KZ luokan tuhoajat vastuuseen

Vadille

Mihin perustuneet ko. Päätökset.

Hieno luokka tuhottiin.

67

3590

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Selityksiäkiitos

   Tähän saisi kyllä joku antaa vastauksen AKK:sta. Porissa tasan yksi kuljettaja "ajoi kilpaa". Luokka saatiin kovalla työllä kasvatettua SM:n isoimmaksi (kuten kuuluukin olla) ja sitten hetkessä saatiin myös tuhottua. Miksi?

  • Varmaatietoa3

   Lajiryhmästä löytyy tuhoajat

  • 45557888

   Taitaa koko SM olla loppu tämän kauden jälkeen .

  • ulosvaan

   KYLLÄ; Lajiryhmästä löytyy tasan yksi henkilö, kuka on tuhonnut "rakkaudesta lajiin" muutakin, kuin KZ luokkaa. Laine tavoittelee ihan jotain muuta, mitä antaa omille harrastajien ymmärtää. Oma bisnes ja mahdollisimman hyvä taloudellinen tulos itselle on se perin pohjimmainen syy. Kysynkin, että mitä on saanut aikaan lajin hyväksi, nimenomaan omalla lajiryhmätyöskentelyllään,.....
   Jo yhdessä sovitut asiat muuttuvat kohta, kun sulkee kellokukantien oven.

   Pari muutakin, kuka ei saa mitään aikaiseksi on itse lajipäällikkö, jo sovitut asiat vain jäävät tekemättä. Vaihtoon pitäisi mennä sekin. Jassulle myös kenkää, on todellisuudessa pudonnut kelkasta jo aikoja sitten. (selittelyn mestari)

   • HyväMikko

    Täyttä paskaa! Kukaan ei ole vuosiin tehny kartingin hyväksi mitään. Nyt kun joku tekee eikä vaan jauha paskaa niin nämä samat vanhat jäärät vastustaa kaikin voimin.
    Ulistaan että pitäs tehdä jotain mutta jos joku tekee niin alkaa itku että väärin menee.
    Tekisitte itte jotain ettekä istuis kädet munissa itkemässä.


   • sdkee

    Niin jos se on sitä rakkaudesta lajiin tekemistä että kampittaa muita luokkia nin erikoista on rakkaus. Kz tan tuhoaminen ja kuskien kosiskelu omaan sifteriin kuvastaa hyvinkin toimintaa. Nyt alkaa vaan olemaan kiire koska maailmalla iamella ei menekkään enäön niin hyvin.


   • Markkulalo

    Nyt puhut totta ja asiaa


  • Näinon

   Sm sarjan tuhoajat löytyy kolmikosta
   Kohtala, Myllyniemi ja Notko.
   Ehdoton porttikielto radoille niin sm sarja voi hyvin.

   • 456678888

    Samaa miettinyt itsekin kuinka vuodesta toiseen mennään yhden miehen mosa-varastolla . No lopputulokset on ennakoitavissa , harrastajat vaan kaikkoaa muihin leireihin .


   • Kdkdisis

    Yhden kauppiaan piti saada vanhat moottorit pois hyllystään.
    Ei ihan menny niin ku suunnitteli.


  • Fjkffki

   Luuleeko ihan oikeasti että lajiryhmällä on jotain valtaa sm sarjan asioihin??
   Kohtala päättää ok luokat ja kz:n Myllyniemi.
   Jos lajiryhmä on erimieltä niin se ohitetaan.
   Ihan smalla lailla kun esim. Sm:n kilpailunjohtaja vaihdetaan jos ei päätökset miellytä.
   Tai jos ei sarjan voittajan tiimi ole oikea niin vaihdetaan voittajaa.
   Näin se on mennyt jo vuosia.

  • Meneekutenpitää

   Eikös se sitten mene kuten pitääkin? Oikeat miehet päättää ja porukka tekee niiden päätösten mukaan. Sillon ei lajiryhmiä ja harrastajaluokkien pellejä tarvita asioita sotkemaan.

