Aihealueet

Listaukset

  Ei Hyvää Päivää!

  ullarttu2

  Luin noita vietejä, voi teitä...Minulla on ollut ja on edeleen dobberi. Niitä ei ole typistetty. Tämä rotu on mitä ihanin! Ne vaativat kunnon koulutuksen omistajaltaan. Pentuvaiheessa, ne ottavat mittaa, isännän/emännän taholta, pahin virhe, minkä omistaja voi tehdä: huutaa/lyödä! Rodultaan tämä on haasteellinen, ja se täytyyy ottaa se hallintaan ilman voimakeinoja. Huutaminen/lyöminen ei käy, se tekee rodulle tyypillisen itsevaisto suojelun. Olen itse kasvattanut sekä kouluttanaut omat koirani: he ossavat mitä uskomattopia asioita ja silti ne puolustavat sekä vahtivat minua, ilman että se vie rodulleen tyypilistä luonteenpiirrettä pois.. Dobberi on erittäin älykäs, ei tarvitse ku kaks/kolme kertaa rauhallisesti esittää, ne oppivat todella nopeasti. Ne vaativat jatkuvasti uutta aktiveettia, mitä enemmän jaksat, sen paremman ystävän saat! Arttu 8 v, osaa mm. Kantaa tavaroita, tuoda pyynöstäni esineitä, laittaa valot päälle, vie matot /roskat ulos siivoukse nyhteydessä, avaa kaappeja, petaa sängyn kanssani,, löytää metsässä ollessani reppuni/notskipaikan/autoni ja kolme vuotta sitten oppi etsimään kanttarelleja. Tässä oli vain muutama esim. siitä mitä hän osaa puolustamisen suhteen. Mm. Metsässä/kotona /lenkillä: hän on suojeleva, ei hyökkäävä, varoittaa enemminkin minua, kuin vastaan tulevaa! Ne ihmiset, jotka väittävät, että tämä rotu on verikoira, ovat väärässö! Mutta onhan meitä isäntiä/emäntiä /tietämättömiä moneen joukkoon, etten voi kiistää kenenkään kokemusta!
  Ps: Dana 8v, lähti 19.04 Taivaan kotiin juoksemaan...tyttö osas myös paljon...
  Vielä sen verran, rodultaan tämä on iso, ja rodulleen tyypillistä on sydämmen pettäminen, siitä voitte lukea enempi netistä....me kaipaamme Danaa....
  Ulla &Arttu

  5

  137

   Vastaukset

   • Sinun mielipude, on sinun.Muut näkee asiat jopa toisin.Itse voin sivusta toopen omistamista, ja omistajia tunteneena.Todeta, et monet itkut ovat itkeneet.Kun haastetta on liikaakin.En voi suositella, monet luopuu niistä, kun ei enää yksinkertaisesti jaksa.Ja yhdellä sinun koiraas vanhempi, joka ei voi ohitella vierasta saman sukupuolen koiraa kuulemma.Niin omistaja kertonut.Et kyllä jonkun muun rodun kanssa helpommalla pääsee.

    Ja jokainenhan aina sitkeästi kehuu omaa rotuaan, kun ei paremmasta välttämättä ole tietoa,eikä kokemusta.Vasta kun on omistanut useita, erityyppisiä rotuja.Voi vertailla niiden pitoa.Kokemus kasvattaa tietoa.Jos keskittyy vain yhteen tai muutamaan rotuun, ei tietoa paljoa ole.

    • Voi, kyllä minulla on kokemusta muistakin roduista. On ollut sakemanneja, spanielia, noutajaa, kaukaria, sekarotuisia, jotka ovat olleet muuten terveempiä, ku puhdasrotuiset. Voin kehua heitä kaikkia samalla tavalla. Kyllä se lähtee omien korvien välistä, miten opettaa ja kouluttaa koiransa sosiaaliseksi. Rotu kuin rotu, kyllä niistä jokaisesta saa myös vihaisen, jos ei ymmärrä koiraansa.


    • Ai hellantuutelis, kun sinä tiedät parhaiten! Aamen! Bravo!


    • Hei itsellesi :)
     Onneksi en todellakaan tiedä kaikkea :) mutta opin joka koirani kohdalla uutta ja otan opikseni, joskus myös kantapään kautta!
     Uskallatko ottaa haasteen vastaan koiran (rotu kuin rotu) koulutuksessa:)?


    • ullarttu2 kirjoitti:

     Hei itsellesi :)
     Onneksi en todellakaan tiedä kaikkea :) mutta opin joka koirani kohdalla uutta ja otan opikseni, joskus myös kantapään kautta!
     Uskallatko ottaa haasteen vastaan koiran (rotu kuin rotu) koulutuksessa:)?

     Kai sinä sen verran tajusit, että kommentti, johon vastasit, on sarkastinen vastaus nimimerkille 745433666? Ei siis sinulle, muutoin sen alussa olisi pätkä lainausta, kuten tässä minunkin kommentissa.


   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    334
    7905
   2. Sofia ja Stefan, niin suloisia yhdessä

    Stefan ja Sofia kävivät yhdessä kuntosalilla ja Stefan ylpeänä kuvasi rakastaan. Mahtaa olla Stefanille helpotus, kun voi olla julkisilla paikoilla na
    Kotimaiset julkkisjuorut
    113
    2775
   3. Sofia oli astiaostoksilla

    Vähänkö söpöä, kun oli ihastelemassa astioita kaupassa. Minusta hän on niin symppis ja luulisin, että osaa iloita monista asioista aidosti. Onhan Bam
    Kotimaiset julkkisjuorut
    74
    1485
   4. Loiseläjä Sofia

    kuvailee itseään Martiinan vanhassa asunnossa jossa Martiinan ostamia mattoja, kylpyammekoriste yms. Eikö tolla moukalla ole MITÄÄÄN suhteellisuudenta
    Kotimaiset julkkisjuorut
    83
    972