Kysyisin radioista

Radio.Motala-B

Kysyisin radioista, voiko tavallinen FM radio pärjätä nettiradiolle ja jos ei voi niin onko ainoa vaihtoehto ostaa nettiradio tai verkkosoitin?

Kuuntelen radiota melko paljon kotona ja myös päivisin työtä tehdessäni. Radiota kuunnellessa ei tarvitse itse miettiä mitä sieltä tulee ja jos ei minua miellytä joku asema niin vaihdan toisen aseman ja sitä voi sitten mahdollisesti kuunnella pidempäänkin

Siis onko tavallinen FM radio jo tiensä päässä?

16

340

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • urbo-turpo
    • sörsse

      Täällä kunnellaan ei narmaalia FM radiota, kunhan on kunnon laitteet kunnollisessa ulko-antennissa niin parempaa ei voi toivoa. FM-radion kautta aikamerkkikin tulee just eikä pienellä viiveellä.

      • tuneinttailila

        fm radiolla voit kuunnella vaan niitä asemia, joita lähin radiomasto lähettää, nekin yleensä sihinän ja suhinan seasta, netistä taas löytyy melkeimpä koko maailman radiokanavat, on mistä valita


    • bööörb

      Ihan voimissaan on FM radio verkko edelleen.

      • vapushaukka

        Vanhentunut tekniikkaa, netti on nykyaikaa.


    • Laatu.voittaa

      Laatu voittaa aina https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/miksi-30-vuotta-vanha-viritinvahvistin-hakkaa-uudet-mennen-tullen-tassa-syita-6632404

      ÄÄNENTOISTOKari Kortelainen
      13.3.2017 klo 13:29
      Miksi 30 vuotta vanha viritinvahvistin hakkaa uudet mennen tullen? – Tässä syitä

      Nyt myytävissä viritinvahvistimissa on niin paljon lisensoitua, modulaarista tekniikkaa ettei valmistajilla ole enää varaa panostaa äänen laatuun, cnet.com kertoo.

      Kun todella harva enää vertailee viritinvahvistinten äänenlaatua ennen ostopäätöstä, laitteiden myynnistä on tullut ominaisuuslistan pituudella kilpailua ja hyvä ääni on jäänyt sivuosaan, äänentoistoon erikoistunut toimittaja Steve Guttenberg kirjoittaa cnet-sivustolla.

      Vielä 1980-luvulla merkittävät laitevalmistajat suunnittelivat ja valmistivat itse pääosan viritinvahvistimen sisällöstä.

      Nyt tilanne on toisin: valtaosa laitteiden "pakollisista" ominaisuuksista - automaattinen viritys, graafinen käyttöliittymä, Airplay/iPod/iPhone/iPad -yhteensopivuus, langaton verkkoliityntä, HD radio, Bluetooth, HDMI-kytkentä, digitaali-analogimuuntimet, Dolby ja DTS surround -prosessorit - ostetaan valmiina paketteina muilta valmistajilta.

      Niiden lisenssimaksut nielaisevat yhä suuremman osan suunnittelijan budjetista, ja lisäksi laitteiden hintataso on polkenut vuosia paikallaan. Jostakin on pakko karsia, ja se jokin on äänenlaatu.

      Teolliset suunnittelijat kutsuvat ilmiötä ostoslistasuunnitteluksi. Samaan pakettiin pyritään ahtamaan mahdollisimman paljon ominaisuuksia.

      Sillä ei ole väliä, onko näistä ominaisuuksista hyötyä useimmille ostajille tai onko niiden käyttö helppoa. Niiden tarkoitus on houkutella mahdollisimman paljon potentiaalisia ostajiia. Ominaisuuksien määrä ratkaisee.

      Sokkotestissä joukko kuuntelijoita vertasi vuoden 2009 Yamaha RX-V1800 -viritinvahvistinta vuoden 1980 Pioneer SX-1980 - ja vuoden 1978 Sony STR-V6 -malliin. Valtaosa piti Pioneerin ääntä ylivoimaisesti parhaana.

      Vaikuttaa siltä, että kehitys on kulkenut tällä alalla taaksepäin.

      Kehityksen näkee pääteasteen tehosta. Nykypäivän alemman keskihintaluokan vahvistinten teho on tyypillisesti noin 100 wattia per kanava. 30 vuotta vanha Pioneer tuottaa 270 wattia per kanava.

      Guttenberg suositteleekin yhdistämään Blue-ray-soittimen uusimman HDMI-kuvalaadun vanhan polven analogiseen äänenlaatuun.

      • Hochoijaag

        Ja tuollaisella toosallahan ei kuule ensimmäistäkään ulkomaista asemaa. Aloittaja kysyi radiosta


      • vanhaa-tialle

        Joo, nuo nykyajan tuommoset härvelit on aivan liian monimutkaisia.
        Itse vasta vaihtoin, eli myin Sonyn hankalan ja kaukosäädintä vaativan kotiteatteriviritinvahvistimen pois, vaikka en siinä äänen laadussa mitään vikaa huomannut, koska en hifisti ole.
        Tilalle vanha, eli noin 1980-l. lopulta, Dualin vahvistin ja Sonyn viritin, molemmissa on vain muutama nappula mitä väännellä, eikä yhtään kaukosäädintä.


      • AsusDeluxe
        vanhaa-tialle kirjoitti:

        Joo, nuo nykyajan tuommoset härvelit on aivan liian monimutkaisia.
        Itse vasta vaihtoin, eli myin Sonyn hankalan ja kaukosäädintä vaativan kotiteatteriviritinvahvistimen pois, vaikka en siinä äänen laadussa mitään vikaa huomannut, koska en hifisti ole.
        Tilalle vanha, eli noin 1980-l. lopulta, Dualin vahvistin ja Sonyn viritin, molemmissa on vain muutama nappula mitä väännellä, eikä yhtään kaukosäädintä.

        Ja puhelimen tai tietokoneen voi aina kytkeä vanhaan vahvistimeen, niin kuuluu ne nettiradiotkin.

        Itselläni kyllä ei ole muita vahvistimia enää kuin tarkkailumonitorit. Ihan siis vaan aktiivikaiuttimet.


    • 102030405060

      Pärjätä nettiradiolle missä asiassa?

      Ei se tiensä päässä sinäänsä ole.

    • Jos nyt niin paljon myönnyn todellisesta hifistä että käyn hakemassa tuollaisen https://www.ericboisseau.com/ajouter-toutes-les-radios-web-votre-chaine-hifi-avec-le-tuner-radio-internet-wifi-i100-de-scansonic-2/

      Tuohon kovaan seuraan https://www.youtube.com/watch?v=mfjiiW6Kx_A Kaikki laitteet eivät mahtuneet tuohon videoon tässä huoneeessa

      Tuon Scansonic i100 BT WiFi laitteen voin liittää tuohon audiojakajaan ja ääni menee siitä taajuuskorjaimeen josta aktiivikaiuttimille jos en valitse jotain muuta äänilähdettä

      Jotain 150€ maksaa tuollainen laite ja voi liittää tietokonekaiuttimiin ja modeemista Langaton WLAN-yhteys niin menee nettiin. Ei näytäisi olevan RJ45 kaapelille paikkaa modeemiin mutta toimii noinkin

      Tietokoneessa kyllä tuo Radiosure mutta jonkilainen taso on kuitenkin säilytettävä

      mielestäni kaikki alle 50kg laitteet/radiot on luokiteltava matkaradioiksi

      Tuollaiset kunnolla tehdyt radiolaitteen vaikkakin 30 vuotta vanhoja päihittää mennentullen nämä nykyiset saippualaatikot. Ovat toiset kylläkin maksaneet hyvinkin kuukauden palkan aikoinaan

      Myin hiljattain yhden viritinvahvistimen ja nuorempi laitteen ostaja kysyi laitteen ikää ja kun kerroin sanoi että se on häntä vanhempi mutta ei se haittaa, painoa kylläkin ihmetteli?

      Muissa huoneissa tavallisempia FM radioita 3 kpl

    • starwarsia-radiosta

      Nettiradiosta tietenkin saa kuuluville valtavan paljon enemmän kanavia ja ulkomaiset radiotkin saa aivan eri tavalla kuulumaan kuin joskus DX-muinaisaikoina lyhytaalloilta.

      Tavallisen radion kanssa taas ei ole riippuvainen tietokoneesta ja netistä.

      Itse kyllä kuuntelen usein Radio Classicia, tietokoneenkäytön taustalla aivanpa perinteisestä antenniradiosta, vaikka se melko kammottava onkin Star Wars musiikkeineen.

    • toteaja-

      Mikä riittää kenellekin. ei voi tietää, mutta jos kanavien määrällä on merkitystä, niin nettiradioon kannattaa panostaa. Itse kuuntelen tarjonnan takia kotona nettiradiota ja autossa FM.
      Äänenlaadultaan kumpikin kelpaa mulle.

    • tosiradio
    • fsaah

      FM-radio toimii sittenkin, kun sähköä ei tule, netti on poikki ja kännykkämastostakin akku tyhjänä. Edellyttäen tietysti, että olet muistanut ostaa paristoja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olen mennyt jotenkin lukkoon sen jälkeen

      kun meillä meni miten meni. En vain pääse sinusta yli. Jäi niin monta kysymystä, ja sen lisäksi olet tullut niin tärkeäk
      Ikävä
      138
      2164
    2. Kerro jotakin mukavaa kaivatustasi?

      Sana on vapaa 💬
      Ikävä
      109
      1564
    3. Miten paljon sä

      Haluat häntä? Onko joku osa mikä jäi eniten mieleen?
      Ikävä
      56
      1371
    4. Taas yksi persuämmä sekosi

      Kun lapsilla oli korona-aikana kirkossa hengityssuojaiet käytössä. Persuämmä piti asiaa lasten pahoinpitelynä. https://
      Maailman menoa
      240
      1137
    5. Finlayson Tom of Finland tuotteineen ajautumassa konkurssiin

      Takavuosina kotimainen lakana- ja pyyhevalmistaja Finlayson teki jättimäisiä voittoja, myymällä alastomien gay-miesten k
      Maailman menoa
      58
      968
    6. Mitä sä haluaisit

      Hänestä tai siitä jota kaipaat
      Ikävä
      76
      906
    7. Kauanko vielä aiot

      odottaa ja haaveilla kaivattuasi?
      Ikävä
      45
      784
    8. Kylmätotuus takiainen

      "Siirrän tänne Kylmiksen uudet hajatelmat. "Anonyymi 2024-10-27 14:42:53 60 plus palstalla en nähnyt nimimerkkiä Lesk
      80 plus
      98
      773
    9. Olisin vain halunnut

      Sinun kanssa mennä naimisiin. Rakastan sinua jo nyt. Olet ihaninta maailmassa. Ja bonuksena päälle saisin sinun upean su
      Ikävä
      28
      764
    10. En oikein tiedä

      onko sinua olemassakaan mies…
      Ikävä
      59
      753
    Aihe