Suomalainen broileri parasta

juhjuu

Söin pientilan broileriherkkua. Paketissa luki: Isoniitun tila, Pöytyä

34

2242

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihanparastaha

      Pikkusen suolaa ja curryä mausteeksi ni avott....

      • juhjuu

        oikeasti lämmitin roiskeläpän mikrossa,

        kun ei ole tullut ruuan laittoa opeteltua,
        äetkin on siellä kirkolla...


      • huljuttaa
        juhjuu kirjoitti:

        oikeasti lämmitin roiskeläpän mikrossa,

        kun ei ole tullut ruuan laittoa opeteltua,
        äetkin on siellä kirkolla...

        Olet näköjään oikee kulinaristi kun Saarioisten pizzalla elät!

        Kyllä suomalainen perhetilan ruoka on poikaa!


      • juhjuu

        mitäs sitä peräkammaraissa muutakaan,

        saarioinen tekee eväät puolalaisista tarpeista virossa...


    • ihanparasta

      Suomalainen broileriherkku ja Närpiön kotimaiset tomaatit!

    • ihanaakotiruokaa

      Siikarlan tila, Pöytyä!

      luki broileripaketissa. Maustamatonta, helppoa, paistinpannulle.

    • hyvänmakuista

      Isoniitun tila, Pöytyä luki paketissa,

      hyvää ja turvallista kotimaista ruokaa!

      • S24uomlaineN

        ole varovainen,
        joka neljäs tipu kantaa tappavaa tautia,

        paista kypsäksi ja desinfioi keittiösi...


      • kuuttää

        Suomalainen broileri poikkeaa edukseen eurooppalaisista broilereista!


      • No--
        S24uomlaineN kirjoitti:

        ole varovainen,
        joka neljäs tipu kantaa tappavaa tautia,

        paista kypsäksi ja desinfioi keittiösi...

        Onko ne joka neljäs sit niit tuotui tipui ?


      • nu-nihhhhh

        Evira: Suomalaisessa broilerinlihassa superbakteeria.

        Eviran tutkimuksen mukaan 22 prosenttia vuonna 2016 vähittäismyynnissä olleesta tuoreesta broilerinlihasta sisälsi antibiooteille vastustuskykyisiä ESBL- tai niiden kaltaisia bakteereja.

        Broileri tulee kypsentää täysin kypsäksi, jotta mahdolliset salmonella- ja kampylobakteerit kuolevat.

        Kotona on noudatettava kahta pääsääntöä eli broilerin liha on kuumennettava riittävästi eli 75 asteeseen. Lisäksi pitää muistaa, että niillä välineillä, joilla on kosketeltu broileria valmistuksen aikana, ei saa käsitellä muita ruoka-aineita. Samoin kädet pitää pestä hyvin broilerin käsittelyn jälkeen, ettei synny niin sanottua ristikontaminaatiota eli sitä, että bakteerit siirtyvät broilerin lihasta muihin ruokiin...

        siispä ole varovainen,
        desinfioi keittiösi,

        tai eihän sulla ole väliä,
        kun osaat vain lämmittää mikrossa,
        roiskeläppiä...


      • juhjuuu
        nu-nihhhhh kirjoitti:

        Evira: Suomalaisessa broilerinlihassa superbakteeria.

        Eviran tutkimuksen mukaan 22 prosenttia vuonna 2016 vähittäismyynnissä olleesta tuoreesta broilerinlihasta sisälsi antibiooteille vastustuskykyisiä ESBL- tai niiden kaltaisia bakteereja.

        Broileri tulee kypsentää täysin kypsäksi, jotta mahdolliset salmonella- ja kampylobakteerit kuolevat.

        Kotona on noudatettava kahta pääsääntöä eli broilerin liha on kuumennettava riittävästi eli 75 asteeseen. Lisäksi pitää muistaa, että niillä välineillä, joilla on kosketeltu broileria valmistuksen aikana, ei saa käsitellä muita ruoka-aineita. Samoin kädet pitää pestä hyvin broilerin käsittelyn jälkeen, ettei synny niin sanottua ristikontaminaatiota eli sitä, että bakteerit siirtyvät broilerin lihasta muihin ruokiin...

        siispä ole varovainen,
        desinfioi keittiösi,

        tai eihän sulla ole väliä,
        kun osaat vain lämmittää mikrossa,
        roiskeläppiä...

        Tuossahan luki että 22%. Sinä puhut neljäsosasta??

        Matematiikka tuntuu olevan sinulle ylivoimaista?

        Ei ole ihme että Alv tuottaa ylivoimaisia vaikeuksia.


