Aihealueet

Listaukset

  Vuokralaisen häätäminen itse

  AsuntoAntti

  Terve,

  Jos täällä on muita vuokranantajia notkumassa niin sanokaas mielipiteenne seuraavaan:

  Vuokralainen asuu 2010-luvulla valmistuneessa sijoitusasunnossani, joka oli ainakin vuokraushetkellä varsin hienossa kunnossa saunoineen päivineen. Nyt kuitenkin vuokranmaksuissa on ollut tämän vuoden jatkuvaa ongelmaa ja taas on useamman kuun vuokrat pystyssä. Varoituksia olen antanut kaksi sähköpostin välityksellä ja nyt ajattelin purkaa sopimuksen. On lupailtu maksaa, mutta eipä taaskaan tullut mitään.

  Vuokralaisessa on havaittavissa selvää halveksuntaa ja epäasiallista käyttäytymistä minua kohtaan nyt kun näitä maksumuistutuksia olen lähetellyt.

  Pelkonani on, että vuokralainen tuhoaa tässä häätöprosessissa kaiken asunnossa ja että siitä tulee minulle suuri lasku. Vakuutus ei taida kattaa tahallisia vahinkoja ikinä. Pitää aina vaatia tekijältä korvauksia, enkä yhtään usko tämän henkilön omaavan sellaisia summia rahaa.

  Käräjäoikeuden kautta häädön hakeminen kestää vaikka ja kuinka kauan. En ole sitä vielä koskaan joutunut käyttämään, mutta siinä on vuokralaisella reilusti aikaa olla maksamatta euroakaan vuokraa sekä hajottaa kaiken. Tämähän on se oppikirjanmukainen reitti. Siinä ei ole mitään epäselvää, se ei vaan ilmeisesti ole juuri mitenkään tehokas tapa suojata vuokranantajaa täystuholta.

  Ajattelin nyt pistää purkuilmoitukseen vaikka viikon verran aikaa muuttaa. Jos ei ole viikon päästä muutettu, niin ajattelin että menisin omilla avaimilla "kaveriporukalla" kämpän vauhdilla tyhjentämään itse silloin kun vuokralainen ei ole paikalla ja vaihtaisin samalla myös lukot, jottei vuokralainen pääse enää ikinä sisään tekemään tuhotöitä. Tämähän ei ole mitenkään lain mukaan sallittua, mutta paljonko siitä sitten saa sakkoa? Onko jotain ennakkotapauksia? Voiko vuokralainen oikeasti saada oikeusteitse jotain korvauksia jos hänet on heitetty pihalle vuokra-asunnosta, josta hän on säänyt häädön ja jonka viimeinen muuttopäivä on sekin ohitettu? Entä jos minä väitän, että vuokralainen muutti käsittääkseni itse ulos asunnosta sovittuun päivään mennessä? Joutuuko vuokralainen todistamaan, että hän ei lähtenyt asunnosta purkuilmoituksen viimeiseen päivään mennessä itse?

  Aika karseita tarinoita löytyy täältä netistä siitä miten totaalisia tuhoja vuokralaiset ovat saaneet suutuspäissään aikaan. Joku muutaman sadan euron sakko kotiin tunkeutumisesta tms on todella pieni kulu sen rinnalla, jos minun pitää pari vuotta vanhat keittiöt, kylpyhuoneet ja saunat kaikki korjata.

  Kiitos asiallisista vastauksista!

  13

  309

   Vastaukset

   • On olemassa vuokralaistyyppi, joka alkaa käyttäytymään ylimielisesti ja valehtelemaan, jos olet mukava ja joustat liikaa vuokranmaksussa, kohdallesi on tainnut sattua tällainen tapaus.

    Olet päästänyt tilanteen vähän liian pitkälle, olisi pitänyt luottotiedotkin tarkistaa, mutta nyt on ehkä viimeinen hetki toimia ja nopeasti, sinulla on syy purkaa vuokrasopimus. Jos ei päivämäärään mennessä poistu, heittäisin tavaroineen kadulle ja sanoisin että itse lähti.
    Näin pitkälle ei ole vielä tarvinnut hankalienkaan tapausten kohdalla mennä, jollekin vanhalle vuokranantajamummolle voisivat tehdä sen, mutta ei raavaan ukon kassa monikaan halua alkaa kokeilemaan koska pinna palaa. Aika ikävä sellaisessa kämpässä olisi asua, jos koko ajan saisi pelätä, että vuokranantaja tulee kavereineen omilla avaimilla joku aamu klo 6:00 tyhjentämään asuntoa.

    Tiukkaa linjaa tarvitaan, ilmoitat päivän, koska menet tarkistamaan asunnon kunnon, menet sitten vaikka omilla avaimilla, samalla paperiin allekirjoitus vuokrasopimuksen purkamisesta.

    Kannattaa tehdä rikosilmoitus ja viedä juttu kärjille, jos paikkoja tahallisesti rikotaan, tämä kannattaa myös kertoa vuokralaiselle. Korvauksia perii sen jälkeen ulosotto ja sakot joko maksaa, tai lusii linnassa. Tyhjätaskunkin on aika vaikea vältellä korvausten maksamista 15 vuotta, työkkäri alkaa nykyään painostamaan töihin, tai ehtyy rahantulo, pahimmanlaatuiset merkinnät luottotiedoissa on myös sellainen tekijä, että moni suorastaan haluaa maksaa velkansa, jonkin aikaa jumpiteltuaan vastaan, jotta voi elää normaalisti. 15 vuotta merkintöjen kanssa kun sulkee monia ovia.

   • Minä maksa kyllä, kun saa raha minu sukulainen minä maksa kaikki vuokra.

   • Jos ja kun vuokralaisella on voimassa oleva vuokrasopimus eli ei virallista häätöä niin huoltoyhtiön on PAKKO! lain mukaan päästää avata vuokralaisrellesi asunnon ovi...hänellähän on lain mukaan vuokra ja hallintaoikeus...siinä ei sinun lukkojen vaihto auta. Näinpä kävi ainakin meidän yhtiössä nisti piti paikat paskaksi avaimiakaan ei ollut mutta huoltomiehen oli nisti asuntoon päästettävä kunnes häätö oli virallinen.

   • Itsellä on samanlainen tilanne,kun muillakin. häädön olen hakenut, mutta haastemies ei tavoita vuokralaista. On vienyt osan tavaroista pois ,mutta osa jäljellä sekä kaikki paskat. Mietin samaa,
    pitäiskö mennä kaverien kanssa , ja kantaa kaikki pihalle.

    • Ei jää paljon vaihtoehtoja, lurkki voi pakoilla haastemiestä vuodenkin, ei se pakoilu hääviä elämää ole, mutta jos odottamaan jäät, tulee suuret tappiot pitää asuntoa tuottamattomana.


   • Mitenköhän mahtaisi lain mukaan käydä jos tapahtuisi seuraavaa:

    1)Minä annan vuokralaiselle kaverin todistaessa sopimuksen purkuilmoituksen käteen (olettaen että tavoitan hänet asunnolta).
    2)Vuokralainen ei muuta viikon sisällä pois asunnosta.
    3)Minä kannan vuokralaisen kaikki tavarat pois asunnosta viimeisenä päivänä, tai sen jälkeen, silloin kun vuokralainen ei ole asunnossa itse paikalla.

    4)Tämän jälkeen minä voisin väittää, että vuokralainen poistui asunnosta itse ja katson siten vuokrasuhteen sekä vuokralaisen hallintaoikeuden asuntoon päättyneeksi. Ilmottaisin tämän myös taloyhtiölle ja pyytäisin uusimaan lukot/ilmoittaisin että uusin lukot, koska kaikkia avaimia ei löytynyt.

    => Saako vuokralainen tällöin kohdasta 4) huolimatta huoltomieheltä "murtoapua" asuntooni, vai voinko minä riitauttaa hallintaoikeuden siirtymisen sanomalla että vuokralainen on muuttanut pois saamiensa ohjeiden mukaisesti ja hänellä ei ole enää asiaa vanhaan vuokra-asuntoonsa? Voiko vuokralainen riitauttaa pois muuttamisensa menestyksellisesti vielä vuokrasopimuksen purkuilmoituksen saatuaan ja annetun muuttoajan päätyttyä? Kuka joutuu todistamaan silloin mitä?

    Eihän tavallisissa vuokrasopimuksissa ole mitään epäselvyyttä siihen, että irtisanomisajan viimeisen päivän jälkeen sopimus sekä hallinta päättyy.

   • Nut ola maksa kaiki vuokra, ei vihainen minule.

   • Älä lähde itse häätämään vuokralaista, jos et tiedä tarkalleen mitä olet tekemässä. Voit itse joutua pahoihin ongelmiin.

   • Minulla oli vuokralaisina nuori pari, jolla oli aina vuokra myöhässä. Puolenkuun jälkeen laitoin aina tekstiviestiä, että vuokrat maksamatta. "Ei olla muistettu" tuli aina vastaukseksi. No dementoituneet nuoret maksoivat sitten joskus viikon päästä.
    Lopuksi oli jo kaksi kuukautta rästissä ja laitoin kirjeen, että vuokrasuhde on päättynyt, koska vuokrat on kahdelta kuukaudelta maksamatta. Asunto pitää olla tyhjä ja siivottu ja avian luovutettu xxx päivään mennessä. Ihmeesti alkoi vuokrarahat löytyä.
    Lain mukaan vuokrasuhde purkautuu, kun vuokrat jätetään maksamatta. Ei siinä mitään irtisanomiaikoja tarvita.

   • Palkkaa joku häätämään vuokralainen. Joku afgaani tai pakolainen niin saat parilla tonnilla varmasti hoidettua kuspään ulos. Liivijengitkin hyviä mutta maksaa enemmän. Ei vuokralainen uskalla kyttiä ottaa peliin jos häätäjät on sen verran vakuuttavia. Niin minä tein ja lähti äkkiä ja itse sanoi kämpän irti ja maksoi raästinsäkkin kun sanoin perässä porukka tulee. Laillisesti häätö voi kestää puoli vuottakin ja kämppä varmasti päreinä.

   • Pelkästä kotirauhan rikkomisesta voi saada vankeutta.

    En ymmärrä miten tämä sinun omatoimisuus parantaisi tilannetta. Todennäköisesti olet kusessa kun alat rikkomaan lakia. Nmä venkulat on yleensä hyvin perillä laista, vaikka eivät itsekkään sitä noudata.

    Juttu on sen verran vanha että tilanne on varmaan jo ratkennut. Miten kävi?

   • Voit saada noin 2000euron rikesakon omankädenoikeuden käyttämisestä.
    Sen lisäksi vuokralaisella on oikeus vaatia sinulta 3 kuukaudelta vuokra itselleen + kaikki muut kulut, kuten muuttokulut sekä uuden asunnon erotuskulut ja ties mitä.

    Joten vuokralaisen omatoimisesta häädöstä sinulle voi tulla 5000e+ lasku.

    • Kunhan laittaa asialle tarpeeksi uskottavat häätäjät, vuokralainen kipittää nopeasti kamoineen pois ja on kiitollinen, kun pahemmin käynyt.


   Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    260
    11907
   2. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    330
    7672
   3. Sofia ja Stefan, niin suloisia yhdessä

    Stefan ja Sofia kävivät yhdessä kuntosalilla ja Stefan ylpeänä kuvasi rakastaan. Mahtaa olla Stefanille helpotus, kun voi olla julkisilla paikoilla na
    93
    2359
   4. Martina manipuloi

    Martina taas manipuloi hän on suuri teeskentelijä rooli vaihdetaan lennosta. Ensin suuri uhri nyt on tarve tuoda esille että on jotain onnellista me
    Kotimaiset julkkisjuorut
    92
    1531
   5. Sofia oli astiaostoksilla

    Vähänkö söpöä, kun oli ihastelemassa astioita kaupassa. Minusta hän on niin symppis ja luulisin, että osaa iloita monista asioista aidosti. Onhan Bam
    74
    1399