Kissan hammassairaudet

SuruJaItkujaKurjuus

Meillä on neljä kissaa ja jokaisella todettiin jonkinlaista etenevää hammassyöpymäsairautta. Kaikilla kissoilla on sellaisia hampaita, että niitä pitää poistaa. Juuret ovat jollain tapaa näkyvissä. Kissat ovat iältään 12-16. Kyselin hampaiden poistojen hintaa ja järkytyin. Arvio on jotain 2000 euroa eläimestä. Koska meillä niitä on neljä, niin se on hurjan paljon. En kehdannut kysyä eläinlääkäriltä muutamia asioita. Olisiko täällä ketään, joka tietää.
Onko tuo hammassairaus kivulias? Mitä tapahtuu, jos se jää rahanpuutten vuoksi hoitamatta, kärsiikö kissa? Putoaako se sairas hammas vain pois vai mitä tapahtuu? Entä jos ei ole varaa hampaita hoidatuttaa? Kissoilla on jo ikää, lopettaako eläinlääkäri tällaisessa tapauksessa kissan siis ihan vain sen takia, että kissa kärsii, kun omistajalla ei ole noin paljoa rahaa laittaa hampaisiin?

8

1957

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nosiis

      Kyllä se jonkin verran kivulias on ja vaikeuttaa myös kissojen syömistä ennen pitkään ellei ole jo vaikeuttanut. Tulee syömiskipuja yms. Jos jää hoitamatta, niin tottakai kissa kärsii.

    • Cat

      On kivulias,jos se on sama kuin kissallani eli hammas "lahoaa"juuresta ja keikkuu löysästi paikoillaan.Jotkut pienet hampaat painuivat ajan mittaan sisään ja ien peitti.Nähtyäni kissan reaktion kun hampaaseen kosketaan,voin itsekin hampaat omaavana kuvitella,miten paljon se sattuu,kun kissa yrittää pureksia ruokaa tai leikkiä lelulla.Tavallisella eläinlääkärillä ei yleensä ole välineitä eikä taitoa hampaiden poistamiseen,ja röntgenkuvatkin ois hyvä ottaa.Joiltain kissoilta on käsittääkseni poistettu kaikki hampaat,omalla kissallani kyse oli poskihampaista.

    • kunnanelhalvin

      Soita kunnaneläinlääkärille, ja kysy voisiko hän nukuttaa kissan ja poistaa huonoja hampaita.Kysy paljonko se maksaisi.
      Meillä kerran koiran muun leikkauksen yhteydessä napattiin huonot hampaat pois,eikä tullut lisähintaakaan .

    • Kannattaa-hoidattaa

      Eläinten hoitamattomat hammassairaudet voivat johtaa myös sydänsairauksiin, ihan kuten ihmisilläkin. Eiköhän jostain löydy halvempi eläinlääkäri.

    • VaikeitaAsioita

      Kuinka monta hammasta on poistettavana per kissa ja antoiko tuon hinta-arvion kenties eräs kallis eläinklinikkaketju? Kysele toisesta paikkaa ja lähialueen kunnista ja kaupungeista. Joskus joutuu tosiaan useamman poistokerran tekemään kun kaikkia ei voi kerralla, joten silloin hintakin nousee. Yksi hampaanpoisto voi helposti viedä 1-1,5 tuntia, koska on erittäin tärkeää, että hampaan juuret saadaa pois, koska ne ovat hyvin tulehdusherkät. On tapauksia, joissa huolimaton kirurgi on jättänyt juuren palasia, kissa saanut vakavan infektion ja menehtynyt. Toki menehtymisriski on leikkauksissa muutenkin, mutta myös hoitamatta jättämisessä. Helsingissä annettiin muutamassa paikkaa hinnaksi 400-650 euroa 2-3 hampaan poistolle. On se hinta silti korkea kun kertoo neljällä, mutta toki vähemmän kuin tuo 2000€ per kissa. Ellei sitten niitä poistettavia hampaita ole useampia kuin tuo 2-3. Silloin 2000 euroa yhdestä kissasta voi olla ihan realistista, koska useiden hampaiden poisto joudutaan yleensä jakamaan muutamalle eri käynnille.

      Olen itsekin mokannut kissojen ja koiran hoidon, joten ei ole varaa sinua tuomita, mutta joskus on hyväksyttävä, että oman virheen ja varattomuuden vuoksi eläin joudutaan lopettamaan. Eläinlääkäri voi siis lopettaa eläimen, jos on tiedossa tai hyvin todennäköistä, että se kärsii liikaa hoitamattomana voidaakseen elää elämänarvoista elämää. Riippuu omatunnosta, kuinka raskaasti sitä sydämessään sitten kantaa. Lyhyemmän aikaa eläimet usein elää kuin ihminen ja toisaalta niillä ei ole samanlaista käsitystä elämästä ja kuolemasta kuin ihmisellä. Mutta itseäni vaivaa varmaan hautaan asti muisto koirastani lopetushetkellä, koska se oli täysin tekemieni hoitovirheitteni syytä, että koira jouduttiin lopettamaan. Rangaistuksena on tietenkin se, ettei uutta eläintä oteta ennen kuin talous on siinä kunnossa, että voi varautua isoihin menoihin.

      Harjaus vähintään kerran päivässä pitäisi opetella heti rutiiniksi eläimen ollessa pentu, mutta ei sitä tullut itsekään ajateltua, että se pieni toimenpide tulisi säästämään useita satoja euroja tulevaisuudessa. Eläinlääkärimaksut on niin korkeita, että pitäisi olla hyvässä palkkatyössä varsinkin, jos on useampia eläimiä. Aina pitäisi ajatella, että kuinka monta eläintä pystyy maksimissaan hoitamaan vai riittääkö välttämättä rahat yhteenkään. Toki yllättäviä elämänmuutoksia voi tulla. Itse sairastuin kroonisesti enkä ole töitä pystynyt tekemään pitkään aikaan.

    • kisunemäntä

      Olen alkanut epäillä näitä kissojen hampaiden poistoja.
      Oma neljä vuotias kissa kävi myös kesäkuussa rokotuksella ja siellä eläinlääkäri katsoi suuhun ja näki yhden hampaan kohdalla ikenen punoittavan. Suorilta ehdotti hampaan poistoa. Nyt olen kuukauden katsonut eikä kissa kyllä millään tavalla näytä poikkeavalta. Syö normaalisti, ulkoilee, leikkii jne..

      Ajattelin mennä näytille nyt syksyn alussa vielä mutta hiukan on alkanut epäilyttää että poistatetaanko eläimiltä aivan turhaan näitä hampaita.
      Nukuttamiset on aina iso riski ja hinnat korkeita.

      Naapurin kissa kuoli vastikään hammaskiven poiston yhteydessä koska ei herännyt nukutuksesta.

      En tietenkään halua että kissa kärsisi mutta kärsimystä se on nukuttamiset ja jälkihoidotkin toipumisineen ja lääkekuureineen.
      Eli kovasti mietin kumpi pahempi jos tilanne todella vaatii.

    • kissatohtori

      Varmaan hyvin tiedät että eläimen hoitamatta jättäminen on eläinsuojelurikos. Kannattaa kysellä hintoja monesta paikkaa. Hammas sairaudet ovat kaikista yleisimpiä sairauksia kissoilla ja koirilla ja myös kalleimpia. Kaveri on joutunut käyttämään kahteen kertaan yhtä kissaansa hammashoidossa ja hintaa on kertynyt yhteensä n. 800€ kissa on 16 vuotias. Itse ei kannatta yrittää irottaa hampaita. Kissoilla on varmasti kipuja ja olisi suotavaa joko viedä ne hoitoon tai päästää tuskistaan lopullisesti. Jos uuden kissan aiotte hommata suosittelen harjaamaan hampaat tämän tilanteen ehkäisemiseksi. Kannattaa myös kokeilla nutriman healt dental raksuja :)

      • katsoeläintä

        Rikos tapahtuu silloin kun eläin kärsii. Kyllä sen näkee kissastakin milloin se kärsii ja milloin ei. En veisi lastanikaan johonkin toimenpiteeseen joka tuottaisi hänelle kipua ja kärssimystä ellen olisi varma että se on tarpeen ja enemmän avuksi kuin haitaksi.
        Nykyään lemmikkejä hoidatetaan myös aivan turhaan koska siitä on tehty bisnestä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3434
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2002
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1921
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1568
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1405
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1405
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1109
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1058
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      854
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe