Sims 4:n outo logiikka

OutoSim

Olen antanut itselleni kertoa, että peleissä on oma logiikkansa, joka voi poiketa suuresti siitä mitä elävässä elämässä logiikalla ymmärretään. Olen myös nähnyt kirjoitetun, ettei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa pelata Sims-pelejä, vaan jokainen saa pelata kuten haluaa. Nämä väitteet ovat ihan hyviä juttuja, kun tarkastelen peliä nimeltä The Sims 4. Mitään erityistä perää niissä ei kuitenkaan tarvitse olla, noin yleisesti ottaen.

Eräitä naurettavuuksia Sims 4:ssä:

- koirille ei ole koppeja (koska tuottajan mielestä koirankopit edustavat eläinrääkkäystä). Silti peli kehittää kodittomia koiria ja kissoja, jos pelaaja ostaa ja asentaa Kissat ja koirat lisärin. Ovatko ne villit ja vapaat eläimet sitten erityisen onnellisia ilman minkäänlaista kotia ja olisiko kovinkin moraalitonta jos ne pääsisivät välillä edes johonkin koppiin huilimaan?

- simit eivät sure jos pieni häkissä pidettävä lemmikki - vaikka hamsteri - kuolee. (Aiemmissa versioissa surivat kyllä ja olivat lohduttomia)

- Sims 4:ssä ei ole murtovarkaita, koska jotkut pelaajat voisivat järkyttyä nähdessään simiensä koteihin murtauduttavan. Hieno selitys sille, ettei ole viitsitty laittaa joitakin systeemejä peliin (TAI halutaan vaan kokeilla kuinka paljon voi jättää pelistä pois ilman että pelin myynti romahtaa).
Ja silti samassa pelissä on rikollisia poliisin uran valinneiden simien pidätettäviksi, tutkittaviksi ja kuulusteltaviksi. Mitä rikoksia sitten ovat oletettavasti tehneetkään, kun eivät ole murtovarkaita? Pelin simit pääsevät ainakin tutkimaan "rikospaikkoja", joissa on viitteitä kamaluuksiin. Niitä ei vaan sitten näytetä, mikä todella herkille pelaajille mahdollisesti aiheuttaa suurempia traumoja kuin murtovarkaudet. Edellisissä versioissa oli murtovarkaita ja monen mielestä olivat vielä pelin parasta antia. Sims 4:ssä ON kyllä turvakameroita, joita voi sitten rikosetsivän uralla ensin edettyään ostella ja rakentaessa kiinnitellä turhan päiten seiniin.

- pelin (edelleen TS 4, jos sattui unohtumaan) simien luonteenpiirteillä ja tunteilla ei ole pelin kannalta merkitystä. (TÄH? Etteikö muka ole, kun ne kerta siellä ovat ja simit ovat fiksumpia kuin ikinä?) No ei ole, koska teoilla ei ole seurauksia ja esineet hallitsevat tunteita. Muinoin keljuilevat simit saivat turpiinsa jos ryppyilivät, joutuivat huonoihin väleihin muiden kanssa ja lehtikin saattoi kirjoitella rähinöistä. Nyt vihamiehetkin käyttäytyvät ystävällisesti keskenään (ellei pelaaja niitä yllytä muuhun) ja hyvät tai huonot olot johtuvat ympäristön kamppeista enemmän kuin simien kanssakäymisistä. Ei niillä ole sosiaalista elämää muuta kuin pelaajan mielikuvituksessa. Ei ole kyllä lehtiäkään, kun simeillä on kännykät jo syntyessään (?), eikä palokuntaa, koska se kai järkyttäis pelaajia enemmän kuin tulipalot.

1

210

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • OutoSim

   Jahas. 21.5.2018 Grant Rodiek (SimguruGrant) kielsi Twitterissä murtovarkaiden puuttumisen TS4:stä johtuneen pelaajien järkyttämisen pelosta. Kun häneltä kysyttiin mistä se sitten johtui, ei hän vastannut kysymykseen suoraan, vaan esitti (minusta melko epämääräisesti) että heillä on nyt teknologiaa jota ei ollut pelin alkuvaiheissa.

   Kuka uskoo simgurun juttuja? Henkilökohtaisesti en helposti usko henkilöä joka on aikaisemminkin todistettavasti kertonut asioita jotka eivät kuvaa havaittua todellisuutta.

   Moni pelaaja rientää tulkitsemaan Grant Rodiekin vastausta siten, että murtovarkaat tulevat sims 4:ään. Minä en tulkitse asiaa niin. En myöskään kadehdi yhdenkään simgurun asemaa silloin, kun he joutuvat mahdollisimman diplomaattisesti esittämään verukkeita ja luopumaan suorista vastauksista suoriin kysymyksiin edustamansa yrityksen linjausten vuoksi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofian ökyilyt on loppu

   Miksiköhän Sofian instassa on ollut viime aikoina niin kovin hiljaista? Liittyykö syy kenties piriparin eroon? Sofia joutui muuttamaan ex-hoitonsa sis
   Kotimaiset julkkisjuorut
   177
   2221
  2. Onko Suomi huonompi kotimaa kuin Venäjä?

   Täällä kirjoittelee muutama ihminen Suomesta siihen sävyyn, että kysymys on pakko esittää. Jos siis vertailet toisiinsa näitä kahta maata, onko Venä
   Maailman menoa
   503
   1395
  3. Syystäkin ollut kirjoittamatta

   Mutta minun silmissäni olet kulutettu, käytetty, pilattu ja raiskattu jätteeksi. Kyllä moni sinua mielellään hässisi, mutta ei sinusta ihmistä rinnall
   Tunteet
   259
   1380
  4. Meillä on yhteys

   Molemmat halutaan ja rakastetaan Molemmat paetaan ja pelätään ❤️
   Ikävä
   74
   1311
  5. Uskotko nainen vielä ihmeisiin

   Sinun täytyy vain uskoa ja luottaa💕
   Ikävä
   94
   1222
  6. Nato-ovi pysyy kiinni Suomelta.

   Usa ei puutu Suomen ja Turkin väliseen kiistaan, joten menee vuosia Nato-oven repimiseen ja voi olla että sisään ovesta ei koskaan päästäkään. https:/
   Maailman menoa
   403
   1143
  7. Kauhava ansaitsee enemmän ja parempaa

   Tervehdys Kauhavalaiset! Sain viestin, että minun pitäisi kirjoittaa myös täällä, koska foorumi kuulema edustaa Kauhavan älymystön mielipidettä ja sa
   Kauhava
   80
   1008
  8. Vietä kiva päivä (ilman minua)

   nainen siellä noin 20 km päässä. 😊 ☀️
   Tunteet
   131
   1007
  9. Jesper on herrasmies

   Kantaa lentokentällä rakkaansa Dior laukkua ja kulkevat rakastuneina käsi kädessä. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Martina-Aitolehden-Jesper-rakas-palj
   Kotimaiset julkkisjuorut
   134
   980
  10. Ässät taas yhdessä

   Jollakin asialla lokki kiristää heidät pysymään yhdessä vaikka rakkaudesta tai parisuhteesta ei olekaan kyse. Sääliksi käy pulia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   27
   916
  Aihe