Helsingin Sanomat, manipulaation mestari?*

Aikanaan sanottiin, että HS on presidentin tekijä – ehkä vieläkin. Nyt sanotaan, että HS käy liki epätoivoista käännytystyötä viedäkseen Suomen lännen sotakoneeseen Natoon. Tässä käännytystyössä Hesari ei ole onnistunut, eikä onnistu räikeän manipulaationsa vuoksi [1.

Nyt Helsingin Sanomat parantaa juoksuaan ja tuotti sunnuntaiaamuksi kolme hienoa ja tarkkaan harkittua tekstiä. Ettei liian hyvää, niin samaisessa numerossa pääkirjoitus jarruttaa juoksua ja tuottaa jutun, jossa esiintyy paljon puhuttu West trolling manipulaatio – tässä [2.

HS oli aikanaan aidosti maksavien tilaajien osalta asukaslukuumme nähden yksi maailman suurilevikkisimmistä lehdistä – aitojen paperimedioiden maailmanrintamalla. Ei enää, sillä maksavien tilaajien määrä on suhteellisesti vähentynyt ja näin onkin tarjottava rajoitettuja lukuelämyksiä ja -kärjistyksiä sähköisesti veloituksetta ja valikoidusti [3.


Ja sitten sitä parasta HS-antia kirjoituksina A-C ---

A
”Antti Rinne ärähti Petteri Orpolle ja tiivisti kahteen sanaan Suomen politiikan
… ” -HS otsikko, toimittajana Marko Junkkari
~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005695128.html -

Ote: ” … samalla selvisi, miksi sotea on väännetty jo 13 vuotta … Tänä keväänä tulee sata vuotta Suomen sisällissodasta, 50 vuotta peruskoululain hyväksymisestä ja 13 vuotta sote-uudistuksen aloittamisesta. Miten nämä kaikki liittyvät yhteen? … ”

Allekirjoittaneen kommentti: ”Hesarin erinomainen läpivalaisukirjoitus, joka palauttaa jo hitusen perinteellisen median menettämää luottamusta lukijoiden, äänestäjien ja kansalaisten kerroksiin. Individualismin ja kollektivismin perustörmäys demareina ja kokoomuslaisina. Media purkanut omia sedimenttejään ja päässyt perusasetelmien juurisyille - Sisällissotaan 1918, jolloin koetettiin vuosisataisia juurisyitä ratkoa nostamalla eri yhteiskuntaluokkien tasa-arvoa ja vaikuttamisen oikeudenmukaisuutta. Paras merkki tasa-arvon noususta on nyt 50 vuotta täyttänyt peruskoulu**”

B
”Sipilän johdolla laadittiin insinöörimäinen hallitusohjelma ja tavoitteille 28 mittaria” -HS otsikko, toimittajina Teemu Luukka ja Minna Nalbantoglu
~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005696450.html -

Ote: ” … Sote- ja maakuntauudistus ovat jälleen dramaattisessa vaiheessa. Niiden syntymisestä tai kaatumisesta hallitus tullaan muistamaan. Mutta samalla se on tehnyt paljon muutakin. HS kävi läpi, missä määrin hallituksen tavoitteet ovat toteutumassa. Se oli tavallista helpompaa, koska Sipilän hallitus teki insinöörimäisen hallitusohjelman, jossa tavoitteille asetettiin 28 mittaria … ”

Allekirjoittaneen kommentti: ”HS' lta erinomainen Sipilän hallituksen analyysi - lupaukset, tavoitteet, toteumat ja toteutumattomuudet harvinaisen kiihkottomasti ja tasapuolisesti, erinomaisten journalismin periaattein”

C
”Trump maalaa eurooppalaiset ahneiksi ja oveliksi huijareiksi – ja viesti uppoaa amerikkalaisiin” -HS otsikko, toimittajana Laura Saarikoski
~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005695991.html -

Ote: ” … Vasemmistolaisempi siksi, että Yhdysvalloissa näen, miten raha määrää ­lapsen kohtalon pienestä pitäen. Viisi vuo­tiaat jaetaan loistaviin ja surkeisiin kouluihin kotikunnan varakkuuden perusteella. Silti teeskennellään, että täällä vallitsee mahdollisuuksien tasa-arvo. Se on suorastaan rikollista … ”

Allekirjoittaneen kommentti: ”...HS parantaa journalistista juoksuaan. Nyt kolmas erinomainen lyhytläpivalaisu USA' sta, jota meillä oikeistolainen ja nato-uskovaistunut poliitikkosiipi ihailee kritiikittä, löytäen vastapainoksi vaikeuksien ja ongelmien lähteeksi idän ja erityisesti Venäjän - vastakkainasetteluna. Mitä ilmeisimmin kansalaiskirjoitukset Hesarille tuottavat tulosta [4?”


Kunnes palataan arkeen ja alkaa systemaattisen linja vastakkainasettelu – kirjoitus D ---

D
”Venäjä ei enää edes yritä ylläpitää uskottavuuttaan” -HS otsikko, pääkirjoituksena
~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005696422.html -

Ote: ” … Venäjä on osallistunut sotarikoksia tekevän hallituksen puolella Syyrian sotaan ja ilmeisesti yrittänyt murhata entisen vakoilijansa hermokaasulla Britanniassa … _ … Venäjä, joka yritti ylläpitää uskottavuutta vilpillisin keinoin, oli lännen kannalta hieman helpompi keskustelukumppani kuin Venäjä, joka ei piittaa uskottavuudestaan lainkaan”

Allekirjoittaneen kommentti: ”... Kolmen hienon HS-tekstin jälkeen HS-pääkirjoitus palaa arkeen. Suoranainen ajatusten pierutehtailun limbo - russofobia jylisee ja venäläisvihan itävaahto kuohuu (anteeksi värikäs sanankäyttö) ... , mutta pääkirjoituksen lukiessaan ei muutakaan voinut tehdä” … [5.


Jatkuu
Ilmianna
Jaa

27 VastaustaÄlä jatka paskanjauhantaasi - pls!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Entä itse kommentointi topicciin? Uskon sen kiinnostavan lukijoita - ei tyhjän puhuminen!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Näkeehän sen sokea Reettakin: vaikka Natosta ei linkessä ole sanaakaan sen herjaaminen on johtava teema.
Kirjoitustyylisi on avuton, sekava ja naivi.
Lukijoita varmaan naurattaa hörhön sekoilut
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Valtamedia (=Yle, HS, Aamulehti) peittelee , valehtelee ja yrittää jatkuvasti muokata lukijoiden terveitä mielipiteitä. Ja vielä kehtaavat valittaa jos joku joskus hermostuu ja uhkaa vetää toimittajaa turpaan!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Poliittisideologisesta ohjailusta vapaa Helsingin Sanomat mainosti Trump-Putin Helsinki Summit 2018 presidenteille vapaata lehdistöä=))
https://keskustelu.suomi24.fi/t/15345044/hesari-mainosti-presidenteille-vapaata-lehdistoa!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
On siinä narsisti. Vanha ukko selittelee miten HÄN asian ymmärtää.
Ei älykkyysosamäärä kasva iän myötä - päinvastoin.
Ilmianna
Jaa
[2


Yrittääkö Helsingin Sanomat ylläpitää omaa uskottavuuttaan?

Kuten yllä on todettu, on HS kyennyt toimittajiensa myötä tuottamaan kolme erinomaista artikkelia ja yhden limbon; yhtenä sunnuntaiaamuna – limbo harmillisesti pääkirjoituksena, jota juuri vastaavan päätoimittaja Kaius Niemen pitäisi valvoa tarkalla kädellä.

Nyt joko Kaius sokeutui, oli lomalla tai muutoin oli journalistisesti tiedottomassa tilassa, kun tuo kohdan D teksti pujahti eetteriin ja paperiradalle. Ehkä Niemen olisi skarpattava toukokuun kesäraukeuttaan ja johdatella lehteään asialinjalle – mitä mieltä Kaius olet?