   • Kdkdkd

    Eli kz:n lopettaminen oli sit oikein?


   • Miehetpäättää

    Miehet päättää. Silloin on tehty oikein ja pulinatpois. Jos joku loppuu niin sit loppuu. SM rules!


  • smluokatloppuu

   odottakaa hetki niin sm loppuu myös okj:n ja ok:n osalta. Porissa oli vain muutama kuski ajamassa. Helvetin kalliit kilpailut, pelkästään renkaisiin meni 800€ muitakin kuluja. Täysin järjetöntä!!

  • Täällämitataantaso

   SM on tosi koville jätkille jotka ei kysele mitä touhu maksaa. Harrastajat x30mikävittusenytonluokkaonkin on persaukisille luusereille. Täällä mitataan se onko kykyä huipulle. X30 vie vaan rahat eikä tosiasiassa vie mihkään. SM vie eteenpäin.

   • Hhjhf

    Ei oo sullakaan lääkitys kohdallaan.


   • asöfljdk

    Rotaxi varmaankin jo unohtui kun et siitä vaahdonnut mtään?


  • Varjohinta

   Mitäpä jos alkaisimme järjestämään iamme "varjokilpailuja" samalla formaatilla - rakkaudesta lajiin...

   • 2010

    Kukaanhan ei tätä kiellä. Ottakaa vaan x30 omiin kisoihinne. Normi säännöillä. Ei moottorin myynti pakkoa. Ei rengas voutcereita, normi ajotapa ym.. ym. Ei kaikkien ole pakko ajaa jotain sarjaa


  • Huffhhh

   Kuuleman mukaan eräs kauppias halusi myydä vanhat kz mosat pois hyllystä pyörimästä. Niinpä sitten muutettiin sääntöjä.
   Ei ny vaan menny niin ku kauppias ajatteli.

  • Huhheijaataas

   no mutta ihme juttu.
   korjatkaa vuosiluvut ne voi olla väärin. asia ei.
   2012 AKK teki säännöt, että KZ luokkiin kelpaa vain uuden luokituksen runko ja kone. Eli jokainen joka olis ajanut SM-sarjan olis joutunu pulittaan 12 000e että pääsevät ajamaan.
   tuloksena tais olla luokan kuolema.
   Myllyniemi puuhasi sääntömuutosta että vanhan luokituksen koneet ja runko käy ja luokka lähti elpymään ja viime vuonna oli KZ luokka suurin SM luokka.
   Mutta miten kävi sitten????
   Kaikki harrastajat tietää tai kuvittelee tietävänsä totuuden, mutta Vantaan kisan jälkeen sarja ei ollu sama.
   Jokainen voi taas rauhassa miettiä, mitä meni vikaan.
   Miksi Virossa ajaa niin moni KZ kuski?

  • öroigry

   kz:n tuhosi ainakin tältävuodelta älytön päätös poistaa sm-arvo sarjamuotoisena ja muuttaa se cup-arvoiseksi ja ajattaa sm-kisa kerrasta poikki- systeemillä...ei kukaan halua mitään cup-arvoista sarjaa ajaa vain ajamisen ilosta...reenata voi halvemmallakin...ja kerrasta poikki sm-arvo ei ole mikään arvo ollenkaan, kyllä siihen vaaditaan kunnon sarjamuotoinen, koko kesän kestävä kilpailumuoto...nyt vaihtuu vielä luokitukset koneissa ensi vuodeksi, joten ei taida montaa harrastajaa ajaa ensivuonnakaan sm-sarjaa, tänävuonna olisi ollut autoja viivalla vaikka kuinka monta...

  • Gjkkkd

   Huhujen mukaan Myllyniemen ideoima juttu.

   • oriturtg

    näin tarina kertoo...ja vielä kehuskelleen asialla...pikkaisen kusi omiin muroihin...


  • Jdjdjs

   Kz:n ongelma viime kaudella oli se että osa kuljettajista koki kisaavansa eri säännöillä kuin eräs tiimi.
   Sama ongelma taisi olla myös ok luokissa.

