Mistä merkistä vaihoit Toyotaan ja miksi

Kysymyksiä

Toyotasta ei enää vaiheta muihin mutta mistä vaihoit Toyotaan ja monesko menossa ja paljonko kilometrejä. Miksikö vaihoit
Vaihoin vuonna 1974 vauxhal vivasta Corollaan ja en ole katunut. Corolla on hyvä ja lämmin ja lähtee käyntiin ja tekee sen tänä pänäkin kolme vuotta olen pitänyt takuun loppuun ja sitten uusi. Vivassa oli kostealla ilmalla ongelmia ja oli sellainen eurooppalainen auto ongelmineen

53

3461

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • en.vastusta

      Oletko sitä mieltä, että Tojolla ajetaan loppusuoraa, jos ei siitä enää muuhun kerran vaihdeta?

    • Kyllä_vaihdetaan

      Reilut 20 v sitten vaihdoin Tojon Viiattiin, eikä Tojoa ole tullut sen jälkeen ostettua.

      • RuosteetonYaris2012

        Varmaankin juu... minä vaihdoin GrandePunton 3v. (kun takuu loppui) Yarikseen ja oli paras autokauppa minkä olen 45 vuoteen tehnyt!! Syynä Toyotan hyvä Ajettavuus ja Fiatista saatu hyvitys. Yli 6 vuotta ajettu ilman vikoja ja Ruostetta!! Punto 60 ruostui takajalkatilasta puhki!


    • ei_enää

      3 Tojoa ollut eikä enää enempää tule. Osaa jo vaati autolta muutakin kuin siirtyminen paikasta A paikkaan N.

    • 80-luku_opetti

      Corolla E vm. -75, Corolla E70 diesel vm. -82, nämä uusina. Liteace vm. -80 käytettynä. Tässä olivat kolme ensimmäistä ja viimeistä Toyotaani. Ainoa syy aikoinaan noitten ostamiseen oli perhetuttu automyyjä.
      Sitten tuli 80-luvun puoliväli ja tuli koeajettua erään tuttavan ehdotuksesta Volkswagen Jetta 1,8 CL. Olin myyty sillä kertaa! Ajamisen ilo oli jotain ihan uutta. Ajettavuus ja moottorin vääntöominaisuudet löivät ällikällä ensimmäisellä vuorokauden mittaisella koeajolla, kun tankkauksesta mitattu kulutuskin oli jotain sellaista mihin en edes diesel-Corollalla päässyt. Heti seuraavanan päivänä sain siltä tutulta Toyota-myyjältä uuden etuveto-Corollan ja Carina ll:n pitkään koeajoon, mutta ajokokemus oli kuin olisi palannut ajassa jonnekin muinaisuuteen.
      Olin niin vakuuttunut Jettan ylivoimaisuudesta, että kaupat syntyivät vaikka kyseinen Jetta oli niin kallis, että sen hinnalla olisi saanut Carina II:n dieselinäkin.
      Samalla tiellä ollaan vieläkin vaikka Toyota-historiani takia käyn aina uutta mallia (poislukien Yaris ja pienemmät) koeajamassa kun sellainen tulee.
      Omien kokemusteni pohjalta en usko kenenkään vaihtavan autoa Toyotasta Volkswageniin, mutta toisinpäin erittäin todennäköisesti.

      • 80-luku_opetti

        Ohhoh, sattuipa kiireessä ajatushärö! Tämä: "Omien kokemusteni pohjalta en usko kenenkään vaihtavan autoa Toyotasta Volkswageniin, mutta toisinpäin erittäin todennäköisesti."
        Piti tietenkin olla "Omien kokemusteni pohjalta en usko kenenkään vaihtavan autoa Volkswagenista Toyotaan, mutta toisinpäin erittäin todennäköisesti."
        Näin itsekin tein kun siirryin Volkkareihin kolmen Toyotan jälkeen. Paluuta takaisin Toyotaan en ole edes vakavasti harkinnut.


    • Arghh

      En oo ikinä ajanut tojotalla, enkä aja. Toinen on skeida...

      Foortilla, Nissanilla, Datsunilla, Fiatilla, Volvolla, Mazdalla, Minillä, Talbotilla, Mitsulla, Ladalla, Opelilla, Wartburgilla, Mersulla, Bemarilla ja Morriksella olen ajanut.

      Jos tarttuu Tojotan rattiin, niin kaikki peli on menetetty...

    • TSI2012

      skoda octaviasta vaihdoin toyota aurikseen koska tahdoin oikean auton ja tulin eliittiin.

    • mikävaanmerkkikäy

      Mazda kuutosesta Tojota Avensikseen. Väliraha.

    • TKHL

      Opel Asconasta Toyota Corollaan.Corolla on kyllä kestävä,mutta epävakaa ajettava verrattuna Opeliin.Toyotan luotettavuuden takia vaihdoin.

    • Harryy

      Samaan rahaan ei siis saa kestävyyttä ja ajettavuutta, On se kumma homma?

      • ToyotaTänäPäivänä

        Juu nykyään ei saa edes luotettavuutta, vaan ruostuvan, vikaisen, meluisan ja huojuvan Toyotan.
        Eilen oli artikkeli, että Toyota aloittaa jälleen massiivisen säästökampanjan varautuessaan kilpailuun ja kehittääkseen akkuteknoligiaa jne... Mistähän vielä tinkivät, ruosteenesto on jo nyt jätetty pois ja alihankkijat nöyryytetty ja ajettu ahtaalle. Ehkä jättävät pohjamaalin ja kittaukset kokonaan pois?


      • juoksevat.pois

        Sama kuin Tojomiehillä naisten kanssa, ei saa hyvännäköistä ja samalla uskollista.


    • analisaattori

      Ei minua harmita ollenkaan Toyotan korkea laatu ja luotettavuus. Ensimmäinen sataatuhatta mennyt ilman ainuttakaan vikaa tai ongelmaa. Siirtyminen eurooppalaisista japsiin on vaan lisännyt käsitystä Toyotan huippulaadusta.

      • pitäisikö.uskoa

        Ihanko totta, jo 100 tkm ilman moottorinvaihtoa, älä narraa.


      • Atshiijapoks

        Kyllä, varmaan volsu kuskille uskomaton juttu, toki kukapa haluaisi huijareitten valmistamilla autoilla ajella


    • Hyväostos

      Aikaisemmat kaksi autoa oli Vw Golffeja. Kävin merkkiliikkeessä ensin kysymässä uutta Vw Poloa. Sitten menin Toyota liikkeeseen katsomaan Toyota Yarista. Yaris oli paljon tilavampi, Toyotalla sai melkein 1500 Euroa enemmän entisestä autosta, samaan hintaan tuli vielä talvirenkaat ja lohkolämmitin.

    • eiKuuluMuille

      Vaihdoin Mesestä Toyotaan, ensin tuli konkurssi sitten alkoholismi ja akkakin vei rahansa ja silloin jouduin hankkimaan Toyotan ja tuo oli se viimeinen asia jonka jälkeen en ole jaksanut edes ajatella työntekoa jne..

      • OnniYksilläEiKaikilla

        Mä taas olin pitkään alkoholisoitunut säälittävä reppana, ja asuin slummissa sen aikaa, kun omistin linttamesen, joka merkkasi aina reviirinsä siinä, missä se seisoi vähänkin pidemmän aikaa. Nyt uuden Toyotan omistajana maailmani on täysin erilainen. Asun uudessa velatomassa omakotitalossa vailla murheen häivää kauniin vaimoni kanssa, ja matkustelemme usein pitkin tätä ihanaa Maailmaa....


    • Avemies

      Vaihdoin Peugeot 404:tä Toyota Crowniin vuonna 1968. Tämän jälkeen olen ajanut Toyotilla. Pösö oli varsin herkkä ruostumaan, eikä se ollut ajettavuudeltaan lähelläkään nykyisen Toyota Avensiksen tasoa. Olen toki kokeillut miutakin, mutta ajo-ominaisuuksiltaan en ole aven veroista löytänyt. Olen omistanut 41 Toyotaa. muita en tuon pösön lisäksi ole omistanut muun merkkisiä.

      • muttavainhieman

        Voihan se ollakkin että Uusi Avensis on jopa parempi ajettava kuin Pösö 404


      • varmaan_objektiivinenkin

        Nyt löytyi yli-ihminen!
        Pystyy vertailemaan viimeksi v. 1968 ajamansa Peugeot 404: ajo-ominaisuuksia nykypäivän Toyota Avensikseen.
        2018-1968=50. 50 vuoden aikana 41 Toyotaa! Miten ihmeessä voit kuvitella Toyotan olevan yhtään vähemmän ruosteherkkä kun olet vaihtanut Toyotasi keskimäärin 14,5 kk: välein, vai meinaatko, että Pösö ruostui jo noin lyhyessä ajassa?
        Mihin tarvitaan ammattimaisia autotestaajia ja vertailutestien tekijöitä kun Toyotan omistajista löytyy noin päteviä henkilöitä?


      • Avemies

        Mikään yli_ihminen en ole . Naapurissa on harrasteautona Peugeot 404, jolla olen silloin tällöin ajanut. Tämän vuoksi tiedän mitä autot oli ennen muinoin. Crownia en ole sen jälkeen ajanut, kun vaihdoin sen pois. Koe ajettua on tullut lähiaikoina Opel Insignia, Peugeot 407, vw Passat ja Ford Mondeo, mutta nuo eivät yllä aven tasolle ajettavuudessa. Viattomuudesta nyt puhumattakaan, vaikka uusissa on takuu on ne vietävä joka kerta korjaamolle mikäli siihen on tarvetta. Toyotassa ei koskaan ole vikoja. Riittää kun huollot tehdään. Muissa niitä on enemmän ja vähemmän.


      • anna_nyt_kaikki_kestää

        Siinä kyllä avomies. Paskakin mielletään ylivoimaiseksi. Aven tullessa markkinoille se oli ajettavuudessa jo huonoin eli muut olisivat ottaneet pahasti takapakkia.


    • Kovarassi

      Fordista vaihtui toyotaan..

    • Jykke

      Ei auto vaihtamalla parane... Ja mitä omiin vaihtoihin tullee, niin kyllä ne yleensä on suoraanostoja ollu... Entiset menee palasina pitkin maata uudelleen käyttäjien vaihtaessa omaansa. Ja loppu lähtee Stenalle. Yht Carinaa lukuunottamatta, kun se lähti ajokuntosena Afrikkaan taksiksi.
      Autoilut alotettu 1994 ja Talbot Horizon sillon... Välissä ollu vähän kaikkee ja rinnallakin... Nytkin Nissan Primera (-98) ja Toyota Avensis (-00), sekä metsästyst ajatellen Nissan King Ca 4WD (-89). Pihassa nytkin lisäksi Mitsubishi Pajeroa ja Nissan Patrol GR:ää ...

      Kysymykseen vastaten et Toyo tuli ostettua, kun Nissanin nelikosta (-99) kauppiaan kaa ei tullu kauppoja... Auton tulosta ei herunut tietoja, ja hinta muuttu kokoajan... Ja Avensis sit sattu silmään ja oli edullisempikin ku Nissanin nelikko sillon lopulta. Ku oli alkujaan mieles et metsästykseen kalustoo päivitän ja käyttöön uudemman nelikon laitan, mutta toisin kävi...

    • Audi oli aikaisempi. Mulla oli aika tarkat speksit autolle ja tällä kertaa tuli Toyota. En ole merkkiuskollinen, tämä on auto nro 16 ja 1. Toyota, ja olen tunnetuimmat merkit käynyt pääasiassa läpi.

      • oleVarovainenHuoju

        Melkoinen downshiftaaja, melkein uskottava tarina, paitsi jos tulotasosi on romahtanut, eli olet siirtynyt eläkkeelle ja halusit kuitenkin ajaa uudella autolla.


      • oleVarovainenHuoju kirjoitti:

        Melkoinen downshiftaaja, melkein uskottava tarina, paitsi jos tulotasosi on romahtanut, eli olet siirtynyt eläkkeelle ja halusit kuitenkin ajaa uudella autolla.

        Voi kun pääsiskin eläkkeelle, mutta syynä oli työpaikan siirtyminen Helsingin keskustan läheisyyteen ja työmatkan lyhentyminen noin viiteen kilometriin. Eipä ollut järkeä pitää isoa dieseliä enää, eikä laittaa enempää rahaa autoon, kun sen tarve vähentyy vielä jatkossa enemmän.


    • aasialainenKusetusHuh

      Eihän Toyotaan vaihda kuin epätoivoinen köyhä joka toivoo ettei se hajoaisi kuten se vanha 18 vuotta vanha Opel joka palveli siihen asti ihan hyvin. Ei haittaa vaikka uusi Toyota on kaikessa epämukavuudessaan paskempi ajaa kunhan olisi suht luotettava ja pienet rahavarat riittäisivät pitää siitä kiinni ja maine viattomuudesta toteutuisi.

      • Kaikille_ei_suoda

        Ihminen, jonka kirjoitusasu edustaa yllä olevaa tekstiä, on köyhä tahtomattaan.
        Varmasti vaikea ymmärtää, mutta me muut näemme sen tekstisi lävitse.
        Tyhmällä on tarve näyttää tyhmyytensä, sitä heiltä pyytämättä.
        Siksi hänellä, ei ole Toyota autoakaan.


    • Tupperwaretavaraa

      Katsokaa otsikkoa ja sen oikeinkirjoitusta. Kertoo kaiken olennaisen Toyotalla ajavista.

    • Sirkku

      Vaihdoin Singeristä Toyota Oekaki 50een kun 30 vuotta vanha Singer meni rikki.

    • seurailija

      Vaihdoin Volvon V40 2014 Toyota c-rh, Volvossa runsaat sähköviat vaikka takuuseen menivätkin

    • kähee.peli

      Baotia 50 cc moposkootterista vaihdoin päittäin -97 Corollaan, kun piti päästä vähän kauemmas riiuulle.

    • Viimein_oppinut

      Vaihdoin S-Mercedeksestä Lexus LS:ään ja olen katunut katkerasti sitä etten tehnyt sitä jo aikaisemmin. Mersu kävi nimittäin niin kalliiksi pitää vikojen takia että meinasi viedä tällaisen kohtuutuloisenkin konkurssiin. Lexus on vain pari vuotta edellistä nuorempi eikä siinä ole ollut viimeisten 80 tkm aikana mitään muuta kuin öljynvaihdot. Muut käyttökulutkin huomattavasti järkevämmät paljon pienemmän kulutuksen (hybridi) takia. Onneksi sitä ikääntyessään viisastuu.

      • ei.perässä.pysy

        "Pilkuton" mies se ajelee ja vaihtelee autoja miten sattuu.


    • RenustaToyotaan

      Vaihdoin Reanaultista Toyotaan. Megane vm 2014 oli virheostos, turbomoottorista en enää ikinä hanki, sen verran tuli opittua. Itseltä ei turbo hajonnut, ehkä siksi, että muistin lämmityskäytön ja jäähdytyskäytön, jos nuo unohtaa, niin ahdin kuulemma on vaihtokunnossa alta 50 000 km.
      Lisäksi Renussakin oli jo nelivuotiaana selvää alkavaa ruostetta etulokarien kaarissa ja alusta melkoisen ruskeaa. Ylimääräisiä korjaamokäyntejäkin tuli arviolta 7-8, mutta kuulemma olin onnekas, moni sanoo, että joka toinen kuukausikin saattaa olla asiaa pajalle.
      Nyt alla Auris Hybrid ja täytyy sanoa, että vapari se on moottori , ei ole kuollutta aluetta missään, ja kierrokset nousevat upeasti . Muutenkin siistikäyntinen laite. Myös ajettavuus parani huomattavasti Renuun verrattuna ja uskon, että pelkät määräaikaishuollot riittävät. Kulutus on maantieajossa jatkuvasti alle 5 litraa satasella. Ja Auriksessa ei ainakaan ole ruosteesta ongelmaa.

    • Audixmen

      Audista avensikseen. Hyvä valinta. Korjauskustannukset kahden vuoden ja 60t ajon jäkeen 0e Audissa 1500-2000e/vuosi

    • AveActive

      Mondeo (2016) ecoboost 1.5 vaihtui Avensikseen (1.8). Ajettavuus parani reilusti ja kulutus laski melkein 1.5 litraa. Tehoissa ei tunnu olevan eroa. Syy vaihtoon oli kyllä Toyotan raudanluja maine kestävä autona.

      • en_omista_Fordia

        No huh huh. Toinen luokkansa parhaimpia ajettavia ja toinen luokkansa surkein. Mitä teet autolla jos et eroa niissä huomaa?


      • MieliPidee
        en_omista_Fordia kirjoitti:

        No huh huh. Toinen luokkansa parhaimpia ajettavia ja toinen luokkansa surkein. Mitä teet autolla jos et eroa niissä huomaa?

        Sehän on täysin mielipideasia tuo ajettavuus, ei sitä voi millään kukaan mitata. Jos Ave tuntuu paremmalta ajaa kuin Mondeo, niin se vaan tuntuu siltä eikä siihen voi sanoa mitään. En minäkään tykkää saksalaismerkkien ajettavuudesta pätkääkään, vanhat japsit miellyttävät eniten.


    • Notojota

      Vaihdoin tojotasta pois, kansiremontti tuli diisseliin, kyllä ottaa päähän ja kismittää.

    • tojota

      Volkkarista. Halusin luotettavan auton. Luotettava Toyota on ollut. Eipä ole tarvinnut enää kuskata öljykanisteria takakontissa, kuten Volkkarissa.

    • Tyytyväinen.vaihtaja

      Skoda superb 2.0 tsi -15 vaihtui uuteen Aveen. Lähes kaikessa on Toyota kyllä etevämpi, no kiihtyvyys vaan vähän laimeampi kun ei ole kuin 1.6-litrainen pata. Mutta paljon mukavampi ajaa, hiljaisempi, kuluttaa vähemmän ja paremmat varusteet. Tiloissa ei ole oleellista eroa Skodaan ja onhan Ave paljon tyylikkäämmin näköinen ja turvallisempi.

    • xfgjsryjsyjryj

      Ajoin Toyotalla lähes 20 vuotta ja jatkuvat käyntihäiriöt pakotti vaihtamaan merkkiä Japanilaiseen. Ongelmat loppui siihen ja enää ei tarvitse pelätä mihin hyytyy. Faktaa joka sana vaikka taas muuta täällä aletaankin väittämään. Korjaamot tietää mistä on kysymys.

    • Väne

      Golf 2005 vaihtui vuonna 2010 uuteen Corollaan enkä ole katunut. Kankean ja jäykän Vokkkarin jälkeen herkkä Corolla oli pelkkää luksusta. On ilo pyöritellä menemään, olisi vaan pitänyt älytä luopua saksalaisista ( useampi Golf ja Opel) aikaisemmin. Corolla vaihtui sitten uuteen Corollaa kolme vuotta sitten ja seuraavakin auto on Toyota.

    • EinoR

      Vaihdoin liki 15 vuotta vanhan Focuksen 5 vuotta vanhaan Aveen. Ja olen tyytyväinen, tällä aion ajella huolettomasti reilut 10 vuotta. Ave on loistoauto Focukseen verrattuna.

    • Eipaluutatojoon

      Vanhuksen viimeinen auto on usein tojota, se on totta. Muistelevat aikoja jolloin euroautot olivat sinkittömiä ja koneet hengettömiä. Silloin tojota oli halpa ja kestävä. Mutta jokainen tietää että tojota on nykyään auringonlaskun merkki.

      Ajoin nuorena vähän aikaa vääriltä perityiltä corollalta mutta vaihdoin sen pois aika pian. Sen jälkeen ollut VW, Citroën, Peugeot, Ford ja Renault. Kaikki valtavan paljon parempia ja kestävämpiä.

    • junavessa

      Ranskalaisessa oli kalliita vikoja, ja kaikkia ei edes korjaamo osannut korjata. Vaihdoin Corollaan toistakymmentä vuotta sitten. Jarrut ovat heikko kohta, kuluvat äkkiä ja jumittuvat, samoin ruosteenesto on heikko. Muuten toimii huolettomasti, kolmattasataa tuhatta mittarissa eikä ole vielä tarvinnut lisätä öljyä tai vaihtaa alustan niveliä tai iskareita.

    • Volkkarista

      Vuodesta 2007 ajettu Toyotalla, ensin käytetty Corolla ja sitten uusi Auris ja muuta merkkiä en kyllä katsele. Ennen Corollaa oli Golf Farkku vm 2005 ja ajeli silläkin, mutta kauhean kömpelö ja kankea pelihän tuo oli. Corolla oli niin paljon herkempi että ihastuin heti ja merkki pysyi kun ei siinä vikoja ollut. Vaihdoin Aurikseen kun mittarissa oli 145 000.

    • AveVeteraaani

      Toyotaan vaihdoin 1994, sitä ennen Volkkarin Vento. Carina E olikin hulppea peli, kakslitrasessa tehoa 165 hevosta ja Ventoromussa 90. Kyllä kerkesi ja tuon jälkeen on ollut pelkkiä Toyotia, Aveja neljä kappaletta ja seuraava on todennäköisesti uusi Camry.

    • En.vaihda.ikuna

      En mie oo mihinkään vaihtanut, eka Tojo ja eka auto 79 ja sen jälkeen ollut ainakin 10 Tojoa.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1412
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1285
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe