Yamaha 40 2t kulutus

Jammy40

Kyseiseen koneeseen on myynnissä kaasuttimen korjaussarjoja. Onko noihin tarvinnut vaihtaa noita ja onko noilla kulutukseen paljoa merkitystä? Tuntuu vievän paljon polttoainetta ja käynnistäessä savuttaa ( kone viikot yläasennossa). Uistelussa tuntuu myös käryttävän. Kylmäkäynnistyksen jälkeen sammuu kun kone ottaa ryypyn pois. Uusinta startin jälkeen yleensä jää käyntiin. Muuten toimii suht ok.

14

1266

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suvi4000

      Kokeile vaihtaa tulpat tai ainakin putsata vanhat ja laadukasta täyssynteettistä 2-tahti öljyä, näin minä tekisin. Jos ei ole muutosta niin joku on varmaan ronkaillut seoksia.

    • Kulutus täyskaasulla noin 18 litraa tunnissa. Kaasuttimien korjaussarjaa ei tarvitse vaihtaa jos neula ja tiivisteet ovat kunnossa. Onko moottori tuoreöljyvoitelulla? Joskus autolube valuttaa hieman öljyä läpi ja sen takia savuttaa. Ja mikä ryyppy moottorissa on? Monta vaihtoehtoa vuosimallista riippuen. Suosittelen 2-tahti öljyksi vain TC-W3 öljyä, joka on venekäyttöön kehitetty ja valmistettu. Savutus vaihtelee hieman merkistä riippuen, mutta Shellin Nautilus ja Star Brite on ainakin OK-valintoja.

      • Joakim1

        Jos ei ole autolube, paljonko laitat öljyä? Noissahan oli suosituksena 1%, jolla ei savuttanut 80-luvulla ja 90-luvun alussa pahemmin senaikaisilla öljyillä. Tosin uistelua tms. tyhjäkäyntiajoa ei tullut harrastettua. Kulutus riippuu tietysti veneestä, mutta 3/4 kaasulla pitäisi olla 10 l/h paikkeilla. Erittäin taloudellinen tuo oli 2T-koneeksi.


    • jammy40

      Unohtui vuosimalli. Kone on -99. Tuoreöljyvoitelu ja yamahan oma 2t öljy ja automaattiryyppy. Kaasua yleensä vain käytän pohjassa ja nostan sen verran että pysyy plaanissa. Tuohon 10l/h ei toivoakaan.. Seoksia täytyy varmaan ruuvailla. Mites tuossa on ns perussäädöt, ruuvi kiinni ja reilu kierros auki jne vai?

      • Seosruuvilla on vaikutusta vain tyhjäkäyntiin. Vahapatruuna ryypyllä on joskus ikävä tapa sammuttaa kone sulkeutuessaan. Tähän voi auttaa juuri seoksen rikastus tyhjäkäynnillä, mutta täytyy varmistua kuitenkin säädön pysymisestä manuaalin raja-arvojen sisällä. Ota kotelo pois kaasuttimien edestä ja katso, ettei kaasutin tulvi tai sylje polttoainetta kurkusta ulospäin? Mikä venepaketti sulla on ja mikä potkuri? Onko vene kuitenkin kevyessä liussa matka-ajossa?


      • Jammy40

        Ei tulvi eikä vuoda. Buster M, luultavasti vakio potkuri. Kevyt liuku.


      • Joakim1
        Jammy40 kirjoitti:

        Ei tulvi eikä vuoda. Buster M, luultavasti vakio potkuri. Kevyt liuku.

        Huippunopeus ja matkavauhti? Paljonko se nyt sitten kuluttaa sinulla? Buster M-malleja on ollut lukuisia vuosien saatossa. Vanhemmilla malleilla huippunopeus yhden hengen kuormalla pitäisi olla yli 30 solmua, mutta uudemmat ovat painavampia ja hitaampia.

        Vene-lehdessä 6/91 ko. kone on mitattu Faster 440 veneessä, joka on aika lähellä Buster M:ää. Huippunopeus n. 31 solmua, kulutus silloin reilut 17 l/h. 28 solmussa kulutus enää n. 13 l/h, 22 solmussa 10 l/h ja 20 solmussa 8 l/h. Mittaus kahden hengen kuormalla.

        Juuri uutena mallina ko. kone on mitattu Vene-lehdissä 5 ja 6/84. Silloin Yamarin 475 R:ssä huippunopeus 29,2 solmua kulutuksella 17,48 l/h ja 500 kierrosta alempana 27,3 solmua ja 14,54 l/h.

        Meillä tuo kone oli ensin Kello 4:ssa (33 solmua) , TG-Marinissa (48 solmua) ja sitten Pellinki 460:ssa (33-34 solmua). Viimeisellä pääsi helposti Espoosta Tammisaareen tankillisella (23 litraa) eli kulutus selvästi alle 10 l/h reilun 20 solmun matkavauhdilla.


      • Jammy40

        Buster M 2012. Yksin max vauhti 50km/h (gps)
        Mittailen kesän mittaan tarkemmin. Normaali se ei ole.


      • Joakim1
        Jammy40 kirjoitti:

        Buster M 2012. Yksin max vauhti 50km/h (gps)
        Mittailen kesän mittaan tarkemmin. Normaali se ei ole.

        Aika huonolta kuulostaa tuon huippunopeus. Yksin 27 solmua ei ole paljoa noin pienelle veneelle. F40:llä on Körfaktassa kulkenut 2009 29,5 solmua ja 2014 27,5 solmua, molemmat kahden hengen kuormalla. Luulisin kunnossa olevan 2T Yamaha 40:n olevan hiukan tuota nopeampi eli kyllä pitäisi päästä n. 30 solmua yksi päällä.

        Alhaisempi huippunopeus tarkoittaa selvästi suurempia kulutuksia myös matkavauhdeilla. Edes tuo F40 ei päässyt alhaisempiin kulutuksiin kuin 2T 40:n nopeammalla Fasterilla.

        Tuolla huippunopeudella noihin Fasterin kulutuksiin tulee ~30% lisää samoilla vauhdeilla.


      • Jammy40

        Veneen pohja ei kyllä ole paras mahdollinen. Imeisesti ollut joku myrkkymaali ensin ja sudittu sen päälle jotain harmaata. Ei kovin sileä.
        Varmaan kannattaisi hioa/puhaltaa kaikki pois ja maalata jollain paremmalla uudestaan.


      • SileäPohja
        Jammy40 kirjoitti:

        Veneen pohja ei kyllä ole paras mahdollinen. Imeisesti ollut joku myrkkymaali ensin ja sudittu sen päälle jotain harmaata. Ei kovin sileä.
        Varmaan kannattaisi hioa/puhaltaa kaikki pois ja maalata jollain paremmalla uudestaan.

        Sanoinsin että turha hakea vikaa koneesta jos veneen pohja on kuvaamassi kunnossa. Kitkaa on enempi kuin "laki sallii".


    • Jammy40

      Voiko pääsuutin/neula olla kulunut? Kone näyttää kyllä vähän ajetulta..
      Koneeseen vaihdettu käytetty boxi aikaisempien vikojen takia. Staattori vaihdettu myös. Uusi boxi toimi jonkunaikaa oikein kunnes löi koneen vikatilaan. Ohitin lämpötila-anturin boxilta jolloin loppui vikatila. Anturit toimii oikein,testattu. Samoin termostaatti ja vesi kiertää oikein ja koneen lämpötila ok. Autolube anturi toimii myös. Säätääkö kone jotain seoksia/sytytystä lämpötilan mukaan?

      • On sekin vaihtoehto, että koneeseen on vaihdettu 50hv kaasuttimet, pääsuuttimet tai sitten ne on vain porattu isommaksi. Kaasuttimien vaihdon ei kuitenkaan pitäisi vaikuttaa kulutukseen kauhean paljon. Ota kaasuttimet pöydälle auki niin näet pääsuuttimen koon. Lämpötila-anturin voi kyllä irroittaa tai poistaa, mutta en suosittele sitä. Missä lämpötilassa anturi alkoi yhdistämään? Kone ei säädä seoksia, mutta käynnistyksen yhdeydessä boxi pitää hetken korotettuja kierroksia päällä. Oletko mitannut, että paljonko sitä polttoainetta sitten täyskaasulla tunnissa kuluu?


      • Jammy40

        Kaasuttimet on ollut pöydällä monta kertaa mutten tajunnut katsoa suuttimien kokoa. Kone nyt mökillä. Täytyy kesän aikana mittailla kulutusta tarkemmin. Jos en väärin muista niin sieltä löytyy kaksi anturia lämpötilalle ja ne yhdistivät oikeassa lämpötilassa. Toisessa matalampi lukema. En enää lämpötiloja muista, mutta tarkistin luvut silloin jostain.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tirkistelijä T...

      Tirkistelijä T... ei ole sokeutunut, vaikka näin juorutaan. Asuu nykyään Limingassa ja jatkaa sekopää touhujaan ainakin
      Haapavesi
      4
      2073
    2. Liian kiltti.. ?

      Tässä jo jonnunaikaa olen tuumaillut tätä kiltti ja kunnollinen juttua. Siis miksi oikeasti kiltit eivät muka kelpaa?
      Sinkut
      256
      1751
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      264
      1705
    4. 1982 syntynyt Mahdi Alcheikh tuomittiin törkeästä lapsenraiskauksesta

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mies-raiskasi-15-vuotiaan-uimahallissa-turussa/8964984 Yli 4 vuotta vankeutta Oike
      Oulu
      66
      1700
    5. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      107
      1526
    6. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      30
      1433
    7. Kansan vihaama elokapina aikoo pysäyttää moottoritien ruuhka-aikana

      Mielenosoitus alkaa perjantaina kello 15 Länsiväylän ja Porkkalankadun risteyksessä. On se kummallista, että tuollainen
      Maailman menoa
      290
      1225
    8. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      50
      1224
    9. Voiko 40 tai yli

      Enää rakastua vai onko se jo game over?!
      Ikävä
      157
      1217
    10. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      66
      1193
    Aihe