mikä parasta kissalle

soolo

Mitä mieltä olette kissan teollisesti valmistetusta ruoasta,
Kanan kauloja ei syä, ei myöskään siipiä.
Kuivamuonana saa Canaganin nappiloita ja Brit märkäruokaa, Onko tarpeeksi hyvää kissalle.

29

832

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kisukisskiss

      On oikein hyviä, kun enimmäkseen kuitenkin annat luonnollista ruokaa, eli raakaa lihaa, esim. possun suikaleita ja pumppua, jauhelihaa ja kalaa.

    • raaka

      Kissan pitäisi saada ruokansa raakana, niin valmis/purkki ruoat ei oikein tähän pysty. Tietysti hyvä lisä ne voi olla, mutta en perustaisi koko ruokintaa niihin.

    • nwtr

      Muu menee, mutta nappulat jättäisin pois. Aiheuttavat kroonista nestehukkaa ja pitemmän päälle munuaisvaivoja. Kissat juovat muutenkin niukasti ja kesällä saa olla nestetasapainon kanssa erityisen tarkkana.

    • soolo

      kiitos neuvoista ,mutta kun kissani ei syö raakaa lihaa eikä kalaa, olen kokeiltu pitää sitä nälässsä pari päivää. niin että 3 päivässä on tarjottu raakaa lihaa, mutta kokeiluksi jäi...

      Miten te saatte kissanne syömään raaka lihaa,ei edes Musti ja Mirrin lohipyörykät eivät kelpaa, mutta Latzzia syö,

      • hfaL

        Joo, se on harmi, kun kissoille tahtoo tulla ihmisten lailla himo sokeripitoisiin ruokiin. Jos tai kun niitä alkaa antaa, muu ei tahdo kelvata. Kannattaisi ehkä yrittää antaa mahdollisimman tuoretta naudanlihaa. Vähänkään vanhempi ei ainakaan omalle kisulleni kelpaa. Kalaa en minäkään anna ja (antibiootittoman) kanankin keitän pikaisesti.


      • eieiei

        Nälässä pari päivää pitäminen tietoisesti on jo eläinrääkkäystä. Kissaa saa pastottaa eläinsuojelulain mukaan vain 12h korkeintaan! Mutta vinkkinä suosittelen aloittamaan ihan jauhelihalla,sekoitat sitä siis siihen ruokaan mitä kissasi yleensä syö :)


      • soolo
        eieiei kirjoitti:

        Nälässä pari päivää pitäminen tietoisesti on jo eläinrääkkäystä. Kissaa saa pastottaa eläinsuojelulain mukaan vain 12h korkeintaan! Mutta vinkkinä suosittelen aloittamaan ihan jauhelihalla,sekoitat sitä siis siihen ruokaan mitä kissasi yleensä syö :)

        eieiei
        Nyt ymmärsit väärin. Tarjoilin kissalleni naudan paistia 3 kertaa päivässä- mutta ei kelvannut- Kolmantena päivänä luovutin ja jatkoin Canaganin kuivamuonalla ja Brit märkäruualla-


    • Kdbfjdh

      Fanaattista vouhkaamista topa täynnä... Ehdotetaan lihaa & kalaa ja kuivamuona kriminalisoidaan tajuamatta, ettei esitetty pidä paikkaansa millään tavoin.

      Ensinnäkään kuivamuona EI aiheuta nestehukkaa eikä sitä myöten munuaisongelmiakaan. Juomattomuus sitä aiheuttaa, ei kuivamuona. Jos kissa siis juo hyvin, niin mitään ongelmaa ei ole kunhan kuivamuona on erittäin hyvälaatuista. Jopa vähän huonommin juoville kuivamuonan voi kostuttaa, jolloin ongelma on taas ratkaistu ilman mihinkään perustumatonta vouhkaamista. Erittäin hyvälaatuinen kuivamuona on itseasiassa huomattavasti lähempänä kissojen luontaista ravintoa kuin vakuumipakattu liha ja kala!

      Myös hyvälaatuinen märkäruokakin liippaa lähempää kissan luontaisen ravinnon koostumusta kuin liha/kala. Jälkimmäiset koostuvat vain lihasmassasta, mutta kissan ei petoeläimenä pitäisi syödä vain lihasmassaa, jota on luontaisissa saaliseläimissä hyvinkin vähän sisäelimiin, luuhun ja rustoon, sidekudokseen yms. roippeisiin verrattuna. Kissojen märkäruokaan on sentään käytetty kaikenlaista muutakin kuin ihmissilmää miellyttävää lihaskudosta. Toki raakaa voi ja on suositeltavaakin syöttää, mutta jättäisin lihatiskin antimet syöttämättä ja siirtyisin tyystin lemmikkieläinliikkeistä saataviin pakasteisiin, jotka sisältävät lähes koko ruhon. Jos kissa ei suostu niitä syömään, niin hyvälaatuisessa kuiva- ja märkäruoassa ei ole mitään vikaa. Kuivaruokaa syöttäessä veden kulutus on toki otettava huomioon ja kaikkien ruokien ainesosaluettelo kannattaa aina lukea huolella. Pelkkä firman nimeen luottaminen ei auta, vaan itse on ymmärrettävä ainesosaluettelon päälle.