      • SelvääPässinlihaa
        nu-nihhhhh kirjoitti:

        Evira: Suomalaisessa broilerinlihassa superbakteeria.

        Eviran tutkimuksen mukaan 22 prosenttia vuonna 2016 vähittäismyynnissä olleesta tuoreesta broilerinlihasta sisälsi antibiooteille vastustuskykyisiä ESBL- tai niiden kaltaisia bakteereja.

        Broileri tulee kypsentää täysin kypsäksi, jotta mahdolliset salmonella- ja kampylobakteerit kuolevat.

        Kotona on noudatettava kahta pääsääntöä eli broilerin liha on kuumennettava riittävästi eli 75 asteeseen. Lisäksi pitää muistaa, että niillä välineillä, joilla on kosketeltu broileria valmistuksen aikana, ei saa käsitellä muita ruoka-aineita. Samoin kädet pitää pestä hyvin broilerin käsittelyn jälkeen, ettei synny niin sanottua ristikontaminaatiota eli sitä, että bakteerit siirtyvät broilerin lihasta muihin ruokiin...

        siispä ole varovainen,
        desinfioi keittiösi,

        tai eihän sulla ole väliä,
        kun osaat vain lämmittää mikrossa,
        roiskeläppiä...

        Ihan normaalia keittiöhygieniaa siipikarjan käsittelyssä, tuo opetettiin jo peruskoulun kotitaloustunneilla yli 40v sitten. Eli siis tieto on annettu,mutta kaikki ei tietenkään ole oppineet mitään. Tiettävästi kuitenkin kukaan ei ole kotimaiseen broilerin superbakteeriin kuollut, joten ruoanvalmistajilla on ollut taito hyppysissä ja terve järki tallella - jokainen tietää, että vain kypsää broileria syödään, oli alkuperämaa mikä hyvänsä.


      • nu-niiiiihhhhh

        vuonna 16 oli vain 22% tautisia tipuja,
        nyt niitä on jo 27%,

        englannissa tiput myydään paistopussissa,
        ettei ihmisten tarvitse riskeerata elämäänsä raa'an lihan kanssa...

        alvin osaan yritystoimintaa 30 vuotta,
        oikea yrittäjä kierrättää alvia,

        tukipummi kuittaa tililleen alvin palautuksia...


    • Tukikainalosauvay

      Eun kovimmilla tuilla..

    • mitärahallasaa

      Pientilojen broilerit on parhaita!

      • terhamaa

        Lisäksi broilerit on helppoa kotiruokaa.


    • helppoajahyvää

      Söin pientilan broileriherkkua.

      Paketissa luki: Säterin tila, Säkylä

      • capo-vari

        ole varovainen,
        joka neljäs tipu kantaa tappavaa tautia,

        paista kypsäksi ja desinfioi keittiösi...


      • niitähänne
        capo-vari kirjoitti:

        ole varovainen,
        joka neljäs tipu kantaa tappavaa tautia,

        paista kypsäksi ja desinfioi keittiösi...

        Onko ne joka neljäs sit niitä tuotuja broilereita ?


      • ireaparakki

        ihnan ne on kotimaisia,
        pientilan tipusia...


      • Paraspm
        ireaparakki kirjoitti:

        ihnan ne on kotimaisia,
        pientilan tipusia...

        Mikä tuo ihna on?


    • Anonyymi

      https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/12af94ae-1ee5-4dcf-86f7-b9b5a07b7dae

      Suomessa tosiaan käytetään antibiootteja erittäin vähän ruoantuotannossa, kuten tuokin juttu kertoo

      • Anonyymi

        Ei saisi käyttää ollenkaan.


    • Anonyymi

      Suomessa kasvatetaan ja teurastetaan vuodessa 80 miljoonaa broileria. Noin 3% broilereista (2,4 MILJOONAA eläintä) on "hävikkiä" eli ne kuolevat kasvatuksen eri vaiheessa ennen kuin ne ovat teuraskelpoisia. Tyypillinen kuolinsyy on, että broileri kaatuu kasvattamossa eikä luonnottoman raskaaksi jalostetun rakenteen takia pääse enää jaloilleen. Muut kanat tyypillisesti nokkivat lattialla räpiköivää lajitoveriaan ja lopulta se kuolee janoon, kun ei pääse juoma-automaatille.

      Juuri tuli oikeuden päätös, jossa Maria Nordinilta kiellettiin eläinten pitäminen, koska hän ei ollut kipulääkinnyt omistamansa ja koiran puremaksi joutunutta lemmikkikanaa eikä vienyt tätä eläinlääkärille. Lemmikkikanoille on eri säännöt.

      JOKA PÄIVÄ satoja ellei tuhansia broilereita nääntyy janoon nokittuna ja tuskissaan eikä kenellekkään tule mieleenkään, että broilereita alettaisiin lääkitsemään tai viemään eläinlääkärille. Raadot kerätään kerran päivässä ja se siitä. Eläinten tuska ei merkitse mitään, koska kyse on liiketoimminnasta.

      Broilerinkasvatus on laillistettua eläinrääkkäystä.

    • Anonyymi

      Minä söin broileria, oli herkullista ja helppo valmistaa!

      • Anonyymi

        Ei ihme että broilerin kysyntä nousussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ihme että broilerin kysyntä nousussa.

        Ostin juuri lähikaupasta paketin broileria, paketissa luki Mahlamäen tila, Huittinen.


      • Anonyymi

        muistithan olla varovainen,
        paistaa kypsäksi ja desinfioida keittiösi,
        ettet saanut tappavaa tautia...?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        muistithan olla varovainen,
        paistaa kypsäksi ja desinfioida keittiösi,
        ettet saanut tappavaa tautia...?

        Perusasioita osata käsitellä broileria on sen oikea kypsentäminen. Tappavan taudin saaminen siitä on erittäin epätodennäköistä. Sinäkään et ole kuollut?


    • Anonyymi

      Jos kulinarismille on vastakohta, niin se on broilerimättö. Eihän se ole mitään lihaa sen enempää suutuntumaltaan kuin maultaankaan.

      • Anonyymi

        Suomalaiset syövät vuodessa noin 26 kiloa broileria....Kyllä maistuu!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomalaiset syövät vuodessa noin 26 kiloa broileria....Kyllä maistuu!

        per nassu....


    • Anonyymi

      Mahtavaa broileria kokonaisena. Paketissa luki Mahlamäen tila, Huittinen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. IL - PerSut tykittää - Vaaralliset tappajat vankilaan jopa loppuelämäksi!!

      Entistä rajumpi elinkautinen tulee – Vaaralliset tappajat vankilaan jopa loppuelämäksi Henkirikosten uusijat voidaan ja
      Maailman menoa
      188
      22442
    2. Some kuhisee Sanna Marinista: "Wau"

      Sanna Marinia hehkutetaan. Muun muassa Jodelissa kommentoidaan The Sunday Timesin julkaisemaa kuvaa Marinista. Hän ant
      Maailman menoa
      84
      9659
    3. Sannalla tänään vuorossa The Daily Show

      Eli nyt mennään jo satiirin puolelle. Tuohan on vähän kuten Lindströmin ohjelma Suomessa.
      Maailman menoa
      47
      7627
    4. Äärioikeistopurran nukke Petteri Lapanen paniikissa

      Kun Suomen historian paras pääministeri antoi vankan lausunnon, kuinka "keskustelu politiikassa on käpertynyt lähinnä va
      Maailman menoa
      88
      6418
    5. SIELTÄ SE TULI: Kepu-Kurvinen: "Emme enää lähde punavihreään hallitukseen"

      Nyt muuten nauretaan loppuviikko, että tähänkö kaatui Lindtmanin pääministerihaaveet. "Antti Kurvisen mukaan puolue ei
      Maailman menoa
      189
      6133
    6. Täysi ryöpytys Sanna Marinille ulkomailla.

      https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f699d84f-fa53-4dba-8718-2c395017fc55 Sanna Marinin kirja saa todella tylyn vastaanot
      Maailman menoa
      49
      5122
    7. HS - Sanna Marinin kirja on priimaluokan vedätys!

      Kirja-arvio|Toivo on tekoja tulisi ensisijaisesti nähdä maineen rahallisen hyödyntämisen voimaannuttavana merkkipaaluna.
      Maailman menoa
      118
      4776
    8. Minja Koskelan "istumista" kertovassa uutisessa ei sanottu persuista mitään

      eli jälleen kerran äärivasemmistolainen valehtelee, hän kun väittää että juuri persut ovat lähetelleet Koskelalle vähemm
      Maailman menoa
      107
      4489
    9. Ruotsalaisuuden Päivän virallinen liputuspäivä poistettava VÄLITTÖMÄSTI!

      Suomen valtion ja suomalaisuuden kannalta ei ole minkäänlaisia perusteita liputtaa virallisesti ruotsalaisuuden päivää,
      Maailman menoa
      32
      2669
    10. Pekka Visuri: "Suomen on aika irrottautua Ukrainan sodasta"

      Slava Ukraina-mölinät eivät enää auta. Ukraina on sotansa hävinnyt. Nyt tarvitaan poliittista selvänäköisyyttä, reaalipo
      Maailman menoa
      101
      2229
    Aihe