   • öeoifye

    näin oli, kuulemma...kun AKK:lla ei ollut varaa ostaa bensan analysointilaitetta, pojat veteli "hiukan" paremmilla bensoilla...helppoa, kun tietää, mitä ja milloin testataan...


   • 55666888
    öeoifye kirjoitti:

    näin oli, kuulemma...kun AKK:lla ei ollut varaa ostaa bensan analysointilaitetta, pojat veteli "hiukan" paremmilla bensoilla...helppoa, kun tietää, mitä ja milloin testataan...

    Ainakin näillä opeillaan ne meni maailmalla tosi kovaa


  • Kfkdkdkd

   No mutta mutta!
   Eli ei menekkään Laineelle pisteet kz luokan alasajosta.
   Eli homma pilattiin ihan omiin muroihin kusemalla.

   • 4568990

    Kyllä se auttoi lanseeraamalla sen vaihteellisen luokan ......


  • Ud7sss

   Ensin kehuskellaan miten on vanhoja moottoreita hyllyt täynnä, riittäis vaikka koko sarjalle.
   Yllätys yllätys seuraavaksi muuttuukin säännöt että ajetaan just niillä koneilla mitä ko. herralla on hyllyt täys.

  • 456788899

   Nää luokat kuolee , kun nämä sarjojen järjestäjät ei osaa tehdä yhteistyötä . Kaikki tekee yksinään , eikä yhteispelillä yhteistyössä on aina ollut voimaa . Akk vielä uunoimpana hallinnoi kuka saa kisat ja milloin. Kerhoissa aktiivien hiustenväri on harmaantunut . Ei tarvi olla ennustaja lopputuloksen suhteen - kaikki kallistuu kun , joka asia alkaa maksamaan kisapaikalla henkilökuntaa myöden . Laineella vaan on tällä hetkellä valmis konsepti .

  • Jdidkdkd

   Kyllä nyt varmaan harmittaa kun paljastu ettei Laine ollukkaan syyllinen kz:n alasajoon vaan syyllinen olikin ihan luokan "sisältä"
   Toki Laine toi sifterin xsään mutta vasta kun oli selvää että kz kuskit haluaa jotain muuta kun se mitä on tarjolla.

   • 4445667

    Ei harmita , ei ole tarkoitus olla kieli laineen siellä ... , ei edes ajeta enää kumpaakaan sarjaa . SM vaan on jo käytännössä kuopattu . Muutama haluaa ottaa tosissaan , enemmistö vaan kaipaa sirkushuvia enemmän ja kalliisti . Se että moottorit päivittyy vähän väliä , kuuluu markkinatalouden pelisääntöihin . Kyllä siihen joka luokassa joutuu maksumieheksi . Osa vaan tajuaa sen kertomatta .


  • Hkjfgi

   Kyllä nyt varmaan harmittaa kun paljastu ettei Laine ollukkaan syyllinen kz:n alasajoon vaan syyllinen olikin ihan luokan "sisältä"
   Toki Laine toi sifterin xsään mutta vasta kun oli selvää että kz kuskit haluaa jotain muuta kun se mitä on tarjolla.

  • LeevanClef

   Eräs Vihtiläinen teami on hinnalla millä hyvänsä halunnut pyörittää sarjaa, järkestäjiä, tuomareita jne. vuosikausia sormensa ympärillä - jos ei muuten omaa kuskia kärkeen niin aikasakothan sai puhumalla pois omalta kuskilta tai jollekin toiselle kuskille päälle. AKK:n katsastus taas on ollut niin munaton ettei ole osannut mitata polttoaineita siten kuin pitäisi. Katsastaja luulee mittaria saunan lämpömittariksi. Eipä siinä silloin paljon huvita tulla ajamaan kun tietää ajavansa kilpaa sellaisia vehkeitä vastaan joissa otetaan tarvittaessa avut käyttöön. Kummallista vain, ettei ko. teamin & runkomerkin menestyksestä ole rakennettu mitään joutsenlaulua Suomen ulkopuolella. Jos kerran vahingossa kohta kymmenen vuotta sitten onnistuttiin ajamaan jokin sijoitus - niin pidän sitä onnenkantamoisena.

   • mukanasarjassa

    ensin pieni korjaus...
    tässä vihtiläisessä tiimissä aletiin aivan samoilla polttoaineilla kuin muutkin. kun kaverit huomas että sä hiillyt pantan kanistereista koko teltta alkoi niitä käyttämään. nekin jotka ei Euroopassa ajelleet. kanistereitahan riitti.
    sä oot hassutettava pönttö :D.
    ja jos sun kuski oli stanan hyvä ja hävis vaa väärillä bensoilla ajaneille, ni miks sitte dd2 ei kulkenu yhtään sen kovempaa??
    miten sen selität?


  • LeevanClef

   Sinä ministeri kirjoitat kanistereista, se kanisteri tai vaikka 102 oktaaninen bensa ei ole se pointti. Vaan se ajetaanko samoilla säännöillä. Kyllä tuosta pumppubensastakin saa jalostettua kemikali-alit ihan eri tason bensaa homma tunnetaan varsin hyvin venekilpapuollella. Hyvän kuvan Suomen kartingin katsastuksen tasosta saa kun moottori leikkaa kiinni katsastajan pöydällä = ei voi mitata. Tämäkin ihme on nähty.

  • Jdjdjdjd

   Ko. Tiimi pyörittää kz:taa mielensä mukaa ja ok:ta toinen.
   Ok:n pyörittäjä kehtas vielä isoon ääneen todeta että täytyyhän siitä jotain hyötyä olla kun sponssaa sarjaa.
   Eli rahalla saa säännöt ja tuomiot mieleisekseen.

  • 85rfxckklåpk

   Se on hienoo että "AKKn" arvosarjat on tosiasiassa K**talan ja My*** niemen sarjoja. Sitten on T***kaisen sarja ja L***een sarja.
   Missäs ne puolueettomat sarjat on?

  • Näinon

   Laine ei pyöritä omaa tiimiä sarjassa

   • 4467789

    Ei tikiskään


   • 2010

    Ei niin mutta ajaa itse


   • rotaxintuhoajat
    4467789 kirjoitti:

    Ei tikiskään

    tosiasiahan on tiikkaisen tiimistä se, että on nimi mikä tahansa, vrt tai muu, napoleon on se, kuka määrää kuka voittaa maxin ja tänävuonna näköjään myös DD- luokan mestaruuden...elleivät kuskit ja mekaanikot yhdessä hommaa rotaxilta puolueetonta katsastajaa, joka oikeasti avaa ja tarkistaa nämä voittajakoneet, loputkin kuskit poistuvat sarjasta...mikseivät nämä kuljettajat, jotka ajavat puoli sekuntia karkuun suomessa kuljettajia, jotka pärjäävät euroopan radoilla, eivät sitten ulkomailla pärjää yhtään? eiköhän syy ole siinä, ettei niitä suomikoneita uskalleta viedä ulkomaille, joissa ei voidakaan olla varmoja mitä katsastuksessa tarkistetaan...


   • Gfdittfexhjjke

    Vai voisko olla Rötäxissä niin, että kun mennään ulkomaille, siellä muillakin on kulkukoneet, Suomessa vain yhdellä tiimillä?


  • Näinsmenee

   Tosiasiassa miksi suomikuskit ei pärjää ulkomailla, on tää helvetinmoinen suomi fanitus omille suomisarjoilleen. Onnex meillä on muutama kuski tajunnut miten vauhtia saadaan lisää.
   Kovat tasokkaat Euroopan kisat sitä tuo ja sieltä se vauhti löytyy.
   Onhan tuo nähty miten X30 kuskit pyörii pelkkinä pujottelukeppeinä noissa KV-kisoissa.
   Onnex meillä on vielä pari tiimiä, ketkä pystyvät auttaan kuskejaan ulos, on tietoa, taitoa, osaamista ja niitä suhteita viedä kuskejaan ulos

   • 355788

    Hoitakaa vaikka sitä ämmäänne ja keskittykää siihen , parempi lopputulos jos ette muuta ymmärrä


   • Nimenomaanjoo

    Näin se tollo nostattaa itsetuntoaan. Aina ei usko omiin tekemisiin vain riitä.


   • LeeVanClef

    Luuletko ihan oikeasti, että maailmalla ajamiseen tarvitaan juuri jonkin pienen suomalaisen teamin apua. Kyllä sinne maailmalle pääsee ajamaan jos osaa sen verran lontoota, että osaa kertoa tenavansa haluavan ajaa niin kyllä varmasti raha kelpaa vaikkapa CRG-Hollandille, Wardille, Baby Kartille, Norman Nato Racingille tai vaikka Pikku-Schumin teamille. Mutta tietenkin jos pelottaa ja huimaa niin onhan se hyvä, että turvautuu kotimaisiin eväisiin niin ei mene maha sekaisin. Tosin tuo keskustelun kohteena oleva KZ-teamikin hankkii moottorivirittämisosaamisensa ulkoa - aiemmin oli käytössä Teksairin vuokrakoneet nyt Califan.


  • Ghhuuh

   Suomikuskien menestys kv puolella ei taida tällä hetkellä olla noista suomalaisista viimeistä kiinni

   • 457890

    Eli ?


  • KZfaija

   Lopettakaa tämä paskanjauhanta. KZ nousee taas arvoonsa, kun vähän aikaa menee. Kaikki oppii virheistään, niin myös AKK ja palauttaa sarjalle sen ansaitseman arvon.
   Joitakin tiimejä ja ihmisiä on täällä turha syytellä. Vastuu päätöksestä kuuluu AKK:lle, ja sen komitealle. Itkemällä ette saa mitään. Sensijaan kannattaa kokeilla vaikka kantapäällä äänestämistä, se auttaa enemmän.

   • öroitur

    tarkoittaa mitä? lähtemällä AKK:sta? lähtemällä kyseisen kattojärjestön alaisesta kerhosta/seurasta? kävelemällä kantapaillä??? melko järjetön neuvo, jos tarkoituksena nostaa KZ-luokka takaisin kalenteriin ja saada sinne vielä kuskejakin...


  • KZ2mokaanikkojahuotaja

   nonni….
   25 autoa viivalla
   ei huono, vaikka suurin voittaja ehdokas on perunu tulonsa :)

   • M.Orsini

    Etkö O-P muuta keksiny. Voi helvetti! Pekan leikkikenttä muka joku SM! Maksamalla vanhoille ukoille että tulee ajamaan saa 20 kuskia viivalle. Säälittävää touhua!


  • Lopetetaanäksä

   Nyt vaan vielä saadaan tää "rakkaudesta lajiin" sarja lopetettua niin kaikki taas hyvin.

   • plörö

    Heh. Kyllä tyhmäkin voi olla hauska.


   • AKKnSuuntaOnOikea

    Kyllähän se x-sarja loppuu tai hiipuu aikanaan. Merkit on jo ilmassa, ahneus, yksinvaltius, tuomarointi, kalliithuoltokulut, koneitten kestävyys, luokka tulee hiipumaan samoihin asioihin kuin Rotax aikanaan (paitsi oli Rotaxissa kyllä halvemmat huoltokulut/ylläpitokulut). Rakkaudesta lajiin ei löydy enää vapaehtoisia tekijöitä ilman korvausta.


  • KZfani

   Mahtavasa Tuukainen ONNEA SM-voitosta. Tais tulla voitto samaan pöytään AKKn palkintokaalassa 2018 KZ ja OK luokissa. Hieno kisa paljon kuskeja, tiukkoja tilanteita.

  • YksTyytyväinen

   Kovasti oli tehty töitä luokan eteen ja säilymisen puolesta. KIITOS Vihti.

  • Ksisi

   No se yks vihtiläinenhän luokan tähän jamaan ajo. Turha mitään sädekehä sille tarjota.

  • Jasssooo

   Ajattelin alkaa taas ajamaan kilpaa. Kun lukee tätä lässytystä, parempi vaan pysyä pois. Koko maasta.

  • Usisuunta

   Mites, onko KZ keskustelutilaisuus pidetty, onko uusia asioita odotettavissa kaudelle 2019

  • Kutsumme kaikkia Karting SM 2019-sarjasta kiinnostuneita KZ2-kuljettajia osallistumaan keskustelutilaisuuteen, jonka tarkoituksena on keskustella sarjan yksityiskohdista KZ2-luokan osalta.

   Aika: Sunnuntai 16.12. klo 12-15

   Paikka: ABC Lohja, Hossanmäentie 1, 08350 Lohja.

   Lisätietoja: markku.ryynanen @ dealcomp.fi

   • Zarkosios

    Olikohan Sulo Vilen paikalla? Varmaan paikaksi valikoitui...kun halvalla sain =D =D =D


   • eimukanaollut
    Zarkosios kirjoitti:

    Olikohan Sulo Vilen paikalla? Varmaan paikaksi valikoitui...kun halvalla sain =D =D =D

    on siinä meillä taas yks nuija...mikä vika oli paikassa? mikä olisi ollut parempi? missä Sinun mielestäsi olisi pitänyt kokoontua? taidat olla joku joka ei ole koskaan käynyt kehä kolmosen ulkopuolella? anna nyt jotain ohjeita seuraavaa kertaa varten tai järjestä ihan itse...ihme nillittäjiä...


   • 7869675
    eimukanaollut kirjoitti:

    on siinä meillä taas yks nuija...mikä vika oli paikassa? mikä olisi ollut parempi? missä Sinun mielestäsi olisi pitänyt kokoontua? taidat olla joku joka ei ole koskaan käynyt kehä kolmosen ulkopuolella? anna nyt jotain ohjeita seuraavaa kertaa varten tai järjestä ihan itse...ihme nillittäjiä...

    Samaa mietin , nyt olisi ollut paikka jossa asiasta voi keskustella .


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yhä useammat miehet jäävät ilman seksikumppania

   Seksuaalinen yksinäisyys on myös yhteiskunnallinen ongelma: https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009348479.html?share=e7236ee8014c17d4d350174fb6afe007
   Sinkut
   460
   3402
  2. Martina ei viihdy kotona!

   Montako päivää ehti Martina olla kotona ennen kuin oli taas menossa. Tällä kertaa sentään koira mukanaan mutta loput perheestä jäi taas muiden hoidet
   Kotimaiset julkkisjuorut
   375
   1854
  3. Ähtärin pandapäätös

   Kun pandapäätöstä valmisteltiin eläinpuiston toimitusjohtajana oli Juhani Haapaniemi, hallituksen puheenjohtajana oli kaupunginhallituksen puheenjoht
   Ähtäri
   36
   1038
  4. Emeka Matthew Ekperech tuomittiin raiskauksesta vankeuteen - hän on valittanut tuomiosta

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/43a4cae4-09ed-485b-b47b-ded8761c4d07 Tuomittu joutuu maksamaan myös korvauksia. Yhdynnän kohteena ollut h
   Maailman menoa
   27
   1037
  5. Hengaillaan

   Hengaillaan-visailuohjelmasta ei todellakaan tule suosittua ja pitkäikäistä vaan se floppaa ja komeasti karahtaa kunnolla kivikolle,tuleepahan kokeilt
   Yle
   77
   1021
  6. Millon olet

   Tavannut kaivattusi viimeksi ja missä.
   Ikävä
   52
   914
  7. Naisen keho ei ole miehen oikeus

   Miesten seksuaalisten tarpeiden täyttäminen ei ole naisten tai yhteiskunnan velvollisuus. Seksi ei ole kenenkään oikeus. https://www.hs.fi/mielipide/a
   Sinkut
   148
   888
  8. Joko sinä mies unohdit tämän naisen?

   Kohta nähdään varmaan taas, mutta tykkäätkö yhtään?
   Ikävä
   51
   811
  9. Mistä juttelitte

   kun näitte viimeksi?
   Ikävä
   45
   777
  Aihe