voiko purkkaa viljellä?

abdulmajed

voiko purkkaa viljellä? yksi kaveri kuulemma viljelee italiassa hyvän laatuista mangopurkkaa .
Mietin olisiko tämä sama mahdollista suomessa niin voisi omia purkkalajikkeita ja makuja tehdä.

4

146

  Vastaukset

  • Joo, onnistuu hyvin! Mä laitoin alkukeväällä olutpullon korkkeja ryytimaahan ja nyt jo nousee pulloja maasta. Vähän kun saisi kosteutta niin röyhähtäisi täyteen kokoon. Ennen juhannusta pitäisi päästä panemaan pullot täyteen.

  • Hyvin onnistuu meilläkin, vaikka mangopurkka onkin pitkäyön kasvi. Esikasvatusta ei tarvita, vaan voit kylvää mangopurkan suoraan lämpimään maahan. Suosittelen ihan kokemuksella, että levität kylvön yhteydessä biohajoavan muovikalvon kylvöksen päälle (tosi helppo rakentaa yksinkertainen muovinlevitin kylvökoneen perään), joka hajoaa sopivasti mangopurkan tullessa taimelle.
   Satoa voi alkaa korjaamaan jo elokuun lopulla ja varhais mangopurkkaa voi korjata jo hieman aiemminkin. Satoa voi korjata pitkin syksyä, mutta ensimmäiset yöhallat lopettavat mangopurkan kasvun.
   Kokeilin kerran puida jopa leikkuupuimurilla mangopurkkaa, mutta en oikein onnistunut. Liekö puimurin säädöissä vikaa, mutta purkan kuori tahtoi rikkoontua. Ehkä varstasiltaa olisi pitänyt säätää väljemmäksi ja kelan kierroslukua pienentää.
   Me korjattiin käsin mangopurkkaa, ukrainalaiset ja venäläiset poimijat olivat tosi ahkeria poimimaan. Mangopurkan viljely sopii hyvin logistiikan puoleen herne- ja mansikkatiloille, koska mangopurkan poiminta alkaa herneen ja mansikan jälkeen, joten samat poimijat voi jatkaa mangopurkan poimintaa samoilla työluvilla. Viljelyyn voi osin käyttää samoja koneitakin.
   Kasvinsuojeluaineita ei valitettavasti ole vielä hyväksytty Eviran toimesta mangopurkalle, joten siihen en uskalla suositella mitään valmistetta. Jotkut ovat kokeilleet mm. Italiassa käytettyjä kasvinsuojeluaineita, mutta niille ei ole Suomessa käyttölupaa.
   Markkinointihan ei mangopurkalla ole mikään ongelma, torikauppiaatkin ostaa sitä hyvään hintaan ja suoraan tilaltakin se on helppoa myydä. Samoin tienvarsilla voi hyvin myydä litran mitalla mitattuna mangopurkkaa. Tienvarsilla vaan pitää olla myyntilupa hankittuna Destialta. https://www.destia.fi/yhteystiedot.html

  • jpntbwr

   • Et sitten muuta pystynyt kommentoimaan, meni pallo verkkoon näemmä.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   197
   8576
  2. Kesämökkien hinnat romahtaneet

   koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
   Maailman menoa
   291
   7200
  3. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   130
   5594
  4. Putous-Martina

   Eikö kukaan huomannut viime lauantaina sketsiä Putoksessa jossa Malla Malmivaaran esittämän Martinan olisi pitänyt antaa selkään Shirley Karviselle. H
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   610