Superbakteeria yli 40% resque-rakeista

rakitmultiin

Juuri kerrottiin aamu-tv:ssä, että yli 45:lla rescue-rakeista on siperbakteeria ja kotimaisissakin joille syötetty antibiootteja 13%:lla. Kaikki resque-rakkejen tuojat pitäisi laittaa maksamaan isot sakot, mieluiten vamkilaan, ei ole mtään oikeuta levittää sairauksia tänne. ne myös tarttuvat erittäin helposti, toisin kuin rakkihullut väittää.

16

233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rakitmultiin

      Piti olla "Juuri kerrottiin aamu-tv:ssä, että yli 40%:lla rescue-rakeista on superbakteeria", taisi sanoa 42%, mutta vaihtelee maittain. Tuo ainakin venäjältä tuoduissa ja monissa varmasti paljon enemmän.

      Siat, linnut ja muut hyötyeläimet tuhotaan pienempien haittojen takia, miksei sitten rakkeja.

    • oipipu

      Katsoin itsekin. Huomiota kiinnitti, että vielä vuosi sitten asia oli aivan uusi ohjelmassa olleelle koirajärjestöihmiselle. Tämän palstan koirafanaatikkojen juttuja lukiessa en ihmettele.

      Toinen olennainen asia ohjelmassa oli, että superbakteeerien tarttumista esimerkiksi perheen koirasta perheenjäseniin ei käytännössä voi estää. Koira mm. nuolee peräreikäänsä ja ihmiset rapsuttelevat sitä, jolloin multiresistentit (koli)bakteerit siirtyvät koirasta ihmiseen.

      • oipipu

        Rapsuttavat koiraa, siis.


    • Dont.shop.adopt

      Valitettavasti ulkomailta tuoduissa rescue koirissa on paitsi bakteereita niin myös tauteja ja loisia jotka tällä meillä ovat olleet vähäisiä tai tuntemattomia, mutta varmasti yleistyvät meidän kotimaisissakin koirissa. Rescue-koiran tai -kissan hankkiminen on hyvä päätös, sillä kodittomia eläimiä on paljon, mutta autetaan eläimiä niiden omassa maassa ja adoptoidaan kotimaisia kodittomia. Kaverini espanjalaisessa rescue-koirassa oli sydänmatoja ja leishmanialoinen ja ikävä kyllä se hoidosta huolimatta menehtyi. Oma espanjalaiseni oli ihmeekseni täysin terve, vaikka se luultavasti oli koko elämänsä kadulla elänyt.

      • Hähnell

        Miksi toit koiran Espanjasta etkä adoptoinut suomalaista? Tee niin kuin minä sanon, älä niin kuin itse teen?


      • Dont.shop.adopt
        Hähnell kirjoitti:

        Miksi toit koiran Espanjasta etkä adoptoinut suomalaista? Tee niin kuin minä sanon, älä niin kuin itse teen?

        Koiran Espanjasta adoptoinut pariskunta huomasi ettei koira palvonut eikä rakastanut "pelastajiaan" pyytettömästi, ei ollut kiitollinen ja ihana lemmikki vaan pesunkestävä kulkukoira ja sosiaalistumaton. Koirien kanssa tuli kohtalaisesti toimeen, mutta esim. kissat olivat sen mielestä tapettava ja sen jälkeen syötävä. Koira vietiin eläinlääkäriin lopetettavaksi, mutta päätyi lopulta minulle ja eli pitkän hyvän elämän, vaikka alku ei helppoa ollutkaan. Eli en ole tuonut enkä tuo rescue-koiria ulkomailta.


    • AlakoulunOpe

      Kaikissa koirissa niitä on. Pitää opettaa lapsille, että koira tappaa puremalla tai levittämällä tauteja.

    • Rakkikauppiaat

      Rescue rakkeja on kiva kerätä kaduilta ja myydä typeryksille 500 euroon.
      Rahat on verovapaata, siksi pitää olla yhdistys.

    • eipidäsekaantua

      Järkevä aikuinen ihminen tietää riskin,ja sen että se tuonti on bisnestä.Jota tehdään vaan rahan vuoksi.Ei järkevä ihminen retkahda ostamaan sellaisia.Evirahan suosuttelee olemaan tuomatta,sekin kertoo ettei pidä tuoda tai ostaa.

      • hfutft

        Nimim eipidäsekaantua, tuo on näkökulma ja mielipide. Jos taas koirien hyvinvointi kiinnostaa, on ihan selvä että esimerkiksi Moskovan katukoiralaumoista otetaan koiria kunnollisiin oloihin.

        Ei ne antibiooteille vastustuskykyiset superbakteerit leviä muihin kuin koiranomistajiin ja koiraperheisiin, eli ihmisiin, jotka ovat jatkuvassa kontaktissa tällaista bakteeria kantavan eläimen kanssa. Muihin pääsääntöisesti vain vain pureman kautta.

        Eli yhtä vaarallisia ovat kuin suomalaisetkin koirat, jos asiaa katsoo koirattoman kannalta. Syytä erityiseen hysteriaan juuri näiden koirien suhteen ei ole. Suurempi riski ovat suomalaiset koirat: tappajarodut, luonnehäiriöiset koirat ja vastuuttomat koiranomistajat.