      • lemmikkiruokakauppiaalle

        Etenkin amerikkalaiset eläinlääkärit pitävät nykyään raksuja eläinruokinnan kaikkien aikojen suurimpana virheenä!


      • TiedostaOikeaOngelma
        lemmikkiruokakauppiaalle kirjoitti:

        Etenkin amerikkalaiset eläinlääkärit pitävät nykyään raksuja eläinruokinnan kaikkien aikojen suurimpana virheenä!

        Huonolaatuinen, viljaa sisältävä kuivamuona on suurin virhe, jonka kissanomistaja voi tehdä, mutta hyvälaatuinen ei ongelmia aiheuta itsessään. Jos ongelma on huono veden kulutus, niin todellinen ongelma ei _taaskaan_ ole kuivamuona, vaan omistajan vähä-älyisyys.


    • mammankisut

      En sanoisi että Brit on kovinkaan paljon parempaa muonaa kissalle kuin Latz ainut ero on että britissä on 52% lihaa. Itse suosin täysmärkäravintoja kuten natures:menu,täällä ei kissat muuta märkäruokaa edes kelpuuta. Nutriman health dental raksuja annan herkkuna. Märkäruan ohella syödään kanaa eri moudossa sekä naudanjauhelihaa. Kissat ovat energisiä ja terveitä.

    • hyvääKesää

      Pilko liha ihan pieniksi paloiksi ja anna aluksi vain vähän kerrallaa. Meillä kalastusta harrastava isäntä fileoi kalat meille, joista pihistän osan kissalle. Pilkon niin hauen kuin ahvenen fileen pieniksi paloiksi ja kIssa syö niitä raakana erittäin mielellään. Madotus 2-3 kertaa vuodessa ja on kiiltävä karvainen, terve kissa, 12vee!

    • soolo

      nm. kgbfjbh
      Olen täysin samaa mieltä . Kissani saa Canagan nappuloita. joka mustin ja mrrin mukaan on parasta kaikista nappuloista, hintakin on sen veroinen. Sitten olen vaihdellut märkäruokia.
      Kissa. nyt 7 vuotias on AINA OLLUT TERVE, on myös sen näköinen. Karva kiiltää, leikkisä ja sosiaalinen.. mutta jääräpäinen kissa.

      • Kdbfjdh

        Paitsi että nyt on ikävä kyllä pakko väittää, että teet juuri niin kuin kommenttini lopussa sanoin ja luotat siihen firman nimeen tajuamatta sisällysluettelosta yhtään mitään. Väittäisin, että jos Mustin ja Mirrin henkilökunta on Canagania tosiaan parhaimmaksi väittänyt omasta valikoimastaan, niin heillekin on joko uponnut firman markkinointi ilman oman järkikullan käyttöä tai sitten se Canagan on valittu "parhaimmaksi" puhtaasti siksi, että sillä tosiaan on melkoisen suolainen hinta.

        Jos verrataan Canaganin kananappulaa vaikkapa Applawsin kananappulaan, niin Canaganissa on kanaa 51% (tuore luuton kana 26%, kuivattu kana 25%) kun taas Applawsissa kanaa on vastaavasti huimat 82% (kuivattu kananliha 65%, tuore kananjauheliha 17%). On sanomattakin selvää, että 51% verrattuna 82% tekee Applawsista huomattavasti sopivampaa kissan ravinnoksi.

        Loput 49% Canaganista koostuvat suurimmaksi osaksi bataatista, herneistä ja perunasta. Tarkkoja määriä ei ole kätevästi ilmoitettu, mutta ne ovat juuri tuossa järjestyksessä heti kanan jälkeen, joten onhan niitä kaikkea kolmea oltava aika hurjan paljon. Varsinkaan bataattia en syöttäisi kissoille missään tapauksessa sen tajuttoman sokeripitoisuuden vuoksi. Se ei tee hyvää lihansyöjän suolistossa ja vähänkin hiivaan taipuvainen kissa saa äkkiä hiivatulehduksen päivittäin bataattia mussuttaessaan.

        Applawsissa sen sijaan ei ole kuin 18% muuta kuin kanaa, ja tähän joukkoon ei noista Canaganin kurista mahdu kuin vain ja ainoastaan peruna. Raakaproteiinin määräksi on molemmissa ilmoitettu 37%, mutta koska Canaganissa on kanaa huomattavasti vähemmän kuin Applawsissa, niin voidaan päätellä, että Canagan on nostanut proteiinimäärää harhaanjohtavasti mm. herneillä. Kissat eivät kuitenkaan juurikaan kykene hyödyntämään moista, joten käyttökelpoista eläinperäistä proteiinia on Canaganissa huomattavasti vähemmän kuin Applawsissa, vaikka raakaproteiinin määrä on harhaanjohtavasti ilmoitettu samaksi. Näin ollen esim. Applaws on ihan yksiselitteisesti parempaa muonaa kissoille kuin Canagan, vaikka nimenomaan Canagan on huomattavasti kalliimpaa.


      • mahtimasu

        Oon kyllä ihan samaa mieltä, ei sitä tarvitse paljoo selittää edes jos vertaa sisältöjä sekä hintaa. Tuo pätee kyllä myös koirissakin, palkokasvit tuottaa aivan liikaa kasviproteiinia koiran vatsalle, eikä kissalle lihansyöjänä alkuunkaan sovi. Yrityksillehän paras ruoka on se mistä saa parhaan voiton, muistitko kysyä oliko paras sulle, kissalle vai kaupalle?


    • soolo

      Olen yrittänyt tarjota kissalleni vaikka mitä, ei syö raakana mitään,

      Itse olen ajatellut, että nirsoilee, kun ei koskaan pääse ulos ja saa liikuntaa,
      Mutta en uskalla päästää sitä ulos vaaroihin. valjaissa ei liiku pätkääkään.

      • rgfb

        Ulkonaliikkumisen ja ruokahalun välillä ei ole mitään yhteyttä.


    • olevarovainen

      kissan ei pitäis mun mielestä syödä raakaa lihaa.jos hän kantaa esim.virusta se tappaa sen.kissainfulennsa pysyy piilossa jos se ei syö raakaa lihaa.menetin kissani niin ja ....

    • ahMattikatti

      Mistä voisi johtua, kun 5vee leikattu tyttö kissani on alkanut syödä ihan mahdottomasti? Oli ennen aika nirso närppiä, mutta nyt söisi vaikka kuinka monta kertaa päivässä. On madotettu, vaikuttaa ihan terveeltä, mutta vonkaa syömistä aamusta iltaan. Ei kuitenkaan ole lihonut!? Syö lihaa, kalaa, raksuja (90% lihaa), ja välillä valmiita märkäruokapusseja.

      • Veisinlekuriin

        Aineenvaihduntaan liittyvät sairaudet kuten diabetes ja kilpirauhasen toiminnan häiriöt saattavat aiheuttaa muutoksia ruokahalussa. Itse veisin kissani samassa tilanteessa varmuuden vuoksi kokeisiin. Toki jos matolääke ei ole ollut tarpeeksi tuju tai laajakirjoinen, niin matojen mahdollisuus on madotuksesta huolimatta olemassa, mutta sekin selviäisi kätevästi eläinlääkärin vastaanotolla.


    • Kyssevaal

      rakaa ruokaa pikku tirppaus kuppiin (10% koko annoksesta) ja normi ruokaa päälle, viikon ajan, niin veikkaan että alkaa maistumaan

    • raksuista

      Voi sitä hyvälaatuista kuivaruokaa toki syöttää, mutta tosi tarkkana kannattaa olla silloin kissan nestekierron suhteen. Vaikka se kissa näyttäisi juovan paljon niin voi silti olla ettei juo riittävästi, koska raksut imee nestettä suolistossa itseensä kuin sieni. Ja seuraavaksi on virtsakiviä. Raksujen liottaminen voisi olla yksi ratkaisu. Ainakaan oma kissa ei ole moksiskaan vaikka ne tarjoillaan keittona.

      • eivälitetätosta

        Kissa on psykologialtaan petoeläin. Se on lihansyöjä, joka lajityypillisesti saalistaa. Käyhän se pettuleipä sullekin jos ei muuta ole. Että kannattas ottaa asioista selvää ennen kun möläyttelee typeryyksiä ja munaat itsesi.


      • Kerääjä-metsästäjä

        Voi pyhä lehmä sentäs... Ja kissan omistajat ovat mukamas fiksuja.

        Ensinnäkin kuivamuona alkaa hajoamaan jo suussa ja viimeistään mahahapot tekevät siitä sellaista muhennosta, etteivät nappulat ime itseensä enää suolistossa yhtään mitään. Siellä ne hajotetaan lopullisesti.

        Toisekseen suolistossa neste imeytyy nimenomaan elimistöön riippumatta siitä, onko se kurkusta alas nielaistuna ollut sitoutuneena ruokaan vai ei. Jos kissa juo kuivamuonaa syödessään tarpeeksi, niin silloin kissa myöskin saa nestettä tarpeeksi, piste. Kuivamuona ei sitä juotua nestettä saa minnekään maagisesti ruoansulatuselimistöstä katoamaan.

        Ja olihan siinä toinenkin möläyttelijä, joka munasi itsensä totaalisesti. Mikä se kissa olikaan _psykologialtaan_? Ettet nyt kuitenkin olisi hakenut sanaa fysiologia? ;) Loppuun asti ajateltu kuivamuonan sisältö ei myöskään muutu kissalle kelvottomaksi ravinnoksi, vaikka se ei sitä itse ole saalistanutkaan tai vaikka neste tulisi kupista eikä itse muonasta.


      • eikuivamuonia
        Kerääjä-metsästäjä kirjoitti:

        Voi pyhä lehmä sentäs... Ja kissan omistajat ovat mukamas fiksuja.

        Ensinnäkin kuivamuona alkaa hajoamaan jo suussa ja viimeistään mahahapot tekevät siitä sellaista muhennosta, etteivät nappulat ime itseensä enää suolistossa yhtään mitään. Siellä ne hajotetaan lopullisesti.

        Toisekseen suolistossa neste imeytyy nimenomaan elimistöön riippumatta siitä, onko se kurkusta alas nielaistuna ollut sitoutuneena ruokaan vai ei. Jos kissa juo kuivamuonaa syödessään tarpeeksi, niin silloin kissa myöskin saa nestettä tarpeeksi, piste. Kuivamuona ei sitä juotua nestettä saa minnekään maagisesti ruoansulatuselimistöstä katoamaan.

        Ja olihan siinä toinenkin möläyttelijä, joka munasi itsensä totaalisesti. Mikä se kissa olikaan _psykologialtaan_? Ettet nyt kuitenkin olisi hakenut sanaa fysiologia? ;) Loppuun asti ajateltu kuivamuonan sisältö ei myöskään muutu kissalle kelvottomaksi ravinnoksi, vaikka se ei sitä itse ole saalistanutkaan tai vaikka neste tulisi kupista eikä itse muonasta.

        HÖPSIS!!!!!!!!!!!!

        kissa=lihansyöjä

        tarvittava määrä n.9-11 nisäkästä vrk


      • eiidiotismiakiitos
        eikuivamuonia kirjoitti:

        HÖPSIS!!!!!!!!!!!!

        kissa=lihansyöjä

        tarvittava määrä n.9-11 nisäkästä vrk

        PÖPSIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Hyvälaatuinen teollinen muona=lihansyöjälle optimoitua sapuskaa

        Tarvittava määrä löytyy siitä pussin kyljestä


    • raksuista

      Pointti onkin juuri se että monet kissat eivät juo tarpeeksi niiden raksujen perään. Huom, tarpeeksi. Kissojen janontunne on heikompi kuin vaikka koirilla. Joten riittämätön juominen ja kuivien raksujen runsas syöminen kyllä vaan saa sen nesteen katoamaan siellä suolistossa.

      • Älyhooooooiii

        Ei saa, ei vaikka miten inttäisit. Kuivaraksut eivät saa vettä katoamaan yhtään minnekään, joten älä nyt totaaliseksi imbesilliksi heittäydy.

        Jos sinä syöt näkkäriä ja juot päälle lasillisen vettä, niin siinä on tasan saman verran vettä kuin puurossa, joka on tehty lasilliseen vettä. Erona on vain se, että ensin mainitussa vesi tulee erikseen ja toisessa vaihtoehdossa se on sidoksissa kuivaan aineeseen. Se lasillinen vettä ei katoa yhtään minnekään vain siksi, että valitset ensimmäisen vaihtoehdon. Eli jos katti juo tarpeeksi, niin kuivaraksut eivät kissaa kuivata mitenkään. Jos katti sen sijaan ei juo tarpeeksi, niin kuivaraksut eivät edelleenkään saa vettä katoamaan minnekään, vaan se juomattomuus. Meneekö jo pikkuhiljaa perille?


      • kj57mnb35

        Ei kissat tarvitse vettä ollenkaan. Niiden pyydystämät hiiret ym sisältävät tarvittavan määrän vettä. päästä kissa vain saalistamaan ja nauttimaan kissan elämästä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      80
      3339
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1982
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1881
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1548
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1385
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1109
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1048
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      854
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      840
    Aihe