuli ,vai jotain muuta,soutaa ja huopaa...


    • No_ei_kai

      Huhu kertoo, että ovat sopineet koulupäätökset avattavan uudelleen ja kansanäänestys värillisin lapuin auditoriossa ratkaisee lopullisen toteutusmallin...

      • Not

        Ei pidä paikkaansa.


    • Brynebyläinen

      Kyllä tässä petataan koko ajan , että saadaan väistötilat Areenaan. Tämä saadaan aikaan , kun koulupäätöstä soudetaan ja huovataan. Areena kaipaa tuloja ja kunta on hyvä vuokralainen.

      • Pöhinää

        Juuh, näin käy ja kunta alkaa hoitamaan Areenan velkoja. Nyt ei ole koulun rakentamisella mitään kiirettä. Suunnitellaan jo pysyviä opetustiloja jäähallille.


      • Älyäläjätä

        Terveyskeskuskin varmaan Areenaan vuokralle....


    • Tuuluviirivallaton

      Persut on periaatteessa näköjään kaikkea Valokuituverkkoon liittyvää vastaan, mutta Aktiivipersu oli kumminkin tehnyt aloitteen yhteyden saamiseksi kukkenheimille vapaaseen käyttöön. Haluan kaiken, mutta en maksaa siitä. Persujen perusasenne.

      • KSVV_alennusmyyntiä

        " Haluan kaiken, mutta en maksaa siitä. Persujen perusasenne. "

        Käsitätkö edes, että puhut läpiä päähäsi?
        Karstula "maksaa siitä", mistä Saarijärvi kieltäytyi ja käräjöikin vielä maksamiaan maksuja takaisin.
        Karstulan viimeinen 150 000€ rahoitus kokonaisuudessaan menee Saarijärven kaupungin Kalmarin ja Mulikan kylien KSVV kamppanjoiden (alennusmyynti) rakennuskuluihin. Oletko tästä "kukkenheimista" ollenkaan tietoinen. Kuinka fiksua tällainen "kukkenheimin" rahoittaminen Karstulasta käsin mielestäsi on? Osaat tottakai selittää sen minulle.


      • qjklkumiqwo
        KSVV_alennusmyyntiä kirjoitti:

        " Haluan kaiken, mutta en maksaa siitä. Persujen perusasenne. "

        Käsitätkö edes, että puhut läpiä päähäsi?
        Karstula "maksaa siitä", mistä Saarijärvi kieltäytyi ja käräjöikin vielä maksamiaan maksuja takaisin.
        Karstulan viimeinen 150 000€ rahoitus kokonaisuudessaan menee Saarijärven kaupungin Kalmarin ja Mulikan kylien KSVV kamppanjoiden (alennusmyynti) rakennuskuluihin. Oletko tästä "kukkenheimista" ollenkaan tietoinen. Kuinka fiksua tällainen "kukkenheimin" rahoittaminen Karstulasta käsin mielestäsi on? Osaat tottakai selittää sen minulle.

        Lisäraha kaapeliliverkkoyhtiölle menee yhtiön pystyssä pitämiseen.
        Muiden kuntien alueelle tehtävistä verkkoyhteyksistä ei ole ollut tietoakaan siinä vaiheessa kun Karstula päätti alkaa Keski-Suomen valokuituverkko-yhtiön osakkaaksi. Siinä vaiheessa on sitouduttu yhtiöön ja sen velkoihin ja velvotteisiin.
        Sitäpaitsi Jyväskylä ja Saarijärvi eivät ole oikeudessa Keski-Suomen Valokuituverkko-yhtiön kanssa vaan Kuuskaistan kanssa. Kuuskaista on eri firma. Kuuskaista teki sopimusrikkomuksen ja on siksi maksuvelvollinen, näin on jo tuomittukin.


    • yhdistetään

      Niin tuolla viitattiin Areenan tiloihin....kaiki vuokralle sinne, osakkaat saa osinkoja ja kunta rahoittanut hallin. Näin se paletti menee. Pitäähän osakkaidenkin jollain elää. Varmaan siellä kohta terveysasemakin. Onneksi se on kuitenkin niin korkea , että kun tehdään välikerros, voidaan laittaa koululaiset yläkertaan ja vanhukset alas.

    • JärjetöntäHaaskausta

      " Sitäpaitsi Jyväskylä ja Saarijärvi eivät ole oikeudessa Keski-Suomen Valokuituverkko-yhtiön kanssa vaan Kuuskaistan kanssa. Kuuskaista on eri firma. "

      Kyllä samasta projektista on kuitenkin kysymys, vielä pikkasen laajennettuna vain. Tämä KSVV on Kuuskaistan perillinen, jonka jäämistöä hallinnoi ja omistajaohjaa Karstula, yhtenä kiihkeimmistä omistajakunnista. Nämä KSVV omistaja rupukunnat ovat kunnanjohtajien ohjaamina ottaneet asiakseen rakennuttaa KSVV:llä laajakaistayhteyksiä myös täysin ulkopuolisten kuntien syrjäkylille ja vielä lähes ilmaisilla kampanjoilla.

      Karstula on todellakin yksi kiihkeimmistä toimijoista ja KSVV:n laajennetun liikeidean isä ja omistajaohjaajana rahoittamassa Karstulan veronmaksajien rahoilla näitä Kalmarin, Mulikan, Kuohun, Huopanan, Keihärinkosken ja monen muun maakuntamme sivukylien alennus kamppanjoita. Onhan tämä aivan käsittämätöntä ja uskomatonta. Nyt jo lupaillaan antaa vielä lisää rahoitusta syksyllä jos rahasta on vain pulaa KSVV:llä. Katsokaapas vaan miten käy kun sanon. Tästä ei kyllä hyvä seuraa! Nämä Karstulan päättäjäthän ovat menettäneet täysin järkensä, siis jos sitä on heillä edes ensinkään ollutkaan.

      Ja tämä rahoitusvaje jatkuu vielä syksyn jälkeenkin, niin rahoitusperusteet ovat ikuisesti Karstulan päättäjillä olemassa tukea talousvaikeuksissa olevaa KSVV:tä. Rupukunnat Karstula etunojassa rahoittavat kuihtuvia maakunnan syrjäkylien laajakaistayhteyksiä, joista väki lähtee ja valokuitu-johtokiepit jäävät nurkille ilman käyttäjiä horsmain keskelle. Siinä tilanteessa, näistä yhteyksistä ei kerätä asiakkuusmaksuja eurokaan. Tämä tulee olemaan vielä kohtalokasta meille jotka tänne joutuvat jäämään.

      • Voipölvästejä

        Kaikki muut paitsi päättäjät uskovat lopputuloksena olevan täydellinen katastrofi.
        "Järkeä ois, kun sais juoksemaan", totesi Kekkonenkin.


      • PölkkyPää

        JärjetöntäHaaskausta kirjoitti:
        Nämä Karstulan päättäjäthän ovat menettäneet täysin järkensä, siis jos sitä on heillä edes ensinkään ollutkaan.
        Sitä tässä veronmaksajat ovat hokeneet jo pitemmän aikaa mutta muutosta vaan ei ole tullut.


      • velkaloukku

        Karstulan valtuusto päätti 11.05. 2015 liittymisestä KSVV:n osakkaaksi äänin 18-7 ja Eino Nissinen oli kunnanjohtajana. Silloin Karstula maksoi 65 000 € osakkeista mutta sitoutui takaamaan yhtiön velkoja. Luultiin että saadaan halvalla valokuituyhteydet ja luotettiin valtion mittavaan tukeen. Ei tullutkaan valtion apuja ja yhtiö on velkaantunut lisää. Nyt on pakko osallistua "osakeanteihin" kun ollaan velkojen takaajia. Näin olen ymmärtänyt, korjatkaa jos ei pidä paikkaansa. Piesala voisi selittää asian juurtajaksain Viispiikkisessä.


      • velkaloukku

        Tuolloin velkavastuu oli 4,3 miljoonaa ja hankkeeseen piti tulla EU-tukia. Paljonko yhtiöllä on nyt velkaa ja saatiinko apuja ? Juttu löytyy Keskisuomalaisesta kun laittaa hakukenttään KSVV
        Karstula.


      • KertomataJättäminen

        Viispiikinen kertoo KSVV johtajan Janne Paunosen vierailleen Karstulassa ennen valtuuston kokousta, jossa Karstula päätti lähteä rahoittamaan KSVV:tä 1,2 miljoonan euron osakeantiin. Paunosen mukaan yhtiön tilanne on vahvistumassa. Mistä tämä Viispiikkisen kertoma tieto kertoo? Minun mielestä tämä kertoo AINOASTAAN siitä, ettei tulovirtaa KSVV:n liittymistä ole odotettavissa. Siitä ilosta toki olisi mainittu erikseen ja todella painokkaasti jos netto-tulovirtaa KSVV:n liiketoiminnoista olisi tulossa tai edes odotettavissa.

        Viispiikkinen omassa iänkakkisessa positiivisuudessaan ja oveluudessaan, nostaa esiin Paunosen kommentin: Lainaus- "Yhtiön tilanne on vahvistumassa". Tämä Viispiikkisen niin positiivinen uutinen yhtiön tilasta kertoo ainoastaan siitä (jos vain haluaa käsittää), ja vain sen, että uuteen osakeantiin on lähdössä kaikki KSVV:n rupukunnat vahvistamaan rahoituksillaan yhiötä, ettei yhtiö vaan kaadu. Paunosen tehtävä on myös rahoituksen hoitaminen ennen kaikkea omalle henkilökunnalleen.

        Paunonen oli yllytysretkellä kertomassa valtuutetuillemme, kuinka jo muut KSVV:n rupukunnat maksavat silloin kun pyydetään. Yhtiön tilasta Viispiikkinen jättää kertomatta jostain syystä kaikkein olennaisen. Onko KSVV:llä tulovirtaa entisistä ja tulossa uusista liittymiistä ja koska. Liittymiä kampanjoidaan nyt melkein ilmaiseksi 99€ hintaan veronmaksajiemme rahoituksen turvin tällä uudella osakeannilla Karstulan ulkopuolelle rakennettaviin valokuituyhteyksiin..


      • Brynebyläinen
        KertomataJättäminen kirjoitti:

        Viispiikinen kertoo KSVV johtajan Janne Paunosen vierailleen Karstulassa ennen valtuuston kokousta, jossa Karstula päätti lähteä rahoittamaan KSVV:tä 1,2 miljoonan euron osakeantiin. Paunosen mukaan yhtiön tilanne on vahvistumassa. Mistä tämä Viispiikkisen kertoma tieto kertoo? Minun mielestä tämä kertoo AINOASTAAN siitä, ettei tulovirtaa KSVV:n liittymistä ole odotettavissa. Siitä ilosta toki olisi mainittu erikseen ja todella painokkaasti jos netto-tulovirtaa KSVV:n liiketoiminnoista olisi tulossa tai edes odotettavissa.

        Viispiikkinen omassa iänkakkisessa positiivisuudessaan ja oveluudessaan, nostaa esiin Paunosen kommentin: Lainaus- "Yhtiön tilanne on vahvistumassa". Tämä Viispiikkisen niin positiivinen uutinen yhtiön tilasta kertoo ainoastaan siitä (jos vain haluaa käsittää), ja vain sen, että uuteen osakeantiin on lähdössä kaikki KSVV:n rupukunnat vahvistamaan rahoituksillaan yhiötä, ettei yhtiö vaan kaadu. Paunosen tehtävä on myös rahoituksen hoitaminen ennen kaikkea omalle henkilökunnalleen.

        Paunonen oli yllytysretkellä kertomassa valtuutetuillemme, kuinka jo muut KSVV:n rupukunnat maksavat silloin kun pyydetään. Yhtiön tilasta Viispiikkinen jättää kertomatta jostain syystä kaikkein olennaisen. Onko KSVV:llä tulovirtaa entisistä ja tulossa uusista liittymiistä ja koska. Liittymiä kampanjoidaan nyt melkein ilmaiseksi 99€ hintaan veronmaksajiemme rahoituksen turvin tällä uudella osakeannilla Karstulan ulkopuolelle rakennettaviin valokuituyhteyksiin..

        Kyllä tulovirta hankitaan tulevaisuudessakin osakkeen omistajilta. Liittyjiä on niin vähän, ettei verkkoa pystytä edes pitämään kunnossa asiakkaitten laajakaistamaksuilla. Osakeanteja tulee olemaan hamaan loppuun asti, niinkauan, kunnes yhtiö kupsahtaa nurin.


      • PölkkyPää kirjoitti:

        JärjetöntäHaaskausta kirjoitti:
        Nämä Karstulan päättäjäthän ovat menettäneet täysin järkensä, siis jos sitä on heillä edes ensinkään ollutkaan.
        Sitä tässä veronmaksajat ovat hokeneet jo pitemmän aikaa mutta muutosta vaan ei ole tullut.

        Ei tyhjää voi menettää.


    • LuurankoKaapissa

      Piesala ei selitä mitään kuntalaisille, päinvastoin pimittää asioita.Ai että miksi, sitä jokainen saa miettiä tykönänsä.

      • Eiropotti

        Piesala on tilivelvollinen vain kehitysyhtiön hallitukselle.
        Hallitus voi antaa potkut, mutta mitä sitten?
        Ei Karstula vastuistaan ja veloistaan pääse.
        Miksi ilkuttiin valokuituverkkoyhtiön ulkopuolelle jääneille kunnille?
        Nyt nähdään, että siellä oltiin oikeassa.


    • Julit

      Niin kuka sitä velkaa on tehtaillut,holtitonta rahankäyttöä.

    • harhaa.vain

      Kunnat luulee, että ne voi rahoittaa alennuskampanjoita omistajakuntien ulkopuolisilla markkinoilla, mutta se on harhaluulo ja sama harhaluulo on yhtiöllä.

      • kysymysmerkki

        Nyt en ymmärtänyt. Alennuskampanjoita on kuitenkin käynnissä ulkopuolisissa kunnissa.


      • Pisnesonpisnes

        Onhan ne ihan laillisia. Firma voi itse päättää asiasta.
        Toki firman omistajat voivat harjoittaa omistajanohjausta, jos niin parhaaksi näkevät.


      • hullu.hemmo
        Pisnesonpisnes kirjoitti:

        Onhan ne ihan laillisia. Firma voi itse päättää asiasta.
        Toki firman omistajat voivat harjoittaa omistajanohjausta, jos niin parhaaksi näkevät.

        Tottakai firma voi päättää alennuskampanjoista, muttei sitä noin vain voi julkisista varoista kustantaa. Kun esim. Firma ei pysty suorittamaan taloudellisia velvoitteitaan on se rinnastettavissa konkurssikypsään toimijaan. Ei ole mitään järkeä eikä laillista oikeutta että julkisista varoista kompensoidaan tarjouskampanjoita markkinoilla. Hullua hommaa.


      • VaikkaKuinkaRahaaOn

        " Kunnat luulee, että ne voi rahoittaa alennuskampanjoita omistajakuntien ulkopuolisilla markkinoilla, mutta se on harhaluulo ja sama harhaluulo on yhtiöllä. "

        Eihän tämä mikään harhaluulo ole. Rupukunnat omistajakuntina rahoittavat aivan varmasti kovasta halusta ja tahtotilassa Kalmarin Mulikan Keihärinkosken Kuohun Huopanan.......ja monen muun maakuntamme syrjäkylien valokuituhenkkeita Karstulan veronmaksajien rahoituksella. Sellaisen kuvan väkisinkin saa.

        Päätökset on jo tehty. Eri asia on, jos hallinto-oikeus valitusten perusteella puhaltaa pelin poikki. Siunausta tietenkin toivon valitusten voimaan. Tätä ilmeisesti tarkoitit, tuolla lainaamallani kommentillasi? Laajakaista kaikille, mutta siinä ei ole tolkkua että Karstulasta kustannetaan valtuuston päätöksillä ulkopuolisille sivukylille laajakaistayhteydet.

        Kärsiiköhän Karstulan päättäjät laajakaistan erittän pitkään jatkuneessa hankalassa kymmenien miljoonien rahoituskriisissä ns. Tukholma syndrooman kaltaisesta psykoloogisesta tilasta. Suurelle osalle valtuutetuista on selvästi kehittynyt hyvin myötämielinen suhtautuminen vedättäjiinsä (kaappaajiinsa) eli Valokuituyhtiöön, tiedostaen samalla rahoituksen menevän aivan päin helvettiä ja ohi omien intressipiirien..

        Tämänlaisesta solidaarisuudesta, voi seurata monimutkaisia ongelmia, kun valtuutetut (vangitut) ryhtyvät auttmaan kiivaasti vedättäjiään (vangitsijoitaan) ja toteuttamaan heidän järjettömiä suunnitelmiaan! Syndroomasta kärsivät saattavat antaa jälkeenpäin positiivisia ja myötämielisiä todistuksia, miksi juuri Karstulan rahoitukset turvasivat laajakaistan niin moneen talouteen, Kalmarin Mulikan Keihärinkosken Huopanan ja Kuohun ja monen muun maakuntamme syrjäkylille!

        Tukholma-syndrooma on dramaattinen uhrin tuntema positiivinen tunneside kaappaajaansa.
        Ei ole kaukaa haettu vertaukseni, vaikka ehkä siltä saattaa tuntuakkin. Googlatkaa Tukholma syndrooma. En linkitä sitä, ettei moderaattori iske "viesti poistettu sääntöjen vastaisena".


      • Aamun.aurinko
        VaikkaKuinkaRahaaOn kirjoitti:

        " Kunnat luulee, että ne voi rahoittaa alennuskampanjoita omistajakuntien ulkopuolisilla markkinoilla, mutta se on harhaluulo ja sama harhaluulo on yhtiöllä. "

        Eihän tämä mikään harhaluulo ole. Rupukunnat omistajakuntina rahoittavat aivan varmasti kovasta halusta ja tahtotilassa Kalmarin Mulikan Keihärinkosken Kuohun Huopanan.......ja monen muun maakuntamme syrjäkylien valokuituhenkkeita Karstulan veronmaksajien rahoituksella. Sellaisen kuvan väkisinkin saa.

        Päätökset on jo tehty. Eri asia on, jos hallinto-oikeus valitusten perusteella puhaltaa pelin poikki. Siunausta tietenkin toivon valitusten voimaan. Tätä ilmeisesti tarkoitit, tuolla lainaamallani kommentillasi? Laajakaista kaikille, mutta siinä ei ole tolkkua että Karstulasta kustannetaan valtuuston päätöksillä ulkopuolisille sivukylille laajakaistayhteydet.

        Kärsiiköhän Karstulan päättäjät laajakaistan erittän pitkään jatkuneessa hankalassa kymmenien miljoonien rahoituskriisissä ns. Tukholma syndrooman kaltaisesta psykoloogisesta tilasta. Suurelle osalle valtuutetuista on selvästi kehittynyt hyvin myötämielinen suhtautuminen vedättäjiinsä (kaappaajiinsa) eli Valokuituyhtiöön, tiedostaen samalla rahoituksen menevän aivan päin helvettiä ja ohi omien intressipiirien..

        Tämänlaisesta solidaarisuudesta, voi seurata monimutkaisia ongelmia, kun valtuutetut (vangitut) ryhtyvät auttmaan kiivaasti vedättäjiään (vangitsijoitaan) ja toteuttamaan heidän järjettömiä suunnitelmiaan! Syndroomasta kärsivät saattavat antaa jälkeenpäin positiivisia ja myötämielisiä todistuksia, miksi juuri Karstulan rahoitukset turvasivat laajakaistan niin moneen talouteen, Kalmarin Mulikan Keihärinkosken Huopanan ja Kuohun ja monen muun maakuntamme syrjäkylille!

        Tukholma-syndrooma on dramaattinen uhrin tuntema positiivinen tunneside kaappaajaansa.
        Ei ole kaukaa haettu vertaukseni, vaikka ehkä siltä saattaa tuntuakkin. Googlatkaa Tukholma syndrooma. En linkitä sitä, ettei moderaattori iske "viesti poistettu sääntöjen vastaisena".

        Joo, tältä se juuri näyttää! Kunnat syytää rahaa jopa sanoen, että se rahan syytäminen on velvollisuus. Rakastuneet vahvasti ovat vangitsijoihinsa ehkäpä vielä että saisivat heiltä kehuja ja saisivat siten elää ryhdikkäänä tuossa omassa maailmassa. Juice laulaa: "Musta aurinko nousee."


      • kysymysmerkki

        Nämä kunnat saavat menoihinsa noin puolet valtionapuina. Onkohan tässä vaarana em. apujen osittainen menetys kun havaitaan tämä älytön "sijoitustoiminta" ?


    • lahna.lauri

      Niinhän niitä on, mutta rahoitus on kysymysmerki.

    • kysymysmerkille

      Kunta voi valtuustossa päättää jotain tai kunnanhallituksessa, mutta ne eivät ole koko kunta. Kuntalainen kuuluu myös kuntaan ja kuntalainen voi myös päättää omalta osaltaan. Lopulta, viimekädessä hallinto-oikeus päättää siitä, mitä nämä osapuolet ovat päättäneet.

      • kysymysmerkki

        Onkohan hallinto-oikeuden kantaa kyselty ? Luulisi että joku taho tahtoisi selvittää nämä rupukuntien ja KSVV:n sotkut.


    • kuusentakaa

      Huomatkaa lisäksi Jyväskylä keskussairaalan rakentaminen kuntataloudessa. Se maksaa hyvän summan ja kyllä Karstulakin / Saarikka osallistuu jyvitettyihin kuluihin kaikkien näiden muiden lisäksi. Menoja riittää...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1356
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe