Lentäjäliitto

Jäitähattuun

Netissä ja televisiossa on nyt kirjoitus,miten kopterilla lennätys on aiheuttanut vaaratilanteita Helsingissä.Ensin luki että turvaalueen lähellä on lennätetty.Nyt aamulla televisiossa on muunnettu asia niin että kopterilennätys on tapahtunut ikään kuin kielletyssä iömatilassa.Lentäjiä kismittää kun dronea ei pysty näkemään.No eikö ole hyvä asia ettei niitä näy lentoreiteillä...
Kaikki on arvailua.
Kun lennätän ,näkyy ruudulla vihreänä lentokoneet.Jos ovat turvallisen matkan päässä.En tiedä muuttuuko miehitetty ilmaalus punaiseksi jos etäisyys liian pieni.
Jäitä hattuun siellä lentäjäliitossa.Ilmatila kuuluu kaikille.Ja on lentäjien joukossakin vaaran aiheuttajia.Mediheli laskeutui kerran tontilleni.Nousun jälkeen kävin tallomassa kytevän niityn.

7

228

Vastaukset

 • Aloituksesta voisi väittää jopa trolliksi, sen verran tarkasti kirjoitettu, että ensilukemalla voi ymmärtää väärin.
  Ilmatila on yhteinen siksi sinne on asetettu myös sääntöjä. Niitä on hyvä tuntea ja saa myös noudattaa. Ilmatilankäyttäjiä on tullut runsaasti lisää. Osa ei tiedä eikä välitä säännöistä on se joukko joka aiheuttaa niitä ongelmia.
  Mitä dronen näkymiseen tulee, ei se näy tutkassa. Niissä ei tietääkseni ole transponderia toisiotutkalla näkemiseen ja tutkaheijastinta tuskin kukaan on asentanut sellaiseen. Muutenkin sen verran pieniä ettei niistä synny kunnollista tutkaheijastetta. Jos vertaa tieliikenteeseen heijatin helpottaa havainointia pimeän aikana ja sitten on liikennesäännöistä piittaamattomia, jotka eivät käytä heistimia, kuten hirvet, peurat, idiootit jne.

  Tulenkäsittelystä on vieraannuttu. Siitä on nykyiset tulenkäsittelyyn liittyvät lait ja määräykset pitäneet huolen. Osaaminen on kadonnut ja "ylivarjelulla" aiheutetaan piittaamattomuuden siemen. Lopputulokena on ääritilanteet eikä välitilanteita tunneta.
  Medihelilentäjä tuskin oli ensimmäistäkertaa laskeutunut niitylle. Ruohikko tuhoutuu varmasti osittain kyseisestä kohdasta. Jää varmasti kytemään kun siitä lähdetään. Saako siitä aikaiseksi sitten tulipaloa onkin se ammattitaito. Kiitokset kumminkin tarkaavaisuuseta ja kävit polkemasssa sammuvat kytemiset sammuksiin.

 • Minä vaan en ymmärrä,miksi lentäjien pitäis nähdä dronet.Eihän miehitetyn ilmaaluksen lentäjän tarvi väistää droneja.

  • Ei tarvi väistää mutta hyvä kuitenkin nähdä kun se dronen lennättäjä ei kuitenkaan tajua väistää ja ikävä tehdä pakkolasku kun se "näkymätön" drone joko kopterin roottorissa tai koneen turpiinissa aiheuttaen vaurioita ja dronekuski katoaa kuin pieru saharaan ettei joudu maksamaan korvauksia...


  • Kai miehitetyn ilma-aluksen lentäjät tietävät että dronen/nelikoptrin maksimikorkeus on rajoitettu 120m korkeuteen.Korkeammalle pääsee jos anoo ilmatilan varausta ja saa luvan.Mutta silloin tiedon saa jokainen miehitetyllä ilma aluksella lentävä.
   Ilmainen neuvo on että kannattaa ymmärtää lentää hitaasti miehitetyllä ilma-aluksella alle 150m korkeudessa.
   Kun tietää että drone/nelikopteri on oltava lennättäjän näkökentässä,tietää myös miten lentää miehitettyä ila-alusta.Ilmainen vinkki edelleen on että laskeutuu 150m korkeudesta pystysuoraan alas.Drone/nelikopterin lennättäjä ehtii näin aona pois alta.
   Vastuun tunnoton miehitetyn ilma-aluksen lentäjä lentää vaakatasoisia jaksoja yli 50km/h alle 150m korkeudella.Tällaista lentoa on vaikeinta väistää.


  • jäitähattuun kirjoitti:

   Kai miehitetyn ilma-aluksen lentäjät tietävät että dronen/nelikoptrin maksimikorkeus on rajoitettu 120m korkeuteen.Korkeammalle pääsee jos anoo ilmatilan varausta ja saa luvan.Mutta silloin tiedon saa jokainen miehitetyllä ilma aluksella lentävä.
   Ilmainen neuvo on että kannattaa ymmärtää lentää hitaasti miehitetyllä ilma-aluksella alle 150m korkeudessa.
   Kun tietää että drone/nelikopteri on oltava lennättäjän näkökentässä,tietää myös miten lentää miehitettyä ila-alusta.Ilmainen vinkki edelleen on että laskeutuu 150m korkeudesta pystysuoraan alas.Drone/nelikopterin lennättäjä ehtii näin aona pois alta.
   Vastuun tunnoton miehitetyn ilma-aluksen lentäjä lentää vaakatasoisia jaksoja yli 50km/h alle 150m korkeudella.Tällaista lentoa on vaikeinta väistää.

   Kaiketi tässä närästää tilanteet jossa lentokentän läheisyydessä lennätetään droneja miten sattuu. Viisikilometriä ja vähemmän lentokentästä dronenkin lentokorkeus ulkona on 0m. Sisällä rajana on katto. Tämä näyttää joiltakin roonittajilta unohtunut tai eivät ainakaan välitä noudattaa. Viidenkilimetrin jälkeen korkeus on 50m. Kun poistutaan lentokenttäalueelta n. 20km päästään sitten sinne 150m korkeuteen. Karanneet dronet ja ......ootit lennättäjät eivät tietenkään näitä noudata jonka uskon olen närästyksen syy.


  • Minullakin on karkaava kopteri.Jyu Hornet merkkinen.Noin joka kymmenes kerta gps katoaa tai jotai muuta.Silloin ei ole minkäänlaista hallintaa.Ei tottele kaukosäädintä lainkaan.Siksi sillä ei voi kuvata eikä lennättää.


  • Tais tulla tästä sellain kaksin keskustellu. Muu osanotto näyttää olevan vähäistä. Oma drone on merkitön. Koottu toimivista palikoista. Toiset aivot menossa kun esimmäiset olivat hankalat säätää. Säätimet myös vaihdoin kun ensimmäiset olivat vähän toisaikaisia. Seuraavana onkin sitten moottoritehon saattamiseen alkuperäiseen tarpeeseen kun säädot alkavat olla hallussa. GPS löytyy. mutta pelkkänä seurantana. Saa kuvien koordinaatit, mutta ei osallistu lentoon. Ohjauskalusto on todettu toimivaksi FPV kaluston kanssa. Määräykset/asetukset hallussa. Kesälomaa ja kärpäsiä odotellen aikaa lennättelyyn.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  235
  3618
 2. Tunsiko joku HA n ja missä oli töissä

  Myllymäen kaupunginosa liittyi surulliseen kaupunginosien joukkoon missä on tapahtunut kantasuomalaisten murha laittoman maahanmuuttajan toimesta. Pää
  Hämeenlinna
  32
  400