millä editoida gopro 2.7/4k

milläpäeditoida

pr elementsissä on vain sonyn joku xvacs UHD sisäänluku, kannttaako goproon 2.7 tuoda tälle mielluumin kuin FHD:lle mikäli lopputulos halutaan tallentaa FHD:ksi?
millasii ohjelmii käytätte ja saatteko juurikin UHD 30fps 60mbps /2.7 30fps 60Mbps sisään niin etät se löyttyy kuvankäsittelyohjelmasta toisin kuin premiere elements 16sta
älkä goproon omia bugisia ohjelmia tarjotko

13

331

  Vastaukset

  • Editointi olisi järkevää tehdä 4K:na ja vasta sen jälkeen kääntö FullHD:ksi, koska juuri nyt ollaan murroskohdassa ja kohta kaikki julkaistaan vain 4K:na. Uusi 6K odottaa ja sen jälkeen 8K jne. Viitsinkö itse katsoa YouTubesta VGA resoluution videoita? Sama tulee käymään FullHD:lle. Ihmiset tottuvat parempaan ja odottavat sitä. Jos editoit jotain FullHD:na, on riski, että teet sen kohta uudestaan 4K:na.

   Helppo tapa on ostaa Mac. Mukana tuleva iMovie syö 4K formaattia. Myös ainakin iPad Pro jaksaa 4K editoinnin, mutta en itse ole innostunut editoimaan padilla tai puhelimella.

   • En itse käytä 2.7/4K:ta ja tarkastin ettei iMoviekaan natiivisti vielä tue tuota. Se onnistuu kyllä pienellä jumpalla. Applen Final Cut Pro taas on hyvä ja tukee, mutta hintaa on 300€.


   • Canonisti kirjoitti:

    En itse käytä 2.7/4K:ta ja tarkastin ettei iMoviekaan natiivisti vielä tue tuota. Se onnistuu kyllä pienellä jumpalla. Applen Final Cut Pro taas on hyvä ja tukee, mutta hintaa on 300€.

    Final Cut Pro:n saa muuten suoraan tehtaalta asennettuna koneeseen.


   • " Viitsinkö itse katsoa YouTubesta VGA resoluution videoita?"

    Ei full HD laatu tulevaisuudessa mitenkään heikkene VGA tasoon. Full HD riittää ikuisesti. Kammeran tuottama kuvan laatu merkitsee enemmän kuin kuvan fyysinen koko.

    En ole 4K vihaaja, olen tehnyt jo useita vuosia 4K videoina kaikki Full HD kuvatut. Uskomatonta, mutta kokeilkaa, jos Full HD autokameran 15 000 kbps tuottama terävä kuva on paljon parempaa, kun se tekee sen elokuvaan 60 000 kbps 4K laatuun.


  • jos jokus tietää 4k resoja tukevia editointi ohjelmia (NON APPLE) niin kertokaa

  • Kdenlive.

  • HitFilm Express ainakin tukee 4k:ta, kunhan näytönohjaimessa on 2 GB muistia.

  • Pieni vinkki: 60fps FullHD on yleensä parempi kuin 30fps 4K, näin myös laadukkaasta 4k-televiosta katsottuna.

   Monet kamerat kykenevät vain juuri ja juuri kuvaamaan 4k videota, jolloin videon muut ominaisuudet (liiketoisto, tarkennus, jne.) voivat kärsiä. Sama ongelma koskee myös useita videon katseluun tarkoitettuja laitteita.

  • 3d on kätevin exportata 4k:nä fd: n kautta jos välttämättä haluaa fullhd:n näkyvän plasmaruudun pip-toiminnolla streamaus vaiheessa kdnlivessä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisahan sen aloitti - pettämisen

   Tässä se nähtiin. Maisa petti Jaria JO viikko kihlajaisten jälkeen. Ai ai mikä tytsy. https://www.is.fi/ralli/art-2000006654320.html Ota ja lue totuus
   176
   4273
  2. Opettaja koulutus uusittava välittömästi. Ei vastaa tätä päivää.

   Kun näiden kiusaamisten ja tunnilla häiriköinti tapausten määrä näyttää vain lisääntyvän ja pahentuvan on opettajakoulutusta pakko muuttaa. Kolme asi
   Maailman menoa
   534
   3996
  3. Linnan juhlat on peruttu!

   Ne järjestetään toisella tavalla: https://yle.fi/uutiset/3-11568594
   Maailman menoa
   356
   1672