Muutto takaisin Suomeen

Muuttaja

Olen miettinyt muuttoa takaisin Suomeen 4 vuoden ulkomailla asumisen jälkeen. Olen asunut Pohjoismaassa.

Tarkoitus on löytää työ ennen muuttoa, mutta miten kaikki käytännön asiat; puhelinliittymän saanti jne. Onko kellään kokemusta asiasta? Kuinka helppoa tai hankalaa tämä tulee olemaan.

12

964

  Vastaukset

  • Helpostihan puhelinliittymän saa niinkuin ennenkin kun asuit Suomessa. Jos luottotiedot kunnossa,marssii vain liikkeeseen ja käy tekemässä liittymäsopimuksen, toimii heti. Tai sitten tekee netissä liittymäsopimuksen.

  • Samat on mietteet.
   Itellä kuitenkin yks nolla lisää.

  • Puoli miljoonaa työtöntä, parikymmentä tuhatta avointa paikkaa ja niistäkin suuri osa bogus. Tervetuloa. Työttömänä pääset kyllä kohta töihin, siitä vaan ei saa palkkaa ja se on pakollista, työttömyyskorvauksen menettämisen uhalla.

  • Unohda koko juttu jos et halua pilata elämääsi.
   Itse olen nyt myymässä irtainta omaisuutta ja kiinteistöjä pois ja palaan jonnekin aiempaan maahan. Kyllä Suomessakin voi olla "terveenä eläkeläisenä" mutta ei työtä tekevänä eikä yksityisyrittäjänä. Virkavalta Ryssänajan byrokraatteja! Ja verottaja vie 33% voitosta ilman että antaa mitään! ihmiset hapannaamaisia, kateellisia kyttääjiä ja ilmasto per***eestä. Ylin Poliisijohto syyttettyjen penkillä kuin kanat orrella :-) Ja paljon muuta. En edes viitsi muistella ettei pulssi nouse....

   • Helvetin hyvin sanottu. Mutta lisäisin tuohon sen että jos olet muslimi niin täällä on lämmin suvakin syli vastassa ja kaikki palvelut pelaa automaattisesti veronmaksajien pussista, eikä todellakaan tarvitse etsiä töitä. Hengailet ostareilla saalistaen ala-ikäisiä tyttöjä ja poliisia ei kiinnosta edes varoitella kansalaisiaan. Eli paratiisi muslimeille.
    Töihin ei kannata tulla.


   • Kyllä. Ja jos jotain käytännön asioita haluaa tietää muutossa,niin voi lukea os.
    info Finland.fi , siellä Suomeen muuttajan muistilista :) t.paluumuuttaja


  • Puhelinliittymää et valitettavasti saa nimiisi, ennen kuin operaattorilla on tarkastaa sinun kahden vuoden verotuksesi sekä luottotiedot. Eli kunhan saat liittymän toisen henkilön nimiin, laskutuksen voit ohjata itsellesi sähköposti- tai e-laskuna. Tämä oli mykistävä yllätys itsellenin 8 vuoden Suomeen paluun jälkeen, vaikka olen hyvässä työssä, luottotiedot kunnossa ja saman firman liittymät aiemmin omistaneena.

   • Ei pidä paikkaansa. heti kun olet suomessa kirjoilla saa liittymän omiin nimiinsä. Jo v.2002 kun muutin, kävin seuraavalla viikolla hakemassa puhelimen ja liittymän liikkeestä. Ei mitään probleemaa.
    En ole koskaan kuullut keneltäkään joka on muuttanut etteivät olisi saanut liittymää.


   • Mä en kanssa ymmärrä, mitä tuo tuossa ylempänä kirjoittaa... Saahan Suomesta puhelinliittymän ihan tuosta noin vain. Tosin jos ne luottotiedot ovat joskus menneet Suomessa tai on muita julkisista suomalaisista tietokannoista firmalle selviäviä ongelmia niskoissaan, niin sitten liittymän avaamisen kanssa voi olla ongelmia. Silloinkin saa ainakin Prepaid-liittymän vaikka ensimmäisestä vastaantulevasta R-kioskista. Mutta kyllä ihan tavallisen kännykkäliittymänkin saa avattua ihan tuosta noin vain ellei ole noita edellä mainittuja murheita.


  • Tuskin sinne korpeen enään mithään puhelinliittymiä.- Ja jos ei suomalainen pärjää ruotsissa niin sitten ei missään.- Ei se Suomi oo enään Kekkosen aikaa kun keskari maksoi 98 penniä !

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   294
   12049
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   227
   7634