Pyhtään kaupallinen lentoiminta alkaa.

PyhtäänHuippukenttä

YLE Uutiset: Pyhtään lentokenttä sai puoli miljoonaa euroa valtiontukea.
Malmin korpikenttä haki myös lähes puolta miljoonaa,mutta jäi ilman. No sehän tuleekin toimeen omillaan hyvin kuulemma. Hyvä ettei veronmaksajien rahoja sinne jaeta.
Raha on tarkoitettu muun muassa lentokentän kiitotien päällystystä varten sekä sääaseman ja kiitotievalaistuksen valmistelutöihin. Rahan voi käyttää seuraavien kolmen vuoden aikana. Lentokenttää ryhdyttiin rakentamaan Pyhtäälle viime kesänä. Siinä on Vantaalle suunnitellulle pienkonekentälle varteenotettava kilpailija.
Ministeriö arvioi, että hakemuksen perusteella Pyhtään lentokenttähanke voisi täyttää ne tarpeet, joita yleisilmailuun ja miehittämättömään ilmailun kuten droonien kehittämiseen liittyy lähivuosina.

Lentokentän perusinvestoinnit on tehty ilman valtion tukea. Kentän taustalla on ilmailuaktiivien perustama Redstone Aero Oy.

– Hankkeen jatkoa tukemalla voidaan varmistaa, että Etelä-Suomessa ja lähellä pääkaupunkiseutua on myös jatkossa tarvittava infrastruktuuri yleisilmailua ja miehittämätöntä ilmailua varten, Liikenne- ja viestintäministeriön tiedotteessa todetaan.

9

584

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LähtiMalmilta

      Onkin järki Mies asialla ,ei jäänyt itkemään ja valittamaan vaan pisti toimeksi oikealla hetkellä!

    • LähtiMalmilta

      Onkin järki Mies asialla ,ei jäänyt itkemään ja valittamaan vaan pisti toimeksi oikealla hetkellä Respekt!

    • Peter__T

      Korkein Hallinto-oikeus sitä vastoin myönsi tällä viikolla malmilaisille valitusoikeuden Helsingin yleiskaavaan jossa Malmin lentokentälle yritettiin kaavoittaa asuntoja.

      Onnittelut Esalle valtion avustuksesta.

      Minä yhä odotan vastausta 4 kertaa esittämääni kysymykseen Pyhtään löhestymismenetelmistä. Vaikea on kaupallista toimintaa ilman niitä aloittaa. Outoa että niistä ei kukaan osaa vastata mitään.

      • Anonyymi

        On ne. Suurtehot kumpaankin päähän ja radalle, kunhan kerkiää asentaa,


    • Anonyymi

      Aikatauluttoman lentoliikenteen tukikohta
      Pyhtää Redstonella on ainutlaatuinen asema aikatauluttoman lentoliikenteen tukikohtana. Kun kenttä saa toimivan satelliittinavigointijärjestelmän, laskeutuminen on mahdollista sääolosuhteista riippumatta.
      - Toiminnan pääkohderyhmä ovat ammatilliset ilmailuyritykset ja tulevaisuuden ilmailu, kuten droonitoiminta. Myös ilmailun harrastajat ovat tervetulleita, kertoo lentokapteeni ja lentokentän rakennusprojektin vetäjä Esa Korjula Redstonen Aerosta.
      Pyhtään matkailun valtteihin tulevaisuudessa kuuluvat myös Munapirtin tuleva kansainvälisen tason hotelli sekä Keihässalmen kalastajakylän asiakkaat.

      - Ensimmäiset ulkomaiset lentoturistit kävivät Pyhtää Redstonella jo kesällä 2018. Heitä kiinnostivat Sirius Sportin sisäsurffaus sekä tuulitunnelit vapaapudotuskokemuksineen. Lentäen saapuvat turistit tulevat tarvitsemaan alueen matkailupalveluita monipuolisesti myös jatkossa, kertoo Korjula.

    • Anonyymi

      Visio 2025LENTOKENTTÄ JATEKNOLOGIAKESKITTYMÄAmmatilliselle ilmailuliiketoiminnalle,tulevaisuuden sähköiselle ja miehittämättömälle liikenteellesekä lentokenttään tukeutuvalle elinkeinotoiminnalle.

      Visio 2025LENTOKENTTÄ JATEKNOLOGIAKESKITTYMÄAmmatilliselle ilmailuliiketoiminnalle,tulevaisuuden sähköiselle ja miehittämättömälle liikenteellesekä lentokenttään tukeutuvalle elinkeinotoiminnalle1.Nykytila Olemassa oleva, jo osin rakennettu lentopaikka on synnyttänyt merkittävää kysyntää sekä yleisilmailuliiketoiminnan että miehittämättömän ilma-ja maaliikenteen sijoittautumiseksi alueelle. Pyhtään kunnan yleiskaavaluonnoksen mukainen LL/tp-alue tarjoaa ratkaisun tähän kysyntään ja tarpeeseen.Lentopaikka EFPR tarjoaa toimipaikan ja tukikohdan erityisesti ammatillista ilmailuliiketoimintaa palveleville yrityksille. Lentopaikka on jo osa yhteiskunnan lentokenttäverkostoa.Liikenne-ja viestintäministeriö on myöntänyt yhteensä n. 900.000 EUR avustusta lentokentän kehittämiseen.Toimintamääriltään suunniteltu lentotoiminta on ympäristölupahakemuksen mukaista. Lentokenttä tarjoaa hallirakentamisen mahdollisuuksia kaluston säilytykseen, huoltoon, koulutukseen ja muihin ilmailuliiketoiminnan tarpeisiin, kuten taksilentotoimintaan jne. Tämän lisäksi kenttäaluetta tullaan tarjoamaan myös muuhun tapahtumakäyttöön, kuten esimerkiksi messu-ja näyttelykäyttöön, testaus-ja esittelytoimintaan jne
      Tulevaisuuden visiodroneteknologiakeskukselleTulevaisuuden miehittämättömän ilmaliikenteen, kuten drone-toiminnan on tukeuduttava lentopaikkaan ja lentokentän tarjoamiin palveluihin, kuten kiitotie, testausmahdollisuudet, vapaa ilmatila, digitaaliset yhteydet, ilmailun sääasemat, briefing-palvelutjne. Drone-toiminta ja sen kehittyminen edellyttävät 5G-teknologiaa. Sekä lentokenttäoperaattori Redstone Aero Oy että Pyhtään kuntaovat tehneet 5G-Momentum –sopimuksen Viestintäviraston kanssa ja alueen valokuituverkko tullaan rakentamaan toiminnan mahdollistamiseksi mahdollisimman pian.

    • Anonyymi

      Kaavoitus mahdollistaa myös koko alueen ja kehittyvän lentopaikka-alueen virallisen sisääntulon alueelle ja lentopaikalle suoraan E18 liittymästä 70.
      Pyhtään kunta on varannut vuoden 2019 investointibudjettiinsa yhteensä 300.000 EUR nopean laajakaistan rakentamiselle kuntaan, joka on tulevaisuuden 5G tukiasemaverkoston ”selkäranka.” Kymenlaakson liitto on Maakuntajohtajan päätöksellävalinnut laajakaistatukilain mukaisella valintamenettelyllä hankkeelle toteuttajan (edellyttäen valtion tuen myöntämistä).Koska drone-liiketoiminta ja miehittämättömien ilma-alusten ja maakulkuneuvojen testaus tarvitsevatkiitotiealuetta, on tälle toiminnalle varattuoma alue, koska julkisen lentopaikan kiitotiealuetta ei voi toistuvasti pitää suljettuna muulta ilmaliikenteeltä. Tämän pohjalta Pyhtään kunnan yleiskaavasuunnitelmassa on laajennettu LL/tp –aluetta länteen, niin että toimitila-ja testaustarpeet voidaan tulevaisuudessa osoittaa lentokenttäalueen länsipuolelle omalle alueelleen.Alueelle voi sijoittua myös ilmailumuseo-tai näyttelytilatoimintaa sekä monipuolista teknologista liiketoimintaa, kuten drone-palvelukonseptit, mittaukset, kuvaukset, kuljetukset ja niiden tarvitsema tietoliikenne ja laiteteknologiajne.Nämä toiminnot eivät edellytä ympäristö-tai muuta toimilupaa, mutta alueen tulee olla luokiteltu lentopaikaksi jo sähköisen ilmaliikenteen tulevia tarpeita ajatellen

    • Anonyymi

      Yhteiskunnallisesti merkittävänDrone Test Centerin tarve on myös todettu laajasti. Liikenne-ja viestintäministeriö, Business Finland, Trafi ja Viestitävirastopitävät tärkeänä, että Suomeen syntyy lentokenttäinfra, jossa tulevaisuuden sähköistä ilmaliikenne-teknologiaa voidaan testata ja kehittää. Pyhtään lentopaikka on tällä hetkellä ainoa mahdollinen sijoittautumispaikka koko Etelä-Suomessaja se on siksi saanut laajan tuen yhteiskunnan suunnasta.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      2177
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      2175
    4. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      2175
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      2174
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      2174
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      2173
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      2173
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      2173
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      2173
    Aihe