      • piikilleomistajatkin

        Monissa maissa katurakit tottuneet syömään ruumiita kadulla ja venäjällä tappavatkin juoppoja tai ketä tahansa ruuakseen eli erittäin vaarallisia. Nuo superbakteerit leviää kosketuksesta muihinkin kouluissa, työpaikoilla, seurustelukumppaniin ja sairaaloissa ovat oikein vitsaus. Kuset ja paskat saastuttaa joka paikan.

        Vankilaan vaan jokainen joka tuo resque-rakkeja mistä tahansa maasta ja rakit piikille välittömästi. Ainoa toimiva ratkaisu irtorakkeihin on lopettaa ne. Aidot villieläimetkin tapetaan, vaikka ei olisi todellista uhkaa ihmisille, rakit tappaa paljon enemmän "kesyinäkin", saati villiintyneinä.


    • koiriaomistanut

      "Monet sellaiset eläinten ja ihmisten terveyttä vaarantavat taudit, joita Suomessa ei esiinny, ovat kohtalaisen yleisiä maamme rajojen ulkopuolella. Näistä taudeista vaarallisimpia ovat tappava tauti rabies eli raivotauti ja ekinokokkoosi"

      "Kaikkien eläintautien tutkimista ei vaadita tuonnin yhteydessä. Tällaisia löytökoirien mukana Suomeen tulevia tarttuvia tauteja ovat muun muassa penikkatauti, parvovirusripuli, leishmania, Brucella canis, sydänmatotauti, ehrlichioosi, leptospiroosi, listerioosi, yersinioosi, babesioosi, kokkidi- ja giardiainfektiot, kampylobakteeri, salmonella ja tuberkuloosi. Osa näistä taudeista voi tarttua myös ihmiseen"

      Lainaukset Eviran sivulta:

      https://www.evira.fi/elaimet/tuonti-ja-vienti/eu-jasenmaat-norja-ja-sveitsi/koirat-kissat-ja-fretit/tuontikoira-voi-olla-riski/

      Se totta, että vastuttomat, ymmärtämättömät, välinpitämättömät, koiran käyttötarkoituksesta piittaamattomat, koiralle vähintäin tottelevaisuuskoulutuksen antamatta jättävät, eläintä huonosti kohtelevat jne. koiranomistajat ovat riski myös. Ei ole tappajarotuja, on vain väärä rotu väärällä ihmisellä. Esimerkiksi "tappajaroduksi" mainostettu pittbullkin on ihana kotikoira oikeissa käsissä ja oikein kohdeltuna. Tsiikatkaa telkkarista "Ehdonalaisvangit koirankouluttajina" niin ymmärrätte.

      https://fi-fi.facebook.com/VillalobosRescueCenter

      Esimerkki 2: Laumanvartija ei ole seurakoira, se ei sovellu kokemattomiin käsiin vaan tarvitsee rotuominaista työtä eli lauman vartioimista missä työssä se on ehdottoman hyvä ja tärkeä.

      Suomalainen eläinlääkärin tarkistama ja rokottama koira ei ole riski jos omistaja älyää pitää sen kytkettynä muualla kuin irtipidon sallimilla paikoilla. Silloinkin on oltava varma, että koira on hallinnassa ja välittömästi kytkettävissä. On koiria ja koirarotuja joita ei kannata lainkaan irti pitää ja se on omistajan muistettava!

    • paniikkikohtaus

      Paniikin lietsonta on varmaan mukava harrastus, jos on mielenvikainen.

      • Dogiway

        Se kuitenkin vaan on totta, ettei ulkomaalaisia rescue-koiria kannata Suomeen tuoda kun niistä ei tiedä mitä viruksia tai bakteereja mukanaan kantavat. Sama juttu halpiskoirilla joita ulkomailta ostetaan kun suomalaiset koirat ovat mukamas liian kalliita. Halpa koira saattaa tulla hyvinkin kalliiksi jos se on sairas tai omaa rakenne- jne. vikoja. Paniikkiin tuskin kuitenkaan aihetta on.


      • syytähuoleen

        Melkoinen huoli on, kun superbakteeria jo 13%:lla kotimaisistakin rakeista. Ne pitäisi hävittää kaikki kuten hävitetään sairastuneet siat ja linnutkin. Väärenentyillä papereilla maahan tuotujen omistajille isot sakot. Pitäisi vaatia aina testaus Suomessa tuojan laskuun.


      • Agfredv
        syytähuoleen kirjoitti:

        Melkoinen huoli on, kun superbakteeria jo 13%:lla kotimaisistakin rakeista. Ne pitäisi hävittää kaikki kuten hävitetään sairastuneet siat ja linnutkin. Väärenentyillä papereilla maahan tuotujen omistajille isot sakot. Pitäisi vaatia aina testaus Suomessa tuojan laskuun.

        Superbakteereita ja muitakin antibiooteille vastustuskykyisiä pöpöjä on niin ihmisissä kuin lemmikki- ja hyötyeläimissä, eikä unohdeta viruksiakaan. Laitetaan rajat kiinni, lopetetaan matkailu ja eläinten maahantuonti, tapetaan kaikki eläimet ja siirrytään kasvisruokavalioon. Pelastummeko? Vittu me
        kuollaan kaikki 😵


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1957
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1506
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      27
      1423
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe