Älä vain imuroi

asumisenlaatua

Se oikein klassinen siivouksen aino tapa ja keino yleisesti on että hyvä tulee kun imuroi.
Itse imuroin sen pari kertaa vaan vuodessa, se tarkoittaa minne muulla siivoustavoilla ei pääse kun lattialistojen alle ja muut hankalat kolot missä vain imuri saa roskat, ruuan tähteet sun muut pois.

Vaan minäpä imuroinnin sijaan siivoan näin:
Pyyhin lattiat pyyhkiä kostealla mopilla ja sopivalla lattioille sopivalla pesuaineella.
Ulkoa kulkeutuu kenkien mukana aina kaikki lika ja pöpöt ja asunnon lattioille ne päätyy pitkin asuntoa vaikka olisi miten tarkka. Ainakin jos on koira niin se jos mikä tassuttelee kaikki paikat, niissä tassuissa on sitten sitä itseäänkin mutta ilman koiraakin kotinne lattioille päätyy bakteereja kaikenlaisia. Kun se uusi perheen lisäyksennekin taapertaa pitkin lattiaa niin taapertaako hän koiranpaskassa vai puhtaalla lattialla?

Foliohattu päähän ja kumihanskat?
Ei vaan tervetttä järkeä enemmin, uuttakin voi oppia, tapoja toimia.

Minulla ei ole mattoja asunnossa ollenkaan, on kai ne kivoja mutta likaisia, onko ne niin tarpeellisia. Mitä kivempi matto niin sitä hankalempi se on pitää puhtaana. Lattiat onkin helppo pyyhkiä kostealla kun ei ole mattoja, lähtee liat ja pölyt varsinkin kun ei ole mattoja tiellä. Ainiin no onhan mulla eteisessä kuramatto, joka mahtuu pesukoneeseenkin.

Moppina suosittelen lanka ja parkettityylisiä moppeja, käteviä kuin mitkäkin.
Teleskooppivarsi tietenkin, ämpäri missä on veden kuppipuristin..
En mainosta mitään että googlella varmaan osannette löytää näitä tuotteita.

Imurit on hankalia jopa käyttää, huono imuri levittää kaikki pölyt hengitysilmaan.
Imuriksi suosittelen sellaista missä pöly kerätään veteen. Jos imurisi on vanha, imuroinnin jälkeen asunnossa haisee pöly niin nakkaa sellainen toosa kierrätykseen, ilmankin pärjää. Rullaa matot vaikka varastoon siksi aikaa kunnes saat imurin millä niitä imuroida.

Kuivapyyhintään sopii myös microkuituinen leveämoppi mutta se ei ole hyvä kosteaan pyyhintään koska tarraa kiinni lattiaan eikä juuri mahdu mihinkään ahtaisiin väleihin, lankamoppi on ehdoton valinta ja sopii kaikkeen.

Mopilla voit pyyhkiä myös muitakin pintoja, erittäin ergonomista siivoista ja helppoa.
Ennen lattian pyyhintää kuivaa moppi hyvin kuppikuivaimessa ja sitten pyyhi vaikka tv-taso, matalat pöydät, ahtaat kolot mitä nyt kullakin on, pölyjä kaapin ovien päältä jne. Sen jälkeen huuhtele moppia uudestaan ämpärissä missä pesuainetta, kuivaa hieman ja pyyhi lattiat.
Lattioiden moppaamisen jälkeen moppi pesukoneeseen ja pesee mopin muun pyykin kanssa.

6

414

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siivooja-sepe

      Näin tulee hyvä: Ensin kaikki matot imuroidaan tehokkaalla, vähintään 2400 W, mieluummin tehokkaalla esim. Bosch tai Siemens tai Volta imurilla, täydellä teholla. Siinä yhteydessä imuroidaan myös lattiamattojen alta se, mitä saadaan. Vaikeasti ulottuvat paikat imuroidaan Dyson Animalpro v7 :lla sopivilla suulakkeilla. Sitten lattiat mopataan toluvedellä. Pölyt pyyhitään mikrokuituliinalla. Kylpyhuoneen ja vessan sekä keittiön pinnat suihkutetaan CIF Keittiöllä tai Kylpyhuoneella tai Mr. Muscel:in samanlaisella tuotteella. Ja hinkataan liinalla/rätillä. Peilit suihkutetaan ja pyyhitään CIF Windows suihkeella. Ovien kahvat ja päältä sekä vähän ovien pinnalta otetaan mikrokuituliinalla, jossa on esim. Johnson Pled:iä tai vastaavaa.

      Edellämainittu tehdään n. 3-4 kertaa vuodessa. Muulloin annetaan robotti-imurin iRobot Roomban imuroida huoneet automaattisesti, noin kerran viikossa (ajastus). Kun robo on tehnyt työnsä, mopataan vain lattiat.

      Puhdasta on aina, eikä eukkokaan valita mistään, itse osallistun siivoukseen noin 50% panoksella.

      Asunto on n. 80 neliön kerrostalolukaali.

      • sisäkkö-Santtu

        Sepe taitaa olla oikein mainosmies. Kaikki tuotteet muistetaan mainita nimeltä, ikäänkuin muunmerkkisillä ei tekisi mitään.


      • Laikkari80

        Imurin wattimäärä ei kerro vielä imurin imutehosta. Kovin montaa eri ainetta sinulla on käytössä; kostuta ennemmin pyyhkeet ("rätit") vedellä, johon on lisätty esim. neutraalia yleisppuhdistusainetta (ph 6-8) annosteluohjeen mukaan: hygienisempää, taloudellisempaa, ja ekologisempaa.


    • Laikkari80

      "Moppina suosittelen lanka ja parkettityylisiä moppeja, käteviä kuin mitkäkin.
      Teleskooppivarsi tietenkin, ämpäri missä on veden kuppipuristin.. "

      Eli levität lian ja pöpöt ympäriinsä. Ennemmin kannattaa käyttää vaikka esikostutettuja (mikrokuituisia)lattiapyyhkeitä.

      Ja kyllä se imurointi olisi tärkeää jo senkin takia, että saadaan poistettua lattiaa naarmuttava irtolika (hiekan jyväset yms.) ennen lattian pyyhkimistä.

    • 8484858868

      Kyllä tämä aloittajan idea on ihan per*eestä! Hän tosiaan levittelee kaiken moskan kostealla mopillaan ympäri huushollia. Mahtaa hänellä olla sotkuinen kämppä. Mihin joutuvat ja miten hän poistaa esim. roskat tai kenkien mukana eteiseen tulleet kivensirut ym. ? On tehty siivous vaikeaksi, ei voi muuta sanoa.
      Itse imuroin. Imurini on kunnollinen uudehko peli, eikä mikään pölyn levittäjä. Ilma raikastuu jo siinä. Tarpeen mukaan pyyhin imuroidut lattiat levykehysmopilla. Pyyhin myös pölyt tasoilta ja irtoesineistä.
      Kylppäri tietysti pestään raikkaaksi.
      Meillä ei kengät jalassa marssita eteistä pidemmälle.

      • niksi

        En minäkään pysty siivoamaan ilman imuria. Kyllä irtoroskat ja kivet ja hiekanmurut on helpompi saada imurilla pois ennen lattian pyyhkimistä. Nehän roskat kulkee ympäri lattioita ja siivoaminenkin on todella raskasta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1326
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1195
    3. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      906
    4. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      904
    5. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      77
      809
    6. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      31
      764
    7. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      157
      764
    8. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      756
    9. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      59
      744
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      76
      675
    Aihe