Viitteet:
[1 Käyty yksityissähköpostiviestittely Luoma – Olli Kivinen käynnistyi mielipidekirjoituksesta |0. Kolumnissaan http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1449035855194 - natoistumista ja länteen suomettumista jatkanee HS-toimittaja Kari Huhta, jos voimme vetää vapaata päättelyä hänen tekstistään Helsingin Sanomissa 3.12.2015 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/12/kolumnisti-olli-kivisen-muistolle-han.html -
[* ja 2. West trolling manipulation – Lännenmiehen trollausmanipulointi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trolling-east-trolling-nokittelua.html -
[3 Median paperillinen kantorata kuolee hitaasti, mutta varmasti …

Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä
https://www.facebook.com/first.ilkka
https://ilkkaluoma.blogspot.fi

DOC HS_27052018.doc – OpenOffice Writer
PVM 27052018

660_6042 – 10:02
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kuten IS IL, niin HS:kin pyrkii vain trollaamaan, jotta kansa provosoituisi eikä keskittyisi oleelliseen. Voimme siis päätellä, että valtakunnan ykköslehdissä nautitaan ihmisten systemaattisesta kiusaamisesta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Koita Luoma rahottua äläkä lähetä härikkösähköpostejasi.
Ei sinun eväillä arvostella yhtään mitään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Mitä mieltä olet itse avauksesta?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mistä johtuu, että nämä ryssäntrollit ovat heikosti sivistyneitä ja koulutettuja? Palkkatyötä he eivät yleensä tee vaan elävät yhteiskunnan kustannuksella.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tyhmä uskoo helposti jotain salaliittoteorioita ja vielä tyhmempi julistaa niitä totuutena kun ei muusta tiedä.
Luoma on postannut samoja juttujaan varmaan jokaiselle keskustelupalstalle.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hesari-kako-Helsinki.
Pyhä yksisilmäinen kolminaisuus,jotka koettavat johdatella Suomea.
Onneksi ei muut usko kuin kakolaiset.
Ilmianna
Jaa
Huvittava tuo Luoma: on tietysti hyvä kun heikosti koulutettu sivistää itseään lukemalla lehtiä, mutta jos huru-ukko ei usko lukemaansa ja riehaantuu älämölöttämään muka löytämistään virheistä niin hyöty on päinvastainen.

"Allekirjoittaneen kommentti: ”... Kolmen hienon HS-tekstin jälkeen HS-pääkirjoitus palaa arkeen. Suoranainen ajatusten pierutehtailun limbo -"

Varsinainen pellehermanni!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Näyttää sama kommentoija esittelevän kirjallisia lahjojaan :-)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Mikä on liukas ja litisee?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ei näillä haukkumasanoja suoltavilla kommentoijilla taida olla mitään sanomista itse aiheeseen, käyvät kiinni kirjoittajaan. Totuus tekee kipeää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Hah hah! Älä huijaa itseäsi!

Vastauksissa on jopa LAINATTU Luoman tekstiä ja useammassa on kommentoitu väitteitä!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Helppo selitys: Luoman mielestä Venäjän arvostelu on NATOn kehumista vaikkei Natosta ole sanaakaan.
Hän on selvästi yliherkistynyt

Trolleille on opetettu herjaussanastokin Natosta: natottaminen, natokiima, natouskovainen jne
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Kuka on opettanut ?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Nyt IPUn Natoasiantuntija Luoma on katsonut James Bondin elokuvan Timantit ovat ikuisia ja kuvitellut sen olevan dokumenttiohjelma.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Lainataan Luomaa: "...paljon puhuttu West trolling manipulaatio ..."

Luomalle on vittuiltu helvetisti sen itse keksimästä West trolling manipulaatiosta - vanha ukko ei osaa mitään kieltä vaikka on "kiinankonsultti". Kiinalaiset sitte osaa suomee...ei se muuten pärjä.
Ilmianna
Jaa
Luoman trollipläjäykset ovat aina samanlaisia: Natoa, EU:ta, Kokoomusta, euroa ja hallitusta riekutaan kun taas hyviä ovat diktatuurit Venäjältä Pohjois-Koreaan.
Asenne on aina syyttävä.
Tuo propaganda ympätään johonkin ajankohtaiseen, mutta väitteiden lähteenä on Luoman omat aiemmat mielipidekirjoitukset.
Luoman ei näytä ymmärtävän mikä ero on kolumnilla, blogilla, uutisella ja mielipiteellä.
Ilmianna
Jaa
Hesari on tiensä valinnut. Venäjävastainen mielipiteenmuokkaus loukkaa lukijoita. Olkaa kriittisiä, mutta tällainen ei ole enää journalismia.
Ilmianna
Jaa
Outo uni ei ollut unta: ”Aamulla herätessäni huomasin jonkun istuneen sängyllä vieressäni”

Anteeksi, että pelottelemme kansaa.
Ilmianna
Jaa
Helsingin sanomien erkkosaros kiima on jo ylittänyt muun maan todellisuuden kuten isossa maailmassa on washington erkaantunut enemmistön todellisuudesta.
Pysykää jalat maassa hesalaiset sillä isot sedät pettää kansan aina. In Trump and Putin we trust, koska he edustavat koko kansaa. Kaikki muu on valetta päin näköö.
Ilmianna
Jaa
Nää natotrollit hesarista ottaa luomasta targetin. ne on ammattitrollaajatoimittajia kaikki ja niiden teesit on aina vaan samat, ei yhtään älykästä vastausta mihinkään.
Nämä pikkumunaiset isopäiset kääpiöt täytyy nyt kaivaa piiloistaan kun aika on ja sitten... teuraaksi.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Helsingin Sanomat, manipulaation mestari?*

Aikanaan sanottiin, että HS on presidentin tekijä – ehkä vieläkin. Nyt sanotaan, että HS käy liki epätoivoista käännytystyötä viedäkseen Suomen lännen sotakoneeseen Natoon. Tässä käännytystyössä Hesari ei ole onnistunut, eikä onnistu räikeän manipulaationsa vuoksi [1.

Nyt Helsingin Sanomat parantaa juoksuaan ja tuotti sunnuntaiaamuksi kolme hienoa ja tarkkaan harkittua tekstiä. Ettei liian hyvää, niin samaisessa numerossa pääkirjoitus jarruttaa juoksua ja tuottaa jutun, jossa esiintyy paljon puhuttu West trolling manipulaatio – tässä [2.

HS oli aikanaan aidosti maksavien tilaajien osalta asukaslukuumme nähden yksi maailman suurilevikkisimmistä lehdistä – aitojen paperimedioiden maailmanrintamalla. Ei enää, sillä maksavien tilaajien määrä on suhteellisesti vähentynyt ja näin onkin tarjottava rajoitettuja lukuelämyksiä ja -kärjistyksiä sähköisesti veloituksetta ja valikoidusti [3.


Ja sitten sitä parasta HS-antia kirjoituksina A-C ---

A
”Antti Rinne ärähti Petteri Orpolle ja tiivisti kahteen sanaan Suomen politiikan
… ” -HS otsikko, toimittajana Marko Junkkari
~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005695128.html -

Ote: ” … samalla selvisi, miksi sotea on väännetty jo 13 vuotta … Tänä keväänä tulee sata vuotta Suomen sisällissodasta, 50 vuotta peruskoululain hyväksymisestä ja 13 vuotta sote-uudistuksen aloittamisesta. Miten nämä kaikki liittyvät yhteen? … ”

Allekirjoittaneen kommentti: ”Hesarin erinomainen läpivalaisukirjoitus, joka palauttaa jo hitusen perinteellisen median menettämää luottamusta lukijoiden, äänestäjien ja kansalaisten kerroksiin. Individualismin ja kollektivismin perustörmäys demareina ja kokoomuslaisina. Media purkanut omia sedimenttejään ja päässyt perusasetelmien juurisyille - Sisällissotaan 1918, jolloin koetettiin vuosisataisia juurisyitä ratkoa nostamalla eri yhteiskuntaluokkien tasa-arvoa ja vaikuttamisen oikeudenmukaisuutta. Paras merkki tasa-arvon noususta on nyt 50 vuotta täyttänyt peruskoulu**”

B
”Sipilän johdolla laadittiin insinöörimäinen hallitusohjelma ja tavoitteille 28 mittaria” -HS otsikko, toimittajina Teemu Luukka ja Minna Nalbantoglu
~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005696450.html -

Ote: ” … Sote- ja maakuntauudistus ovat jälleen dramaattisessa vaiheessa. Niiden syntymisestä tai kaatumisesta hallitus tullaan muistamaan. Mutta samalla se on tehnyt paljon muutakin. HS kävi läpi, missä määrin hallituksen tavoitteet ovat toteutumassa. Se oli tavallista helpompaa, koska Sipilän hallitus teki insinöörimäisen hallitusohjelman, jossa tavoitteille asetettiin 28 mittaria … ”

Allekirjoittaneen kommentti: ”HS' lta erinomainen Sipilän hallituksen analyysi - lupaukset, tavoitteet, toteumat ja toteutumattomuudet harvinaisen kiihkottomasti ja tasapuolisesti, erinomaisten journalismin periaattein”

C
”Trump maalaa eurooppalaiset ahneiksi ja oveliksi huijareiksi – ja viesti uppoaa amerikkalaisiin” -HS otsikko, toimittajana Laura Saarikoski
~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005695991.html -

Ote: ” … Vasemmistolaisempi siksi, että Yhdysvalloissa näen, miten raha määrää ­lapsen kohtalon pienestä pitäen. Viisi vuo­tiaat jaetaan loistaviin ja surkeisiin kouluihin kotikunnan varakkuuden perusteella. Silti teeskennellään, että täällä vallitsee mahdollisuuksien tasa-arvo. Se on suorastaan rikollista … ”

Allekirjoittaneen kommentti: ”...HS parantaa journalistista juoksuaan. Nyt kolmas erinomainen lyhytläpivalaisu USA' sta, jota meillä oikeistolainen ja nato-uskovaistunut poliitikkosiipi ihailee kritiikittä, löytäen vastapainoksi vaikeuksien ja ongelmien lähteeksi idän ja erityisesti Venäjän - vastakkainasetteluna. Mitä ilmeisimmin kansalaiskirjoitukset Hesarille tuottavat tulosta [4?”


Kunnes palataan arkeen ja alkaa systemaattisen linja vastakkainasettelu – kirjoitus D ---

D
”Venäjä ei enää edes yritä ylläpitää uskottavuuttaan” -HS otsikko, pääkirjoituksena
~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005696422.html -

Ote: ” … Venäjä on osallistunut sotarikoksia tekevän hallituksen puolella Syyrian sotaan ja ilmeisesti yrittänyt murhata entisen vakoilijansa hermokaasulla Britanniassa … _ … Venäjä, joka yritti ylläpitää uskottavuutta vilpillisin keinoin, oli lännen kannalta hieman helpompi keskustelukumppani kuin Venäjä, joka ei piittaa uskottavuudestaan lainkaan”

Allekirjoittaneen kommentti: ”... Kolmen hienon HS-tekstin jälkeen HS-pääkirjoitus palaa arkeen. Suoranainen ajatusten pierutehtailun limbo - russofobia jylisee ja venäläisvihan itävaahto kuohuu (anteeksi värikäs sanankäyttö) ... , mutta pääkirjoituksen lukiessaan ei muutakaan voinut tehdä” … [5.


Jatkuu

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta