Moottoripyörällä Albaniaan

Mopo2018

Onko kokemuksia, kannattaako ottaa liikenneriskiä siis onko on suuri? Ajettu paljon Puolassa, myös Kotor, Mostar käyty...

7

1250

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • justus1234

      Albania täynnä Pohjois Euroopasta tulevia prätkäilijöitä..hyvät tietkin nykyään..5 vuotta siellä jo ajellut

    • HMV

      Ei ole kokemuksia, mutta elokuussa tarkoitus sinne suunnata. Viime kesän B&H-Serbia-Romania-Ukraina kokemusten perusteella kuvittelen että tuollakin pärjää. 15 vuotta takaperin tuli ekan kerran ajettua Puolassa ja sen perusteella osannee varautua idioottimaiseen liikenteeseenkin :) (Puolan liikenne on "siistiytynyt" uskomattoman paljon tähän päivään mennessä). Jos Albaniakokemuksia löytyy joltakulta, niin itsekin niitä mielelläni lueskelen...

    • Paljonmatkaileva

      Viime kesänä touko-kesäkuun vaihteessa ajeltiin (rämällä) vuokra-autolla Tiranasta pitkin rannikkoa, Durres, Vlore, Sarande. Ihmeteltiin heti kun ajeltiin moottoritietä Tiranasta Durresiin, kaikki ajeli vasenta kaistaa... muutamaan kunnon kuoppaan kun ajettiin, niin siirryttiin itsekin sinne vasemmalle. Eli teiden pinta saattaa paikka paikoin yllättää, moottoripyörällä saa varmasti olla tarkempana.
      Pääosin tiet on kuitenkin kunnossa ja ajettavia.
      Liikennekulttuuri on "välimerellistä" tasoa, ei sen vaarallisempaa.
      Liikenteessä kannattaa aina olla hereillä.
      Maisemat Vloren ja Saranden välissä on huikeat.

      Sieltä etelästä palattiin Tiranaan sisämaan reittiä. Siellä mutkittelevilla teillä ajellessa kannattaa olla tarkkana, sillä mutkan takaa saattaa ilmestyä yllättäen eteen satapäinen lammaslauma, millä ei ole mitään kiirettä/mahdollisuutta siirtyä tieltä pois.

      Tienvarressa myyntipöytää pitäviltä mummoilta kannattaa ostaa tuoreita kirsikoita, euron kilo. Hintataso on siellä tosi alhainen, ruoan saat muutamalla eurolla ja tasokkaan hotellihuoneen aamiaisineen parilla kympillä.
      Polttoaine on eurooppalaista tasoa.

      Elämänmeno siellä on leppoisaa. Missä muussa Eurooppalaisessa pääkaupungissa voit nähdä lehmiä syömassä ruohoa liikenneympyrässä.
      Kannattaa käydä.

    • Mopo2018

      Moottoripyörällä mm. Puola, Serbia, Albania, Montenegro, Kroatia. Yhteensä 7700 km ja 4 viikkoa. Paljon tuntuu olevan epäilyjä Albanian teistä ja turvallisuudesta. Suosittelemme kaikkia näitä mutta tietysti normaalia varovaisuutta noudattaen. Kyselin itse tietoja ja nyt tarjoan kokemustani kierotoon.

    • 3w4r5gawatg4esfgase

      Parin elokuun alun viikon kokemuksella vuokra-auton ratin takaa:

      Liikenteessä on syytä olla tarkkana. Tiet voivat olla melkein mitä tahansa eurooppalaisesta moottoritiestä kärrypolkuun, eikä ainakaan googlen puhelimeen ladattujen karttojen perustella etukäteen voinut tietää, minkälainen tie missäkin oli odotettavissa.

      Varsinkin pienemmät, kartaan valkoisella merkityt tiet saattoivat olla lähes mitä tahansa kelvollisesta ja hyväpintaisesta asfalttitiestä meikäläistä metsäautotietä tai kärrypolkua vastaaviin kuoppaisiin ja ojaisiin polkuihin asti. Hankalia ajettavia henkilöautolla ja taatusti katuprätkälläkin. Enduromalleja siellä näytti olevan liikkeellä melko runsaasti...

      Kaupungeissa (tai muuallakaan) ei välttämättä hulevesiviemäreiden kaivoissa ole kansia ollenkaan. Ei sen enempää keskellä katua, kuin katujen reunoissakaan. Joissain saattaa olla, mutta sitten taas ihan yllätyksellisesti on vain pelkät reiät, jotka täytyy ohittaa kiertämällä.

      Ruuhkissa menee helposti tunti/kilometri, erityisesti Fier oli meidän kohdallamme huono tuossa suhteessa. 2-pyöräisellä voi toki jossain määrin ohittaa ruuhkia, mutta rajansa silläkin.

      Erityisesti Tiranan ympäristön moottoriteillä tulee takaa "kiireisiä" valoja vilkuttelevia autoilijoita lähes 200km/h(?) nopeudella hiostamaan takapuskuriin, että ohi pitäisi päästä. Kiusallista autollakin, saati sitten moottoripyörällä.

      Ajoneuvokaluston valot ovat mitä sattuu. Moottoritiellä voi mennä edellä tai lähes yhtä todennäköisesti tulla myös vastaan täysin pimeä hidas traktori tai muu työkone tai sitten risukuormaa kantava aasi. Autojen sekä moottoripyörien valojen suuntaukset ovat monilla mitä sattuu ja valot häikäisevät, lähivaloille ei välttämättä vaihdeta kohdattaessa sekä erilaisia meillä laittomia led- tmv. viritelmiä on liikenteessä vaikka kuinka paljon.

      Mutta siitä huolimatta; oikein mukavaa ja antoisaa oli siellä reissailla. Ruoka ja palvelut halpoja, ihmiset mukavia ja avuliaita, mutta toisaalta herkkiä etuilemaan jonoissa.

      Tarkkuutta ja varovaisuutta matkaan ja eikun menoksi!!

    • Cbf600

      Itse ajelin juuri MP:llä Montenegrosta Kreikkaan Albanian läpi. Komppailen edellä mainittuja: tarkkana saa olla, muttei ole syytä jättää liikenteen takia väliin. Itse lueskelin kauhutarinoita Albanian liikenteestä ja hieman huolestutti mennä. Nyt kun siellä olen ajanut niin voisin kyllä mennä uudestaankin.

      Itse vältteli ruuhka-aikoja ja suosittelen tekemään näin. Valoisalla, hyvin nukkuneena ja ravittuna suosittelen kyllä ajamista. Mutta tosiaan skarppina saa olla.

      • Anonyymi

        Kesäkuussa Albaniaan, en ole siellä suunnalla vielä käynyt.
        Sieltä lautalla yli Italian puolelle...


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      73
      3350
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      562
      3170
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      2682
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2052
    5. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      313
      1864
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1845
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      12
      1775
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      129
      1424
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1261
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1238
    Aihe