voiko purkkaa viljellä?

voiko purkkaa viljellä? yksi kaveri kuulemma viljelee italiassa hyvän laatuista mangopurkkaa .
Mietin olisiko tämä sama mahdollista suomessa niin voisi omia purkkalajikkeita ja makuja tehdä.
Ilmoita


Joo, onnistuu hyvin! Mä laitoin alkukeväällä olutpullon korkkeja ryytimaahan ja nyt jo nousee pulloja maasta. Vähän kun saisi kosteutta niin röyhähtäisi täyteen kokoon. Ennen juhannusta pitäisi päästä panemaan pullot täyteen.
Ilmoita
Hyvin onnistuu meilläkin, vaikka mangopurkka onkin pitkäyön kasvi. Esikasvatusta ei tarvita, vaan voit kylvää mangopurkan suoraan lämpimään maahan. Suosittelen ihan kokemuksella, että levität kylvön yhteydessä biohajoavan muovikalvon kylvöksen päälle (tosi helppo rakentaa yksinkertainen muovinlevitin kylvökoneen perään), joka hajoaa sopivasti mangopurkan tullessa taimelle.
Satoa voi alkaa korjaamaan jo elokuun lopulla ja varhais mangopurkkaa voi korjata jo hieman aiemminkin. Satoa voi korjata pitkin syksyä, mutta ensimmäiset yöhallat lopettavat mangopurkan kasvun.
Kokeilin kerran puida jopa leikkuupuimurilla mangopurkkaa, mutta en oikein onnistunut. Liekö puimurin säädöissä vikaa, mutta purkan kuori tahtoi rikkoontua. Ehkä varstasiltaa olisi pitänyt säätää väljemmäksi ja kelan kierroslukua pienentää.
Me korjattiin käsin mangopurkkaa, ukrainalaiset ja venäläiset poimijat olivat tosi ahkeria poimimaan. Mangopurkan viljely sopii hyvin logistiikan puoleen herne- ja mansikkatiloille, koska mangopurkan poiminta alkaa herneen ja mansikan jälkeen, joten samat poimijat voi jatkaa mangopurkan poimintaa samoilla työluvilla. Viljelyyn voi osin käyttää samoja koneitakin.
Kasvinsuojeluaineita ei valitettavasti ole vielä hyväksytty Eviran toimesta mangopurkalle, joten siihen en uskalla suositella mitään valmistetta. Jotkut ovat kokeilleet mm. Italiassa käytettyjä kasvinsuojeluaineita, mutta niille ei ole Suomessa käyttölupaa.
Markkinointihan ei mangopurkalla ole mikään ongelma, torikauppiaatkin ostaa sitä hyvään hintaan ja suoraan tilaltakin se on helppoa myydä. Samoin tienvarsilla voi hyvin myydä litran mitalla mitattuna mangopurkkaa. Tienvarsilla vaan pitää olla myyntilupa hankittuna Destialta. https://www.destia.fi/yhteystiedot.html
Ilmoita
jpntbwr
1 VASTAUS:
Et sitten muuta pystynyt kommentoimaan, meni pallo verkkoon näemmä.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

voiko purkkaa viljellä?

voiko purkkaa viljellä? yksi kaveri kuulemma viljelee italiassa hyvän laatuista mangopurkkaa .
Mietin olisiko tämä sama mahdollista suomessa niin voisi omia purkkalajikkeita ja makuja tehdä.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta