Taksit uudistuu

Kyytiläinen

Enään kuukausi kun alkaa hinnat halpenemaan ja asiakaspalvelu paranee. Isoissa kaupungeissa jo alkoivat ajamaan kympin kyytejä. Toivotaan tännekkin uusia yrittäjiä mukaan saadaan valita edulliset kyydit.

64

4310

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Haitarisoi

      Täysin samaa mieltä. Menneiden vuosien paras pirssikuski oli Vehkalan Ismo. Vieläkin haikeana muistelen kyytejä kun ajeltiin eri paikkoihin pidemällä kaavalla. Loput sen ajan suharit yrittivät leikkiä jotain pikku herraa. Uudistus on todellakin tervetullut.

      • Mennyt_aika

        Joo ja puulelutkin olivat parempia kuin nykyiset Pleikkarit ja Äkspoksit. Pääsispäs takasisin 60-luvulle. Silloin kuoltiin nuorempina.


    • Ex-taxi-asiakas

      Enpä uskalla enää Taxia tilata.Kyyti voi maksaa mitä tahansa.

      • Anonyymi

        Ja kuinkas sitten kävikään? Hinnat nousivat 20 % ja yöpäivystys loppui. Maaseudun taksit siirtyivät kaupunkeihin...


    • ajaakohtuuhinnalla

      Helsingissä aloitti jo Fiksu Taksi, 10 e kaupunki kyyti ja esim, kentälle 35e. Kuukausi ja hinnat tippuu täälläkin, ja on varmaa tietoa.

      • Hkkddk

        Voihan tuo 10,- kyyti kannattaa jos kuski on nälkäpalkalla tai talkoilla töissä.🤔


      • Khgfj
        Hkkddk kirjoitti:

        Voihan tuo 10,- kyyti kannattaa jos kuski on nälkäpalkalla tai talkoilla töissä.🤔

        No se on Hesassa, Jämsässä tuskin saa alennuskyytejä, päinvastoin Himoksen juhlien aikaan voi käydä päinvastoin.


      • Järkikäteen
        Hkkddk kirjoitti:

        Voihan tuo 10,- kyyti kannattaa jos kuski on nälkäpalkalla tai talkoilla töissä.🤔

        Näin on. Kovanen esim lehtijutussa mainitsee että palkkoihin ei kosketa....humpuukia on koska yrittäjien määrä lisääntyy mutta asiakasmäärät ei siinä suhteessa joten tulot tulee laskemaan syystä että palkka tulee säilymään %- perusteisena. Ent. Kovasella oli jo aikaisemmin alan heikoimmat palkka-%. Ns. alihankkijaksi alkaminen ei kannata missään tapauksessa koska halpayhtiöiden säännöt ja velvoitteet on niin raskaat että katetta ei tule alihankkijalle jäämään. Trafin liikennelupasäännöt vaativat ammattimaiset merkinnät joten lakisääteiset kulutkin tulee olemaan ammattimaiset. Jos nyt taksia haluaa ajaa niin oma yritys omalla, mahdollisimman halvalla autolla ja itsenäisesti on ainoa vaihtoehto. Niin ja unohtaa tunnit mitä itsensä elättämiseen saatavan tulon saamiseksi täytyy tehdä. Puhun nyt rehellisestä yrittäjästä/työntekijästä jos ammattiin ryhtyy.


      • onneton

        Se on juuri näin. Kympin kyytejä pitäisi ehtiä ajaa noin 50/työvuoro jotta edes jonkinlaisille palkoille pääsisi, ja se taas tarkoittaa reilua neljää keikkaa tunnissa. Kun kuski ajaa nuo neljä keikkaa tunnissa (jos edes on niin paljon keikkaa) kahdentoista tunnin ajan saadakseen perheelleen leipää, niin jokainen täysjärkinen ymmärtää minkälaisista turvallisuusriskeistä silloin puhutaan.


      • seurataannytmitenkäy

        Niin, se fiksutaksi on Kovasen kehittämä järjestelmä....taitaa niin käydä, että isot firmat nappaavat taksitouhut itselleen ja se ei välttämättä tiedä hintojen laskua.


      • Ghjkllll

        Joo!
        Ne onkin Helsingissä vielä laittomia takseja tulleet 10€ ja muut! 😄
        Ei ne vapaudu vasta kuin kuukauden päästä....


      • luulotonluuloja

        Eivät "vapaudu" koskaan. Velvoitteet tulee olemaan, vaikka lupien saanti helpottuukin. Ja konsti taitaa olla myös saada verottaja uskomaan, että joku ajaisi taksikyytejä jollain kympin hinnalla. Verottajalla kun on myös sanansa sanottavana aina kun on kysymys yritystoiminnasta.


      • Fghklöö

        Kuvitteletko todellakin että tuo 10€ taksi on totta? 😅
        Se voi olla totta pelkästään keskusta alueilla?
        Ei keskustan ulkopuolelle meneville kyydeille.


      • luulotonluuloja

        Minä en kuvittele mitään. Mutta yrittämisestä on kertynyt tietoa. Täällä tuntuu olevan joillain käsitys, että hankitaan vain joku autonromu ja aletaan ajamaan taksia. Mutta yrittäjillä on velvotteita paljon ja ne koskee myös takseja. Suomi on sääntöjen maa. Ja rahalle on ottajia.


      • Anonyymi
        onneton kirjoitti:

        Se on juuri näin. Kympin kyytejä pitäisi ehtiä ajaa noin 50/työvuoro jotta edes jonkinlaisille palkoille pääsisi, ja se taas tarkoittaa reilua neljää keikkaa tunnissa. Kun kuski ajaa nuo neljä keikkaa tunnissa (jos edes on niin paljon keikkaa) kahdentoista tunnin ajan saadakseen perheelleen leipää, niin jokainen täysjärkinen ymmärtää minkälaisista turvallisuusriskeistä silloin puhutaan.

        Turha Jämsään on mitään kympin kyytejä odotella. Asiakaskunta on niin pieni, että taksin ajaminen loppuisi siihen.
        En ole taksikuski vaan asiakas. Mielelläni maksan kyydistä mittarin lukeman kun tiedän, että kuljettaja on luotettava.
        Pieleen mennyt taksiuudistus toi Helsingin seudulle niin paljon haitallisia lieveilmiöitä, että sen touhun ei soisi leviävän kehäkolmosen ulkopuolelle. Kiitokset vaan Bernerille.


    • q1w2e3

      Vertailukohde on tietenkin Tukholma, taksi kyydit kallistuivat!

      • Anonyymi

        Voin kokemuksesta sanoa, että puolet Tukholman taksikuskeista on huijareita.


    • jotainälliäkehiin

      Kympillä ei Helsingissä montaa sataa metriä taksilla ajeta. Ei kannata edes hasveilla. Tuollaisilla hinnoilla ei pysty kukaan ajamaan. Ei kannata kuvitella liikoja.

      • SalpalinjaPitää

        Somalimies ajaa Helsingissä taksia vaikka kotikylässään ei autoja edes nähnyt! Kyynärpää rennosti ulkona ja toinen käsi torvella samalla kun selfieteitä ottaa ja lähettää kotimaahan sukulaisilleen että tulkaa tänne paratiisiin missä rahaa saa seinästä. KELA nimen kaikki tuntevat siellä entuudestaan. Kieltäydyn aina menemästä tälläisiin takseihin. AINA!!!!


    • pölöpölö77

      Kyllä nais asiakkaitten turvallisuus karisee kun maksua kysellään "luonnossa" ja taksimiehen vieressä istuu kuskin turvamies repsikassa ni humalaiselta häviää rahat tämä uudistus ei tuo ainakaan turvallisuutta päinvastoin kyllä palveluammatti pitää olla ammattilaisten käsissä eikä minkään pelle hermannien!!

      • tulevaisuus_kunniaan

        En kyllä ymmärrä miten toi paljon odotettu muutos muuttaa systeemeitä. Ammattilaisethan nytkin pirssejä ajaa:
        - ne nykyiset isännät mitkä ajavat itse -> ei muutosta nykyiseen
        - ne nykyiset rengit ketkä jatkavat renkinä -> ei muutosta nykyiseen
        - ne nykyiset rengit ketkä ryhtyvät yrittäjiksi -> ei muutosta nykyiseen
        Ammattimiehiä kaikki (ainakin näin oletan)
        Mikäli joku kantaa huolta uusista yrittäjistä rai rengeistä niin jostainhan nää nykyisetkin ammattimiehet on löytyneet, eipä kait ne ole maailmasta loppuneet. Pimeät taksit ovat eri asia mut onhan niitä nytkin ja tulee aina olemaan, miksi tämä erinomainen monopolin poistava lakimuutos niitä lisäisi.
        Paljon puhutusta/vihatusta Yberistä (jms) sen verran, että onhan toki kaikkien etu, että uudet, alalle tulevat yrittäjät ovat rekisteröityneet johonkin viralliseen ajovälitykseen, tämä jos mikä estää harmaan talouden leviämistä. Näkyy muutes olevan Yberilläkin aikas tarkat kriteerit niille keitä se ottaa ajovälityksensä piiriin.
        Ja tuosta tulevien taksareiden ihonväristä sen verran, että ylempänä oleva, nimimerkin "SalpalinjaPitää" kommentti:
        Somalimies ajaa Helsingissä taksia vaikka kotikylässään ei autoja edes nähnyt!
        osoittaa vaan sen, että kuinka vajavaista tai oikeesti ihan HELVETIN SAIRASTA on joidenkin ihmisten ajattelumaailma. Toisaalla itketään sosiaalipummeista ja sitten kun joku mamu ryhtyy tekemään töitä niin ei hyvä sekään.
        Se kun on vaan niin, että kun ajat/tavat muuttuvat niin ne, ketkä eivät sopeudu muutokseen myrkyttävät vain oman elämänsä ja ovat omasta syystään kusessa


      • SalpalinjaPitää

        Salpalinja pitää ja oma linjani pitää edelleen, somalimies ei autoja ole nähnytkään omassa kotikylässään ennen Helsinkiä tuloaan. Bussi kotokylässä kulkee kerran kuukaudessa jos sattuu kulkee. Helsingin taksilla kuskataan perhettään kauppaan, sukulaisia sairaalaan ja tuttuvien tuttuja minne ne nyt haluavat. Tämä on nähty!! Olisi taivaanlahja että nimim. "tulevaisuus kunniaan" palkkais tälläisen kuskin itselleen ja saisin parhaimmat naurut ikinä!


      • tulevaisuus_kunniaan

        Piäähän se auto joskus ekankin kerran nähdä. Enpä palkkaa minkäänlaista kuskia kun en taksia omista nyt enkä tulevaisuudessa.
        Toi perheen kanssa taksilla reisaamin on kyllä totta, ns SOTE-kortilla ajavat ja maksavat taksille linja-auto taksan mukaisen hinnan jaloppu meneekin sitten veroeuroista. Mut jospa nyt saatais nää hemmot tekämään työtä ja pois tuilta niin eikös se tosiaan olis kaikkien etu


    • Villinlännenmenoa

      Johan se tämä yksi tietty "herrasmies" Jämsässä päivystää tietyssä kapakassa ja tarjoilee kyytipalveluksiaan ravintolan asiakkaille. Tietääkseni ei minkäänlaista koulutusta alalle eikä muuta mittaria ole kuin kuumemittari. Kovasti ainakin itseään mainostaa. Sivusta seuraten ja kuultuna tienaa illassa kohtuu paljon ja ei mitään ilmoita minnekään. Halvan auton hinta tienattu jo moninkertaisesti, ei muuta kuin kyltti katolta enää puuttuu ja mainokset auton ovista. Ehkä nekin sitten heinäkuun alkupäivinä ilmestyy.

      • Villinlännenmenoa

        Jep, oli pakko vuodattaa, kun olen niin vi*un kateellinen.


    • dfgthh

      saako ne pillua siellä jämsässä kyytipalkaksi

    • Tokko

      Tokko on tokko kyydit ollut kalliita tähänkään asti?

      • JämsänIsäntä

        Tokko? Onko tuo jämsän murretta tuo tokko?


    • Aaa-1

      Erään v....mäisen pirssikuskin tokasu 60/80 luvulta.

    • maksettu

      Tokko on ammattimaisen taksinkuljettajan vaki kysymys, kun sai rahaa käsiin. Tokko oli kallis kyyti ,tokko?

      • opeli

        Ei tämä mitään uutta ole? Ajetaan sitä ohimittarin tänäänkin. Soitto renkille taksi tuli ja vei. renki tienas


    • mummoo

      tämä tietty herrasmies ainakin saa pillua,rahan lisäksi.minuakin yritti heti kun sain rollaattorin takapenkille ja olen sentään 87v,sanoin että ei näin vanha edes kostu,tämä herrasmies kaivoi punalappusen markariinipaketin jostain lahjoitusruokakassista ja sanoi,ei haittaa.pääsin pakenemaan.ennen oli taksit luotettavia.

    • Kylmääkyytiä

      Minäkin kerran simahdin kyseisen herrasmiehen kyytiin,aamulla ihmettelin kun pääkipu oli siirtynyt tuhkaluukun puolelle.että semmoista kyytiä,ei kai kerta homoksi tee .?

      • TexViller

        Tai olisitko vetänyt TexMex-ruokaa extra chilillä. Ja sit aamutorttujen jälkeen yksinkertaisesti vain sitä ryppyreikää kuumotti chilin jäljiltä.


    • vissi_ero

      Koneenhoitaja 80.000 eur/vuosi

      Taksikuski 30.000 eur/vuosi

      • eimullamuuta

        Vissi ero että ykskään konee hoitaja tässä kyläs saa tuota summaa, ja taksissa saa just sen kuinka kyytiä.


      • kokenuttietää

        Minkähän koneen hoitajasta on kysymys. Ei ainakaan paperikoneen. Paperitehtaan palkkoja liioitellaan ihan yleisesti. Nyt taisivat paperimiehet saada reilun kolmen prosentin korotuksen palkkoihinsa ja tätä ennen eivät ole kymmeneen vuoteen juuri mitään saaneetkaan. Paperimiesten aika on ohi.


      • syntappi

        pappa tunturin koneen hoitaja.


    • naurua-naurua

      Se on Himoksen Juhannus 2018 viimeinen kerta, kun Jämsän vanhat taksikuskit ajaa viimeisiä rahakkaita päiviä. Sen jälkeen eurot menee Jämsässä uusien taksikuskien taskuun. Vanhat taksikuskit: Laittakaa suosiolla rukkaset naulaan, sillä köyhyys ja kurjuus alkaa teillä kolmen viikon kuluttua !!

      • lisäänaurua

        Ja ketähän ne uudet taksikuskit mahtaa olla. Aika vekkuleita taitavat olla, jos ilmaiseksi pystyvät ajamaan. Voi olla köyhyys niillä edessä ennen kuin huomaavatkaan.


      • eiköhäpärjätä
        lisäänaurua kirjoitti:

        Ja ketähän ne uudet taksikuskit mahtaa olla. Aika vekkuleita taitavat olla, jos ilmaiseksi pystyvät ajamaan. Voi olla köyhyys niillä edessä ennen kuin huomaavatkaan.

        Miten niin ilman, tarviiko olla kallein Volvo. Vakuutus nyt nielasee aika potin, sitten tuo näkee kun aletaan. 2 isoa sedania on aluksi.


      • vielälisäänaurua

        On vähän muitakin kuluja kuin vakuutus! Luuleeko joku idiootti, että palvelu paranee kun hinnat laskee. Eivät taida hinnat laskea jos ajaa meinataan....eikä parane palvelukaan.


    • toyotaparas

      Veikkaus voittaja ajaa, vaikka piruuttaan. Jämsän takseilla ajanut paljon, mutta ite saa vaan avata oven kyytiin astuessaan ja sulkea kohteessa. Kuski vaan ajaa , rahastaa ja mahaa kasvattaa. Palvelua ja pientä liikuntaa kaipaisin taksikuskeilta.

      • kiiltävä_housunperse

        Se on vastenmielistä yleensäkin suomalaiselle miehelle antaa oikeaa ja kunnollista palvelua toiselle millään alalla. Itse ollaan kyllä hyvää palvelua vaatimassa. Niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan.


    • ei-jää-kuin-luu-käteen

      Eihän täällä kuihtuvassa tuppukylässä Jämsässä riitä oikein ajot nykyisillekään taksikuskeille festaripäiviä lukuun ottamatta. Tervetuloa taksiin 1.7.2018 lähtien kyttäämään olemattomia kyytejä suurella määrällä taksiautoja.

    • paskaakomäärahalla

      Kohta vedetään Väyrysellä pitkää päivää. Hyvä että tekevät sen uuden autopesulan Abc tontille, kerkiää pölyt huuhtasta kun asiakas on Alkossa. Minä ajan ainakin niin halvalla että muita vituttaa varmaa.

      • TrackinParas

        Jep, jep. Eli olet valmis pistämään omia rahoja palamaan, et toiset ei pysty ansaitsemaan elantoaan. Voi vee, mikä ääliö.
        Voisko nää typerykset pistää pulloon ja lähettää vaikka Kongoon.


      • turhaauhoa

        Väyryset alkaa olla jo niin vanhoja rotiskoita, että ne eivät enää kestä vetää edes lyhyttä päivää. Eikä kukaan asiakas suostu sellaiseen romukasaan nousemaan edes ilmaiseksi. Siis aika halvalla joudut ajamaan, tai joudut varmaan maksamaan, jos jonkun meinaat kyytiisi saada.


    • pavee

      minä menen ainakin väyrysen kyytiin,lahee kyyti.saa olla vähän kalliinpikin,todennäköisesti kuskikin ihan symppis tyyppi eikä mikään isomahainen,leuhka tärkeilijä.

      • tasopitääolla

        Mistäs sinä tiedät, että sen väyrysen kuski ei ole isomahainen tärkeilijä. Ja mistä tiedät, että se on symppis. Itse taidat olla se väyrysen kuskina tuossa edellä esiintynyt tyyppi. Joo, siellä alkossa sen sinun asiakkaasi on asioitavakin, ei sellaiseen rotiskoon kukaan selvin päin erehdy.


    • janiitälöytyy

      Paskaako siitä kinaatte. Se on varma että kahden vkon päästä kelpaa halvin kyyti.

      • sittensennäkee

        Kenelle kelpaa, kenelle ei. Ennustan, että hintoihin ei ihmeempiä muutoksia tule. Se siitä varmasta sitten.


      • eimullamuuta

        3 halpa taksia tulee ainakin tampereelta.


      • hyväetteiole

        Tampereelta ei niin pöljää taksikuskia löydy, että Jämsään tulisi.


    • Taksiton

      Bernerin uuden harkinnan mukaan esim. Himos matkailuyrittäjänä voi hankkia taksiluvan ja kuskit ei tarvitse kun ajaa matkailuyrityksen kyytejä. Taitaa alkaa paikallisille taksikuskeille heikkenemään Himoksen suunta. Loppuu elvistely isoista ansioista festareilla.

      • melkovarmaolen

        Riippuu siitä asiakkaasta tilaako hän sitten matkailuyritykseltä kyydin. Ja haluaako Himos edes ryhtyä taksiyrittäjäksi. Veikkaan että ei. Se toiminta nimittäin taitaa tuottaa enemmän kuluja kuin tuloja.


    • Junallafestareille

      Jos saa kympillä kyydin juna-asemalta himokseen niin tilaa melko varmaan matkailuyritykseltä.

      • 5643

        No tottakai ne järjestää alekyydit, samaten kuin myyvät kaikkea muutakin todella halpaan hintaan.
        On ihan yleisesti tiedossa, että missään ei syö ja juo niin edullisesti kuin juhannusfestareilla.


      • elämänkoulima

        Joo. Rahat ne osaa viedä. Vai vielä kympillä asemalta himokseen...no, untahan voi tietenkin nähdä.


    • misubisi

      Saa uudistuakin. Nyt ei kelpaa omankylän kyydit. Päivystää himoksella. Soitetaan pitzeriaan ja kyyti tulee.

    • hyvä_kun_muuttuu

      Ne on nyt viimeiset hetket Jämsän vanhoilla taksikuskeilla kiillotella housunpersauksiaan Himos-festareiden ajoilla. Kohta se lysti loppuu ja uudet palvelualttiit kuljettajat valtaavat Jämsän taksiajot.

      • mahtavaatulossa

        Juu. Hienoa. Palvelu näillä uusilla kuljettajilla luksus luokkaa ja mikä parasta, se on lähes ilmaista. Autot huippuluokkaa ja kyyti ja varmuus sekä turvallisuus huipputasoa. Eikä maksa juuri lainkaan. Voiko olla totta? Niin, eikä kiillä housunperse näillä hovimestariluokan kuskeilla!


    • Taxitsyvältä

      Jos (kun) ei saa taxia kummaltakaan kopilta tai muuten vain haluaa maksaa vähemmän, niin kävele tarvikekeskuksen parkkipaikalle. ;)
      Tai jos muuten vain haluat vittuilla paskalle uudelle taxi laille, mitään hyvää siitä ei ole seurannut Jämsässäkään, kuten arvattiin.

    • Anonyymi

      Olisi vähän paremman taksiuudistuksen paikka. Päivystys ja mittarit takaisin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1265
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe