Henkinen väkivalta parisuhteessa

snellmannitar

Olen sivusta seurannut kuinka yhdessä parisuhteessa mies usein sanoilla haavoittaa kumppaniaan. Arvostelee, ei osoita arvostavansa. Itselläni on ollut useita parisuhteita. Yksi kumppaneista osoittautui narsistiksi, lähdin. Muut kumppanini ovat olleet ihania ihmisiä, myös nykyinen on.

54

855

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Kaiken se kärsii, kaiken se kestää"...))

      Minä taas olen ollut huomaavinani, että myös nainen tekee tuota samaa: haavoittaa sanoilla kumppaniaan. Ajattelen myös, että ulkopuolisen on lähes mahdotonta nähdä, mikä on se syvin side kahden ihmisen välillä ja arvioida suhdetta kokonaisuutena.

      Yleisesti en olisi naisesta huolissani. Kyllä hän monessa parisuhteessa on niskan päällä nyt kun ei enää ole taloudellisesti riippuvainen miehestä .

    • epäselvä.aloituksen.tark

      Yksittäistapaus.

      Yleisesti sanoisin, että perheessä enemmänkin miehet ovat henkisen painostuksen kohteena.
      Puhumattakaan myös fyysisen väkivallan kohteena.

      • siepataan_käsistä

        Olen samaa mieltä. Jopa laittomilla uhkauksilla (esim. vahingonteko: rikon sen ja sen) uhkaillaan, jos ei tehdä niin kuin haluan.


    • kehittykööt

      Ohhoh mitä luulottelua! Tosin itsenäistyttyään taloudelliseen riippumattomuuteen, naiset ovat ehkä ottaneet takaisin tuhanisien vuosien alistetun asemansa.
      Kun katsoo noita lähi-idän maihin, tai afrikkaan, vasta nyt tytötkin saavat kouluopetusta, mutta joutuvat yhä olemaan pienempiensä hoivaajina monisynnyttävien äitiensä apuna.

      Eihän miehisen itsetunnon pitäisi siitä kärsiä, että tytöt usein ovat aikaisemmin kehittyneitä, opiskelevat uutterammin, ja näin ollen valtaavat alaa miehisiltäkin aloilta.
      On kyllä valitettavaa lukea meilläkin naisten patoutunutta vihaa, miesten tuhansien vuosien alistamisesta tosin.
      Kehittymättömille miehillehän tuntuu olevan kova pala naisten kevyesti ohittaen pelkällä miehisyydellä pullistelevat uroot.

      • Sillä pullistelulla ja fyysisesti vahvempana mies onkin aina alistanut naisen. Pitämällä jatkuvasti naisen raskaana, siis puolustuskyvyttömänä. ”Hellan ja nyrkin välissä”
        Nainen ei olisi fyysisesti yhtävahvana miehen kanssa, siinä tilassa missä nyt on. Raskaus on naisen taakka, vieläkin.


      • vähän.kaukaa.haettu

        Syyllistät suomalaisia miehiä, mutta haet siihen vauhtia ja hyväksyntää vertaillessasi siihen miten miehet Lähi-Idässä ja Afrikassa naisia kohtelevat.
        Suomalaisten miesten syytä sekin?

        Kuvastaako kirjoituksesi globaalia miesvihaa...


      • Miksi heti leimaat minut vaikka sanoin vain totuuden. Ei suomalainen mies niin mahtava kuitenkaan ole että koko maailmaa hallitsee, olet vähän suureellinen.
        Sinäkin leimaat minut heti miesvihaajaksi jos yritän naisena etsiä syitä naisten alistettuun asemaan, no et ainakaan voi syyttää koiria ja kissoja että ne tekisivät naisten elämän surkeaksi.
        Minä olen aina tullut loistavasti toimeen miesten kanssa, silti pelkään joitain miehiä...


      • vähän.kaukaa.haettu
        Himmelsauge1 kirjoitti:

        Miksi heti leimaat minut vaikka sanoin vain totuuden. Ei suomalainen mies niin mahtava kuitenkaan ole että koko maailmaa hallitsee, olet vähän suureellinen.
        Sinäkin leimaat minut heti miesvihaajaksi jos yritän naisena etsiä syitä naisten alistettuun asemaan, no et ainakaan voi syyttää koiria ja kissoja että ne tekisivät naisten elämän surkeaksi.
        Minä olen aina tullut loistavasti toimeen miesten kanssa, silti pelkään joitain miehiä...

        Oletko sinä myös "kehittykööt"?


      • kehittykööt
        vähän.kaukaa.haettu kirjoitti:

        Oletko sinä myös "kehittykööt"?

        Suomalaisistako olisi vain tutkimus? Onhan pohjoismaissa naiset saaneet jo varhain tukea kirjailijoilta. Miksi luulet norjalaisen klassikon Henrik Ibsenin kirjoittaneen Nukkekodin Nooran? naisten vapautumisesta.
        Ruotsissa August Strindberg käsitteli alistaen puolisoaan, kirjoissaan avioliiton helvettiä, samoin meillä Maria Jotuni kirjassaan Huojuva talo!

        Eivät naiset halunneet jäädä pelkän kodin seinien siälle, kuuliaisuuden ja naurettavan lakipykälän , pakollisten 'neularahojen varassa'
        Globaalisti halveksin v a i n mulkkumiehiä.
        Revihän siitä.


      • Anonyymi

        Kummallinen on nykyinen asenneilmasto. Kaikkien eri ryhmien välille luodaan vihasuhde. Ei ole millekään asialle hyväksi, että hyväksytään ajatus, että esim. naisilla on patoutunutta vihaa miesten harjoittaman alistamisen vuoksi. On syntynyt tapa irroittaa menneisyydestä jokin yksittäinen osa-alue, ja verrata sitä sitten tämän päivän tilanteisiin. Ei se niin mene.
        Maailman meno muuttuu yhden sukupolvenkin aikana, saati vuosisatojen kuluessa.
        Parisuhteissa saattaa olla henkistä väkivaltaa niin miehen kuin naisenkin harjoittamana, mutta ei siihen tarvitse hakea historiallisia syitä. Sopeutumattomat ihmiset ovat sitoutuneet liittoon, joka ei toimi.


    • Totuuden.torvet

      Huono käytös ja tahdikkuuden puute on ihan yleistä niin miehille kuin naisillekin. Kiusaaminen alkaa jo lastentarhassa. Yhä laajemmissa porukoissa kiusaaminen on jatkuvaa, miksi ei siis avioliitossakin aikanaan.
      Rasittavinta on, että loukkaaja vielä halveksii kiusattavaansa ja sanoo, ettei tällä ole huumorintajua, eikä hän ymmärrä, että läppäähän tässä vain on heitetty.

      Nyt alkaa näkyä tulokset uudesta kasvatusmallista, joka tähtää siihen, että lapsella on oikeus elää ilman pettymyksen tunnetta. Lasta ei saa kieltää eikä häneltä saa kieltää mitään, sillä pettymys ahdistaa lasta, eikä hän tunne olevansa tasa-arvoinen toisten kanssa. Lapsella on oikeus ilmaista itseään. Lapsella on oikeus puolustautua. Hyökkäys on paras puolustus. Auktoriteetteja on oikeus vastustaa. Lapsella on oikeus olla oikeassa.
      Aikuinen osaa hyvin käyttää omaksumansa periaatteet. Eikä aina edes ymmärrä miksi häneen loukkaannutaan.

    • harmistunut

      Älyttömiä ajatuksia---- pitäisi olla kielletty edes noin typerää kirjoittamasta,..niin ajattelematonta hölynpölyä voi vain provoilija laittaa !

      • Täällä ei voi mitään mihinkään kirjoittaa, aina on joku nälvimässä. Ihmepaikka🙄


      • rajat.antanut
        Himmelsauge1 kirjoitti:

        Täällä ei voi mitään mihinkään kirjoittaa, aina on joku nälvimässä. Ihmepaikka🙄

        Kirjoitat "lasta ei saa kieltää, eikä häneltä saa kieltää mitään"

        Suomessa meillä on sananvapaus, miksi sen tarvitsee olla nälvimistä, jos ei jaa
        ajatuksiasi lapsen kohtelusta?
        Lapsi etsii ja tarvitsee rajoja kasvatuksessa. Silloin hän kokee turvaa,


      • Ole hiukan huolellisempi kun siteerata ihmisiä, laitan sen tälläkertaa vanhuuden piikkiin. 😏


      • Korjaan: siteeraat ihmisiä,


    • uhrina.ollut

      Ainakin se on varmaa, että ulkopuolinen ei asialle voi yhtään mitään. Näissä toimii vanha sananlasku: kahden kauppa, kolmannen korvapuusti.

      Me kaikki muutumme vuosien saatossa. Ehkäpä henkinen väkivalta ei silloin liiton alkuvuosien aikana ollut mukana kuivioissa tai jompikumpi teeskenteli, että ivailut ja mitätöinti olivat vain vitsejä. Henkisellä väkivallalla on kauskantoiset seuraukset uhrille, itsetunto voi mennä kokonaan ja jää ikään kuin vahvemman vangiksi: hän osaa ja päättää kaiken, toinen ei ole mitään. Kun on nöyryytetty viimeisen päälle, ei osaa hakea apuakaan vaan kyyristelee paikoillaan ja ehkä pelkääkin. Usein henkiseen väkivaltaan tulee kuvaan mukaan myös fyysinen, varsinkin jos uhri on nainen.

      Henkistä väkivaltaa väheksytään. Se johtunee vanhemman väen keskuudessa myös siitä, että kristillinen usko on aikaisemmin korostanut miehen valtaa perheen päänä ja naisen alistumista siihen. Uutta on naisten väkivaltaisuus. Naiset osaavat sanankäytön ja nykyaikana nainen saattaa saattaa olla liitossa se, joka tienaa ja tienaa eniten tai on miestä koulututumpi. Näin varsinkin, jos mies jää työttömäksi ja nainen on hyvinpalkatussa työssä.

      Kuinka vaan - kiusallista on sivusta seurata näitä perhedraamoja. Yleensä ne kulminoituvat myös julkisesti eli yhteisissä tilaisuuksissa, merkkipäivillä, lomareissuilla jne. Väkivalta on väkivaltaa aina eikä sitä pidä jäädä sietämään. Helppoa sanoa, vaikeampi toteuttaa.

      • snellmannitar

        Kiva, että on tullut myös asiallisia kannanottoja. Mielestäni asia on ihan keskustelun arvoinen. Onko niin, että täälläkin toisten mielipiteitä vähättelevä todellisuudessa vähättelee kumppaniaan? Tai onko niin, että tosi moni pitää itsestään selvänä, että kumppania nälvitään? Kuten sanoin minun parisuhteissani toista osapuolta on arvostettu.


    • e.lä.mä

      Ilmoita poliisille----on näitä apinoita?

    • miksi-ihminen-on-paha

      Kaikenlainen väkivalta parisuhteessa on rikos ,
      jos parisuheessa on fyysistä vakivaltaa, on myös psyykkistä väkibaltaa,

      varsinki henkisestä väkivallasta on vaikea koskaan selviytyä ,
      kipeät asiat nousee pintaan aina jossaki elämän vaiheessa ,
      pahasti haavoitettu ihminen menee sanattomaksi,
      ei osaa vieläkään puolustautua,
      vaan lamaantuu järkytyksestä,
      miettii, eikö tämä helvetti lopu koskaan,

      yleensä se on nainen joka joutuu uhriksi, kaikenlaisen vääryyden kohteeksi,

      nykyään onnneksi nuoremmat naiset olettaisin olevan enemmän oikeuksistaan perillä,
      ettei heitä enään jymäytetä niin kuin meitä vanhoja on jymäytetty,

      asiasta en kuitenkaan ole varma,
      voi nuoretki naiset joutua narsisti puolison uhriksi,
      silloin nainen on kuin hyttynen hämähäkin verkossa ei pääse irti , sotekutuu entistäki pahemmin verkkoon,
      avioerot on aina vaikeita, ja erityisen vaikeita narsisti puolisosta,

      miksi ihminen on paha omalle rakkaalle aviopuolisolleen, sitä voi vain ihmetellä,

      suomi on henkisesti sairas kansa,

      • no-hupsista

        Miksi vetää samalla kammalla koko Suomen yli?
        Valtaosissa avioliittoja on kuitenkin normaalin rajoissa olevia ehjiä ihmissuhteita ja tasapainoisiakin koteja jälkeläisillemme.
        Meidän ikäpolvemme yksinäiset, lesket, hyljätyt tai kaltoinkohdellut eivät ole jäävejä tekemään analyysejä koko maasta.


      • naista-ON-aina-syrjitty
        no-hupsista kirjoitti:

        Miksi vetää samalla kammalla koko Suomen yli?
        Valtaosissa avioliittoja on kuitenkin normaalin rajoissa olevia ehjiä ihmissuhteita ja tasapainoisiakin koteja jälkeläisillemme.
        Meidän ikäpolvemme yksinäiset, lesket, hyljätyt tai kaltoinkohdellut eivät ole jäävejä tekemään analyysejä koko maasta.

        no-hupsista: vääryys on suuremmassa määrin suomessa yleistä kuin arvaatkaan,



        Kokonaisuutena katsoen, nainen on aina ollu suomessa syrjitymmässä asemassa kuin mies,
        on sitä edelleen, tarvitsee katsoa pelkästään palkka-rakennetta,
        niin ja johtajuutta kokonaisuutena,
        on erittäin törkeää naista syrjiä taloudellisissa asioissa esm. eron sattuessa,
        vaikka onhan olemassa laki, kaikki puoliksi,
        mutta, kun varsinki vanhempi-ikäluokan naiset ovat meneet naimisiin hyvässä uskossa että avio kestää läpielämän, ja kun mies on kaiken omaisuuden kirjannu nimiinsä,
        VAIKKA kaikki lainat ON OLLU MOLEMPIEN nimissä
        ja nainen maksanu kaikesta puolet,
        niin eron sattuessa kaikki onkin miehen nimissä,
        ON TÖRKEYDEN HUIPPU henkinen julmuus sanoa " sinulle ei kuulu mikään "
        törkeää naisen riistoa on ollu suomessa kautta-aikain,
        onneksi nyky ihmiset on jo valistuneempia , jotkut jo osaavat valvoa omaa etuaa hieman paremmin kuin me sodan jälkeen syntyneet tyhmät perhearvoon luottavaiset naisparat,
        se pahentaa vielä enemmän kun miehen suku on osannu höynätä panemaan kaikki miehen nimiin, vaikka vaimo on tuonu kaikesta puolet perheeseen ja koko työpanoksensa enemmänki kuin mies, kuten yleensäkki perheen ylläpito ja hyvin vointi on kuulunu kautta aikain naisen vastuulle enennmän kuin miehen ja tämän lisäksi me sotanjälkeen syntyneet naiset olemme myös osallistuneen kaiksesta työtaakasta huolimatta perheen ulkopuoliseen antotyöhön,
        vaimojen ja naisten syrjintä hipoo rikollisuutta suomessa, turha väittää muuta,
        onneksi laki on jo jossain määrin huomannu kaiken tämän naisten huono-osaisuuden, vääryyden ja syrjinnän,
        joten onneksi usein myös erotilanteissa nykyään tämä törkeys otetaan huomioon
        ja nainen saa korvauksen kärsimyksistään vaikka ei kuitenkaan aina käy niin hyvin,

        VAIN silloin asiat on hyvin ja oikein,
        kun kaikissa erotilanteissa / kuoeman sattuessa yhteinen omaisuus pannaan
        a i na puolisksi, naista ei pidä syrjiä MISSÄÄ tilanteessa,
        EI MISSÄÄ TILANTEESSA,
        varsinkaa kun avio on nuorena solmittu, lapsilauma kasvatettu, koko elämä on ollu aina yhteistä velat aina molempien nimissä,
        mutta omaisuus vain toisen puolison nimissä,
        tämmösessä tilanteessa toisen puolison huijaaminen ON rikos,
        omaisuus on aina pantava puoliksi, aina,


        naiten syrjiminen on loputtava, yhteinen avio kunniaan ,
        nuorena perustetun perheen omaisuus ON aina joka tilanteessa yhteistä,
        aina omaisuus puoliksi, aina, kierous naisten huijaaminen on loputtava,


      • snellmannitar

        Narsistiystäväni avioliitossa taloudelliset seikat oli tasapuolisesti järjestetty. Hän esim. ei lopullisesti eronnut ja vaimo sai leskeneläkkeen. Toisaalta hän ihannoi vaimoaan, toisaalta syytti kaikesta tapahtuneesta. Elämä ei todella ole mustavalkoinen.


      • monenlaisia
        naista-ON-aina-syrjitty kirjoitti:

        no-hupsista: vääryys on suuremmassa määrin suomessa yleistä kuin arvaatkaan,



        Kokonaisuutena katsoen, nainen on aina ollu suomessa syrjitymmässä asemassa kuin mies,
        on sitä edelleen, tarvitsee katsoa pelkästään palkka-rakennetta,
        niin ja johtajuutta kokonaisuutena,
        on erittäin törkeää naista syrjiä taloudellisissa asioissa esm. eron sattuessa,
        vaikka onhan olemassa laki, kaikki puoliksi,
        mutta, kun varsinki vanhempi-ikäluokan naiset ovat meneet naimisiin hyvässä uskossa että avio kestää läpielämän, ja kun mies on kaiken omaisuuden kirjannu nimiinsä,
        VAIKKA kaikki lainat ON OLLU MOLEMPIEN nimissä
        ja nainen maksanu kaikesta puolet,
        niin eron sattuessa kaikki onkin miehen nimissä,
        ON TÖRKEYDEN HUIPPU henkinen julmuus sanoa " sinulle ei kuulu mikään "
        törkeää naisen riistoa on ollu suomessa kautta-aikain,
        onneksi nyky ihmiset on jo valistuneempia , jotkut jo osaavat valvoa omaa etuaa hieman paremmin kuin me sodan jälkeen syntyneet tyhmät perhearvoon luottavaiset naisparat,
        se pahentaa vielä enemmän kun miehen suku on osannu höynätä panemaan kaikki miehen nimiin, vaikka vaimo on tuonu kaikesta puolet perheeseen ja koko työpanoksensa enemmänki kuin mies, kuten yleensäkki perheen ylläpito ja hyvin vointi on kuulunu kautta aikain naisen vastuulle enennmän kuin miehen ja tämän lisäksi me sotanjälkeen syntyneet naiset olemme myös osallistuneen kaiksesta työtaakasta huolimatta perheen ulkopuoliseen antotyöhön,
        vaimojen ja naisten syrjintä hipoo rikollisuutta suomessa, turha väittää muuta,
        onneksi laki on jo jossain määrin huomannu kaiken tämän naisten huono-osaisuuden, vääryyden ja syrjinnän,
        joten onneksi usein myös erotilanteissa nykyään tämä törkeys otetaan huomioon
        ja nainen saa korvauksen kärsimyksistään vaikka ei kuitenkaan aina käy niin hyvin,

        VAIN silloin asiat on hyvin ja oikein,
        kun kaikissa erotilanteissa / kuoeman sattuessa yhteinen omaisuus pannaan
        a i na puolisksi, naista ei pidä syrjiä MISSÄÄ tilanteessa,
        EI MISSÄÄ TILANTEESSA,
        varsinkaa kun avio on nuorena solmittu, lapsilauma kasvatettu, koko elämä on ollu aina yhteistä velat aina molempien nimissä,
        mutta omaisuus vain toisen puolison nimissä,
        tämmösessä tilanteessa toisen puolison huijaaminen ON rikos,
        omaisuus on aina pantava puoliksi, aina,


        naiten syrjiminen on loputtava, yhteinen avio kunniaan ,
        nuorena perustetun perheen omaisuus ON aina joka tilanteessa yhteistä,
        aina omaisuus puoliksi, aina, kierous naisten huijaaminen on loputtava,

        naista-ON-aina-syrjitty

        En ihmettele yhtään jos kaltaisiasi mahdottomia olisikin syrjitty, tuollainen puhetulva ja oikeuksistaan jankuttaminen, ajaa kyllä miehen kuin miehen kauas, ja kenet tahansa kuunteluetäisyydestä!


      • oleppas-rehellinen-
        monenlaisia kirjoitti:

        naista-ON-aina-syrjitty

        En ihmettele yhtään jos kaltaisiasi mahdottomia olisikin syrjitty, tuollainen puhetulva ja oikeuksistaan jankuttaminen, ajaa kyllä miehen kuin miehen kauas, ja kenet tahansa kuunteluetäisyydestä!

        Oletko itse yksi niistä jotka sumeilematta " ryöstää " vaimoinsa,
        jos tulee ero tai kuolema erottaa,
        siksikö tunnet huonoa ommaatuntoa komentista, huh,
        opetteleppa olemaan kerranki rehellinen,
        kymmet vuodet yhteistä elämää,
        ja molemmat ovat tuoneet koko työpanoksensa yhteiseen omaisuuteen,
        silloin ON todella suuri vääryys jopa RIKOS jos omaisuus on vain miehen nimissä,

        moni meistä vanhoista ei ole osaanu kuvitellakaa että ukko jättäisi puillepaljaille
        kieroudessaan, epärehellisyydessään,
        jos ero tulee,

        "monenlaisia " opetteleppas olemaan rehellinen vilpitön, ja katso totuutta silmiin,,


      • pintaa.syvemmälle

        Y mmärrän kyllä katkeruutesi, jos et suojannut avioehdolla osuuttasi, mutta voiko muuta kuin itseään syyttää ?. Puoliso saattaa olla yhtä katkera hukkaan heitetyistä vuosista hänkin. Tasa-arvoa tivaavat naiset kyllä ja samaa palkkaa miehen kanssa, mutta onko heistä kaikista työelämässä samaan suoritukseen? Siitä eivät nämä välitä yhtään....tasa-arvoa vaan alemmuudentuntoisina inuavat.
        Kuinkahan moni mieskin on kynitty puhtaaksi elatusmaksujen ja kodin menetyksen myötä, tapaamisoikeudet lapsiin pilaa usein isää syyllistävä vaimo, jolloin monet työttömiksi jääneet miehet joutuvat kadulle kaiken menettäneinä

        Niin kuin sanalaskussa sanotaan, jokaisen kohdalla, tyhmästä päästä kärsii koko ihminen!


      • Naimakaupat
        naista-ON-aina-syrjitty kirjoitti:

        no-hupsista: vääryys on suuremmassa määrin suomessa yleistä kuin arvaatkaan,



        Kokonaisuutena katsoen, nainen on aina ollu suomessa syrjitymmässä asemassa kuin mies,
        on sitä edelleen, tarvitsee katsoa pelkästään palkka-rakennetta,
        niin ja johtajuutta kokonaisuutena,
        on erittäin törkeää naista syrjiä taloudellisissa asioissa esm. eron sattuessa,
        vaikka onhan olemassa laki, kaikki puoliksi,
        mutta, kun varsinki vanhempi-ikäluokan naiset ovat meneet naimisiin hyvässä uskossa että avio kestää läpielämän, ja kun mies on kaiken omaisuuden kirjannu nimiinsä,
        VAIKKA kaikki lainat ON OLLU MOLEMPIEN nimissä
        ja nainen maksanu kaikesta puolet,
        niin eron sattuessa kaikki onkin miehen nimissä,
        ON TÖRKEYDEN HUIPPU henkinen julmuus sanoa " sinulle ei kuulu mikään "
        törkeää naisen riistoa on ollu suomessa kautta-aikain,
        onneksi nyky ihmiset on jo valistuneempia , jotkut jo osaavat valvoa omaa etuaa hieman paremmin kuin me sodan jälkeen syntyneet tyhmät perhearvoon luottavaiset naisparat,
        se pahentaa vielä enemmän kun miehen suku on osannu höynätä panemaan kaikki miehen nimiin, vaikka vaimo on tuonu kaikesta puolet perheeseen ja koko työpanoksensa enemmänki kuin mies, kuten yleensäkki perheen ylläpito ja hyvin vointi on kuulunu kautta aikain naisen vastuulle enennmän kuin miehen ja tämän lisäksi me sotanjälkeen syntyneet naiset olemme myös osallistuneen kaiksesta työtaakasta huolimatta perheen ulkopuoliseen antotyöhön,
        vaimojen ja naisten syrjintä hipoo rikollisuutta suomessa, turha väittää muuta,
        onneksi laki on jo jossain määrin huomannu kaiken tämän naisten huono-osaisuuden, vääryyden ja syrjinnän,
        joten onneksi usein myös erotilanteissa nykyään tämä törkeys otetaan huomioon
        ja nainen saa korvauksen kärsimyksistään vaikka ei kuitenkaan aina käy niin hyvin,

        VAIN silloin asiat on hyvin ja oikein,
        kun kaikissa erotilanteissa / kuoeman sattuessa yhteinen omaisuus pannaan
        a i na puolisksi, naista ei pidä syrjiä MISSÄÄ tilanteessa,
        EI MISSÄÄ TILANTEESSA,
        varsinkaa kun avio on nuorena solmittu, lapsilauma kasvatettu, koko elämä on ollu aina yhteistä velat aina molempien nimissä,
        mutta omaisuus vain toisen puolison nimissä,
        tämmösessä tilanteessa toisen puolison huijaaminen ON rikos,
        omaisuus on aina pantava puoliksi, aina,


        naiten syrjiminen on loputtava, yhteinen avio kunniaan ,
        nuorena perustetun perheen omaisuus ON aina joka tilanteessa yhteistä,
        aina omaisuus puoliksi, aina, kierous naisten huijaaminen on loputtava,

        Naisten pitää oppia ennen avioliittoa, että yhteiset hankinnat merkitään molempien nimiin. Mies ei yksin omista perheen omaisuutta.
        On surkeaa, että naiset yhä alistuvat siihen, että hankinnat ovat vain miehen nimissä, vaikka lainat kuitenkin hoidetaan yhdessä ja talous kummankin tuloilla.
        Varsinkin avoliitossa elävien naisten on pidettävä tarkka kirjanpito omaisuudestaan, sillä erotilanteessa saattaa tulla isojakin erimielisyyksiä.
        Selvät paperit ja allekirjoitukset turvaavat molempien omaisuuden.


      • Ajatellut tässä suht pitkässä elämässä ettei kannattaisi ollenkaan muuttaa yhteen miehen kanssa vaan etäsuhde riittää. Ihan tarpeeksi voi olla rakastamansa ihmisen kanssa vaikka asuu eri osoitteessa, minulla on siitä pitkä kokemus, erittäin pitkä. Jos haluaa lapsia miehen kanssa voi velvoittaa sen kuuluisan elatusrahan jota nytkin monet miehet maksaa kun eronpäivä on koittanut suuri rakkaus kylmennyt. Säästyttäisiin suurilta tragedioilta eikä menisi mökki jakoon ja lapset saisivat jatkaa totuttua elämää. Näyttää että siihensuuntaan olisi jo menossa koska miehet lähtee nykyään aika nopeasti kun lapsi parkaisee.


      • snellmannitar

        Asuin miehestäni 130 km:n päässä koko avioliiton ajan. Lapset asuivat kanssani. Meillä meni hyvin. Yhteen piti muuttaa, kun jään eläkkeelle, puolitoista vuotta jäi vajaaksi, hän kuoli. Hänen jälkeensä en ole muuttanut yhteen miesteni kanssa ja hyvin on mennyt.


      • Kirjoitin tähän taas pitkän jutun mutta kuinka ollakaan ilmoitti taas etten ole kirjautunut ja tarjoili muuta nimimerkkiä. Nyt en enää viitsi turhautua himmelsauge merkillä, alan käyttämään vanhaa viatonsivullinen merkkiä jatkossa aina.
        Ps. Muista kirjautuminen on näppäilty jokakerta.


      • karvaita-on-jutut
        Naimakaupat kirjoitti:

        Naisten pitää oppia ennen avioliittoa, että yhteiset hankinnat merkitään molempien nimiin. Mies ei yksin omista perheen omaisuutta.
        On surkeaa, että naiset yhä alistuvat siihen, että hankinnat ovat vain miehen nimissä, vaikka lainat kuitenkin hoidetaan yhdessä ja talous kummankin tuloilla.
        Varsinkin avoliitossa elävien naisten on pidettävä tarkka kirjanpito omaisuudestaan, sillä erotilanteessa saattaa tulla isojakin erimielisyyksiä.
        Selvät paperit ja allekirjoitukset turvaavat molempien omaisuuden.

        Niimpä,
        mutta silloin kauan sitten oli itsestään selvää että kaikki on yhteistä kuolemaan asti,
        ei naisille tullu mieleenkään vaatia omaa nimeään esm. uuden kodin laittamiseen,
        kaikki alkoi selvitä vasta kymmenen tai useamman vuoden kuluttua,
        kun asiasta alettiin puhumaan jukisuudessa,
        moni vaimo on kokenu karvaan pettymyksen avioeron sattuessa kohdalle,
        vääryys on ollu vallassa piiiiiiiiiiiiiiiiiitkäääään suomessa,


    • eienääkyyneltäkään

      On ollut sekä henkistä- että ruumiillista väkivaltaa, eron jälkeen en uskalla enää kiintyä keneenkään. Parasta aikaa on hyvin tiivis kirjoittelu ja tapaamisiakin ollut? On vain kiemurreltava ulos tuosta kaikesta, toivottavasti se onnistuu lähiaikoina. Miehiin en enää luota henkisissä enkä taloudellisissa asioissa paskaa jauhavat !

      • paras-varoa-

        Totta, kannataa varoa,
        on kokemusta henkisestä julmuudesta ja hyväksikäytöstä,
        harmi vaan kun nuorena silmittömästi rakastuneena perustaa perheen ei osaa ollenkaa varoa, eikä näe julmia puolia puolisossaan,
        ja kun lapsia syntyy lauma siitä ei enää oteta eroa noin vain kun naisen asema on a i na taloudellisesti heikompi kuin miehen,

        vaikka kyllähän se harmittaa hetero-naista
        kun ei voi enään kehenkään luottaa,


    • Viatonsivullinen

      Kun nainen lähtee iltalenkille, hänen ei tarvitse pelätä susia eikä karhuja.
      Vain miehiä kannattaa varoa! He ovat ainoa vaara. Olin yksin lenkillä ja ihan virallisella reitillä harjumaastossa. Huomasin että takaa tuli mies eikä mennyt ohi vaan jäi joksikin aikaa perääni, minua pelotti niin kauan kunnes hän meni ohi. Huh, huh!
      Älä lähde yksin vaan mieluummin ystävän kanssa, miehistä ei mene takuuseen, nainen on fyysisesti heikompi ja altis väkivallalle.

    • turhaa-ja-rumaa

      viatonsivullinen

      Kyllä nuo pelkotuntemukset ovat yksilöllisiä, on edesvastuutonta leimata kaikki miehet potentialisiksi väkivallan käyttäjiksi !

      Tuolla laillahan lietsotaan vain pelkoja, aivan väärin se on kunnon miehiä kohtaan, koska heitähän valtaosa kuitenkin on.

      Tuo "meetoo" ko nyt on herättänyt hölmöä hysteriaa ?
      Ihan kuin kaikki miehet olisivat PETOJA jahtaamassa säikkyä ämmää!

      • Viatonsivullinen

        Tosi epämiellyttävä tunne kun huomaa että joku kävelee perässä, ei jää jälkeen eikä mene ohi.
        Kun huomaa että perässä kävelee mies, on tosi epämiellyttävä tunne. Luulempa etten ole ainoa ämmä joka näin tuntee.


    • entinen_uhri

      Miehet kyllä tietävät ja tuntevat nahoissaan kuka on se joka sanallista väkivaltaa jakelee puolisolleen.

      Itse olin aiemmin naimisissa naisen kanssa joka törkeästi dominoi ja hallitsi kaikkea vaikkei asioita lainkaan hallinnut mutta päätösvalta piti olla hänellä. Minulla oli kuulemma vastuu ja kun asiat sitten yleensä menivät pieleen minä olin kaikkeen syypää. Loputonta huutoa ja raivoa joka päivälle. Lopulta kaikki mitä tein oli jo lähtökohtaisesti väärin ja aiheutti mielettömän raivokohtauksen, teki aivan mitä tahansa. Esimerkkejä: Käskettiin viedä lapset ulos leikkimään. No vein ja kiva oli lasten kanssa olla pulkkamäessä ja lapset olivat iloisia palatessa. Siitä syntyi mieletön raivokohtaus kun huomasi että lapsilla oli kivaa ja viihtyivät isänsä kanssa. Määräys tuli että lasten kanssa ei saa mennä ulos vaan pitää leikkiä sisällä. Seuraavana päivänä sitten leikittiin sisällä ja kivaa oli kaikkea puuhata. Siitä seurasi helvetillinen raivari koska lasten kanssa kuuluu mennä ulos leikkimään, sisällä ei saa leikkiä. Tätä sitten jatkui ja jatkui, aina oli väärin.

      Aamuisin sähköparranajokoneellani partaa ajaessani sain silmilleni heti ensimmäisen raivokohtauksen. Syynä oli kuulemma se, että parranajokoneen ääni (hiljainen surina) häiritsee pahasti naapureita klo 8 aamulla. Opiskeluni piti keskeyttää koska hänen mielestään se riitti että hän oli saanut opiskelunsa valmiiksi ja oli töissä kuten minäkin. Syynä oli se että minun pitää hoitaa lapsia. Hoidin niitä jo töistä tultuani joten jäi epäselväksi että kuinka paljon lisää niitä olisi vielä pitänyt hoitaa? Ammattikoulutukseni jäi vajaaksi enkä ole pystynyt asiaa korjaamaan, mm. avioeron aiheuttaman täydellisen varattomuuden takia. Siinä hommassa minut nyljettiin perusteellisesti ja elämäni suistettiin lopullisesti raiteiltaan. Vaimoni nimittäin halusi uuden miehen ja heitti minut ulos, minut leimattiin syylliseksi avioeroon ja sillä siisti. Minulle vain yhtäkkiä tylysti ilmoitettiin: "Kerää tavarasi ja häivy, tilalle tulee uusi mies. Kun minä tulen takaisin, et ole enää täällä". Henkinen väkivalta oli kaiken kattavaa ja perusteellista mutta en enempää ryhdy läpikäymään näitä raskaita asioita.

      Mitään valitusoikeutta ei minulla tietenkään ollut puolisoni suhteen osoittautuneeseen epäonnistuneeseen valintaan. Enkä voinut asiasta kellekään puhua ja kertoa että vaimoni on raivokas henkisen väkivallan käyttäjä. Eron jälkeen on elämä muilta osin hiljalleen tasapainottunut mutta tuollainen järjetön väkivalta on jättänyt syvät jäljet. Kenenkään, ei naisen eikä miehen pidä toiselle sellaista tehdä.

      • minkälainen-oli-alku

        Järkyttäviä voi olla ihmis-suhteet,


        heräsi kysymys, miksi menit hänen kanssaan naimisiin ?


      • snellmannitar

        Olen kuullut vastaavanlaisesta tapauksesta. Nainen oli pieni ja sievä, kahden kesken hirviö. Surullisia tapauksia.


      • entinen_uhri
        minkälainen-oli-alku kirjoitti:

        Järkyttäviä voi olla ihmis-suhteet,


        heräsi kysymys, miksi menit hänen kanssaan naimisiin ?

        Nainen oli muiden läsnäollessa suurinpiirtein kasassa ja pystyi jotenkin hillitsemään itseään seurusteluaikoina, vaikka varoittavia merkkejä oli joskus. Luotin toiseen ihmiseen naivisti. Heti kun olimme naimisiin menneet alkoi aivan toinen meno. Yritin silti rakentaa parisuhdetta ja perhettä mutta ei siitä lopulta mitään tullut mutta kaksi lasta kuitenkin tuli maailmaan. Niistä hän ei piitannut silloin eikä juuri nykyäänkään. Ne olivat vain välineitä hankkia itselle etuja tai räikeästi lyömäaseina minua vastaan. Iskut sattuivat kuitenkin lapsiin enemmän kuin minuun. Lapsia ei ikinä saa käyttää aseena toista ihmistä vastaan koska lapsi siitä vaurioituu ja niin kävi nytkin.


      • elämä-usein-O-kärsimystä
        entinen_uhri kirjoitti:

        Nainen oli muiden läsnäollessa suurinpiirtein kasassa ja pystyi jotenkin hillitsemään itseään seurusteluaikoina, vaikka varoittavia merkkejä oli joskus. Luotin toiseen ihmiseen naivisti. Heti kun olimme naimisiin menneet alkoi aivan toinen meno. Yritin silti rakentaa parisuhdetta ja perhettä mutta ei siitä lopulta mitään tullut mutta kaksi lasta kuitenkin tuli maailmaan. Niistä hän ei piitannut silloin eikä juuri nykyäänkään. Ne olivat vain välineitä hankkia itselle etuja tai räikeästi lyömäaseina minua vastaan. Iskut sattuivat kuitenkin lapsiin enemmän kuin minuun. Lapsia ei ikinä saa käyttää aseena toista ihmistä vastaan koska lapsi siitä vaurioituu ja niin kävi nytkin.

        surullista,

        seki on järkyttävää ja hirvittävää kammottavaa vääryytä,
        kun mies pahoinpitelee lapsia silläaikaa kun vaimo on töissä,
        kun vaimo tulee töistä kotiin kerrotaan jos jonkinlaisista loukkaantumisista,
        äiti vei lapsia lääkäriin,
        lääkäri katteli äitiä oudosti ja sekös äitiä ihmetytti, huh huh, kamalaa,
        ku ei tienny totuutta,
        kunnes vasta vuosien kuluttua isä oli jo kuollu,
        aikuisena lapset kertoi totuuden äidilleen tapahtumista,

        perheissä tapahtuu paljon salakavalia julmuuksia, ei yksistään puolisoa kohtaan
        myös lapset on aina vaarassa,


    • Starafan

      Muija sanos että jos en syksyn mennessä sahaa nuo pihapuut niin hän lähtee lätkimään.- Puissa linnut laulaa ja pesii, ainoa huvi nyt eläkeläisellä .- 40 v. ku kissa ja koira :(

      • Etsielämää

        Miksi "muija" tahtoo "pihapuut" sahattaviksi? Onko siihen joku relevantti syy? Oletko sinä kertonut ääneen miksi haluaisit niiden säilyvän ja pysyvän lintujen laulupuina? 40 vuodessa kissasta ja koirasta tulee hyvät ystävät jos on opeteltu puhumaan ja juttelemaan omista asioista, ei siitä mitä kylillä tapahtuu.


      • monet-on-mielipiteet
        Etsielämää kirjoitti:

        Miksi "muija" tahtoo "pihapuut" sahattaviksi? Onko siihen joku relevantti syy? Oletko sinä kertonut ääneen miksi haluaisit niiden säilyvän ja pysyvän lintujen laulupuina? 40 vuodessa kissasta ja koirasta tulee hyvät ystävät jos on opeteltu puhumaan ja juttelemaan omista asioista, ei siitä mitä kylillä tapahtuu.

        Sivusta katsottuna, : jos vaimosi ei tykkää linnuista jotka SOTKEVAT pyykin paskomalla,
        ei ole kiva silittää linnun palskoilla koristeltua pyykkiä,
        tämä ainaki minua aikoinaan häiritsi,
        puolisoni rakasti ,lintujen syöttänistä ja seuraamista,
        pyykki pihalla oli aina linnun paskassa,


      • Hyvinopetettuja

        Ihan totta? Miksi mun pyykki ei ikuna ole? Lintuja on, koska ne paksovat kyllä kuivatustelineen metalliset sivutuet.


    • e.lä.mä

      Nainen monissa suurin tappaja alkuun ja loppuun.

    • Oliskohan pitänyt laittaa värikkäät tuulihyrrät pariin tukitolppaan, tai alumiinisuikaleet niinkuin marjapensaisiin ?
      😄
      Kukapa nyt pyykkiään haluaisi sotkettavan.

    • säälionsairautta

      Kun merellä tuulee, maalla juostaan tuulen suojaan!

      Täällä parannellaan parisuhteit, mutta ette osaa edes keskustella tuntemattomien ihmisten kanssa nälvimättä ja piikkeilemättä.
      Voisitte yrittää parannella itseänne, ei tuntemattomien parisuhteita.
      Sanon, koska tämä palsta on kuin kusiaispesä, moni menossa, moni tulossa ja osa heiluu molempien edessä!
      Jokainen siivoaa oman pesänsä, mutta turhaa roskiansa tänne kantaa.

      • Anonyymi

        Aina tätäkinjauhettu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aina tätäkinjauhettu.

        Miks heevetissä nostit vanhan jutun taas hyllyltä alas?
        Haluat jauhaa lisää, vai? Onko uusia ideoita, häh?


    • Anonyymi

      Miehet ne ahdinkossa on . Työpaikoilla lesbot on päästetty haukkumaan miehiä ja kotona voi olla pahakin luonnevikainen lasten kauhu.

    • Anonyymi

      Henkinen julmuus parisuhteessa on tosi paha juttu,
      eteenki jos lapsia on useitakin,
      siitä suhteesta ku ei voi erota noin vain,
      pahinta on jos on yhteinen omaisuus
      ja kun yleensä mies uhkailee vaimoa
      jos lähdet et ota mitään mukaan,
      vaikka molemmat ovat tuoneet yhteiseen omaisuuteen rahaa yhtä paljon,
      ja kaikkein vaarallisinta , vaimon kannalta pahinta , henkisesti raskainta
      on jos ja kun mies,,,
      koska se aina on yleensäkki mies,,,,,
      joka kirjaa nimiinsa kaiken yhteisesti hankitun omaisuuden,
      vaikka vaimo on taloudellisesti osallistunu myös yhteisen omaisuuden hankintaan,
      nuorena kun nainen ei osaa
      ei arvaa
      kuinka tärkeä olisi heti nuorena kaikki hankinnat panna aina molempien nimiin,
      eteenkin vanhempi ikäkäpolvi sodanjäkleen on ollu sinisilmäisiä
      ovat luottaneet että avioliitto kestää ikuisesti,
      kunnes kuolema erottaa,

      onneksi jossainmäärin suomen avioliitto laki suojaa vaimon osuutta
      omaisuuteen
      vaikka kaikki olisi miehen nimissä,

      harmi vaan kun rakkauteenkin pitää varautua laiki-pykälien mukaan kylmästi jo avioliiton alussa
      valvoa taloudellista etuaan,

      harvoin varsinkaan ennenvanhaan osasi noin kylmästi suhtautua sinilimäisesti rakastuttuaan tulevaan puolisoonsa,


      maailma on paha rakkaudessakin,,, ikävä kyllä,,,,

      • Anonyymi

        Erittäin totta puhut,
        harmi , kun rakkauteenkin soluttautuu pahuus jossainvaiheessa elämää,
        luulakseni jokainen on tommosen pahuuden käynyt läpi
        pitkän avio-elämänsä aikana,
        toivoa voi vain,
        kumpa ihmiset viisastuisivat,


      • Anonyymi

        Kyllä on tytöt kasvatettava niin, että he ymmärtävät pitää puolensa omaisuusasioissa. Siksipä nykynaiset eivät pykääkkää niitä lapsia ,jotta ei tarvise olla vuosikausia kotona menettäen ansionsa, eläketurvansa ja uransa. Fiksuja he ovat.
        Turha kenenkään määkiä, kun ei tehdä lapsia.
        Yksinhuoltajaäitejä on liiankin paljon tässä maassa, miehille kun on tärkeintä se uusi vako, minne kylvää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1418
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      952
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      741
    4. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      677
    5. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      32
      665
    6. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      641
    7. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      110
      634
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      614
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      598
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      587
    Aihe